2 dagar kvar - pirripirri!

Japps, det är ungefär så det känns nu - pirripirri!

Håller på att packa, och fixa fram alla saker och kollar igenom allt 1000000 gånger! Lyssnar även igenom den tänkta låtlistan jag tänkte ha, om jag nu kommer använda iPoden... men man får vara redo på allt! =)

Vädret ser ju ut att bli varmt även i år... dock inte lika varmt som förra året! Och jag hoppas verkligen att det inte blir så varmt! Lite molnigt och 17 grader hade ju vart gott! =) Klädvalet blir mog detsamma ändå... tror jag? Eller? Vad ska jag ha på mig? Ska kolla vad jag har packat......

Kl. 11.00 åker vi härifrån till Alingsås, där det blir lite lunch innan avfärd! Sen drar vi vidare mot el Huvudstado, jag, andreas och pappa! Så hoppas vi komma fram i god tid för nummerlappsutdelning osv, för att sedan bege oss till storebro + fru för övernattningen! Ska bli skojigt! =) 

Nä, dax att plocka fram det sista! Lika bara att inte packa ner det än, för jag kommer vilja gå igenom det ett antal gånger till =) 

Kram  

Andreas



Jag älskar dig!

4 dagar kvar!










Blev en lång dag på jobbet idag med kvällsmöte till 19, så var hemma runt 20 och då var det bara att svida om och sen sticka ut på det planerade passet! Sitter här nu, nöjd med passet och mätt efter min omelett! Hoppas att "Kolhydrattömningen" idag funkar, för imorgon är det dags att kolhydratladda!

Har världens bästa kollegor, så har fått lite sovmorgon imorgon! Detta gör att jag kan (om jag vill och orkar) springa en kortis innan frukost imorgon, och sedan starta med en rejäl frukost och på så sätt starta laddningen!  =)

Blir en sen dag på jobbet imorgon också, eftersom vi har föräldramöte men det ska nog gå bra! Sen är det ju bara torsdag kvar att jobba, och sen är jag klar för denna vecka! Skönt! Vill att det ska vara lördag nu, så att man får starta någon gång!

Dagens pass:

SträckaDistansTidSnitttidKommentar
Uppjogg2,14 km 13:006,04 min/km 
Repetition 1250 m 00:503,20 min/km 
Repetition 2250 m 00:503,20 min/km 
Repetition 3250 m 00:473,08 min/km 
Nerjogg3,00 km 16:005,20 min/km 
TOTALT:
Distans:5,89 km
Tid:00:31:27
Snitt:5:20 min/km

5 dagar kvar!

        

Jojomen, tjejen kan räkna - nedåt till på köpet! =)

Idag var det vilodag.... om man räknar en hel arbetsdag i barngrupp, och en liten shoppingtur på stan för vilodag så var det vilodag idag! =) Nu har jag iaf köpt in lite böcker, så att jag ska kunna ha något att läsa och koppla av med i veckan! Får se hur bra det funkar! Men det brukar vara ett finfint sätt att koppla av på iaf!

Imorgon blir det lång dag igen... har möte efter jobbet, så slutar inte förrän 18.30, och jag börjar 7.30 så det blir faktiskt en låååång dag! Även onsdag blir lång för då har vi föräldramöte på kvällen, men eftersom jag har världens bästa kollegor som inser vikten av att vila inför ett marathon,  så får jag lite sovmorgon på onsdagen! Supersöta är de faktiskt =)

Nej.... tror nog jag ska koppla av med en bok en stund! =) Så kanske man somnar i vettig tid också!

Ha det gott!

6 dagar kvar...

                                                                                                                                                           



Japps, nu är det inte "sista lördagen i maj" eller ens "nästa lördag", utan nu är det PÅ lördag!! Helt otroligt vad fort tiden har gått under våren ändå! Och jag kommer inte bröja skriva om att jag inte tränat tillräckligt, inte fått in tillräckligt många pass osv. för det tror jag faktiskt att jag har! Jag tror t.om. att jag har tränat bättre än förra året, även om det kanske inte är lika många kilometrar.... men kvalitet framför kvantitet kan vi ju dra till med nu då!

En stor fråga just nu är ju klädvalet! Det är ofta en stor fråga i mitt liv... "Vad ska jag ha på mig!?" Men då i lite andra sammanhang... När jag springer så har jag ett par uppsättningar löparkläder som jag varierar mellan, och det funkar oftast bra med det! Men nu är det ju inte vilket joggingpass som helst jag ska ge mig ut på, PÅ lördag utan det är joggingpasset med stort J! Överdel är jag helt klar med - det blir min ljusblå jogg.se t-shirt!! Har tänkt svarta tights till, knälånga och på så sätt samma kläder som på Göteborgsvarvet! Men nu har jag hört att det lutar åt ganska varmt väder på lördag, inte riktigt som förra året men dock varmare än vid Göteborgsvarvet i år iaf! Ska man kanske ändå ha korta tights på sig då? Fast jag inte tränat med dem i år.... ? Fast jag använde dem ofta förra året? Och de är ju faktiskt sköna? Hmm... allt är bestämt förutom tightsen faktiskt, och då menar jag allt! =)

För att göra en liten förundersökning så tog jag mina korta grå tights idag när jag stack ut, och de var riktigt snabba! Blev 6.3 km på 29.01 min! =) Och det kändes ruggigt bra hela tiden, så nu är jag verkligen på G! Känns hur bra som helst!

Så nu lutar klädvalet åt jogg.se t-shirten och grå tights....

                                                      .... de kläderna är inte bara snabba, de matchar också! =)

Kvällsjogg efter mycket om och men....

Japp, idag satt det långt inne innan jag kom ut. Var seg och allmänt omotiverad men man vet ju att det alltid är så himla gott när man väl kommit ut! Så när jag väl var ombytt och precis på väg ut så öppnade grannen dörren och frågade om jag skulle ut, och om han kunde haka på... Han ville helst promenixa, men hängde med på en springrunda istället. Och jag lovade att det varken skulle bli långt, eller snabbt så att han skulle kunna haka på! Springer ju inte alltid pass på över 20 km.....  =)

Vi sprang ner mot Fiskebäck, och sedan över till Hinsholmen och så hemåt...  Blev en lätt joggingrunda med inslag av gång! Men det var ruggigt skönt att komma ut, och man mår så mycket bättre efteråt! Och du Dennis - jag kan springa med dig fler gånger om du vill! =)

I helgen blir det nog ett pass men man kommer ju nästan sakna att inte ha ett långpass inbokat, men ska ju få ett ordentligt långpass nästa helg så ska nog överleva! Börjar bli nervös inför maran nu, och tankarna kretsar mer eller mindre hela tiden kring maran! Kommer nog inte vara en rolig person att ha o göra med nästa vecka! =) Synd bara att vi ska ha kvällsmöte på tisdag, och föräldramöte på onsdag - inte det man önskar en sådan vecka! Tisdagens kvällsmöte gör också så att jag missar jogg-träffen på tisdag och det känns surt! Den 10:e ska jag iaf försöka åka till Alingsås och vara med igen! Är kul att träna i grupp och de tre träffarna hitills har vart jätteroliga, och får hoppas att det blir fler tillfällen! =)

Nä, nu ska jag nog ta och försöka komma i säng!

Ha det gott!

Tusingar med Pappa!

Idag efter jobbet mötte jag upp pappa i stan och vi tog bussen ut till oss, och sedan blev det övningskörning! Körde runt i områdena häromkring, och backade kring några gathörn och fixade och donade lite! Var ute 1,5 timme ungefär, och det var skönt att köra lite igen!

När körningen var klar så var det bara att köra så det rykte i annan form, nämligen i tusingar! Så på med springkläder, och springskor och sen iväg! Blev en uppjogg ner till Fiskebäck, och väl nere vid "Tippen" så blev det tusingar! Pappas första tusingar var detta, och de blev mycket bra! =) Vi körde fem repetitioner, och båda två fick personbästa idag! Så vi var duktiga!! =)

Mine repetitioner såg ut så här:


SträckaDistansTidSnitttidKommentar
Repetition 11 000 m 04:104,10 min/km82/87
Repetition 21 000 m 04:114,11 min/km85/89
Repetition 31 000 m 04:084,08 min/km85/90
Repetition 41 000 m 04:144,14 min/km85/89
Repetition 51 000 m 04:144,14 min/km85/89


och tillsammans med upp- och nerjogg på 6.3 km så blev det ett pass på 11,3 km idag! kändes himla skönt att komma ut, och det blev bra väder också fram mot kvällen igen så det var gott!

Nu efteråt så har jag suttit och rättat barnens häften, och jag hade en hel hög mig hem så det tiog sin lilla tid men nu är det fixat! Alla häften är rättade, och ligger klara med fins klistermärken på sig, för det får man när man är duktig! =) Nu är det bara tre veckor kvar till skolavslutningen så finns lite att fixa med och bli klar med på jobbet den närmaste tiden!!

Nu ska jag nog lägga mig och läsa, och sen kommer nog John Blund!






   
(Inte från tusingarna, men från i lördags! Ser ju lite lätt mordisk ut på den sista!)

Dagen efter!

Dagen efter varvet, och känner mig nöjd med mitt lopp nu! Hade en kul runda, och det var bra springväder och allt, så finns inget att klaga på! =)

Har fått lite ont i vänsterfoten dock. Märkte det redan igårkväll, och det var värre i morse, men nu känns det faktiskt lite bättre! Precis på utsidan/undersidan av vänsterfoten sitter det och imorse gjorde det ont när jag gick på foten, men det har iaf lätatt så hoppas att det försvinner snart! Har gått och stått mycket idag, och det blev ju inte värre av det så det är nog ett gott tecken!

Idag hade vi loppis på gården, och det gick faktiskt över förväntan! Hade dock räknat lite fel på hur mycket korv som skulle gå åt, så har frysen full av korv nu! Så ett grillkalas kan vi nog räkna med någon dag! Nu blir det en lugn kväll med iflm och lite mat, och antagligen en tidigt sänggång!

Obs - får ju passa på attt påminna om att titta på TV4 Sport ikväll kl 19.00! Varför? Titta och se ;)

1.51.20

Så blev tiden!!

Är inte helt nöjd, men ändå ganska nöjd =) 1.45 märkte jag snabbt att det var alldeles för snabbt, men 1.50 hade jag vittring på men det var trångt och när jag försökte öka så kunde man det en bit men sen tappade man när man skulle komma förbi någon, eller så fick man sakta in för att det blev trånga passager! Tror att man sk a ta Göteborgsvarvet som ett njutarlopp, och sen pressa tider på något mindre lopp!

Men det var ett kul lopp iaf. Sprang tillsammans med Lotta, och Anders, fram till ca 18 km tror jag. Därifrån drog jag på lite mer och Lotta kom in i mål ca 1 min. efter mig!

Men... passet kändes bra inför Stockholm, och ser fram emot det loppet också! Kommer ju inte hålla alls samma tempo som idag, men bättre tid än förra året ska man lyckas med! =) Så jo... jag är faktiskt nöjd med min tid idag - det blev ju ändå Personbästa med 4 minuter! =)

Nu blir det pizza!!

~ kram ~


19907 - det é jag det!




Oj oj då, så var det dags igen! Detta inlägg lär väl bli både ett pepp-inlägg och ett inlägg med en radda bortförklaringar om det inte skulle gå bra idag såsom "Jag har lite ont i ena vaden nu....", "Jag känner mig en smula ringrostig....", "Jag tror jag har drabbats av en mildare form av galna ko-sjukan..."

Just nu har jag faktiskt inte bortförklaringar att komma med, för det har känts så himla bra på träningarna den senaste tiden, så det är verkligen bara att hoppas att det håller i sig ett tag till! Idag är det bara två veckor kvar till maran, och när jag står på startlinjen på Göteborgsvarvet så är det faktiskt nästan exakt samma tid två veckor senare som jag ska starta i Stockholm!


Nervigt är det nu iaf! Alla snackar tider hit och dit.... Jag ska starta tillsammans med Lotta och båda vill under 1.50 så skönt att ha någon att springa med. Men ju närmare jag kommit starten desto mer känns 1.45 som ett mål som kanske inte är så orimligt som jag trott.... Fick en hint på jogg igår om hur långt under 1.45 jag trodde jag skulle komma och då blev jag nervös... :) Hehe.....

Nä... om man skulle dricka lite vatten och äta en banan kanske, och sen äta en banan och dricka lite vatten...... och så lite mer vatten, och kanske en banan?

       





 
"Löpning är väldigt lönsamt. Det är bra för dina ben och dina fötter.
Det är också väldigt bra för marken. Det får den att känna sig behövd."


(Charles M. Schultz (1922-2000) Snobbens tecknare).


 


2003 - 2.14:58

2004 - 1.59.01

2005 - 2.02.27

2006 - 1.55.55

2007 - 1.55.35

2008 -


Så nära, så nära!


De blå linjerna har kommit upp på gatan! Ett tydligt tecken på att Göteborgsvarvet närmnar sig med stormsteg! Ska ta mig ut en kort liten jogg sedan, men först blir det trappträning lite till - ToR tvättstugan! När det mesta är färdigtvättat så kommer jag jogga en kortis och sen är det vila som gäller till lördag (Wow! En dag!) =)

Känns bra i kroppen inför lördag och de senaste passen har gått finfint så hoppas på att slå förra årets tid med ett par minuter, minst! Då landade jag på Slottskogsvallen på 1.55 och det ska jag absolut under i år, men frågan är med hur mycket?! Det vet vi på lördag! =)




image328

Nu då...

Nu kommer uppdateringen, och det var ju sådär schysst att avsluta förra inlägget om husvisningarna och sen inte skriva mer om det! Och så dröja länge med uppdateringen sen också! Ett stilistiskt drag kan man kalla det =)

Idag var det iaf dags för två husvisningar!

Hus 1 låg i Slätthult utanför Lerum! Riktigt vackra omgivningar och ett sött hus, men väldigt litet! Tror inte ens vår dubbelsäng går in i något av rummen! Stod även att det fanns källare, och det gjorde det men den var det inga rum i, bara förråd och det fanns inte ens på kartan att kunna göra det beboligt där nere!


Hus 2 låg i Långås, längs Lindomevägen! Också helt fantastisk omgivning, i Sandsjöbacka Naturreservat! Även detta hus var litet, men i källaren fanns ett stort rum som idag var förråd men kan göras om till Gillestuga! Har man det som gillestuga där nere, så är det ändå en hel del man skulle vilja göra med huset såsom att bygga ut! Är väl inte riktigt vår tanke, men har svårt att släppa detta huset ändå för det ligger så himla fint! Mäklaren skulle höra av sig imorgon för att informera om det ens är möjligt med att bygga ut, eftersom huset ligger i ett naturreservat är dte inte självklart!

Annars ar helgen bjudit på en hel del sol... vilket har utnyttjats! Blev en stund på en klippa i Fiskebäck igår, och idag var vi i Billdal en stund och sen nere i Fiskebäck en stund! Härligt, härligt!

Nu är det dags att sova, ska orka med en utflykt till Lek- och buslandet imorgon!!

Som ett brev på posten...

Då är det här, igår damp det ner i brevlådan - Startbeviset inför Stockholm Marathon med startnummer K986!!! Jajamensan, nu är det nära! =) Känns br nu, och laddad börjar man bli - mer och mer för varje dag! Nästa lördagär det dags för Göteborgsvarvet, och även det börjar man ladda upp sig inför nu! Har känts riktigt bra de senaste passen, så hoppas att det är en formtopp på väg in nu, eller att det är den som kommit som håller i sig ett tag! =) 21 juni är det ju dags för halvmara i Tromsö också, och laddandet för den är väöl inte riktigt igång, men väl planeringen och det ska bli himla kul att åka norröver! =)

Idag har jag varit nere och lekt med Lovisa, och det var så kul att se henne igen! Var längesen jag var där nu, inte setts sen februari och det märktes på henne att hon saknat mig också! Tur att vi hann ha en mysig kväll med både en cykeltur och studsmattehoppning! Att man blev kallad "Långsamma Elin" under cykelturen är väl smällar man får ta, men det är faktiskt inte så lätt att springa efter en 5,5 åring som cyklar när man har ballerinaskorna på sig... men nu hgar hon gjort en Kom-ihåg-lapp till mig att jag ska ta på mig springskorna nästa gång jag kommer dit så att jag skan jogga med henne istället! =)

Imorrn är det dags för körlektion igen, och förhoppningsvis kommer jag dit en stund innan och kan sitta med teorin då också! Suttit en stund nu ikväll! Inte varit prio 1 de senaste dagarna, men schemat har varit rätt fullt också! När maran är över så blir treori + körkort högsta prio - i promise......


speciellt om husvisningarna vi ska på ger resultat....... I say no more....  ;)







Ändrade planer!

Dagens långpass var tänkt som ett pass på max 20 km i lite snabbare tempo, men det är nu ändrat till ett pass på ca 25 km i ett lugnare tempo! Andreas är sugen på att testa vägen ut till Johan, och det är ju en fin runda på många sätt så varför inte?! Inser dock ganska snabbt att detta kommer bli ett helt annat pass än det jag hade tänkt mig idag, men det får ju gå - man får ju va flexibel! =) Vädret är kanon också, så en tur längs med havet skadar ju inte!
=)

Jeanette och Martin kom hit igår och medan killarna kollade på fotboll på Borås Djurpark så gick jag och Jeanette en lång promenix i det fina vädret! Sen blev det middagslagning och vi testade att göra plankstek, vilket fick ett mycket gott resultat!

Idag blev det en tur ner til Fiskebäck på förmiddagen, och lite solande på en klippa! Helt underbart! Satt där ett bra tag, och lite fika blev det också! Johan ringde förut och frågade om vi ville grilla ikväll, så där tog planen form om att springa hem till dem! Så nu är det ombyte som gäller, och sen drar vi igång!

Hoppas Du får en trevlig söndag!

~ kram ~



Friskförklarad!

Av mig själv har jag härmed blivit friskförklarad och därmed står också ett lugnt, och kortare, löppass på dagens schema! =) Haksontet försvann redan i torsdags, och blev väl egentligen aldrig något av, och imorse vaknade jag utan täppt näsa och då så - FRISK! =)



Jag tror jag har medicinen på hur man ska bli frisk - Shopping! För det var det vi ägande gårdagen åt! =) Dagen startade med att vi åkte till Alingfsås, och där hämtade vi upp mamma och pappa och så övningskörde jag till Borås. Mamma hade läkartid och under tiden så körde vi runt lite och tränade bl.a. fickparkering  (som gick bra!). När vi hämtat upp mamma igen så åkte vi inåt stan och åt lunch, smarrig Thaibuffé blev det, och det var ritkigt god mat! När vi var mätta och nöjda körde vi vidare mot Gällsrad och Lager 157! Oj oj, så mycket jag hade kunnat shoppa, och så mycket jag shoppade! Blev en hel del linnen, tights, en kjol, t-shirts och skor. Hittade en ritkigt snygg skinnjacka också, men fick avstå den till slut....  hoppas den hänger kvar nästa gång ;) hehe, stor chans!

Nu ska jag strax gå iväg till Ica för att se om de har Biscotti så att jag kan baka en Italiensk cheesecake med passion =) Smarrig som attan är den, så hoppas att skorporna finns på Ica här nu, annars får vi fixa en nödlösning! Sen kommer Jeanette och Martin hit. Martin och Andy ska till Borås och se Elfsborg - Hif, och jag och Jeanette ska hitta på ngt här så länge!

Ha en fin lördag!



sjuk.... ?




Är jag sjuk nu? njae, det e jag inte men lite förkyld är jag så lite synd om mig! Jag är iof tillräckligt förkyld att inse att jag inte ska springa idag, och då får jag anse mig lite sjuk! Smittan har funnits på jobbet, och det var väl en tidsfråga innan man skulle åka på det Verkar dock vara en lindrig vaiant för min del, så jag tror på mycket vätska och vila så ska detta vara över strax! SKA vara över, alltså!




I tisdags var det återigen dax för träning tillsammans med jogg.se:are i Alingsås! Var riktigt bra även denna gång! Nu körde vi 3 min.intervaller i Nolhaga, och det var både skoj och jobbigt! =) Gick väldigt bra för min del, och känns som om all träning har lönat sig ordentligt nu och man får resultat på det och det är skoj! Fick positiv feedback också från de andra och det är ju kul! =) Men därför känns det extra tungt om man inte får träna nu, men samtidigt vet jag att det är det absolut bästa, för annars kan jag ju riskera hela formen! Men ibland är det svårt att vara förnuftig! =) Men en eller två dagars vila har väl ingen dött av, eller?!