Jogging i grupp!



Idag har jag varit med på Friskis och Svettis jogginggrupp! Det var trevligt och kul att springa ihop, och man tänker inte alls på att man springer. Det var inte lika strikt som i Solvikingarna, där jag och Anna inte fick prata under tiden vi sprang! Här sprang alla och småpratade och hade det trevligt!

Solvikingarna var ju mer planerat om man ser till intervaller/backträning för där körde man ju ett pass med t.ex. bara backar! Här blev det de backarna som kom under vägen i Påvelund och Ruddalen! Men när grupperna är klara så kan man ju välja en grupp med högre fart, så får man ändå ut massor av det! :) Att pressa sig när man springer själv är svårt så springer man i grupp kan man ju pressa farten lite mer!

Joggingen utgick från Majorna och sedan över Kungssten till Långedrag och därifrån till Påvelund och över till Ruddalen, och sedan över Högsbohöjd och hemåt! Hade ju ändå tänkt att man skulle få lita nya rundor nu men då hamnar istället på ungefär de rundorna som ingår i mina vanliga rundor! Men någon ny sträcka blev det allt och det är kul! Kommer försöka springa med på torsdagar nu framöver, för det ligger ju lättare till att ta sig till Majorna och springa, än upp till Skatås där Solvikingarna håller till!

Kul var det också att man träffade några Jogg.se'are! :)

Nu är det dags att sova, så man orkar med ungarna imorrn och den efterföljande After Worken!

Kram


Kämpig dag men med ljusglimtar!

Varför känns det som om man aldrig hinner med? Man har massa tid för planering, diskussion osv men ändå så har man knappt prickat av en enda punkt på listan! Blir aningen stressad av det, och känner mig otillräcklig! Vill ju ge Lina en så bra start som möjligt på jobbet och det känns som om jag inte hinner förklara allt, och hur ska vi hinna få igång vår verksamhet på ett bra sätt om vi inte kan ha mallarna och ramarna klara? Jag tvilvlar inte på att vi kommer få en ruggigt bra verksamhet i år, för vi är ett bra team alla fyra men man vill ju få gjort allt "kringarbete" så snart som möjligt så vi kan koncentrera oss på barngruppen och verksamheten! Tog hem och fixade lite listor och sånt nu ikväll, trots att man inte "ska" ta hem jobb, men iband är det lättare att få det gjort då! Tar kanske 30 min hemma, men på jobbet så störs man av 100 andra saker som ska göra och då blir det alltid liggande!

Fick iaf många glada skratt och goa barn idag när vi hade gympa! Gympa med Musse Pigg är ett vinnande koncept, för vem kan motstå Långben som gympaledare?! :) Fick även ett trevligt mail från en mamma idag som skrev att hennes son inte hade pratat om annat än vårt lilla troll som besökte oss i tisdags! Månkemire heter trollet och han tar med barnen till Läslandet en gång i veckan så att de ska få möta bokstäverna som bor där! Han gjorde succé! :) I boken är han en liten figur, men det enda troll vi hittade att använda oss av var ett litet penntroll som Anna hade hemma, och det funkade lika bra. Man får bara ändra lite i texten när man läser! Månkemire är han längst till höger! :)


Efter jobbet träffade jag iaf min kompis Lovisa, och det är alltid upplyftande! Vi startade vår eftermiddag med en promenad hem från dagis där vi diskuterade allt mellan himmel och jord. Väl hemma så hoppade vi på studsmatta ett tag, och jag klarade ju av vissa konster.... typ! Efter middagen så lekte vi frisör, och jag blev otroligt fin i håret! En ganska skön eftermiddag med andra ord!

Nu hemma så har jag fixat med listorna till jobbet, gjort klart samlingsringen och nu sitter jag med en kopp te! Ska snart ta och göra mig iordning för sängen och sen läsa en stund tänkte jag! Funderar på att springa med Friskis imorgon, men jag får se hur jag gör med det!

Ha det gott!

Det blev en joggingtur!

Det blev uppehåll i regnandet igår, så då fick jag fart ut och sprang en runda! var ganska skönt att komma ut en sväng och jogga på litegrann! Alltid skönt när man är lite seg efter jobbet och få lite frisk luft! Efter rundan igår så blev det lite mat, lite tv-tittande och sedan sänggång! En ganska behaglig kväll med andra ord!

Idag har jag haft bokstavsgenomgång med barnen för första gången! Bokstaven A blev det idag då, och det gick bra! Kul med små barn för de tycker det är så otroligt roligt att komma igång och arbeta! Efter sagan så fick alla barn göra varsin A-tavla som ska pryda väggen här hos oss!

Nu ska jag och Lina planera lite....   får se vad vi kan knåpa ihop! :)

Kram

Plötslig förändring i väderleken!

Precis när jag skrivit klar föregånde inlägg, och var på väg att dra på mig löparkläderna så märker jag hur mörkt det blir utomhus, och i nästa ögonblick så värker regnet ner! Nu hade det ju varit trevligt om Sportlife hade varit öppet, men jag får vänta en liten stund och se om regnet slutar snart! Förhoppningsvis så slutar det lika snabbt som det började! :) Kan ju glädja mig åt att jag inte hade hunnit ut iaf, för då hade jag varit dyblöt nu!






Edet Runt och Singstar!

Jag sprang inte bort i lördags, även om man skulle kunna tro det eftersom jag inte har uppdaterat er om resultatet efter löpningen! Men vi kom i mål allihop och det med bravur! :) Lotta och jag hängde ihop hennes 5,9 km och hon spurtade in med ett leende på 28.20 - Bra jobbat tjejen! När hon hade vikt in i måltältet så var det med tunga steg jag fortsatte mina sista kilometrar! Gick dock hyfsat bra och kunde hålla kvar ungefär det tempot hela vägen. Hade en hare framför mig "Han-med-två-tröjor-killen"! Stackarn - han sprang med en polotrja och en collegetröja på sig, måste ju ha varit så jäkla varmt! :) Nog pratat om det.... jag låg strax under 5 min tempo hela vägen, men sista kilometern tappade jag något och kom i mål på 55.34, så min genomsnittliga kilometertid var 5 min/km, vilket jag är riktigt nöjd med, och det gick över förväntan! Kändes lite halvtungt att springa i lördags så då är det extra kul när det blir en bättre tid än man trott! Några minuter senare kom Jeanette inspringandes i målet, och sedan var vi samlade igen! Avslutade Edet-dagarna inne i stan med att tippa! Tjejerna tippade en rad, och killarna en! Tjejerna lyckade få 9 rätt, och jag tror killarna fick 10? Men det är inte helt säkert... kanske 8 eller 9 också!

Efter det så åkte vi hem till Jeanette och Martin och där blev det fika! Efter ett tag så startade matchen mellan Elfsborg och Helsingborg, vilket vi följde med spänning! Extra krydda när vi hade tippat lite också ju! :) Matchen slutade 0-0 och det innebär ju x, vilket vi tjejer hade prickat in! :)

Efter matchen blev dte fart på grillen, och så småningom fick vi underbart god mat! Grillad fläskfilé med ugnsbakade rotfrukter! Smaskens! Blev en mycket trevlig middag!

Efter middagen så började det dra ihop sig till Singstar, vilket visade sig vara riktigt roligt! Mycket sång och skratt blev det! Höll på ett x antal timmar tills vi allihopa stupade i säng! :) Blev en väldigt lyckad och rolig kväll, men gårdagen var desto lugnare! En lugn förmiddag, följdes av en pizza och sedan en ännu lugnare eftermiddag och kväll! Blev tidig sänggång, så var inte så fasligt jobbigt att ta sig till jobbet idag ändå! =)

Nu är det en löprunda inplanerat på kvällens schema, och sedan blir det nog sofftjänst ikväll! :) Imorgon ska vi spela innebndy efter jobbet, ska bli kul! Får ta en lugn och fin jogg idag så man orkar med det imorrn också! Har varit inne på Sportlife idag förresten och förnyat mitt kort, så nästa vecka kan jag börja gå på pass igen!

Ha det gott!

Nu är det dags!

Idag är det dags för årets mest omdiskuterade lopp - Edet Runt! Kl. 12 går startskottet mitt inne i centrala Lilla Edet, för att sedan snirkla sig på en bana i stadens hjärta! Banan är pårovsprungen, skorna är insprungna och jag är bortsprungen - hur ska detta går!?

Återkommer med rapport efter loppet!


Utmanad!


Jag har blivit utmanad av
Moa i en liten musiklek! Och självklart antar jag utmaningen!

Reglerna:

1. Put your music player on shuffle.
2. Press forward for each question.
3. Use the song title as the answer to the question even if it doesn?t make sense. NO CHEATING!

Och till sist - jag utmanar: Taninen , Linda och Sandra!

1. Will it be ok?
Give It Up - KC & The Sunshine Band (Ajdå, ingen idé att försöka?)

2. How are you feeling today?
Trust is shareware - The Ark (förtroendeingivande kanske?)

3. How do your friends see you?
I don't feel lika dancin' - Scissor Sisters (Njae, brukar oftast känna för att dansa och det vet de!)

4. Will you get married?
Live forever - Magnus Carlsson (Forever - together! Så jag tolkar det som ett ja!) 

5. What is your best friend's theme song?
Do what you want - Andreas Johnson (Japp, gör som du vill så blir det bäst!)

6. What is the story of your life?
Africa - Toto (Adrig vart där, men kanske får bli en resa till denna världsdel)

7. What was high school like?
Common People - Pulp (Japps, det var nog som för de flesta människor)

8. How can you get ahead in life?
Echo Chamber - The Ark (Hmmm okej!)

9. What is the best thing about your friends?
Grace Kelly - Mika (Alla är som Grace)

10. What is today going to be like?
Destiny Calling - Melody Club (Det får ödet avgöra...)

11. What is in store for this weekend?
When the night comes falling - Sebastian (När natten faller så blir det fest!)

12. What song describes you?
Daddy Cool - Boney M (Jag har en cool pappa, det har jag!)

13. To describe your grandparents?
(Dansar inte lika bra som) Sjömän - Gyllene Tider (Nej, jag tror faktiskt inte att de dansar lika bra som sjömän!)

14. How is your life going?
Let Me Entertain You - Robbie Williams (Det är en underhållande historia nästan varje dag!)

15. What song will they play at your funeral?
I Can Feel You - Sebastian (Lite otäckt för de som är där... men jag kanske menar att de känner min närvaro?)

16. How does the world see you?
Cecilia - Simon & Garfunkel (Som Cecilia - Who's the fuck is Cecilia?)

17. Will you have a happy life?
 Favorite waste of time - Bette Midler (Life is my favorite waste of time)

18. What do your friends really think of you?
Straight from the heart - Toto (Jag tar dem till mitt hjärta och talar rakt från hjärtat!)

19. Do people secretly lust after you?
Smells like teen spirit - Nirvana (Jojo då!)

20. How can I make myself happy?
Come On Over - Shania Twain (Bara att komma över....)

21. What should you do with your life?
Glorious - Andreas Johnson (Jag kommer bli något ärofullt och lysande!)

22. Will you ever have children?
Who's Da man - Elias feat. Frans (Med Andreas)

Scrapblog

Hittade en kul sida på Junitjejs blogg där man kan scrappa på datorn! Har testat två layouter nu och det var ett ganska kul sätt att fixa sina bilder. Blir ju allra finast om man scrapar själv, men detta var ett kul alternativ! :)


Har inte riktigt fått koll på detta än, men kika in på http://www.scrapblog.com/elinapelina så kan ni åtminstone få se en layout! Hoppas den andra uppdateras snart också! Det ärju bara tester, men man kan säkerligen få ihop en hel del snajsiga saker när man väl får koll på sidan! :)


Blev en springrunda förut och det var skönt! Blev en runda på ca 10,5 km och det kändes fint. Hade inte ont i höften eller så heller, och det var bra! :) Kan bli bra på lördag hoppas jag när det är dags för Edet runt.. :)

Dax att sova nu, så man orkar med morgondagen också! :)


My name is..... Dorky Dinglehump!


Har idag fått ett nytt namn - Dorky Dinglehump!

Följ instruktionerna nedan och få reda på ditt nya namn!!

~psst, du glömmer väl inte att skriva en kommentar, så jag vet vad du heter? ~




MY NEW NAME IS IN THE SUBJECT.....DON'T LAUGH UNTIL YOU FIND OUT
WHAT YOUR NEW NAME IS !

We all need a little stress-reliever! This only takes a minute.

Here is your dose of humor...

A. Follow the instructions to find your new name.

B. Once you have your new name, put it in the subject box and 
    forward it to friends and family and co-workers.

Don't forget to forward it back to the person who sent it to you, so

they know you participated.

The following is excerpted from a children's book, Captain
Underpants And the Perilous Plot Professor Poopypants, by Dave
Pilkey, in which the evil Professor forces everyone to assume new
names...
So:-

1. Use the third letter of your first name to determine your New
first name:

A = snickle
B = doombah
C = goober
D = cheesey
E = crusty
F = greasy
G = dumbo
H = farcus
I = Dorky
J = doofus
K = funky
L = boobie
M = sleezy
N = Sloopy
O = fluffy
P = stinky
Q = slimy
R = dorfus
S = snooty
T = tootsie
U = dipsy
V = sneezy
W = liver
X = skippy
Y = dinky
Z = zippy

2. Use the second letter of your last name to determine the first
half of your new last name:

A = dippin
B = feather
C = batty
D = burger
E = chicken
F = barffy
G = lizard
H = waffle
I = farkle
J = monkey
K = flippin
L = fricken
M = bubble
N = rhino
O = potty
P = hamster
Q = buckle
R = gizzard
S = lickin
T = snickle
U = chuckle
V = pickle
W = Hubble
 = dingle
Y = gorilla
Z = girdle

3. Use the third letter of your last name to determine the second
half of your new last name:

A = butt
B = boob
C = face
D = nose
E = hump
F = breath
G = pants
H = shorts
I = lips
J = honker
K = head
L =  tush
M = chunks
N = dunkin
O = brains
P = biscuits
Q = toes
R = doodle
S = fanny
T = sniffer
U = sprinkles
V = frack
W = squirt
X = humperdinck
Y = hiney
Z = juice

Thus, for example, George W. Bush's new name is:
Fluffy Chucklefanny.

Now when you SEND THIS ON...use your new name as the subject.

And remember that children laugh an average of
146 times a day; adults laugh an average of 4 times a day. Put more
laughter in your day!

Kortfundering...

Jag har nu ett träningskort på ett gym i närheten - Aero, men det byggs om nu och kommer att bli Sportlife me döppning i september! Jag betalar 150 kr/månad nu för mitt kort och då ingår gym, och motionsmaskiner och om jag vill gå på ett pass så får jag betala 10 kr/timme! Det är ju bra, eftersom jag inte utnyttjar det så mycket speciellt inte nu på sommaren!

MEN nu när Aero blir Sportlife så blir även priset annorlunda. Då får jag betala 279 kr/mån. för ett allaktivitetskort vilket innebär att jag har fri tillgång till gym + alla pass där! Så det blir ju lite mer per månad, men samtidigt så ligger ju gymmet såpass nära och det är skönt. Skulle jag välja att inte ta detta kort på Sportlife så är jag ändå bunden till att betala 150 kr/mån för mitt Aerokort tills bindningstiden har gått ut.

Nu är det även så att vi har fått ett fint erbjudande på jobbet! Ett helårskort på Fysiken (båda anläggningarna) för halva priset, och då betalar man 1510 kr! Där ingår också alla pass och allting, och de har mycket att välja på! kruxet är ju att ena aläggningen ligger uppe mot Chalmers och alltså inte i närheten av mig, och andra anläggningen ligger i stan! Den kan jag gå förbi på vägen hem från jobbet iof, men på helgerna lär jag ju inte ta mig in dit för att träna....men det är ju ett bra pris! Synd att man inte kan få de pengarna till ett träningskort på vilket ställe som helst, för det hade ju vart det bästa! :)

Nu ska jag byta om för ska snart ut och gå med Anna!

Ha det gott!

Kram kram

Lugn och skön morgon!

Har sovit länge, längre än vad jag har gjort på länge! Men antagligen behövde jag det och då är det lika bra att låta det ske!

Gårdagens middags"bekymmer" löstes med ett besök på Rasa Sayang där vi inhandlade en portion stekt kyckling med grönsaker och cashewnötter! 10 små vårrullar fick det bli också! Det blir så himla mycket mat därifrån så vi klarade oss med detta och då fick vi ändå en matlåda över... Valuta för pengarna!

Vi var även inom Filmtajm för att få med oss lite film hem. Jag hittade ingen direkt som jag var så sugen på, men Andy ville se En natt på muséet, så den tog vi. Då garderade jag mig också, för jag var ganska säker på att jag skulle somna i soffan och nu kan han inte säga något om det eftersom han valde filmen.. :) Filmen var väl sådär, det jag såg av den då... för det dröjde ju inte jättelång tid innan jag somnade...Så det blev en ganska tidig kväll för min del!

Imorse blev det lång frukost. Har använt juicepressen vi fick och gjort färskpressad apelsinjuice... mmmm, riktgit gott! Nu ska vi göra oss iordning, och sen åka ut till Jeanette & Martin! Jag och Janet ska provspringa rundan inför nästa helg, och sen ska vi äta hos dem och se på fotboll! Jeanette ringde förut för att kolla med oss om det var okej att äta - - - - -  Ja, vad tror ni vi ska äta???
*
*
*
*
*
 *
 *
 *
 *
 *
*
*
 *
 *
 *
*
*
*
*

*
*
*
 *
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
 *
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*



Solstollarna!


Solstollarna sändes i tio avsnitt på sommarmorgnarna i Sveriges Television med premiär den 15 juli 1985. Programmet var en fristående fortsättning på Toffelhjältarna som sändes under jullovet 1984. Solstollarna utspelades runt Ribersborgsbadet i Malmö där direktör Knegoff ägde ett slags café med benäget bistånd av sin sekreterare Ulla-Bella och unga lättklädda damer.


Den 17 oktober 1987 hade en andra omgång premiär och förutom de unga damerna medverkade varje vecka en känd artist eller grupp: Britt Dahlén, Lena Philipsson, Samantha Fox, Fredrik Willstrand, Lili & Sussie, Mandy Smith, Anna Book, Dodo and the Dodo's, Style samt Pernilla Wahlgren. Skumberg, Tullaren, Gösta och Hjördis var andra figurer som förekom i handlingen.

Förutom Per Dunsö och Ola Ström medverkade i den första omgången även Carina Carlsson, Martyna Lisowska, André Gjörling och Anna Book. Som dansare medverkade Gunilla Svensson, Lisa Mattsson och Camilla Görman. I den andra omgången från 1987 hade dansarna bytts ut mot Katja Kisch, Chatarina Hådell, Paul Glaser och Catarina Andersson. Som musiker medverkade Bo Mårtensson, Håkan Nyberg och Thomas Nyberg. Tillsammans med Britt Dahlén spelade samtliga även andra roller i serien.


Solstollarna
har, inte minst för 70-talistgenerationen, uppnått något av en kultstatus. I november 2006 släpptes en DVD med det bästa ur herrar Ström och Dunsös produktioner, varvat med nytagna klipp i gamla miljöer i Malmö. Samtidigt lanserades Solstollarnas officiella hemsida. (Wikipedia)



  Solstollarna
      



Klicka på nedre bilden så får du se en fin reklamsnutt! :) Undra om det är detta Pernilla vill vara ihågkommen för??

~ Vill du veta mer om Solstollarna? Surfa in på deras hemsida! ~

Många långa dagar...

... har det blivit den här veckan, och det känns nu! Inte optimalt att jobba så som vi gjort, utan raster och så, men ibland får det gå ändå! och dte går ju, det är bara det att man är dödligt trött nu och inte kan förstå hurman ska orka resa sig från stolen här.

Har iaf fått fixat det mesta så att det är klart på måndag morgon när vi kommer! Och idag fick vi reda på att ett barn inte ska börja hos oss för de hade irngt och tackat nej. Barnet har inte  varit på inskolning eller så än, men de kanske hittade en annan skola som de ville ha. Så då kom ett nytt föräldrapar på besök på eftermiddagen! Fick träffa dem i 3 minuter innan jag var tvungen att rusa till bussen. Men hann iaf bestämma att vi skulle mötas kl 8.30 på måndagmorgon, så att vi kan prata lite då! :)

Matproblem för kvällen!!! VAD SKA VI ÄTA? Det står still i huvudet, och det enda alternativet som min käre sambo kommer med är ..... trumvirvel..... Tacos!! Men jag är lite halvt trött på det nu, och vi åt det i onsdags! Jag förstår älskling att du inte kan förstå att man är trött på det, men någon sorts variation är jag sugen på !: )

Annars så blir helgen nog lugn. Bär av till Lilla Edet imorgon för att provspringa banan för nästa helgs lilla strapats! Får känna på banan lite och se hur det går. Sprang ju häromdagen med sådär bra känsla i kroppen, så hoppas det känns bättre idag!

Nu är Andreas på väg hem, ska fundera ut lite mat så länge!

~Tips mottages tacksamt - vad ska du äta idag?? ~

Pappas födelsedag...

... var i onsdags, men kom på precis nr jag lagt mig då att jag inte klagt upp ett inlägg till honom! Så då gör jag det nu i efterskott!

~ Grattis Pappa, älskar dig! ~

image2564

Personalfotografering

Idag var det dags för personalfotografering, både gruppkort och individuella kort. Ja precis, sådana där små kort som man tog när man gick i skolan! Eftersom jag hade sagt att det var okej att börja 7.30 imorse, så var det upp tidigt! Inte så att man är fåfäng, nejdå, men kortet ska ändå läggas ut på Intranätet under Personal så att alla ska se vem man är! Så lite mer än att kamma håret ville jag af göra! =)

Kom iaf iväg till jobbet i tid (!) och väl där var det lugnt. Har styrt verksamheten lite mer nu de senaste dagarna, och ser ganska bra resultat av det i gruppen. Gruppen känns inte lika "lätt" som förra året, men det finns guldkorn även här såklart! :)

Personalfotograferingen givck nog bra, det vet man ju inte förrän kuvertet med kort kommer! Men forgrafen sa att det såg fint ut! Hehe, det är kanske hennes jobb?!

Fick även en leverans av böcker och förbrukningsmaterial idag så det var som julafton! Dels kom äntligen min bok; Läslandet som jag väntat på! Ska ha den i bokstavsgenomgångsarbete (Finns det ordet?) Verkar så himla söt! Rapport om den kommer senare! Och så fick vi matteböckerna, som också verkar jättebra! Sak bli roligt att komma igång med detta! Jag har även beställt en bok som beskriver hur man kan arbeta med språket genom lekar, sånger och rim osv. den ska bli kul att läsa! Fanns massa matnyttigt i den, och övningar att använda sig av!




Nu när jag kom hem så var jag så jäkla trött, och vilade en liten stund med min sjuke sambo! Men att somna kl 17 är inget för mig, för då somnar jag aldrig ikväll. Ska jobba 7.30 imorrn också så vill helst inte vara vaken för sent då! :) Så efter en liten powernap så blev det en joggingrunda! Kunde kanske lika gärna ha avstått för det var varmt, segt och jobbigt idag!!! men samtidigt så är det väldigt skän nu efteråt, och man mår faktiskt ganska bra ändå! :) Ska sätta igång att fixa lite tacos nu, och sen kanske en film på det! Kan bli en ganska bra kväll! :)

Ha det gott!

~ Hur har din dag varit? ~

Jag dör av skratt!

Kolla in denna länk som min kära syster skickade till mig!

Andreas fick danslektioner i födelsedagspresent, och jag tror också att vi kommer se ut så här efter ett par gånger i danslokalen...  För kolla riktigt nära på länken, det kanske är några ni känner igen?!

Skynda dig att kolla, så får du dig ett gott skratt! Jag skrattade så att tårarna rann!  








6 år...




... av lycka! Idag är det på dagen 6 år sedan jag träffade min drömprins! På ett sätt känns det som om det var igår. Jag minns ju precis hur nervöst det var innan vi möttes i Göteborg, men på ett sätt känns det som så länge sedan för vi har gjort så mycket tillsammans! Vi har haft så fina år tillsammans, och jag mår så bra när jag är tillsammans med honom! Jag hoppas på en lång fortsättning ihop med dig, Andreas. 


                                                                              

Matchresultat!












Matchresultatet blev 3 - 0 till Helsingborg, så nu är Andreas glad och nöjd! Blev en trevlig eftermiddag på Ullevi, för Johan och Linda var ju med! :) Utan att ha så bra koll på fotboll så tyckte jag nog ändå att HIF spelade bra idag, mot andra gånger jag sett dem så det var en kul match! Var dock lite tråkigt en period i andra halvlek när det inte hände så mycket! Men vad kan man begära, de tjänar ju bara några tusenlappar på att spela fotboll - inte för att prestera! :)

Grattis Mamma!

image2564                              





  Stort GRATTIS till Mamma som fyller år idag!!! Vi var och firade henne igår, men hon måste ju få ett eget inlägg dagen till ära!

~ Grattis Mamma, älskar Dig! ~

Hårfärgsändring!

På två år har jag gått från ganska ljus till ganska mörk! :) Här kan ni följa förvandligen!



   Augusti 2005

 Oktober 2006 

   Juli 2007 

och vid dagens datum, efter lite ny hårfärg så ser man ut så här: 


    12 Augusti 2007


~Vad har du för hårfärg? Äkta eller fejk? ~


Match!


MOT










Klockan 17 är det dags för match! Vi ska möta Johan 16.40 utanför
Ullevi! Får se hur detta går, jag är ju inte så insatt men för husfridens skulle kunde det ju vara kul om Helsingborg lyckades vinna! De har ett antal skadade spelare dock, så vi får se hur detta går. Hoppas Henke är med! :) 


            

~Vilka tror du vinner? ~ 

Jag + Martin Stenmarck = Sant ?

Jag hittade ett roligt test på Junitjejs blogg! Man kunde svara på ett antal frågor och sen kom det fram vilken kändis man skulle passa bäst att dejta!  Jag fick till slut svaret att Martin Stenmarck är den kändis som skulle vara bäst dejt för min del! Kunde säkerlign vara trevligt! :)

Här kan du själv göra testet!


~ Vem blev det? ~





Platespotting!

Registreringsskyltar finns det gott om, och den häftiga jakten på att hitta alla skyltar från 001 - 999 är i full gång. Pappa är het inne i detta, och har nu fått med sig min mamma, min bror, och ett flertal andra! Jag har börjat, jag också! Kände mig nästan tvungen då jag vid en löprunda såg 001, 002 och 003 vid en parkering!!! Då är det som ett tecken att man bör sätta igång med detta! Men till saken hör att jag aldrig kommer ihåg vilket nummer jag är på, men jag tror jag är någonstans mellan 010 - 014!

För er som inte sysslar med denna ädla sport ska jag förklara den i korthet! Det går ut på att hitta alla bilnummer från 001 - 999 i ordning!!! Man får alltså inte vara på 010 och sen se 012 och "använda" det numret innan du hittar 011! Väldigt enkelt med andra ord! För dig som vill veta mer kan du kika
här !

Eftersom jag aldrig kommer speciellt långt i detta så har jag funderat på en ny variant. Jag kan hitta tre skyltar - 123, 456 och 789! Kan bli aningen lättare! Jag fixade 123 igår, så nu har jag två kvar ;)

~ Är detta något för dig? Eller om du redan är inbiten platespotter, vilket nummer är du på? ~



En trevlig helg!!

Igår var det sol ute vid stugan i Ellös, och vi satt ute på altanen och njöt! Lite bad blev det också, men jag var bara i med benen eftersom jag inte ville förvärra min förkylning! Vet iof inte om det blir värre av ett bad, men inte värt att göra någon närmare undersökning av det! Idag känns den dock bättre, förutom hostan som kommer lite då och då men lite hostmedicin kan nog göra susen! Har Bromhexin i tablettform, och sätter mitt hopp till den! Slipper iaf ta någon äcklig hutt av någon äcklig trögflytande vätska! :)

Chokladfondue var uppskattat och vi testade det där på altanen! Mycket smaskigt! Framåt eftermiddagen så grillade vi lite korv innan de var dags för oss att komma iväg! Mamma och pappa skulle åka hem från stugan igårkväll så vi hjälpte till att bära lite packning över berget innan vi gick! Lite svettigt! Pappa kunde iaf ta ett bad när han kom tillbaka till stugan, men vet inte om det blev av...... ? När vi satte oss i bilen så kom värsta åsksmällen och sen öppnade sig himlen och det började spöregna!

Från Ellös så körde vi via Säve ut till Lilla Varholmen för att ta färjan till Hönö! Insåg att vi inte skulle hinna med den planerade färjan ut till Knippla, men efter ett samtal med TidtabellsMaria så fick vi beskedet att det skulle gå en annan färja inom rimlig tid som vi kunde ta! Så efter mycket om och men så kom vi iaf ut till Källö-Knippla. Grillen var i full gång och de andra hade precis börjat fixa sin mat! :) Vi hade ju räkor och kräftor med oss istället för grill, så vi var ju också klara att äta nästan direkt!

Vi började kvällen utomhus, men precis när alla satt sig och börjat äta så kom regnet! blev i en sån där svartvit spelfilm utan ljud men med snabb musik när alla tog tallrikar och skålar osv och staplade för att få med så mycket som möjligt in på samma gång. En krock i trappan så att någon ramlade hade verkligen gjort det hela till en fullfjädrar film! Vi klarade oss dock utan krock, och vä installerade inne i huset kunde vi äta klart!

När regnet upphört och vi hade ätit klart så var det dags för en promenad på ön. Trevlig liten ö, och tufft att gå ut vid klipporna och stå och kolla på blixtarna som var "på andra sidan havet"! :) Vid 23.30 gick sista ordinarie färjan hem, så den tog vi och det var ganska lagom! Vi hade en riktigt trevlig kväll där ute och det var såklart jättekul att träffa Maria och Richard igen! Var ju inte så längesen vi träffade dem, men man vet ju inte riktigt när det blir nästa gång!!

Idag blir en lugn dag, kommer vila från träning ett par dagar nu så man blir frisk. Inte värt att sätta igång för tidigt så att det blir värre. 25 augusti är det dags för
Edet Runt och det vill jag gärna springa! :) Har inte anmält mig än, men det börjar bli dags för det nu! Festen efteråt får man ju inte missa heller!

1 september öppnar gymmet upp igen i nytt namn, nu blir det Sportlife. Har varit en totalrenovering som har pågått juni, juli och augusti! Ska bli spännande att se hur det ser ut nu, men tror det blir bra! Planlösningen ser fin ut, och nu ska jag bara se vad som gäller med mitt Aerokort. Har ju ett väldigt bra pris på det nu, och det hade varit trevligt att ha kvar det kortet. Samtidigt vill jag kunna ta lite fler pass nu, så man kan variera sig lite i träningen! Nu står det bara att alla med befintliga Aerokort kan träna gratis under renoveringen på Sportlifes anläggningar i Göteborg. "Ta med ditt medlemskort och visa i receptionen." Men det står inte vad som händer med kortet sen..... men men, får ta och kolla upp det! Var inte så flitig besökare på gymmet i våras, blev mest löpning då av någon anledning! :) 

Får se om man kanske kan hänga med på matchen mellan Gais och Helsingborg i eftermiddag! Johan har biljetter och Andreas ska få en! Får kika på om det finns biljetter till mig också, annars hittar jag på något annat under tiden! Under kvällen kanske det kan bli en film eller så... planerna är ganska lösa för dagen som ni märker! 


~ Vad ska du hitta på idag? ~  

Däbbt i näsan!

Vaknade alldeles däbbt i näsan! Men det är lite lättare nu iaf! :) Får hoppas att det är något som går över snabbt!

Nu är vi på G att åka till Ellös! Först ska vi bort till Feskarbröderna och köpa räkor, och in på Hemköp och handla lite andra saker! Sen bär det av till mamma och pappa i stugan för att fira deras födelsedagar! De ska få ett chokladfondueset av oss, och eftersom de är himla gott och vi gärna vill smaka så ska vi köpa med oss saker till det också! :) Smart va?!

Efter Ellös bär det av till Knippla, så det blir mycket havet nu! :) Hoppas vädret spricker upp och blir alldeles underbart också! På Knippla ska vi avnjuta räkorna! :) och umgås med kompisar!

Ha en bra dag!

Gött mos!

Då var det fredag! En hel vecka är gjord på jobbet, och det har gått så himla snabbt! Ca halva gruppen har iaf varit på inskolning nu och det har väl ändå gått hyfsat smärtfritt får man säga! Hittat en del guldkorn redan, så det kan bli ett roligt år! Nästa vecka kommer nog ytterligare ca 10 barn så då kan det blir lite mer att göra! Men det rä skönt att det blev en liten mjukstart med en ganska lätt inskolningsvecka iaf! T.om. så lätt att vi har hunnit städa ur massa skåp, möblera, städa hela det stora förrådet och organisera upp det där inne! Så otroligt skönt att det är gjort för när terminen drar igång på riktigt så hinner man knappt med sånt!

Två nya arbetskamrater blir det också på vår sida varav en började i måndags! Det kommer nog bli jättebra på jobbet detta året, och  jag tror vi blir ett bra gäng. På måndag kommer även L vara med oss, för då är det studiedag så då får alla träffas! Sen börjar hon den 20e, och då börjar även skolan!

Annars i veckan så har det blivit två riktigt långa promenader! I måndags var jag, Anna och Asha ute och gick och var nog ute ca 1,5 timme! Under onsdagen tog jag och Asha en promenad till och den blev nästan 2 timmar lång! Riktigt skönt! var så fina kvällar också, så det är härligt att vara ute länge!

Två springrundor har det blivit också! I tisdags så sprang jag en ny runda på ca 9,5-10 km som var riktigt fin. Den ligger i anslutning till en av mina andra "vanliga" rundor, så när man sätter igång med långpassen ordentligt igen så kan man lägga på denna delen också och på det sättet springa ganska många kilometer längs havet! Me like! :) Igår var jag supertrött efter jobbet och osäker på om jag skulle orka ut, men efter en stunds vila och läsning så stack jag ut ett tag ändå! Då lämnade jag pulsklockan hemma och bestämde mig för att bara springa på, och välja lite vägar som jag inte sprungit alls/eller iaf inte på länge! Blev en skön runda på ca 6,5 km ner genom Önnered! Lite lagom runda för dagen! :)

Idag blir det dock vila! Känner mig lite hängig, men jag tror det beror på att man är ganska trött av jobbandet igen! Trots att veckan varit ganska "lätt" så är man på spänn hela tiden för att se till så att barnen trivs osv, och man fixar och donar hela tiden så man är ganska slut efteråt! Men en portion vila nu + en portion indisk mat och någon bra fil alt. Vänneravsnitt kan nog göra susen!

Imorgon ska vi ut till Maria och Richard och hälsa på dem ute på Knippla! Ska bli kul att ses igen! De är hemma i Sverige nu 1 vecka till ungefär inann de beger sig norrut igen. Inte setts något denna veckan, men imorgon så blir det av! Kanske kan få in en date nästa vecka också! :) Vi får se!!!

Nu ska jag ta och fixa iordning lite här hemma, och mig själv också för den delen! Snart kommer min fästman (!) äntligen hem! =)

Hoppas ni får en bra kväll!!!

KRAM

Jobb igen...

.. och nu är man tillbaka i det! Men det känns faktiskt helt okej och är kul att komma tillbaka och träffa alla igen!

Under gårdagen hade vi inga barn, utan vi planerade och fixade iordning inför inskolningen! det tog tid, men det blev klart! Cyklade til jobbet igår, och ditresan tog ca 50 min. Lika lång tid som bussen nästan, så det kändes okej! På hemvägen hittade jag en annan väg som gick lite snabbar, så om jag då inte hade fått punktering på Älvsborgsbron så hade dte kunnat bli riktigt bra! Nu fick jag istället gå med cykeln ca 5 km hem, vilket var lite värre. Väl hemma så ringde jag Anna, för vi skulle promenixa hade vi sagt! Jag var hemskt hungrig men fixade iordning lite mat innan Anna kom, och sen gick vi härifrån. Asha följde också med, för hon är numer inneboende hos oss! Iaf för ett tag! Blev en promenad på ca 1,5 timme så fick ordentligt med motion igår! Var dock en riktigt skön kväll så det var härligt att komma ut! 

Med tanke på cykelns tillstånd så blev det buss till jobbet idag, och väl där så fixade jag iordning det sista innan inskolningen. Barnen droppade in och kl 9 hade vi 7 stycken små förväntansfulla 6 åringar hos oss!  Det gick över förväntan och bara två som grät en skvätt innan mamma och pappa hade gått, och sen gick det över och glömdes bort. Vi hade barnen fram till kl 12 och då sa en pojke (som var en av de ledsna) "Va? Så kort?! Det känns ju som om vi bara har hunnit äta här idag!" Så det var ju ett ganska gott betyg!

12-12.30 kom nästa barngrupp och då var det dags för 10 nya små barn att skolas in. Det var inga problem med dem heller, och vi hade en ganska "lätt" dag! En av pojkarna ville inte gå hem när mamma kom, så även det passet fick ett ganska bra betyg! :)

Nu är man dock ganska trött för man måste vara på G hela tiden och se till att alla barnen mår bra, har något att göra och se hur de uppträder osv... så när de väl hade gått hem så kunde man pusta ut! Imorgon blir dagen likadan tidsmässigt, och sedan på torsdag så kommer båda grupperna komma och kanske några barn till. Så nästa vecka har vi förhoppningsvis skolat in (nästan) alla 32 barn!

Känns otroligt skönt att vara med från början i år, och få den kontakten med barnen från start! Förra året börjafe jag jobba dagen innan skolan började och då missade man stor del av den kontakten! Nu lär man känna barnen ett tag innan skolan börjar, och det är skönt att ha det med sig när man sedan planerar verksamheten!

Men nu ska jag ge mig ut och springa en runda snart, det är väl ändå det bästa sättet att rensa huvudet på?!

Ha det gott!!!


Nostalgi

Add Video to QuickList

Detta är också en höjdare! :)

Detta var inte heller igår!




Add Video to QuickList


Pratade om Dr. Snuggles förra helgen, och här är han! :)

Nilecity


Skaldjurskalas

Mycket god skaldjursmiddag bestående av kräftor och räkor har nu intagits! Till efterrätt blev det rabarber- och jordgubbspaj! Nu blir det en promenad bort till Filmtajm för att se om vi kan komma överens om en film!

Tack Sandra och Marcus för maten! :)








Gummybear song

 



Kan bli aningen tjatig i längden, eller vad tror du?



Ullared

Till startsidan



Japp, det blev ett kort (!) stopp där på vägen upp från Helsingborg! En sådär 5 timmar eller så! ;) Slog iaf rekord i shoppingbeloppet där, neråt! Handlade för minsta summan någonsin (för min del) på Gekås och det får ju räknas som en bedrift! Blev bara saker som jag "behöver"! :) Lite duschcreme, lotion, tvättmedel och sånt, och  en klänning, jeans, och en tröja! Och så var det kanske något mer...  :) Man kan ju inte minnas allt..

Väl hemma så gjorde vi egen pizza, som blev mycket smaskig! Avrundade kvällen med att se på Speed, och om man ska jämföra vår dag med Sandra Bullocks dag i den filmen så var nog hennes ändå lite mer stressig! ;)

Nu ska jag lägga mig och läsa en liten stund!

Ha det gott!

Kram

Norrut

Nu är det snart dags att åka norrut igen, tillsammans med Sandra och Marcus! Blir även ett "kort" stopp på Gekås är det sagt! Gäller att hålla hårt i plånboken nu, och inte handla för mycket där inne!

Hoppas det fina vädret kommer som utlovat i helgen, annars blir inte Skara Sommarland någon höjdare! Men om solen och de där 19-20 graderna kommer, så kan det blir riktigt kul! :)

Vad ska ni hitta på idag då??

Effektiv morgon!

Vaknade mellan 8 och 8.30 idag, och gick upp! Hoppade över morgonpromenaden idag och gick direkt in på frukosten, för att därefter kunna sätta igång och baka efterrätt tills ikväll! Den är strax klar, och det doftar ljuvligt! =)

Har faktiskt bokat in mig på ett spinningpass kl. 12.10 idag, för det var så himla längesen jag var på spinning! Vädret ute är ju ganska fint faktiskt, så kanske inte borde gå inomhus och träna men va 17... är ju sugen på det idag! Inte direkt sol-och-bada väder ändå, men en joggingunda ute hade ju vart fint! Men vi var uppe i Pålsjö och sprang igår så då får det blir något annat idag! :)

Nä, om man skulle ta och plocka ut efterrätten, fixa iordning sig och sen bege sig kanske? Tänkte cykla ner dit, så får va ute i god tid så jag hittar! Vet vart det är, men vet inte cykelvägen dit! :)

Ha en bra dag!

Kram