Konditionstest på cykelergometer

cykeltest på ergometercykel



Lillebror går på Idrott- och friskvårdslinjen på Hjälmareds folkhögskola, och nu har han fått utbildning i hur man kan göra konditionstest på ergometercykel, vilket givetvis jag och pappa var mycket intresserade av att testa på! Och idag hade Erik möjlighet att hjälpa oss, så det blev då en tur till Alingsås.

Först fick vi svara på frågor om hälso- och matvanor, arbetssituation, rökning osv. och därefter blev det ett konditionstest på cykel, för bedömning av konditionen. Erik ställde in cyklarna med tanke på våra svar, ålder, vikt osv och sedan var det bara att börja trampa. Man trampade i takt och efter en minut så kollade Erik pulsen, och så fick man ange hur jobbigt man tyckte det var genom en skala på 6-20! Testet pågick i ca 8-10 min. och därefter kunde lillebror räkna ut ens syreupptagningsförmåga, och man får då ett värde på sin kondition.

Själva testet var ganska lätt, och man trampade mest på litegrann där på cykeln. Jag var rädd innan att det skulle vara ett sådant där test där man ska cykal tills man spyr! =) Men här var det behagligt! =) Den ålderskorrigerade maximala syreupptagningsförmågan visade han sedan på en skala från 1 till 5, och för min del hamnade jag på en femma, vilket innebär elit! =) Det beräknade testvärdet på mig blev 59, och för att ha elitnivå på detta värde ska man ha 60, så nära där med och på den skalan hamnade jag mellan 4:an och 5:an! Detta test ska ju helst göras med jämna mellanrum, så att man ser att det görs rätt, och så att man kan se om konditionen förbättras (eller försämras). Vi får försöka göra detta igen om ca en månad för att följa upp detta resultat! Himla kul iaf, men dett så bra resultat!!

Efter testet så sprang jeg hem från skolan, och genom lite "omvägar" så kom jag hem till mamma och pappa igen! Blev inte det tänka långpasset, för det fanns inte ritkigt tid för det då. Men på tisdag tar jag det istället, så det får gå lika bra då!! Blev en skön runda längs Gerdsken och sen vidare uppe på Hjortgården! Skönt att passa på att springa i skogen iaf!! Väl hemma så blev det en god middag, där även syster kikade in på lite mat! Kul att se hennes mage nu, den har vuxit en hel del!

cykeltest (12K)

Bra dag idag!


Japps, får nog kalla morgonens innebandypass för ett bra pass! =) Hade riktig flyt idag, och fick in en del fina bollar! Någon dag ska man ju ha lite tur med sig och jag köpte t.o.m. en lott på hemvägen på Dans inrådan, ifall turen skulle hålla sig öven utanför planen, men tyvärr!!




Nu ska vi snart ut till Johan och Linda och fika lite! Om Andreas vaknar snart vill säga.... lite trött blir man av att gå upp vid 7 för att spela innebandy, men det är ju så jäkla roligt när man väl är där! Jag har slappat i soffan och sett ett avsnitt av Desperate Housewifes, och försökt få tvättat en maskin tvätt också! Hade bokat en maskin idag, men den var ju såklart sönder när jag kom ner. Tänkte att man kanske kunde låna en av de andra maskinerna lite senare, men de är fortfarande igång så verkar inte som om det blir några rena kläder här idag! Tur att man har lite andra kläder att använda iaf! ;)

Ikväll ska vi ner till Lovisa och vara barnvakt där. Blir nog en kväll bestående av tacos, melodifestival, Xbox, film och antagligen en eller två godnattsagor! Blir kul att träffa busfröet igen =)

Sådär, är nog dax att väcka den där Trötter och sen komma iväg!

~ * ~ Kram ~ * ~



Morgonjogg


Ett myspaket hade inte suttit helt fel ikväll! Nu laddar jag "Varma-mackor-maskinen" och sen blir det dte, och Desperate Housewifes i soffan så länge som ögonen orkar hålla sig vakna! Skulle öppna idag, eftersom det är torsdag, och i vanlig ordning begav jag mig hemifrån 5.25 för att ta bussen. Hann med den och inne i stan hade 52'an gått men då kan jag alltid ta 18 ut till Brunnsbotorget istället, och hinna med 53'an. Väl där så var det ca 5 min väntetid på min sista buss. Om jag tar 53:an så kommer jag till jobbet ca 6.20 och hinner då in och larma av, tända och fixa iordning innan barnen ramlar in. När klockan va 6.20 så hade inte bussen kommit till Brunnsbotorget än, och det var massa bilar överallt. Förstod då att det är något som
hänt, och bussen kan bli hur sen som helst - vad gör man då? Jag är den enda som ska börja 6.30, och det är ju några barn som faktiskt kommer då på morgonen!
Vad gör jag??

Jag springer!! Så satte iväg längs med Lillhagsvägen, i förhoppning om att 52:an som är inne 6.30 kanske skulle komma så jag kan hinna till den hållplatsen, men nr jag kom dit bort så såg jag baken på bussen så det gick inte! Ytterliogare en bit längre bort stod en taxi och med något jagat i blicken knacakde jag opå taxichaufförens ruta och frågade om han var ledig men tyvärr inte! Sen kollade han på klockan och frågade vart jag skulle, men han insåg att han inte hann! Så då fortsatte jag min morgonjogg! Vilket resulterade i en morgonjogg på 3,15 km (har mätt upp sträckan) och den hamnade på strax under 20 min! Inte illa pinkat i jeans, vinterjacka och handväska! :)

Vissa springer till bussen, jag springer istället för att ta bussen!?

Hmm, väl på jobbet stod iaf en flicka och hennes mamma o väntade, men jag var inte så sen och det var ingen fara! Och sen blev det frukost, och en ganska fortsatt bra dag! Lina utnömnde även mig på vårt intranät som årets medarbetare, eftersom jag sliter så för att komma till jobbet! :) Fick en del glada tillrop uppe i bamba från kollegorna sen =)

Efter jobbet har jag hunnit med en dubbel körlektion, som gick fint! och 3 stycken teoripärmar är också avklarade. Hälften är gjorda, och ska sätta mig snart igen med resten av dem! Gött mos!

NU är det dags för soffan och Desperate Housewifes!

Godnatt!

Tävling

Jag är med och tävlar om ett ett väldigt fint myspaket sponsrat av t4u.se. Jag hoppas verkligen att jag vinner det! Tävlingen arrangeras av JunitjejLäs om tävlingen. Jag tycker att du också ska vara med och tävla! Kom ihåg att du har ingenting att förlora.  Skynda dig nu och var med, du har bara fram till torsdag den 21/2 kl. 20.00 på dig.

Lättdistanspass

Hade redan innan sjukdomshelgen bestämt mig för att denna vecka skulle bli en lugnare vecka rent träningsmässigt, eftersom allt annat blir rätt hektiskt denna vecka med utvecklingssamtal och sena dagar på jobbet! Skönt då att dra ner på "kraven" på träningsmängd för en vecka, och bara köra lite skön träning! =) För det är inte alltid som fartlekspass och intervallpass kvalar in i den kategorin ;)

VKS förstörde ju lite av förra veckans träning som såg så bra ut med 2 pass hem från jobbet. Ett på 14 km med mest jogg, och ett på 14 km varav 7,5 av dem var fartlekar, och så lördagens morgoninnebandy! Långpasset i söndags skulle ju hamna på ca 20-22 km, men det fick jag ju skippa! Men eftersom jag fick skippa det pga sjukdom så känns det inte så farligt. Hade varit värre om jag inte kom ut på ett planerat långpass för nån liten struntsak ju!

Denna vecka ser träningen ut ungefär så här:

Måndag: Vila
Tisdag: Lättdistanspass på 7 km, (42 min)
Onsdag: Lättdistanspass
Torsdag: vila alt. promenad
Fredag: Vila
Lördag: Innebandymorgon
Söndag: Långpass på ca 20-22 km, förhoppningsvis med lite jogg:are uppe på Skatås!

Igår kom jag ut på ett lättdistanspass, blev lite senare än vad jag tänkt eftersom jag fastnade i en trevlig pratstund med Maria och Emma på MSN, och planerna för 1 mars börjar ta form..... men jag kom ut på min runda iaf! Var lite småregn i luften, men det var skönt med frisk luft och kändes hyfsat att springa! Tempot var ju inte så fasligt högt, och pulsen var låg!

Iad var det däremot tungt och löpglädjen infann sig inte! Var trött idag, för sov lite dåligt inatt men tänkte ändå ta min runda! Rundan var ca 6,3 km, och jag hasade runt på 37 min. Kändes trött i benen, och det kom liksom aldrig igång. Men nu blir det iaf lite vila två dagar, och så hoppas vi att benen får lite fart av det!!

~ * ~ Ha det bra ~ * ~

Ledig dag/sjukdag

Vaknade imorses någon gång mellan 8 och 8.30 och kände mig ovanligt pigg! Sjuk? Nej... men eftersom vårdguiden skriver följande angående VKS så följer ju jag det då!

"En praktisk regel vid vinterkräksjuka är att man ska vara helt symtomfri minst 48 timmar innan man går tillbaka till arbete, skola eller andra aktiviteter."

Tror dock att jag sett för många avsnitt i rad av Desperate Housewifes, för har fixat och donat hela dan! och ja, jag har vilat mig också! Men man blir aningen rastlös när man känner att man inte är sjuk längre och inte vet vad man ska hitta på!

Imorse började jag dagen med att kolla på ovan nämnda TV serie, och samtidigt så skissade jag upp Läslandsbokstavsprofilerna, dem har du nog inte träffat?! Till varje bokstav vi går igenom så åker vi ju till Läslandet och möter trollet Månkemire, och han presenterar sedan en ny bokstav. Varje bokstav är en figur och på P så ska vi t.ex. träffa en Polis och då ritar jag en figur som ser ut som ett P, med poliskläder. Kanske inte helt lätt att föreställa sig, men nån gång kanske jag visar en bild här! Jag hann iaf rita upp en hel del bilder idag, och det var skönt att få det avklarat! Jag vet, man ska inte jobba hemma - men jag hade utvecklingssamtal på min planeringstid och måste då ta igen den tiden någon annangång och så skriver jag upp den tiden som komp. Och så får det vara! =)

Jag har även bara vilat mig en stund, men efter att ha sovit typ 1,5 dygn så är man inte så trött och inte så sugen på att vila... så vad ska man då hitta på? Det är här "Desperate Housewifes sjukan" kommer in, fö jag har nämligen städat, putsat fönster, bytt gardiner i sovrum och kök, handlat och nu har jag bakat! En finfin kladdkaka med lime står klar ute i köket, och två plåtar med tekakor står på jäsning och ska strax in i ugnen!!! Okej - baka när man varit sjuk... men jag läste på angående detta och efter att man faktiskt är frisk så kan man hantera matvaror om de ska kokas eller vara i ugnen för; "Calicivirus förstörs vid upphettning till minst 70°C däremot inte vid frysning." Så då ska nog inte detta vara något större problem!

Nu så, ska jag sätta in första plåten i ugnen så att jag kan smaska på nybakade tekakor och en kopp te sedan! Det enda jag inte hunnit med, orkat med, idag är att göra mer av körkortsteorin - men hallå, jag är faktiskt hemma och sjuk!

Sjuk.... ?

Ja, gårdagseftermiddagen var utan frågetecken - då var jag sjuk! Tror det kan vara en släng av Vinterkräksjukan, men jag är lite osäker! Var dålig hela eftermiddagen och kvällen igår, men nu är det bättre! Vill fortfarande inte äta förstås, och jag är otroligt trött så får väl klassa mig som sjuk även idag!

Igår bröjade vi dagen med innebandy, sen var vi på stan och åt lunch med Anna-Maria och Jonas! Mycket trevligt att träffa dem igen. Redan när vi åkte in till stan så sa jag till Andreas att jag mådde lite illa, men trodde jag ätit lite för fort bara. Efter lunchen på väg till bilen, så kändes det värre och när jag kom hem så tänkte jag vila ett tag för att se om det skulle bli bättre! Blev inte direkt bättre utan mådde riktigt illa ett tag, och behöver nog inte skriva mer om det nu! Sen var jag trött, hade frossa, feber och mådde illa....Vi skulle på teater igår men Andreas och svärföräldrarna fick gå själva. Jag låg hemma, och halvsov hela kvällen! Tittade lite sporadiskt på melodifestivalen men somnade nog till lite även då!

Idag har jag mått bättre, men magen är fortfarande inte med på noterna! Är ju inte direkt sugen på att äta heller, för man vill helst inte utsätta sig för illamåendet igen! Men får ta det lite lugnt och äta lite i omgångar! Blir hemma från jobbet imorgon också, första sjukdagen sen jag började där! Men men, 48 timmar ska man hålla sig hemma från det att man spytt sista gången! Så hoppas sista gången var igår!

Blir ju då, såklart, inget med det tänka långpasset idag... och i veckan som kommer blir det nog lite si och så med träningen! Dels beroende på när jag blir frisk förstås, dels med tanke på att utvecklingssamtalen sätter igång i veckan så kommer bli en hel del sena dagar på jobbet!

Nu så, kanske ska se på det trejde avsnittet av Desperate Housewifes nu! =)

Sovmorgon och gårdagens fartlekspass!

Igår öppnade jag på jobbet (inte sovmorgon!) så det var en tidig morgon! Väl där är det inga problem, och jag var ganska pigg! Vid 8 plockade jag fram pyssel till barnen så därefter startade tillverkningen av Alla Hjärtans Dagskort, och det höll på fram till lunch! När de andra gick till bamba så fixade jag klart mitt pyssel inför nästa veckas bokstav P, och det blev en prins och en prinsessa! Efter det så bytte jag om för att springa hem!

image297




Blev ett mycket bra pass! Startade med uppvärmining 3,3 km som gick i  5.37 tempo. Därefter så  blev det stretch och sen satte jag fart igen! Från den platsen till Älvsborgsbron är det 5,5 km och lite längre än det hade jag planerat. Så jag bestämde mig på förhand att köra fartleks- och tempopass till Nya Varvet! I efterhand mätte jag det till 7,5 km och tiden stannade på 36,46, vilket innebär att jag höll 4.54 tempo! Kändes riktigt bra, jag har inte hållt det tempot någon gång under såpass lång tid! =) Därefter blev det nedjogg i ca 3 kilometer i 5.40 tempo! Kändes ritkigt bra när jag kom hem och det var dessutom underbart väder att springa i! Klarblå himmel, soligt och lite kyligt, skönt när man kan passa på att komma ut i dagsljus!


     




Idag är det däremot sovmorgon! Tack kollegor! =) Snart ska jag och Andreas åka bort till hyresvärdens kontor för att kolla ut nya golv! Igår fick vi nämligen en besiktning av vår lägenhet så att han skulle få se våra golv! De la in nya golv här när vi flyttade in, men inte på något prffisgt sätt direkt! det är klickgolv, men plankorna åker isär och det är stora glipor på massa ställen! Plankorna ligger inte direkt in till väggen heller så ser ganska mysko ut. Detta har vi ringt och kommenterat ett antal gånger, men inget har hänt! När Andreas ringde sist så fick han iaf pratat med en kille som kollade upp detta och det står ingenstans i deras papper att de har gjort något med golven här, så han ville gärna komma och kolla! Och det gjorde han då igår, och han var rätt förvånad, för detta golv som vi har, är inget de de har och lägger in i lägenheter! De har en uppsättning golv som man får välja på, och detta ingår inte i den uppsättningen! Sen har han inte sett någon beställning av vare sig golv, eller arbete att lägga golven här så det är ett mysterium! an hade sjäv beställt tapeterna, så den delen var han med på iaf! =)

Denna besikning slutade i att vi ska få nya golv i vardagsrum och sovrum, och då ska de lägga in det ordentligt och det blir även klinkers i hallen! I köket lägger de inte in parkett, men vi ska nog åtminstone få sen ny matta där inne! Skönt, då slipper vi dessa glipor sen! =)

Idag blir det vilodag, och imorgon är det innebandymorgon igen, det ska bli roligt! Men nu är det dags att göra sig iordning för att åka till hyresvärden och sedan till jobbet!

Ha en bra dag!

Grattis Amy på födelsedagen förresten! =)



   Så här fin blev vår köksvägg på jobbet efter lite ny färg! =)


13 februari!

Idag är det den 13 februari, och det innebär att det är 6,5 år sedan jag och Andreas träffades... eller iaf 6,5 år sedan som vi blev tillsammans! Träffades första gången gjorde vi ett par år tidigare, på McDonalds i Alingsås - men det är en annan historia! 13 augusti 2001 så möttes vi utanför Handelsbanken på Östra Hamngatan och därefter blev det en heldag på  Liseberg och vi besökte även Biljardpalatset denna kväll! På den vägen är det, kan man väl säga.... sen dess har det varit vi - och jag älskar dig otroligt mycket!

Tyvärr är inte Andreas hemma idag, men imorrn kommer han upp från Malmö! Idag har det varit jobb, och efter jobbet var tanken att jag skulle till bilskolan för att göra en eller annan pärm också... och jag kom dit! Men väl där så var det dags för en teorikurs att starta så jag vände i dörren! Men men, tanken var god! Har dock blivit lite städande här hemma, och nån maskin tvätt också för den delen! Nu rä det fint här hemma, och snart ska jag krypa ner i en nybäddad säng! Öppnar på jobbet imorgon, så klockan ringer strax före 5! Uääää.....  Men men, det innebär att jag slutar senast 12 (!) och det är lite mer Jippiee! Så nu ska jag paska träningsväskan så att jag kan fixa en löprunda hem från jobbet imorrn, om sömnen infinner sig tidigt ikväll!

Förresten - skrev ju ett tidigare inlägg om danske Poul som sprang ett ulltralopp på 100 km och natten efter jag sett den dokumentären så sprang jag mitt första (och kanske enda?) Ultralopp! Jag sprang som en idiot hela natten, och det var tufft! Vägen var inte snitslad, eller markerad så man fick liksom leta sig fram! Men men, cet dock inte hur det gick för mig - men jag kom säkert i mål!!



AAAHHHHHHGGGG!!!!!

Så, nu känns det bättre! Ibland behöver man skrika av sig lite, och få ur lite frustration, och nu är det gjort! Ett annat bra sätt, för mig, för att få ur frustration och 'rensa hjärnan' lite är att springa! Genom att röra på mig och få frisk luft så kan jag samla tankarna och komma på nya idéer, planer, tankegångar osv! Idag var ett sådant tillfälle! Hade ett möte på eftemiddagen på jobbet, och efter det kände jag mest för att skrika eller göra någt annat vettigt, för tankarna gick inte ihop! Iband undrar man hur världen, och människor, är funtade och det finns nog ingen som kan svara på det heller! Men när tankarna snurrar så är det ingen bra idé att bara åka hem och sätta sig i soffan, så som tur va så hade jag med mig löparkläderna till jobbet (tanken att springa hem slog mig redan imorse) och bestämde mig för att ta och springa hemåt!

Så kom iväg från jobbet, springandes, vid ca 17.30... Lite kyligt ute, men inget regn och det var skönt väder att springa i! Tog den vanliga vägen hemåt som landar på ca 14 km! Tiden var väl sisådär och slutade på 1.24 men det var inte det viktiga idag, kände jag! Detta var inte tänkt som ett fartlek/intervall/snabbdistans- pass, utan mer som ett "rensa-hjärnan-pass" och det uppfyllde sitt syfte! Nu så är det dags för mat, och sen får jag se om det blir ett avsnitt, eller två, av Vänner. Eller om jag helt enkelt skulle börja med Desperate Housewifes boxen? Vi får se, vi får se....

Poul 100 km

Har precis sett en dansk (!) dokumentär (!) om en man vid namn Poul! Dokumentären handlade om Pouls förberedelser för att klara ett ultralopp på 100 km!!! Tänk en sträcka på 5 mil, och väl där så skulle de väna och springa samma sträcka tillbaka! Det krävs en hel del för att mentalt mäkta med det, och en hel del för att fysiskt mäkta med det också för den delen! 10 timmar och 30 min eller något var han ut, och han kom i mål! Och där sitter man i soffan och blir alldeles rörd när man ser hur han stapplar över mållinjen - är det han eller jag som är knäpp då?! :) 10 mil har jag aldrig sprungit, och jag kommer (antagligen) inte att göra det heller. Men hans förberedelser känner jag igen, hans tankegångar och hans planering.... och sedan känslan av att komma över mållinjen, det är DET som driver en att fortsätta! Och sedan.... ett par dagar efter själva prestationen, börja man fundera på vilket nästa mål blir!

Bad, långpass och lite teori!

I lördags var det ju Borås simhall för vår del! Blev en trevlig utflykt och jag tror att inte minst Andreas fick en insyn i hur familjelivet kan se ut, från ett vuxet perspektiv, med tre ungar som lever rövare i baksätet på bilen osv. Men utflykten blev lyckad och barnen hade kul! Lite citat från lilltjejen under dagen:

"- Vad lyxigt vi har det nu! Så här får vi det aldrig på Åbybadet!" (När vi pausade med medhavda pannkakor)
"- Varför har den där tanten en plastpåse på huvudet?" (I bubbelpoolen, ang. en tant med badmössa)
"- Tack Elin och Andreas för idag, men vad är det jag tackar för egentligen?" (Syftade inte på själva resan, som hon var väl medveten om.. men varför gjorde vi denna resa? Jo, det var en julklapp!)

Väl hemkomna från badutflykten så var det dags att styra kosan mot Lilla Edet för att fira Jeanettes födelsedag! Där blev det dundergod mat - tapas! Så smaskiga, speciellt dadlarna med getost inviradei vacon *SMASKENS* En trevlig kväll vart det, och lite av melodifestivalen hann vi allt med också! 

Igår så var det dags för långpass, och det blev det! Startade min runda tillsammans med Andreas, och vi följdes åt genom Önnered, över Fiskebäck och däröver till Hinsholmen innan han vek av hemåt. Vod vårt avsked hade vi avverkat ca 7,5 km! Därifrån fortsatte jag genom Långedrag, Röda Sten, Majorna, Slottsskogen, Högsbo, Ruddalen och sen hem och rundan slutade på 22.65 km! Och jag var ute ca 2 timmar 17 min, så kändes riktigt bra! 
 
Efter dusch och mat så tittade Camilla över så vi kunde skriva iho plite visioner, mål och delmål för vår hyresgästförening! Tycker vi fick ihop något ritkigt bra =)

Nu är det jobb igen som gäller, men denna vecka i form av sportlov! Skönt! Hinner med lite annat blandat då, och få städat undan lite osv.! Lite andra tider gör också att det känns lite ledigt öven om man jobbar! Efter jobbet idag så stannade jag på bilskolan och gjorde den första av åtta pärmar! Gött att äntligen komma igång med det där!! 1 av 8 är bättre än ingen alls =)

Nu har jag varit uteo gått 1,5 timme varav 1 timme med Jessica! Mycket trevligt! Kul också att hon och KC ska hänga med på innebandy på lördag!

Nä, dax att äta något och se lite på tv tror jag!

Ha d' gôtt!

På väg mot Borås....



och ett besök på Stadsparksbadet, med Lovisa och killarna! Ska bli ku! Dax att göra sig klara så att vi kan hämta ungarna snart!! Ikväll blir det födelsedagsfirande för Jeanette!




(Bild från Ultratan.se)

Nyss hemkommen...

Efter en tur till Alingsås, där det blev god Tapasmiddag på Carmens Bodega! Smaskigt värre var det! Tack mamma och pappa, det var trevligt!

Varit en lång dag, och en hel del har hunnits med! Skridskoutflykt till Tuve ishall, och dagen förflöt på bra. En skadad unge som jag fick åka med till Vårdcentralen så att de kunde tejpa hakan på honom, men han verkade vara vid gott mod när pappa kom och hämtade honom och vi får hoppas att såret läker fint. En magsjuka hann vi med också på den relativt korta tiden vi var där, men vi hoppas att det eg. bara var något annat så att inte alal vi andra blir magsjuka nu! Kanske var något i hans fika?! Men förutom dessa två minre trevliga händelser så var det en lyckad utflykt!

Efter det så var det dags för tisdagsmöte osv. och första mötet med A-laget funkade bra, och efterföljande Skolmöte var också bra! Tror att det kan bli givande möten, och det är kul att prata med personal på andra stadier för att se hur de arbetar!

När vi släpttes ur skolan vid 17.30 (10 timmar efter jag kom dit) så väntade pappa på mig med bilen och så fick jag köra till Alingsås... funkade bra och idag var bilen snäll! =) Nu så ska jag bara plocka iordning springgrejerna för imorgon, så att jag kan ta mig hem från jobbet - och sen ska jag sova!!

Träningspassen i helgen har jag inte "redovisat" men det blev 1,5 timmes innebandyspel i lördags, och en 16 km löprunda i Änggårsbergen i söndags! Kärt återseende med Änggårdsbergen, har ju inte varit där på ett tag! Men det var skönt att vara i skogen igen!

Sådär - Godnatt!