Dagen i bilder

























Målet är nått!!

TACK ALLA!

Målet på 5000 kronor nåddes idag!!




Grattis Farmor


rose1b.gif




GRATTIS FARMOR 92 ÅR!!!





Farmor och Karin

TACK

Ett STORT TACK till alla er  som skänkt pengar till min syster Karins insamling för Rosa bandet!


Hennes mål var att komma upp till 5000 kr och nu är insamlingen på 2900 kr, och det är riktigt bra jobbat och rekord för hennes insamling!


Rekord är det också för hela Rosa Bandet Insamlingen som pågår, och nu är insamlingen uppe i 1 272 550 kronor! Otroligt bra Sverige!




Cool tecknare


Bostadsrättsförening

Nu har vi haft möte igen med ett gäng grannar och vi bildade både en lokal hyresgästförening, och en bostadsrättsförening!

Jag och Andreas var hos Helén och Tobban och åt innan, och på vägen från dem så sa vi att vi ska hålla en låg profil och inte vara med i någon styrelse eller liknande för vi orkar inte riktigt det! Sagt och gjort - när styrelsen skulle väljas till den lokala hyresgästföreningen så slapp vi undan, men sedan skulle det ju bildas en bostadsrättsförening också, och då behövdes ytterligare folk till den styrelsen. Vår granne visste att jag är lärare, och tydligen är vi väldigt bra på att vara sekreterare så på något vis hamnade jag från att hålla en låg profil  -  till att bli bostadsrättsföreningens sekreterare!

Så nu har jag lekt Ulla-Bella och renskrivit anteckningarna från mötet idag! Inte så lätt eftersom jag inte antecknade något på mötet förrän efteråt när bara vi i styrelsen satt kvar och pratade igenom lite. Men nu har jag iaf fått ner ett litet informationsblad som jag ska maila resten av styrelsen för att få lite kommentarer på det! Sedan ska det lämnas ut till alla medlemmar! :)

Ja, så kan det gå när inte haspen är på!




      





ylvaskriver-at-vanster.jpg

Söndagmorgon!




Inatt ställde vi tillbaka klockan, vilket medförde att vi vaknade ca 8 och då var ganska utvilade! :) Låg iof kvar i sängen och drog oss till 9-tiden och efter lite diskande och annat plock så blev det en skön morgonpromenad! Vi var nog ute i ca 40 min och passade på att handla med lite ägg och annat gott hem så nu har vi haft en skön söndagsfrukost! Så fort som det bara går så ska vi bege oss till Kinna, för att hälsa på Helén och Tobban och barnen! Ska bli kul att träffa dem igen. Aningen sena är vi redan, men ni vet ju hur det är - killar tar så otroligt lång tid på sig när de ska göra sig iordning! Jag sitter här klar för att åka - men Andreas ?! Nejdå, han är fortfarande i duschen han!

Igår var det innebandymorgon, och det var jätteskoj! Gick bra att spela, och vi var ganska många också så det var kul! Man kan springa på mer och sedan byta av en liten stund för vila. Blir lite bättre spel då! Efter det var vi ute hos Jeanette och Martin och hjälpte dem med huset! Kom en bit på väg iaf, pch det var ritkit roligt att fixa och dona. Jag fick måla jag, och 2 väggar blev klara och en hann vi slipa! Blir ritkigt fint i deras hur när allt blir klart! Som tack fick vi en riktigt god middag! :) Och vad det blev, det kan ni lista ut av denna lilla rebus! :)



   +        =     Vad blir det????

Äntligen!

Äntligen är alla utvecklingssamtal över för den här gången! :) Så här i efterhand så tycker jag att alla samtal har gått bra, men det är ju först efter ett tag som man ser om de jobbigare samtalen leder någon vart! Inte så kul att ta upp de jobbiga punkterna men bara man gör klart att alla vill barnets bästa, och har det som mål så måste man ju komma framåt. Och jag tycker att de föräldrarna verkar uppskatta att vi lägger ner tid och energi på deras barn, och jag hoppas vi får till bra samarbete! Jag kan ju också stå för det jag säger och gör, och förklara varför vi gör som vi gör och det uppskattas ju också! Nu ska jag bara renskriva barnens mål och sen får vi arbeta med det och utvärdera till våren!



Har ju en hel del roliga historier från jobbet som man kan berätta om, men har en kul som jag tänkte på just nu! Vår vaktmästare går i pension och gör sin sista arbetsdag imorgon. Så imorgon är det dags för avtackning och lite fika. VI har då låtit barnen måla teckningar till honom för att tacka honom för all hjälp. Vi var dock lite osäkra på om de visste vem han var osv, för han ärju bara ner lite då och då hos oss. Men de visste precis att han var den som hjläpte oss borra, sätta upp hyllor osv. De flesta barnen ritade blommor, tårtor, ballonger och andra festliga saker men en pojke kom med en teckning som innehöll en hel del grå streck och när jag frågade vad han hade målat var svaret givet:

" - En instruktion för hur han ska sätta upp hyllor såklart!" 

Perfekt present till en vaktmästare ju! :)



Har varit ute på en joggingrunda nu ikväll och det var skönt. Kom hem vid 18- tiden och kom inte ut för att springa förrän vid 19-tiden så det var ganska mörkt. Men med reflexväst på, och mobilen i bakfickan så är det ändå ganska lugnt. Blev en skön runda på ca 8 km, och det var skönt med frisk luft! Nu har jag även ätit lite och tänkte lägga mig i badet en stund och det blir en ganska bra avslutning på denna dagen!






Nä, nu är det dags för lite avkoppling i badkaret!



Hur kvinnlig resp. manlig är du?

På Junitjejs blogg hittade jag detta test! :)



54024-2795
Om du är man, klicka
här.

image2793
Om du är kvinna, klicka här

Själv fick jag följande poäng: 298
Det är sådana som du som sätter definitionen för vad som är kvinnligt och inte. Du är ett praktexempel av kvinnlighet. Sträck på dig och var glad!



Vårt nya husdjur!

På festen i lördags så fick vi en present av Kim och Linda - en egen katt!

Vi tackar så mycket för denna mysiga lilla katt! Eftersom Andreas är allergisk så passar en Flat Cat oss alldeles utmärkt! :)


image243 Så fin, så fin!

image244 Han är ganska platt!

Hus no 2.

Okej, det första huset föll inte Andreas i smaken, eller kan det vara priset som rörde till det? 14,5 miljoner för ett hus?! Vem kan betala det, eller vem betalar det?? Har iaf hittat ett sådant hus som vi skulle vilja ha, och detta är kanske mer rätt prisklass också!?







Hus!

Min kära sambo har på sin blogg beskrivit sin längtan efter att köpa hus, vilket visas med följande utdrag:

Den dagen Elin är på så slår vi till, jag står redan i startgroparna, det är dags att lämna Källfält och company och lägga nästa pusselbit i vårt gemensamma liv, VÅRT NYA HEM!

Jag har svarat att jag är på, men då ska han först ha jobb i Göteborg för jag vill inte bosätta mig ensam i ett hus nu ju! Sparandet är igång, och det skadar ju inte att kika på vad man vill ha! Så den biten har jag tagit tag i och har nu hittat ett objekt!


   Klicka på bilden för mer bilder!!

Facebook

Namnet på allas läppar - Facebook!


Add Video to QuickList


Add Video to QuickList  

Fest igår

Här var det fest igår, och det blev ritkigt lyckat! Vi var ca 25 pers som samlades hemma hos oss, och det var en skön samling av människor! Blev lite fotbollsmatch för vissa, musiklek à la Dieter, singstar, dans och massa tjöt och skratt! :) Med andra ord - en lyckad fest!

Dagen idag har varit desto segare, men helt okej och skön avkoppling! Av förra inlägget kan ni nog förstå att jag har tillbringat större delen av dagen med en bok och bara läst!! Har även kommit ut på en promenad och nu ikväll har vi köpt pizza! Tror nog det lutar åt tidig sänggång snart, men ska lägga mig i soffan nu en stund.

Ha det gott!

Milleniumserien

                     


Nog bland de bästa böckerna jag läst!!!

Böckerna är otroligt välskrivna, och miljö- och personbeskrivning gör att man är på plats - mitt i storyn! Själva storyn är så genomtänkt, och Stieg Larsson får verkligen ihop hela serien på sina tre böcker! Vill inte avslöja något om vad de handlar om, men uppmanar er att läsa dessa böcker! Läste ut sista delen idag och avverkade väl 250 sidor under eftermiddagen med stigande ångest - läser jag ut den nu så finns det ju ingen mer bok att läsa?! Men jag måste ju verkligen se hur det går!?

LÄS!!

Ängel

Igår köpte jag denna söta ängelbrosch på Gulfdynd, och det är en Rosa Bandet brosch så 10 kr går till insamlingen! Visst är den söt!? Min är dock rosa, men hittade ingen bild på en sådan!



Gullig BROSCH med ÄNGEL o Rosa Bandet



Igår var det också dags för 5 års kalas hos min kompis Lovisa! Mycket viktig dag!! Kalaset var trevlig och vi åt Lovisas favoriträtt - Torskrygg med thaikryddor! :) "Det ser ut som om alla tycker om min favvomat" var hennes kommentar när vi hade börjat äta! och det var ritkigt smaskens så hon har smak för mer än makaroner och köttbullar som brukar stå på menyn när jag är där! ;)

Fredagkväll idag och riktigt skönt! Har vart mycket den här veckan och jag har inte varit hemma en enda kväll egentligen, men än kortare stunder! Har gjort roliga saker men det är ändå jobbigt att komma hem sent och så! Har käntmig lite förkyld också så har avstått träningen *kors i taket* men nu börjar det ordna upp sig och imorrn hoppas jag på en löprunda! Har faktiskt valt att hoppa innebandyn imorgon dock, för jag knner att jag behöver sova och eftersom fökylningen hängde över mig så ville jag inte bestämma mig för att gå upp tidigt imorgon springa på maxpuls i 1,5 timme! :) Inte bästa läkemedlet har jag hört!

Ska ha fest imorrn kväll här, och det ska bli riktigt kul. Skulle tro att vi blir 20 - 25 pers och det ska bli ritkigt lajbans! :)

Nu ska jag läsa en stund tänkte jag!!

H det gott!

Kram kram


Rosa bandet

Rosa Bandet



Nu är det ju oktober och med det så har ju Rosa bandet-månaden dragit igång! För 4 år sedan blev jag själ medveten om bröstcancer på ett helt annat sätt än förut. Självklart hade man hört om det innan, men de"drabbar ju bara andra". Detta väcker ju många frågor till liv, och det är väl inte förrän man själv märker av cancern som man ser hur viktigt det är att det finns pengar till forskning inom detta område!

Min älskade syster har startat en insamling på Rosa bandets sida, och jag hoppas att även Du går in här  och ger ett litet bidrag! Alla bidrag är välkomna, och många bäckar små...  blir massa pengar till forskning!

Man vet inte om man själv, eller någon i ens närhet, kommer behöva ta del av den forskningen i framtiden och då är man glad att läkarna är så duktiga som de är!

Rosa Bandet




Lite seg

Idag har det varit en dag där man har fått mycket gjort, vilket är otroligt skönt! På jobbet började vi med fri lek så att jag och Lina hann sitta ich diskutera igenom lite punkter som vi var tvugna att prata om! Sen tog jag hela barngruppen och körde bokstavsgenomgång på bokstaven F, medan Lina plockade ut barnen i grupper och testade läsförståelsen hos dem! Så otroligt skönt att lägga de papprena åt sidan sen!

I bokstavsgneomgången så pysslade vi också, och denna veckan gjorde vi får åt Fabian Fåraherde. De blev fina, och barnen var duktiga, men efter ett sådant pass så känner man sig ganska trött. Men nu är fåren uppsatta på väggen i en hage och det blev så tjusigt!

På eftermiddagen hade vi mitterminskonferens med min klass, och det gick bra! Hann gå igenom alla och få fram våra synpunkter på alla barn, men hann inga i Linas klass så vi fick en ny tid imorgon! Så blir till att sitta då också - yippie! Efter konferensen hann vi iaf prata igenom utvecklingssamtalen för nästa vecka, och det var guld! Så skönt att ha diskuterat igenom barnen med någon annan så att man vet att vi gemensamt står bakom det man säger! Har 8 samtal nästa vecka, och sen 8 veckan efter! Ska nog gå smidigt tror jag. Aningen lättare än i våras iaf! :) 

Efter jobbet så blev det innebandy idag! Kul som vanligt, och skönt att springa av sig lite! När jag väl kom hem sen så satt det bra med lite lasagne!

Nu är det dags för sängen för min del, är otroligt trött och känner mig lite sådär, men det ska hjälpas med lite extra skönhetssömn nu! Först blir det nog några sidor i Stieg Larsson boken dock, kan inte ritkigt släppa den! :) Är inne på tredje delen i serien nu, och manb vill bara läsa, men samtidigt spara den för sen finns det ju inga fler böcker, och kommer aldrig bli fler heller :(

Ha det gott allihopa!

Kram

Hektisk måndag!

 

Mår: Bra, men varm!

Har: Jobbat, Lekt med Lovisa, och bakat pizzabullar - därav värmeslaget! En inneboende igen! Asha och Fredriks hyresvärd var så snäll och stängde av vattnet hemma hos dem hela veckan nu, och han berättade det för dem i lördags - dan innan det skulle ske! Så det blev panikflytt hem till oss igen! :)

Ska: Hoppa in i duschen, sedan paketera in bullarna och sen sova!

Borde: Njae, tror inte jag borde något alls....

Planer för morgondagen: Jobba, och sen spela innebandy med jobbarkompisarna!

Saknar: Andreas

Funderar på: Bilen. Det är en Skoda Felicia, som Lovisa ska sälja. Eller snarare hennes föräldrar då! 20 000 kr för en '01a som har gått 5000 mil!

?koda Felicia. Typ en sån bil, fast en grön! Inte så snygg, men bra sen när vi bor aningen lantligare för det kommer vi nog att göra! :)

Ha det gott, dax att duscha!

Hektisk måndag!

 

Mår: Bra, men varm!

Har: Jobbat, Lekt med Lovisa, och bakat pizzabullar - därav värmeslaget! En inneboende igen! Asha och Fredriks hyresvärd var så snäll och stängde av vattnet hemma hos dem hela veckan nu, och han berättade det för dem i lördags - dan innan det skulle ske! Så det blev panikflytt hem till oss igen! :)

Ska: Hoppa in i duschen, sedan paketera in bullarna och sen sova!

Borde: Njae, tror inte jag borde något alls....

Planer för morgondagen: Jobba, och sen spela innebandy med jobbarkompisarna!

Saknar: Andreas

Funderar på: Bilen. Det är en Skoda Felicia, som Lovisa ska sälja. Eller snarare hennes föräldrar då! 20 000 kr för en '01a som har gått 5000 mil!

?koda Felicia. Typ en sån bil, fast en grön! Inte så snygg, men bra sen när vi bor aningen lantligare för det kommer vi nog att göra! :)

Ha det gott, dax att duscha!

Kort om dagen..

 uppdaterad


Mår: Finemang! :)

Har: Spelat innebandy 1,5 timme imorse! Riktigt kul är det, men man svär som en borstbindare! Tagit en lång dusch och ätit en rejäl frukost!

Uppdaterat:  Gått en promenad i Slottsskogen och sen varit och handlat lite middagsmat som ska tillagas om en stund! Tacos blir det ikväll! :) Köpte även den sista delen i Milleniumserien och nu blir det nog en kopp kaffe och läsning en stund!!!

Ska: Fundera lite på vad vi ska hitta på idag! Se klar filmen vi påbörjade igår kanske....?

Uppdaterat: Läsa!!! Laga mat och sen mysa!

Borde: Skicka iväg ett litet mail som aldrig kom iväg igår!

Uppdaterat: Fortfarande skicka iväg det där mailet, men det funkade sisådär så får kanske göra ett nytt försök senare!

Planer för morgondagen: Till Alingsås på middag! Mormor är på besök där *dagens andra kors i taket* och det är bäst att få vårt besäk där avklarat så fort som möjligt!

Saknar: Ett par bra skor till innebandyn! Mina tånaglar är inte så vackra just nu! Eller det kanske de är - blålila naglar är ju rätt läckert när jag tänker efter! :)

Funderar på: Om vi ska köpa bilen som vi fått erbjudande om!  Går inte att komma ifrån att man inte ramlar över ett sådant erbjudande så ofta! Tål att tänkas på... men 2 bilar?! Har dock bokat in två körlektioner nu, så jag är på G! :) Och om vi då ska bosätta oss lite utanför stan i en, förhoppningsvis, ganska snar framtid så är 2 bilar ganska aktuellt..... tål att tänkas på! :)

Nu ska jag se hur det går för Lisbeth Salander, och Mikael "Kalle" Blomqvist....

Ha en trevlig kväll!

Avslutar med lite bilder från ett höstfint Slottsskogen!

         

Lördagförmiddag!



Mår: Bra! Känner mig pigg och utvilad *kors i taket* men lite seg i kroppen eftersom det varit en innebandymorgon! :)

Har: Spelat innebandy 1,5 timme imorse! Riktigt kul är det, men man svär som en borstbindare! Tagit en lång dusch och ätit en rejäl frukost nu efteråt!

Ska: Fundera lite på vad vi ska hitta på idag! Se klar filmen vi påbörjade igår kanske....?

Borde: Skicka iväg ett litet mail som aldrig kom iväg igår!

Planer för morgondagen: Till Alingsås på middag! Mormor är på besök där *dagens andra kors i taket* och det är bäst att få vårt besäk där avklarat så fort som möjligt!

Saknar: Ett par bra skor till innebandyn! Mina tånaglar är inte så vackra just nu! Eller det kanske de är - blålila naglar är ju rätt läckert när jag tänker efter! :)

Ha en bra dag!

Torsdag!



Mår: Ganska bra! Är lite seg idag, men så brukar det ju vara i slutet av veckan!

Har: Jobbat!  

Ska: Springa en runda snart tänkte jag!

Borde: Kolla igenom mitt papper inför medarbetarsamtalet imorgon, men ska nog rensa huvudet först med lite löpning!

Planer för morgondagen: Jobba och sen får vi se vad fredagskvällen kan erbjuda! Ganska lugnt skulle jag tippa då!

Ser fram emot: Helgen!

Ha en skön kväll!

Tisdag!



Mår: Trött, men annars är det bra! :)

Har: Jobbat en lång dag! Sedan blev det middag med tjejjorna på Andrum, mycket trevligt!

Ska: Snart äta lite pocorn och läsa min otroligt spännande bok! Måste verkligen rekommendera Stieg Larssons böcker, för de är så jäkla bra! Inte så konstigt att man är trött när man ligger vaken och läser hela kvällarna!

Borde: Njae, det är slut med borden för idag!

Planer för dagen: Inte så fasligt mycket mer nu, men dagen gick i stort sett som planerat!

Planer för morgondagen: Studiebesök på Freinetskolan Bild och form tillsammans med några frökenkompisar! Ska bli spännande!

Saknar: Min Andreas, och min ybf! 

Ser fram emot: Boxningspasset imorgon!

Ha en skön kväll!