En arbetsvecka till...

... har snart gått och det är inte klokt vad tiden går snabbt. Hinner inte med själv längre! Om 2 veckor är det skolavslutning, får nog stålsätta mig den dagen så man inte lipar alltför mycket nu när barnen ska sluta! de tycker det ska bli så roligt att börja ettan, men de vill samtidigt inte sluta! Det är ju positivt, men de har vuxit så himla mycket nu - både på längden och inom sig! Massa härliga ungar! Vi pedagoger har suttit idag och börjat skriva namndikter på alla barnen, som de ska få i avslutningspresent! Blir en del goa skratt!

Imorgon har vi sista inskolningsdagen fr våra nya elever och det ska bli himla skönt när det är klart! Blir så intesiv period när man har så många olika delar som ska göras! Inskolning av nya barn, överlämning av våra barn till ettan, inskrivningssamtal, undervisning och så intervjuer av ny fritidspedagog! Aningen förvirrat tillstånd, men men, bara att bita ihop! Snart är det sommarlov! :)

9 dagar kvar nu till marathon också! Sprang en runda igår med lite fartlekar i. Värmde upp bort till Påvelund, och sen tog jag 2 varv på den rundan (á 1,7 km) och sen en längre nedvarvning! Var ganska trött igår, och det kändes i hela kroppen! Lite seg kände jag mig, men var egentligen mest trött i huvudet, vilket resulterade i en extremt tidig sänggång igår. Slocknade nog runt 20.30 eller något sådant!  =)

Så idag var pigg när klockan ringde, och eftersom solen sken då så blev jag ännu piggare! Härlig start på dagen! =) Vart en bra dag på jobbet också, trots myskovikarien och sånt där. Man får inte säga så, men han är skum! Bara 2 gånger till som han är hos oss, sen ska han inte ringas in mer. Är hellre själv med alla barnen!

Nu ska vi snart bege oss till Alinge Texas för lite middag! Fira Erik och Andreas lite! Erik har iof redan fått sin present, och tur är väl det eftersom konserten som han fick biljetter till var förra fredagen! ;) Men det var nära att jag och min kära
syster gjorde en tabbe, för vi hade tänkt lämna presenten idag! Tur att man har en mamma som tänker åt en! ;)

Nä nu ska jag göra mig klar innan Andy kommer hem, för när han kommer så sticker vi på stört!

Kram på er,

Elin

"Det går över snart"

Är en fras man inte ska använda sådär väldans ofta till någon som slått sig! Lätt hänt att man säger till barnen att "det svider bara lite, det går över snart" när de har slått sig eller så! MEN så är det faktiskt inte! Har nu gått omkring med dessa fina sår sedan Lek- och buslandet i fredags och svidandet fortsätter! Iof bättre nu, men den kommentaren som jag har i min rubrik kommer jag försöka hålla mig ifrån! :)

                  


Är nu hemkommen efter Skånehelgen! Festen i lördags var väldigt trevlig, och maten var superb! Den inbakade brieosten med färska fikon var bara såååå god! *vattnas i munnen* Trevligt folk var det också! Har inte träffat så många från den delen av släkten innan, men nu är det gjort!

Idag var jag och Andy ute och sprang! Sprang först ner genom Raus till Raus kyrka (ca 2 km) och sen sprang vi längs Rååns dalgång (Råå åns) :) mot Gantofta! Det var ca 4 km dit och sen samam väg tillbaka. Väldigt fin sträcka, nästan i klass med Pålsjö ju! Väl tillbaka vid kyrkan så sprang Andy hemåt (bra jobbat älskling) och jag fortsatte längs Råån ner till Råå! Därifrån sprang jag längs havet tillbaka till Heden och upp mot Ramlösa igen! Blev en skön runda på ca 18 km! Avverkade den på ca 1.48 och höll väl därmed ungefär det tempot som föreslogs i träninsgprogrammet! Detta var sista långpasset innan maran, det börjar dra ihop sig nu - mindre än 2 veckor kvar!

Nu ska jag sova lite så man är pigg imorgon! Då är det ingen vanlig dag, för då är det Andys födelsedag och vi ska äta Tacotårta! Så passande!!

Kram och godnatt!

120 årskalas!

Idag är det dags för ett 120 årskalas! Andreas farbror och fru har fyllt 60 båda två, så idag är det kalas på Hertska villan i Helsingborg! 15.30 är det dags, och slut kl. 23, så det märks att födelsedagsbarnet ä 120 år ;) Hehe, nedå, men de fick inte ha lokalen senare än 23, så då blev det ju ganska tidig start på kalasandet!

Förmiddagen har vi tillbringat ute på La Familia... egentligen utan La men ska ett köpcentrum heta Familia, så får de räkna med att man lägger till det där lilla la också! :) Svärmor behövde lite nya kläder till kalaset ikväll så det var dagens uppgift, och vi lyckades komma därifrån med en fin vit och röd skjortklänning till henne, och så blev det ett par vita jeans, en kofta och en prickig topp till mig.

Kikade även på kläder till bröllopet i sommar, men hittade inget direkt. Men så slogs jag av tanken att jag har ju faktiskt jättefina kläder från min examen som skulle passa väldigt bra till ett bröllop, så dubbelkollade det med modern, för jag var osäker på vad det stod för klädsel på kortet! Och det var kavaj, så det rosa setet som jag köpte förra året blir det på bröllopet! Känns kul, för har knappt använt det! Tycker så mycket om det men blir ganska uppklätt om man har det på sig och det är sällan man är på sådana tillställningar! =)

Nu sitter jag här och väntar på att vi ska åka på kalas, och jag är klar! Hehe, först av alla! Inte det vanligaste! Ska iof ta på mig klänningen också, men den hänger färdigstruken så ska gå fort! =)

Måste ju passa på att berätta om vår hemliga resa igår också! Det blev en fantastisk succé! Vi fick ett röstmeddelande från Agent 417 på morgonen, och han kunde tyvärr inte följa med för han hade kraschat med sin luftballong på vägen till skolan! Så vi skulle ta oss till Hjalmar Branting med buss, och hoppa av där och där skulel vi få vidare instruktioner! Där åt vi en frukt, och sen kom nästa meddelande - Gå över spåren och under tunneln! Och det gjorde vi! (Då är man så nära Lek - och buslandet så att man ser det, men de sa inget om det alls). SÅ fick vi sista meddelandet som sa att vi skulle spendera dagen på le- och buslandet!!! Lyckan var minst sagt total! Barnen hoppade och klappade i händerna, och jublade! Vi fic massa kramar och det var den bästa utflykten någonsin!

Om DU har barn som läser detta, eller känner ett barn, eller är ett barn - åk dit!!!!!  Hur kul som helst, vi lekte och lekte och lekte. Jag har inte lekt så mycket på flera år och mina två stora brännsår på armarna bevisar att vi var igång ordenligt! Åkte en sådan där rutchkana som är som en tub, och det brände nåt s in i -----------!!!  Så nu har jag två snygga sår på armarna som matchar min röda klänning ikväll :) Kul var det iaf, och både vi och barnen var så trötta när vi kom tillbaka! Fick massa beröm också från föräldrarna som tyckte det var en så rolig idé!

Imorgon blir det löpning, och förhoppningsvis blir det i Pålsjö skog, det är en himla fin plats att springa på! Idag hade jag funderat på en liten runda, men hann inte ritkigt med det. När vi kom hem från shoppingen så fixade jag ett kort till vår present ikväll och sen var det dags att göra sig iordning! Fick mitt träningspass igår på utlfykten, för idag har jag iaf träningsvärk i rumpan! :)

Nu så, ska fixa klart mig så att vi kan bege oss iväg!!

Ha det gott!


KRAM ELIN


Till Diesel

Det är så hemskt orättvist detta, att du som bara är en "liten" plutt ska bli så dålig! Du är nog en av de hundear som har fått mest kärlek på så kort tid, och du kommer bli oerhört saknad! Sörjer med Karin och Jens, för jag vet att du är deras allt, och det gör så ont i mig att din matte och husse är så ledsna nu! Jag tror dock att du kommer fortsätta springa omkring i skogarna vid Sundet, för det är där du hör hemma! Diesel - ta hand om din husse och matte nu den tiden som är, och skapa ett fint avslut!  



image127


En
dikt av Paul C. Dahm  - till min kära syster!

Lång dag idag!

Blir en lång dag idag! Började vid 8 som vanligt och då kollade vi på en film om Afrikas djurliv! Babianer, fåglar och andra djur i Afrika - Den var väl ungefär från 1950 eller så, men film uppskattas alltid på något konstigt sätt! :) Efter det så fick våra barn ha utelek medan jag och A hade inskolning med 4 nya barn! En söt liten grupp, och jag tror det blir goa ungar till hösten också! :)

Efter det så var det dags för lunch, och sen dess har jag haft planering! Har iof passat på att äta mellanmål med mina barn här, och småpratat en del med de andra fröknarna också! men fått gjort en hel del också! Förberett morgondagen har jag gjort. Det blir först sångsamling och öva på skolavslutningssånger, och sen fortsätter vi med Afrika. Ska kolla på bilder och färglägga kartan! :)

Nu sitter jag av tiden här en stund, för om 2 timmar är det föräldramöte med de nya föräldrarna. Är bara en timme, så blir bara en kort information om hur vi jobbar här! Barnen har städat här hela eftermiddagen så det är väldigt rent och fint här nu! Undra om man kan låna hem dem en dag, och ge dem en hink vatten och en trasa?!

Har fått ta del av den föräldraenkäten som gjordes här i april - och Förskoleklassen har fått bäst betyg genomgående i undersökningen! Klapp på axeln till oss, och klingeling i kassan? Bra underlag iaf när jag ska träffa min chef imorgon och diskutera min tjänst! Hehe!

Nä, dax att fixa lite saker här!

Kram på er !

En skön runda...

... med Anna blev det nu ikväll! var ganska trött när jag kom från jobbet idag men tänkte ändå sticka ut en liten runda, men va lite dåligt motiverad. Så tänkte kolla med Anna och hon var online, eller egentligen David, och hon ville med ut och vips var det lättare att ta sig ut en sväng! :)

Vi sprang ner genom Påvelund och Hinsholmen över till Fiskebäck och sen genom Önnered hemåt. Blev ca 11 km, och var riktigt härligt att komma ut! På torsdag tänkte vi ta Delsjöarna, och det är också en himla mysig runda! :)

Lite besviken på jobbet idag, men får se hur det artar sig! Positiv nyhet: Jag får tillsvidare anställning och kan skriva kontrakt på det. Negativ nyhet: Den är på 80%. Det suger ju en del att det inte blir heltid, men jag kan få 90% och jobba 10% mer på schemat, men kontraktet kommer stå på 80%. Är ju bra med mer pengar, men jag vill ha upp kontraktet. Det påverkar ju inte bara plånboken nu utan även andra händelser i livet. Samtidigt så vill jag inte sluta, för jag trivs så bra och jag VILL jobba där nästa år också! Men ska ta ett snack med chefen och iaf berätta för henne att jag är besviken, för jag har ändå ställt upp hela detta året med så mycket så man tycker ju att man borde få lite tillbaka för det!

Snart dags att sova, imorgon är det föräldramöte för nästa års elever! Kommer ju antagligen ha dem ändå!!

Ha det gott!

Kram Elin

Trötter!

Idag har jag varit lite stel och trött i benen, och inte blev det kanske bättre av att jag har traskat runt hela Göteborg idag! Kanske inte riktigt hela, men det känns så!

Efter jobbet åkte jag till Ink'n'Art och kopierade upp det sista av Andys uppsats, och fick den inbunden och sen var jag uppe på Handels och lämnade in den! Vad gör man inte liksom! :) Skrivkompisen kunde ju inte för han hade säkert miljoner viktiga saker att fixa med, såsom att sova eller så ;) ´

Sen därefter var det dags att ta tag i presentinköp, för en viss sambo till mig fyller år på måndag! Hade en aning om vad jag skulle inhandla men det var ju bara vart man skulle gå för att få tag på detta! Traskat runt en hel del kan man säga, oc inte blev det bättre av att han ringer och frågar om vart man är. Tur att man kan luras lite iaf! =) Till slut fick jag tag på min present, och då fick jag rusa till bussen för kvällstid går de inte lika ofta och man vill ju inte bli stående och vänta massa tid för då ville jag bara hem!

Väl hemma blev det iaf ett skönt och varmt bad, och det mjukade upp mig lite. Och därpå blev det även lite gott att äta så efter det mår jag faktiskt riktigt bra! :) Så nu är det lite Popcorn på G, och ett vänneravsnitt - ETT bara och sen ska jag sova :)

Slutligen tänkte jag bege min in i den diskussion om kamphundar/mördarhundar som förs på lite olika ställen. Borde inte dessa raser förbjudas när man ser sådana
här hemska bilder ;)



Kram Elin

Eurovision

Har Du undrat över vad de egentligen sjunger i Serbiens vinnande bidrag? Nu behöver du inte fundera mer, ta en titt här för där är textraden med!

Så, sätt på ljudet på datorn och sjung med!



image126




(Hittade detta på http://taninen.blogg.se)

20 dagar kvar!!

Och idag blev det sista riktiga långpasset inför maran är avklarat nu! 3 mil blev det runt västra Göteborg!

Efter en sovmorgon och lite frukost så förflöt förmiddagen utan att jag gjorde sådär väldigt mycket. Plockade undan tvätten och diskade, och det var väl ungefär det! Så efter en lätt lunch fick jag vila igen :)

Klockan 15.30 begav jag mig ner mot Fiskebäck, och sedan över Hinsholmen till Långedrag! Bort över Kungssten och sedan Karl Johans gatan och därefter längs med älven in till Järntorget. Därifrån sprang jag till Linnéplatsen och över till Botaniska. Dit var det 17 km, och kändes bra hela tiden! Sprang igenom Botaniska till Änggårdsbergen och jag sprang där inne ca 52 min för att sedan springa ut vid Eklanda och därifrån hemåt. Den sista biten var jag tung i benen men kunde ändå springa! Kändes bra och totalt blev det 2.59.16 så jag klarade mig under 3 timmar :)

http://www.jogg.se/?sida=map&id=11931


Jag kan ju ändå gå nu, och mår bra så ska nog funka att springa ytterligare 12 km om mindre än 3 veckor (!) men jag kommer behöva mycket vilja och den varan har jag faktiskt gott om! :)

Nu är det däremot dags för sömn, och det lär jag klara av utan problem!

Gonatt!



Kram Elin

Vilken hundras är du?

Jag blev en.....



Cocker spaniel         



Cocker spanieln är en av världens mest uppskattade och populära hundraser. Det är en sportig och aktiv sällskapshund som passar bra i de flesta familjer. Den är robust, snäll och barnvänlig men kan också vara något egensinnig. en det är också en ras med ganska stor arbetsvilja, energi och livsglädje så den rekommenderas helst till familjer som är lika aktiva som hunden själv. Rasens särprägel kan väl beskrivas att vara dess utpräglade sociala och livliga väsen. Det är en hund som alltid följer sin ägare med stor hängivenhet och glädje. Dessutom har den en enorm aptit på livet och de flesta ägare kommer att upptäcka att den har lika stor aptit på mat! Detta är en ras man måste vakta annars äter den sig lätt till en övervikt. Cocker spanieln har också ett stort behov av kroppskontakt och närhet.

Gör testet här, och du? Glöm inte skriva ett inlägg om vilken ras du blev!

Oj, oj, oj....

... dåligt med uppdatering på bloggfronten inser jag! Kommer alltid på det vid så dumma tillfällen så sakerna jag ska blogga om samlas på hög! :) Men nu kommer ett inlägg i alla fall, så slipper ni oroa er!

I tisdags blev det en runda med Anna, och hennes kompis Josefin, vid Sisjön - Oxsjön! Och som vanligt var det väldigt trevligt. Det är kul att springa ihop för man småpratar hela tiden, och tänker liksom inte på att man springer! :)

I onsdagskväll kom Andreas hem och det blev lite god middag och myskväll! Skönt med kortvecka, för det innebär ju en långhelg! :)

I torsdags så sände vi en tanke till alla norrmän såklart, riktiga såväl som nynorrmän! ;) Andreas var iväg och skrev och korrigerade det sista på sin uppsats, och de blev finito med den! Härligt!! Medan han var iväg så sprang jag ett fartlekspass nere i Fiskebäck vid Tippen. Blev 2 km uppvärmning dit ner, och sedan 8,7 km fartlekar och därefter 2 km hemåt för nedvarvning! Kombinerade olika turer både på skogsslingan och slingan vid havet så det blev ganska bra pass! Småregnade mest hela tiden och precis vid havet blåste det ju en del så var sådär halvmysigt, men men funkade bra ändå! När man sen sätter på Ipoden och får höra The Pinks glada stämmor sjunga:
"Pink, pink och Rock'n'roll! Vi lirar gitarr, äter glass och spelar boll" så bryr man sig inte så mycket om regnet utan skrattar mest åt deras härliga texter! :) För det är ju faktiskt väldigt Rock'n'roll med att äta glass och spela boll! 

Torsdagskvällen ägnade vi åt att tvätta, och när det var klart så gick vi på bio och såg Zodiac. Att sen Bergakungens kösystem inte var det bästa vi har upplevt är en annan historia, men vi hann in till filmen i alla fall och den var riktigt bra! Rekommenderas! :)

I fredags så slappade vi hela förmiddan och Andy fick korrekturläsa uppsatsen och finslipa det sista. Detaljer kan man ju sitta med i all evighet så till sist fick det vara klart! Då stack vi in till stan med den för att skriva ut den, och kopiera upp den, på Ink'n'art! Funkade sådär bra, men fick iaf med oss två uppsatser därifrån och två till ska ordnas på måndag så får väl klassas som okej! Priset var ju inte helt okej, men men, det är smällar man får ta! Efter det så åkte vi iaf ut till Jeanette och Martin för att hälsa på lite!

Jag och Jeanette stack ut och sprang en runda, och det var skönt. Nu är hon också igång med joggeriet, var första rundan för hennes del på länge men tycker hon gjorde ett bra jobb! Nu är hon på G med träingen så i augusti ska vi springa Edet Runt! :) Efter joggningen så blev det grillat, och sen poker för resten av kvällen! Vi sov över där och stack hemåt efter frukost idag!

Handlade lite och fixade lite hemma, och sen fick vi besök. Andreas studiekompis från Västerås, Marcus, hälsar på nu tills imorgon! Det var kul att se honom igen, för det var inte igår. Nej, det var idag! ;) (Tid till skratt: --------)  Vi tog en promenad ner till Fiskebäcks hamn och åt glass, och sen när vi kom hem var det dags att börja med maten. Då kom även Emma hit, direkt efter jobbet! Jag och Emma lagade pizza som vi nu har ätit en del av! Efter maten så stack killarna inåt stan för att spela biljard, men jag och Emma har varit kvar här. Blev en himla mysig kväll, och är glad att vi bestämde oss för hemma kväll! Suttit och pratat om allt möligt här och ätit popcorn, och så kollade vi på film, eller? "Vart tog filmen vägen? Ah, vi bytte ju kanal!" :) Var iaf väldigt kul och tycker absolut att detta ska inträffa oftare! Onödigt att man sitter i varsin lägenhet och ugglar, när man kan sitta och uggla ihop! :)

Så nu är Emmsan på väg hemåt, och jag ska snart ta och lägga mig! Imorgon är det ett långpass inplanerat, men jag har ännu inte bestämt rutt! Får mäta upp på jogg.se imorgon tror jag, eller så får jag bara bege mig ut åt ett håll och springa 3 timmar ditåt och ta en buss hem, det kan ju också funka! :) Sedan på kvällen ska jag ha telefonkonferens med min nya kollega Lina och diskutera igenom lite! Hon ska vara med på måndag och se hur vi arbetar, och sen på föräldramötet på onsdag! Blir kanon, bara att säga att de kan va glada att de valt vår skola till sina ungar, det blir finemang.. :)

Godnatt, tror det är dax att avsluta nu innan jag flummar vidare! :)

Kram Elin


Snajsigt!






http://www.photomotion.se/

Välj Göteborgsvarvet och startnummer 19297 - där är jag! :) Och 26567 för att se pappa! :)

Kort vecka!

Blir en kort jobbvecka denna veckan, och det är skönt! Får nog ledigt på fredag också, fast vi eg. har öppet men A tyckte jag kunde stanna hemma så det tackar man för! :)

Igår sprang jag en runda ner mot Åkered - Fiskebäck - Hinsholmen och Påvelund. Lite seg i benen och lite halvtrött men funkade bra ändå! Värmde upp 2,5 km och sen försökte jag springa på under 40 min (7,6 km) för att sedan varva ner ett tag så blev 11,6 km igår dårå! Kändes skönt efteråt!

Det som inte är skönt är att jag har en lite konstig känsla i benet. Inte ont, men det känns lite! Sitter på insidan av vänster smalben, en bit under vaden liksom. Tror nog det ska gå över. Har en teori om att kullerstenarna man sprang på under Göteborgsvarvet har gjort sitt till detta! Smörjer in det nu med Voltaren gel och tar det lite lugnt. Ska springa med Anna idag vid Sisjön men tror det ska funka. Behagligt underlag där och lågt tempo! Får testa!

Dax att byta om för snart ska jag iväg!

Ha d gött!

Andreas...

... har precis åkt ner mot Skåne! På vädret nu ikväll så visade de kraftigt regn inatt, och efter lite överläggning så kom vi fram till att det är bättre att han kör nu ikväll än att åka klockan 4 i ösregn. Klockan 4 är man inte så pigg och är det dessutom regn så blir det inte bättre körning! Han får dessutom lite fler timmars sömn om han åker neråt nu!

Blir så tomt precis när han har åkt, och jag vet inte riktigt vad jag ska göra! Jo, jag ska gå och sova men det är man inte heller så sugen på nu då. Men han kommer snart hem igen, onsdag närmare bestämt! Och då är det långledigt i fyra dagar! Tiden går snabbt till onsdag.... hoppas jag!!! Veckorna brukar gå ganska snabbt och har man har en del att göra, men det är alltid värst precis när han har åkt!!


Älskar dig, Andreas!

Godnatt!

Kram Elin



"Var minut, var sekund utan dig gör det ont
 /.../
önskar du kunde va här hos mig, var minut"


(Emilia - Var minut. 2007)

Dagen efter...

Japps, tiden vet ni redan och igår var jag så arg och besviken så ville bara strunt i löpningen  för, åtminstone, ett bra tag framöver!

Var så säker på en stor förbättring och hade en rätt bra plan på hur jag skulle få ner min tid. Startade i 5.40 tempo för att sedan kunna öka. Sprang och höll tillbaka tills Älvsborgsbron för att inte ta ut mig för mycket i början. Tanken var att jag därifrån skulle öka och krypa ner i tid, såpass mycket att man skulle kunna spurta lite i slutet!

Men... det var trångt i år... Har inte upplevt trängseln på samma sätt andra år, men det var iof 31 000 startande i år och det har det ju inte varit förut heller! Trängseln gjorde det svårare att komma förbi, och när jag märkte att jag inte kunde öka så som jag ville så blev jag stressad av det! Till slut sprang jag och kollade klockan och räknade km-tider för att se vart jag låg, istället för att bara släppa det och njuta av en annars så fin löpardag! Låste sig nog i och med det för ökningen kom inte igång alls som jag ville.

MEN....  detta negativa kan man vända till mer positiva tankar:

Positiv tanke 1:

Som träningspass inför Marathon så var det himla bra pass, och det är ju så jag ska se det! Det är ju så jag har sagt innan att jag ska se Göteborgsvarvet i år för jag har faktiskt tränat för Stockholm Marathon!  Men det är svårt att se det så ändå, man vill ju sänka sina tider!

Positiv tanke 2:

Jag höll nu 5.30 tempo och det kändes ändå bra hela tiden! När jag kom i mål var jag inte helt slut, och hade kunnat fortsätta lite till (iof lite störande eftersom jag ville ha sprungit fortare och vara helt slut i mål ;) ). Fick t.o.m höra att jag såg fräsch ut när jag kom i mål, och det är ju positivt! :) Så tempot kan jag nog hålla ett bra tag, det tror jag!

Positiv tanke 3:

Igår ville jag bara sluta springa för "... det är ju ändå ingen idé!". Men idag är jag mer taggad igen och har kikat på lite andra lopp man kan köra för att hålla igång träningen! Potatisjoggen går ju veckan efter maran, men vet inte hur fräsch man är då!? Edet Runt 25 augusti ska det bli, det är redan bokat och Oslo halvmarathon i slutet av september hade däremot varit roligt, och ska kika lite mer på det faktiskt!

Positiv tanke 4:

Jag mår bra av att springa, och jag gör det för min egen skull!

Men nästa stora mål är ju då Stockholm Marathon och nu i veckan kommer en mastodont-träninsgvecka! 74 km fördelat på 5 pass!

* Snabbdistans 8 km (+5 km upp- och nedvarvning)
* Lätt distans 8 km 
* Fartlekar 10 km (+ 5 upp- och nedvarvning)
* Lätt distans 8 km (Kan strykas om kroppen behöver vila)
* Långpass på 30 km

Ska till banken efter jobbet imorgon men efter det ska jag nog inleda veckan med snabbdistans på måndag, och sedan ett lätt distanspass på tisdag. Sedan får vi se hur kroppen känns på onsdag. Är den bra och okej så blir det fartlekar, annars tar jag det passet på torsdag! Och så 8 km på lörda och 30 på söndag! MEN om vi ska hjälpa Asha att fytta på söndagen får jag nog ta långpasset på lördag och då skipper jag de där sista 8 kilometrarna! den som lever får se... :)

Efter denna vecka så blir det iaf lite lugnare träning de sista veckorna!

Ha det bra, nu blir det nog en promenad i solen för min del!

Kram Elin

Göteborgsvarvet 2007

Sammanfattar dagens lopp lite kort nu för ska ha gäster om en liten stund! :)

Trångt, stressande och missnöjd!


Men men... 1.55.35 är väl kanske inte fy skam ändå då!

Då var det dags!

Idag smäller det!

Klockan 15.31 går startskottet och nu börjar det flyga ganska många fjärilar i min mage och nervositeten ökar mest hela tiden tycker jag! Förstår egentligen inte varför jag blir så nervös, men det rä bra med lite tävlingsnerver har jag hört, för man presterar bättre då! Dumt av mig att bröja snacka tider och grejer till höger och vänster för man sätter ju större press på sig då, men samtidigt ger det ju en något att kämpa för!

Banan känner jag ju till nu, och jag har inte samma respekt för sträckan längre eftersom långpassen runt den längden sen slutet av februari/början av mars så den vet jag att jag orkar! :) tror nog att man kan pressa sig en del också när man springer längs göteborgs gator! I startfållan brukar adrenalinet rusa runt i en och man vill bara iväg, och när man väl är på väg så släpper nervositeten också!

Vädret ser också ut att vara på vår sida! Detta blir mitt femte varv, och har ännu inte vart med om regn på den stora dagen! Drar ju mer folk också om det är sådant här väder så det är ju toppen!

Nu har vi ätit frukost, sett ett Friends avsnitt städat, hela lägenheten och strax ska vi iväg och handla lite! man är ganska effektiv när man är nervö har jag märkt! :) Lunch blir det snart också, lite pasta och sås får vara lagom för dagen! Sen kommer Mamma och Pappa vid 13.30-14.00 och då beger vi oss till Slottsskogsvallen!

Här är mina tider i Göteborgsvarvet:

2003 - 2.14:58

2004 - 1.59.01

2005 - 2.02.27

2006 - 1.55.55

2007 - ????????

Ha en fin lördag, för det ska jag ha! Håll gärna en tumme eller två när klockan närmar sig 15.31!

Kram ELIN

Löpning

"Löpning är väldigt lönsamt. Det är bra för dina ben och dina fötter.
Det är också väldigt bra för marken. Det får den att känna sig behövd."


(Charles M. Schultz (1922-2000) Snobbens tecknare).

Torsdagkväll!

I ett syrerikt väder sprang vi ut vid Stora Delsjön. Behaglig runda som även bjöd på väldigt många skratt! Vi har nog ganska livlig fantasi för jag kan inte komma på så många andra som kan komma på tanke att fantisera om att en ledande kanyan i Göteborgsvarvet ska slita av sig kläderna och springa naken hela loppet genom Göteborg! Vi kunde det och det var en väldigt rolig tanke. Afrikaner är ju kända för att vara "välhängda" (kanske en fördom?) men det hade sett roligt ut om allt hängde fritt och slog omkring både på löparen, och medtävlarna! Ja ja, det finsn faktiskt en bakgrund till denna lustiga tanke, men det kan vi ta i ett annat inlägg! :)

Efter ett tag på vår runda så började det regna lite mer intensivt, men vad inte så himla kallt ändå så det funkade fint! Fick snabbt av alla blöta kläder vid bilen iaf och bytt om till torra, man vill ju inte dra på sig någon förkylning nu! Så nu efter ett varmt bad och mat som står och kokar på spisen så känns det väldigt skönt!! Kommer nog kolla en stund på Eurovision semifinalen nu ikväll, och sen lägga mig ganska tidigt!

Lördagen närmar sig med stormsteg, och det känns spännande! Har försökt att inte bry mig om tiden men känner att jag nog kommer göra det ändå! Och jag tror jag är i bättre form än andra år!

Ska bli väldigt spännande på lördag, ser fram emot det!! Imorgon ska jag hämta nummerlappen efter jobbet, och då startar den verkliga uppladdningen! Då kommer det där lilla extra pirret när man går på mässan! :)

Ska även bli spännande att se hur Göteborg kommer se ut på lördag! 40 000 löpare, 5 - 6000 sjömän som ska ha NATO övning och ca 2-3000 demonstranter mot NATO övningen... Spännande att se hur detta kommer påverka stan! Bra planering!

Keep on joggin'

Lättare jogging...

... blir det ikväll! Anna hämtar upp mig snart och då blir det ett lättare pass runt Delsjöarna tänkte vi! Ska bli nice! Tyvärr lite tråkigt väder, men man kan ju inte få allt! Hoppas iaf att det inte börjar regna mer nu, för det verkar ha avtagit nu när jag kikar ut!

Har en önskan till, aporopå väder, att det håller sig okej även på lördag! De fyra göteborgsvarv jag har sprungit innan har det aldrig regnat på och jag hoppas trenden håller i sig! Har liksom planerat för det om man tänker klädesmässigt och så! :)

Ja ja, dax att dra på sig R90'an - här ska ut och joggas! :)

Keep on joggin'

Lekt med min kompis!

Japps, idag var det dags för att leka med min kompis, Lovisa! Det var ett tag sen vi sågs nu så vi hade en del catchin' up to do om man säger så! Vi började med att hoppa studsmatta för det hade familjen köpt sig en! Sen var jag så hungrig så jag lurade med henne in och lovade att vi kunde hoppa en stund till senare! Så in och fixade lite mat, och då började hon pyssla under tiden med någon sorts målarfärg "Men lova att du inte säger till pappa att jag har målat med detta själv, för det får jag inte!" Sa Lovisa när hon hade målat klart! Så det fick jag ju lova då, för bådas bästa kanske! Hehe! :) När jag hade ätit och började prata om att hon snart skulle sova så kom hon på att jag faktiskt också hade lovat att vi skulle hoppa studsmatta en gång till!

Så ut igen... och hon fick välja på att hoppa i 5 eller 6 minuter till och hon valde 5. Så vi satte äggklockan på 5 minuter och när den ringde så var det tajm för ingång igen! :) På med pyjamas, äta kvällsmat, borsta tänder och sen nattsaga! Trodde saken var biff där och att hon skulle somna på fem röda, för det brukar inträffa. Men inte idag... när man hör att det lilla livet börjar somna så sätter hon sig köpprakt upp i sängen och säger med tydlig röst "Jag KAN inte sova faktiskt, Elin!" Men jag förklarade att det funkar lika bra att ligga och vila en stund då, för det var väldigt behagligt och jag hade kunnat somna där och då! :) Efter en kort stund så hör jag "Men Elin, om man gör tråkiga saker så går tiden långsamt, men om man gör roliga saker så skyndar det sig!" Det stämmer ju ganska bra, men sedan utvecklade vi inte den tanken mer utan vi fortsatte vila oss. Tills hon kom att jag (!?) hade varit så tokig idag som glömt ta av henne strumporna, så det var vi ju tvugna att fixa då! För er som läst Godnatt, Alfons Åberg kan detta kännas lite som en kopia av den boken!

Efter alla dessa turer sa jag att jag skulle upp och hjälpa Gustav med läxorna, men att jag skulle komma tillbaka senare. Så upp till Gustav och pratade en stund med honom (läxorna hade han gjort!). Väl nere igen kikade jag in till Lovisa, som då hade gått in i föräldrarnas sovrum och lagt sig där. Men hon vekrade tyst och nöjd så jag lät henne ligga. Jag satte mig i en fotölj och bröjade läsa.... då kommer hon upp "Men Elin, du skulle ju komma in till mig igen när du hade hjälpt Gustav med läxorna!" Så jag bar in henne, läste en saga till och sen sov hon som en stock! :)

Fick ett mycket glatt besked på jobbet idag också - Lina har tackat ja till tjänsten! Känns verkligen hur kul som helst, och både jag och Andreas (på jobbet) blev himla glada för vi tror det kommer funka riktigt bra! :) Var lite oroliga där ett tag, men var skönt idag när Anna kom och berättade det! Om du läser detta - Jag tror inte du kommer ångra dig!  

På jobbet idag var det studiedag... började dagen med praktisk matematik och det var väldigt givande och roligt! Fick tips på bra spel och övningar som man kan göra med barnen. Efter lunch var det dags för utvärdering av läsåret och den blev vi klara med tidigare än planerat så kom hem en timme tidigare än planerat idag! Toppen, för det innebar att jag kunde ta morgondagens löppass idag, och ha vilodag imorgon! Och så tar jag och Anna ett lugnt joggpass på torsdag, så tror jag att jag är fit for fight på lördag! :) Dagens pass blev till Ruddalen, lite tempo- och fartlekar där och sen lugn jogg där! Ute 42 minuter!!

Nä, dax att sova nu. Imorgon har vi praktiskt mattedag utomhus! 

KRAM ELIN

Sen i lördags...

... har jag hunnit med trädgårdsarbete, hustitt, långpass, inskolningar och startat kolhydratladding! Yes, vi får börja i nämnd ordning!

Efter min filmmorgon i lördags gjorde jag mig iordning för att åka till Alingsås. Packade ner lite trädgårdsfixarkläder i en väska och begav mig dit! Det var nämligen fixardag hos farmor, så kunde ju gott hjälpa till lite när man ändå var ledig och kunde! :) Väl där fick jag redkap och ett par handskar och hamnade med Lena i rabatten och rensade Kirs! Jäkla ogräs var det, men det gick hyfsat bra ändå när man är två som gör det! Hann även med middag, och fika hos farmor och det var en trevlig dag! På kvällen kom Andreas till Alingsås och vi hyrde en film med mamma. "Vem mördade den Svarta Dahlian?" Hmm, lite underlig och oväntad film! :) Så där stannade vi hela kvällen och åkte hem efter filmen!

Igår så åkte vi ut och tittade på ett hus vi sett på Hemnet... i Fagered låg det! Ett par kilometer in efter Fagereds Ungdomsanstalt! Kändes trygg! ;) Huset låg fint, men det gick stora elledningar rakt över och så, så det var inget att ha! Bra, då har vi konstaterat det! Sen tog vi oss vidare till Långåsen och där intog vi vår picnic! :) Hade med pastasallad som vi åt i en kohage!

Väl hemma så slappade vi bara ett tag och sen var det dags för en löprunda! Andreas följde med den första biten så sprang vi Grevegården - Önnered - Fiskebäck - Hinsholmen och där sprang han hemåt. Där vi skildes av var det 9 km ungefär! Sedan fortsatte jag Långedrag - Nya Varvet - Röda Sten - Majorna - Slottsskogen - Högsbo - Ruddalen och hem, och fick ihop en runda på 25,6 km på 2.30! Kändes ganska tungt att springa igår så är ändå ganska nöjd med tiden !

Denna veckan blir det lugnt med löpningen. Var först inne på att ta ett fartlekspass på onsdag, men får se hur jag gör. Lätt hänt att man tar i för mycket för att man vill va i bra form och så skadar man sig istället. Men kanske tar ngt med lite mer fart i iaf, alternativt ett spinningpass. Sedan blir det nog ett lugnt joggpass på torsdag och så vila fredag! Då är det dags att hämta ut nummerlappen, och då startar uppladdningen ordentligt! :) Kolhydratladdningen har väl startat idag kan man väl säga! Blev spaghetti och köttfärssås till lunch på jobbet, och nu åt jag pestofyllda färska tortellinis! Ska älv eg. ladda ur först eller nåt, men det är lite klurigare att få in! Kan jag göra innan maran kanske och ladda efter det!

Idag har vi träffat 16 av de nya barnen som börjar hos oss i höst! Blir nog en bra grupp! De var söta, och väldigt små! :) Nervösa var de också, men det var vi med! En kille sa iaf efteråt "Tack så mycket för idag. Hejdå! Det var väldigt roligt här!" Så det var ju skönt att höra! :)

Dagens Grattis: Går till Linda som fyller år idag!! GRATTIS!


Nä, dax att gå ut med soporna och ta en liten kvällspromenad!

Kram ELIN

Soft start på helgen!

Igår kväll mötte jag upp Anna hemma hos henne vi 18-tiden och så sprang vi mot Änggården och tog oss en runda där inne. Det var lika trevligt som alltid, och både benen och munnarna gick i ett! :) Precis i slutet av vår runda, innan vi skulel ta oss ut ur skogen så stod det två kanadagäss på stigen och bakom dem trippade deras 3 söta små ungar!

"Åååå, titta vad söta de är!" Sa vi, innan vi kom på att de nog kunde bli ganska aggressiva när vi kom dundrande fram emot dem. (Vi sprang inte så fort men det dundrade säkert för dem). Och alla som känner mig och har hört om mina skräckupplevelser med måsar förstår nog nu att jag inte vill springa förbi 2 jättestora jäss med bebisar så vi fick in en ganska snygg vändning där och tog oss ut ur skogen på ett annat ställe istället! Man vill ju inte störa djuren, och man vill absolut inte bli attackerad av en kanadagås!

Väl tillbaka hos Anna så tog jag cykeln och cyklade löer Ruddalen hemåt. Där stannade jag och körde några backrepetitioner innan jag fortsatte att cykla lugnt hemåt. Får inte in backpasset denna veckan, men täknte att jag kan göra två flugor på smällen och ta det när jag ändå var ute! Vet inte om det var så mycket kvalité i det passet, men jag sprang ju iaf lite! :)

Sen cyklade jag till Filmtajm och hyrde film. Andy skulle ut med EF-killarna så jag kunde välja och vraka vilken film som helst! :) Det blev The Holiday som jag velat se ett tag men inte kommit mig för att hyra! Väl hemma så fixade jag pastasalladen jag hade med hem från jobbet. Med fixa så menar jag att jag förbättrade den och la till pasta och grönsaker.

Sen kom Andy hem med Johan och Niklas en sväng innan de skulle bege sig mot stan! När de väl hade gått så satte jag på filmen och det var en sån där myspysig film som man bara ville se mer av. Så himla mycket mer än en timme ville jag tydligen inte se för då somnade jag! Så efter en halvtimmes slummer på soffan valde jag att lägga mig istället!! Vaknade 8.30 imorse och tog med mig täcke och kudde ut till soffan och såg klart filmen nu! Den var jättebra! Helmysig film som man helst hade velat se ännu mer av! :)

Nu ska jag bege mig mot Alingsås tänkte jag! Andy ska göra kompletteringarna på sin uppsats så jag tänkte hålla mig hemifrån. De ska ha jobbardag i farmors trädgård så kan åka dit och hjälpa till lite! iof så ska de köra igång nu, och jag kommer inte vara där förrän 12.30 eller nåt men jag kan ju hjälpa dem att äta lunch eller så! :) Så kan Andreas komma ut dit sen när han är klar här hemma!

Imorgon blir det nog ett långpass skulle jag tro! :) Får se vart jag ska förlägga det! Ska bli en tempoökning i det, enligt schemat! Kanska ska mäta upp 13 km bortåt, och sen vända och öka på hemvägen! Vi får se! Nästa lördag är det dags för Göteborgsvarvet, så ska ta en lugnare vecka med löpningen nu! Men kanske får in lite fartlek på onsdag,och ett joggpass på torsdag! Så benen är i form på lördagen! :)

Ha en bra lördag!


Kram Elin

Vuxenpoäng, rocka rockring och sms som hamnar fel!

Japps, igår så var det dags att plocka vuxenpoäng! Vi hade bestämt möte på banken! Diskuterade bolån, och sparande och så och det var intressant. Nu vet vi hur läget ser ut och det är dags att börja spara, ju mer desto bättre. Det visste vi ju redan innan iof, men bra att ha det lite uträknat. Vi skulle klara att köpa ett hus redan idag med våra löner (och en fast anställning dårå) men då blir det inte massa plus i plånboken sen. Men om vi har en del sparade pengar så kan vi fixa det lite enklare och inte bara bo! Jag ska även till banken nästa måndag för att prata pensionsspar, så nu håvar jag in vuxenpoäng!

För att väga upp alla dessa vuxenpoäng så har jag lärt mig rocka rockring! :) Har aldrig kunnat det sådär bra direkt, för att inte säga helt uselt! Men nu på jobbet har jag testat och i den rockringen med mycket vatten så gick det finemang! Så där stod jag och rockade! Barnen tyckte jag var duktig också! :)

I onsdags blev det en löprunda med pappa, och vi sprang i Änggårdsbergen! Det var trevligt, och kul att springa med pappa igen! Idag ska jag upp dit igen, men denna gången är det Anna som ska ut och rastas ;) Hehe, hon ska få en ordentlig puss också, för det har jag tydligen lovat henne! Man får passa sig för vart man skickar sina sms! Hehe!

Nä, om man skulle göra sig klar för löprundan! Har precis fixat mig ett glas med energidryck och det kanske kan hjälpa lite! :)

Kram på er!





Sköna maj välkommen...

Ja, nu är det maj! Vet inte vad som hände med april, men fort gick det!

Igr var det Lilla Edet där vi startade dagen inne i "centrum" för att lyssna på när Jeanettes kör sjöng! Var blandad repertoar men de inledde med Alla fåglar kommit ren, och avslutade med Sköna maj välkommen så det blev lite vår iaf!

Sen blev det fika på deras fina uteplats, det måste vara en av Västsveriges bäst placerade uteplatser! :) Sen satt vi där i solen och tog det lugnt ett tag! Killarna gick och kollade över ägorna, och sen började de med maten. De hade vä gjort sin del lagom tills matchen mellan Helsingborg och Elfsbrg bärjade och då smet de upp på övervåningen för att kolla in den!

Vi fortsatte med maten, och det blev himla gott! En pastasallad med ruccola, och stekt Hallouimiost över, och så fläkfilé till det! Smaskens! Efter maten så kollade även vi in andra halvlek av matchen som slutade med att Elfsborg vann med 1-0! Första gången på 40 år som de vann nere på Olympia, så det så! :)

Efter matchen fick vi bege oss hem, eftersom Andreas skulle ta tåget ner till Helsingborg! Så vi parkerade bilen inne i stan så att pappa kan ta den idag efter jobbet och sen gick vi till tåget. Sa hejdå vid stationen, och det var inte så roligt! Jag tog 50-bussen hem och det blir så tomt hemma så jag tog en kvällsjogg!

Stack ut vid 20.30 och sprang ner i Önnered och längs havet till Fiskebäck! Solnedgång och en skön kväll så det var väldigt avslappnande! Väl hemkommen igen blev det dusch och sen kvällsmat!

Kom ändå i säng hyfsat i tid igår och vaknade klockan 5 idag av att de slängde in GP! DONK! Härligt när de gör så! Man vaknar med ett ryck, men fattade ganska snabbt vad det var för något iaf, så somnade om hyfsat lätt igen!

Idag efter jobbet ska jag träffa pappa, så ska vi ta en tur i Änggårdsbergen Jag har pratat så varmt om detta nu så nu vill han gärna hänga med dit!

Ha en bra dag!

KRAM


Första maj!

Idag är det första maj, och vi ska ut till Lilla Edet! Först ska vi få höra Jeanette sjunga vårsånger, så det ska bli trevligt! Soligt och fint väder är det också, så det kan bli en mycket bra dag! Sen ska vi äta lite hemma hos dem, och se fotboll! Andreas och Martin ska iaf se fotboll, får se hur mycket vi tittar på det! :)

Igår var det fest hos Emma och Malin i deras nya lägenhet! Det var en mycket fin och mysig lägenhet! Kul att se hur de bor! Festen var också trevlig och det var en del gamla kändisar som man fick träffa igen, och en hel del nytt folk som man också fick träffa! Rolig blandning!

Tyvärr så var det en snubbe som muckade med Andreas inne i köket, och det tog ner stämningen en del! Jag, Andreas, Maria och Richard stod och pratade i köket och så kom den här killen fram. Han frhgade något och Andreas skämtade väl till svar, och då blev han förbannad för att Andreas inte svarade ordentligt och undrade om de skulle gå ut och göra upp om detta! Blev en ganska olustig stämning! Detta var inte någon persn som Emma eller Malin kände, utan han var någons pojkvän/kompis som hade fått följa med! Ingen förstod ritkigt vad som hände, men Malin bad iaf honom att gå om han tänkte fortsätta bete sig så!

Hans flickvän satt iaf och pratade med honom och kom sedan och bad om ursäkt för hans beteende. Hons a att det var ett missförstånd och att han trodde att vi i köket skrattade åt honom (!). Hehe, i den situationen som uppstod så hade jag aldrig vågat skratta åt honom, så mycket kan man väl säga. Men nu i efterhand kan man ju skratta åt sådana rötägg!

Ett tag efter det så valde vi iaf att bege oss hemåt! Eftersom vi skulle upp hyfsat tidigt idag så var det ändå inte läge att röja hela natten, så vi passade på när Maria och Richard ändå skulle hemåt! Vi fick skjuts med dem en bit bort till deras hållplats och så tog vi vagnen därifrån.

Fick säga Hejdå till dem igår också, och det kändes så himla konstigt! Nu ska de flytta till Bodö, och det har hela tiden känts som om de är så långt kvar tills dess men så kommer de verkligen att flytta imorgon! Sa ändå ett ganska snabbt hejdå där vid bilen, för annars hade jag nog börjat gråta! Hatar det där med att säga hejdå! De kommer ju ändå ganska snart (augusti) och hälsar på här hemma igen! Och vi kommer absolut att ta oss upp till Bodö någon gång! :) Önskar er iaf all lycka till och hoppas att ni båda kommer att trivas och må bra där uppe! Lycka tll på jobben också, ska bli spännande att höra hur ni har det!!


Nä - dax för Lilla Edet!


KRAM ELIN