Måndagsafton

Nu är det åter måndag - och den börjar snart ta slut - iaf för min del! =) Brännö var väldigt mysigt!  God mat, trevlig service och myspys hela helgen! Rekommenderar det för det var riktigt bra!

Igår när vi kom från Brännö tog vi en tur till Ikea och nu har vi klart med kuddar till soffan också! Lite adventspynt blev det också, och lite annat smått och gott! Väl därifrån så begav oss mot Alingsås!

I Alinge Texas så övningskörde jag och pappa i ca 2 timmar, och det gick bra! Fick övat på en hel del moment, och det känns bättre o bättre! Var ute i ingenstans och körde runt så nu har man testat små skogsvägar i Nårunga, Ornunga och allt vad det heter =)

Sen var det dags för middag hos mamma och pappa - och då fick vi en ritkigt kul nyhet!!! Jag ska bli moster!!! Karin och Jens ska få en liten bebis!! Så himla glad för deras skull, det ska bli så kul! 

Idag är det då måndag - för att återkoppla till inledningsstycket! Valde att springa hem från jobbet idag och skulle testa en ny väg som jag fick tips om! Genom Tuve och Hisingsparken för att sedan komma till Länsmansgården och via Sommarvädersgatan ner mot Älvsborgsbron...  Trevligt med lite nytt...

Började bra från jobbet! Hittade vägen och kom till parken. Upplyst grusväg är ju mysigt att springa på, klockan var ju bara 16.30 så var ju inga problem trots att det var lite mörkt.... sen när de inte var belysning längre var det inte lika roligt, och då sprang jag och pratade med Andreas i mobilen. Stackarn han får stå ut med mycket!

Väl ite på rätt väg igen så gick det bra! Blev lite felspringningar och sådär, men inte så farligt ändå! Var ganska svårt att hitta vägen för att komma upp på Älvsborgsbron dock, men efter lite trixande och letande så var jag iaf på väg upp på bron! Bra övning för Västerbron för detta var seeeeegt! Väl över bron så var det ju hyfsat "lätt" att ta sig hem iaf! Knäna kändes av en del i slutet, och märks att jag verkligen behöver köpa nya skor...  Får fixas vid senare tillfälle!

Rundan hamnade på 16-17 km, så blev ganska långt dårå! Tiden är väl sisådär 1.40 aktiv springtid, för jag fick pausa ibland när jag sprang fel och så!... men men, nästa gång vet jag ju vägen!

Nu är det iaf dax för mig att krypa i säng! Ska nog läsa en liten stund och sen sova! Blir en lång dag imorrn, men skridskoutflykt och sedan kvällsmöte på kvällen....


Ha det gott allihopa!!


KRAM



På väg mot julbord

Vaknade sent idag, för att vara lördag! :) Brukar ju vara innebandy kl 8 på lördagar men idag valde jag att stå över! Hade lite mingelpartaj på jobbet igår och det blev varken så sent, eller så mycket dricka men kändes inte som att det var läge att gå upp kl 7 för att spela! Jobbade ganska långt pass på fredagen också, så den sömnen jag fick idag var välbehövlig!

Åt lite frukost och fixade lite här hemma! Andreas hade städat och ordnat jättefint här igårkväll, och nu är soffan på plats! Blev kanon! =) Pyssla ihop ett födelsedagskort också, och sen blev det en joggingrunda! Blev riktigt bra faktiskt. Sprang ner genom Önnered och sen via Fiskebäck hem. En runda på ca 7 km som jag karade på 37,17 och snittiden blev 5.20/km! Kändes riktigt bra!

Nu blev det lite lunch men vill inte äta för mycket för ikväll ska vi iväg på julbord! Håller på att packa ihop oss lite för snart ska vi bege oss mot Saltholmen, för att ta båten ut till Brännö! Där blir det julbord på
Brännö Värdshus och sedan övermattning på Pensionat Baggen. Ska bli underbart! Så.... hoppas Du som läser nu får en härlig lördagseftermiddag, och kväll, för det ska jag ha!




    Baggen

....

Lördagen den 31 maj ska jag stå på startlinjen i Stockholm! Nu är jag anmäld!!!



image240image241image242image243

Löpbandet

8 km på löpbandet blev det idag! Var inte alls sugen på att sticka ut... mörkt och småregn lockar inte så mycket så då får löpbandet vara ett alternativ! Nu har varje löpband en TV inbyggt och jag måste säga att det underlättar denna annars ganska monotona löpning! Klarade av 8 km idag på ca 43 minuter, så det var ett bra pass!





Det gick t.o.m. så bra att.....................

Björn Gustavsson


En ny ung talang som är med i Parlamentet! Kul är han också! :)


Add Video to QuickList

Add Video to QuickList Parlamentet - Björn Gustavsson (Tips från Coachen)

Nu kommer det...

... förstår att spänningen är oliiiiiidlig nu för jag har inte skrivt en rad om maskeraden som jag var på i lördags! Emma & Co. hade ordnat en mycket rolig fest i Lerum, och själva festen var en maskerad! Tiger var mitt val av kostym och tack vare mamma så fick jag öven ihop en tigerdräkt! Nu kommer bilderna..... :) Hade bara med mig mobilen så blev inte bästa korten där inne, men jag väntar med spänning på andra kort som folk tog... kanske kommer några till här då! :)


          

     


Ska ut och springa en kortis nu så avslutar med den rörliga namnskylten =)



image240image241image242image243

Elin



ELIN 1995 blev Elin Sveriges näst vanligaste tilltalsnamn bland nyfödda flickor efter en kometkarriär. Men där blev det stopp, Elin rådde aldrig på 90-talets namndrottning
Emma som behöll förstaplatsen. Under slutet av 90-talet har Elin också börjat backa och slutade millenniet som fyra på namntoppen.
Runt förra sekelskiftet hade Elin sin förra popularitetstopp, men nådde troligen aldrig 10-i-topp. I hela den kvinnliga befolkningen ligger Elin på 46:e plats, det finns drygt 45 000 som bär namnet.
Elin är ett mycket gammalt namn. Det kommer från Helena men är känt redan från det svenska helgonet Sankta Elin från Skövde som levde i mitten av 1100-talet. Det är också för att ära henne som namnet finns i almanackan.
Dialektala former av Elin är Elna, Elina, Eli och Ili.


Nu gäller det att välja vilken signatur jag ska ha här på bloggen också! ;)

image240image241image242image243

image244image245image246image247

image248image249image250image251

Deal, or no deal!

Blocket är ju trevligt! Barbordet såldes för 900 kr idag! En kille ringde, och ska hämta det i helgen! Han skulle iof ringa ikväll igen och det har han inte gjort, men mitt batteri var söut under eftermiddagen/kvällen så fick mailat honom när jag kom hem! Hoppas han ringer imorgon, annars har vi en annan på tur! Men vi blir av med det iaf! :)

och så blev det en ny soffa inköpt på Blocket också! En Göteborg, som vi har kikat på riktigt länge nu! :) 1000 kr fick vi den för, och Andreas har kikat på den och den var fin! :) Ny klädsel kan man sy upp för 2500 - 3000 kr, beroende på tyg och då får vi en helt ny soffa för 3500 kr, istället för 9000-10 000 kr som den kostar ny! :)

Så ett barbord mot en ny soffa! Gött!


                            

Till Maria!

Minns du franskalektionerna?

Annie: Qui est-ce?
Aurélie: Mais c'est Juliette Binoche.
Annie: L'actrice? Tu es sûre?
Aurélie: Mais oui!
Annie: Pardon, Madame. Vous êtes vraiment Juliette Binoche?
Yvette: Oh, toujour la même question! Je m'appelle Yvette Legrand et je suis coiffeuse. 
Annie: Excusez-moi, Madame! 
            Tu es bête Aurélie!!






6 km

Blev det igår! Var ruggigt skönt att komma ut, och jag hade bestämt mig för att tänka på att hålla uppe farten lite mer än vanligt! Var ganska seg i huvudet, och då är det lätt att man mest lunkar runt! Hade övningskört 2 timmar med pappa efter jobbet, och man blir ganska trött i huvudet av alla spårvagnar, bussar, cyklister o dyl. som är överallt i stan! :) Men det gick iaf bra att köra, och det är skönt att känna att det går framåt (inte bara bilen då, utan även min utveckling inom körningen)!
 

Iaf. kom hem vid 16.30 igår, och satt hemma en stund innan jag kom iväg ut! hade blivit mörkt då, men det fåt går ändå! Är ju så att säga den årstiden nu! Sprang upp Grimmeredsvägen och sedan Kaverösvögen till Ruddalen, och sedan igenom längsfotbollsplanen så att jag kom ut på andra sidan vid Musikvägen! Sedan ner mot Torget och under tunneln mot Tynnered och sedan ner mot Kastanjeallén och så hem! Belv nästan exakt 6 km, som jag avverkade på 32.35 min, och det ger en snittid på 5.26/km. Vilket kändes riktigt bra för min del! Tänkte på farten en del, men det var inte ett jobbigt tempo att springa i! Skönt att känna att farten finns i benen, någonstans!

Idag är det dock vilodag.... eller nästan! Har promenerat ner till Lovisa, och hämtat henne på dagis idag! Var där en stund nu på eftermiddagen/kvällen och sen promenixade jag hemåt igen! Skönt att få lite frisk luft sådär. Funderar på att springa en runda imorgon när jag kommer hem! Får se om orken finns då!

Lörag blir det förhoppningsvs innebandy! Har varit ovisst för min del, för ska jobba på lördag mellan 11.-30 och 15! Har Öppet Hus på jobbet och efter det är det dags för Maskerad, så blir en del punkter på programmet då! Men det lutar åt innebandy iaf - för det är så jäkla kul! :)

Ha d gott!



Hem från jobbet!!

Idag blev det en springrunda hem från jobbet! Det var ett tag sen sist, och känns kul att komma ut lite längre igen! Skippade kvällens box för detta och det var ändå skönt. Jag måste få in lite mer löppass som blir annat än bara jogga runt lite lätt! :)

Rundan blev 14,7 km och det kändes fint hela vägen. I slutet var dock knäna inte så glada, och det visar på att mina skor behöver bytas ut! Något som jag blundat lite för, men ändå varit medveten om ett tag nu! Får försöka ta mig till Löp- och skokliniken så snart som möjligt och se vad man kan "få" för modell denna gång!

Passet tog ca 1.29 idag och det är okej! Ville ju mest se att jag orkade en längre sträcka än de på 8-9 km som jag kört nu! Och det gjorde jag! Snittiden på 6,03 är kanske inget att skryta med, men de tiderna kommer snart! :)

Skönt var det iaf att komma hem, ta ett varmt bad och sen äta potatismos och köttbullar - då mår man bra! :) Har fixat lite i lägenheten nu ikväll, och även skickat in hel laddning med kort för framkallning. Ska bli kul att få dem! Daton arbetar ännu med att skicka in dem så jag tänkte låta den stå på en stund nu medan jag gör mig klar för sängen!!

Ha det gott allihopa!

Ommöblerat!

       



LIte nytt hemma hos oss! Barbordet åkte ut igår! Använde det knappt och det tar massa plats, men barskåpet är kvar och det är väl det som räknas?!

Någon som vill köpa ett barbord med 5 stolar till? Finns även 2 barpallar som man kan få köpa om man är sugen på det! :)


Farsdagskort!

image261

Lördag!!!

Dagen börjar bra med innebandy! Som faktiskt kändes ritkigt bra idag! Kul var det, och bra spel tycker jag också vi fick ihop! Varit hemma en stund och vilat nu för att orka köra stenhårt i tre timmar, med Lovisa och grabbarna, på:


LEK - OCH BUSLANDET!


Softball Arena
3D skiss på en del av Lek & Buslandet
Vulkanen

Vad är det för dag idag, och varför firas den?




 





Sekreterare

Börjar med att Gratulera Anna och David till en liten son, och så vill jag hälsa Billy välkommen till världen!!




Japps, nu agerar man sekreterare för föreningen. Mitt nummer står på utskicket vi gjorde idag så att folk kan ringa och bekräfta sitt intresse om att vara med i föreningen så nu har tre personer ringt! Vi har äben en mailadress så att folk kan maila dit, så jag hoppas att de flesta gör det! :)

Nu är man hemkommen efter innebandyn. Spelade efter jobbet idag och det var riktigt skoj! Helt slut i benen nu bara. Körde en del ben på boxen igår och det känns nu! Men kul var det!! Funderar på box imorgon också, men jag får se vad jag orkar med! :) Lisas pass på onsdagar är ju alltid roliga, så man vill ju gärna. Men det är svårt att gå dit och köra lugnt, man måste ju fajtas ordentligt! Får se, kanske vilar imorgon och kör något efter körlektionen på torsdag istället!

Nu är vi inbjudna till Julbord på jobbet. Alla Vittra skolor i Västsverige ska tydligen få inbjudan! Lokal och tid vet vi inte än, men 11 december ska det bli av iaf! Jag som sa till Andy nyss att jag aldrig vart ute på julbord sådär förut, så han har bokat in oss på julbord på ett Penstionat på Brännö! :) Myspysigt! Nu får jag två julbord! :)

Julen närmar sig faktiskt - jag lovar - det är sant! På torsdag är det 5 veckor kvar till Lucia! Så nu blir det julsångsstart på jobbet! Mysig period som drar igång för nu blir det mycket pyssel och bak på jobbet! Jag och Lina satt och planerade in pysseldagar och bakdagar idag, och man kan göra hur mkt som helst. Den vanliga verksamheten får ju fortsätta lite också, så man får ju välja lite saker man ska göra! Har fått bekräftelse av chefen också att jag kan kompa ut min tid under jullovet så nu går jag på ledighet fredagen 21 decmeber och är ledig till 8 januari - gott som bara den!! Och detta tar jag bara i komp.timmar så har fortfarande mina semesterdagar kvar! :)

På tal om semesterdagar..... 14/12 har jag fått order från Andreas att ta ut en av mina semesterdagar - för då ska vi iväg på något! Och jag måste ha PASS med mig och han har lovat att det är någonstans utomlands vi ska! :) Spännande, spännande! Han är underbar, han! :)

Nu ska jag plocka iordning lite här hemma och sen är det sängdax!

Ha det gott!


KRAM

Lutar ju åt ja!

Ja, nu gör det ju det! Och snart måste man bestämma sig för idag är det 9 886 anmälda och max är 17500 personer. Det är 30 års jubileum i Stockhom nästa år, så det är nog ganska hårt tryck på det! :) Har iaf fått flest röster på JA, och det får man ju också lyssna till ;) Körde ett boxpass idag med Christian och det är en hel del kondition och styrka i det, och kanonkul var det! Kommer försöka hålla ett boxpass/vecka iaf för det är så himla kul, men ju närmare startskottet, desto mer springer man ju! Andreas nämnde ett alternativ idag också, och det är ju Tromsö Marathon 21 juni. Springa i midnattssol låter himla lockande, men jag får se! Ett + med det är ju att man kan hälsa på Maria och Richard då också, och det är Aldrig fel!!!

Övningskörde lite idag också, med pappa! Gick bra och det börjar t.om. bli ganska kul att köra bil! På torsdag är det dags för lektion igen, och det känns bra att jag har hunnit öva en hel del på det vi gjorde förra veckan! Lite närmare körkortet nu! :)

Nu ska jag packa ihop träningskläderna för morgondagens innebandypass, och sen är det dags att sova!!

Ha det bra,


 Kram Elin

Ska jag göra det igen?


Ska man göra det igen? Planera, träna, utvärdera, svettas, skratta, njuta, gråta, bli förbannad, bli förbannat lycklig, svettas lite mer,  träna ännu mer, bli nervös, få gåshud av att komma in på Stockholm Stadion efter 42195 meter löpning och sedan få tårar i ögonen efter målgången...


 ~ Ska jag springa Stockholm Marathon 2008? Det är det jag funderar på just nu....  ~








 

          





 

Jakten på den försvunna moppen...del 2

Ja, nu har nog den värsta chocken lagt sig och jag tror jag kan summera vad som har hänt med moppen..... låt oss ta det från början.

13 oktober hade vi lite festligheter här hemma hos oss. Mycket folk kom det, en del dricka blev det och alla var glada och nöjda. Festen avlöpte fint, och det var en lyckad kväll.

Dagen efter denna tillställning kom vi till den mindre trevliga sysslan - att städa lägenheten. Men det är bara att bita i det sura äpplet och ta tag i det. När det kom till att torka golven så kunde vi inte hitta vår mopp!! Letade litegrann, men var inte så hemskt noga kanske. Vi hade ju vår gamla mopp också, så vi använde den! Det har vi gjort sen dess, men den är kass för skaftet är sönder (kanske därför vi köpte en ny?) så det är inte så kul att använda den! Idag fick jag nog och tog tag i letandet efter den andra, försvunna moppen. Den måste ju vara någonstans i lägenheten..... eller?

Efter festen så ryktades det om att Någon (En rysk agent?) hade dansat med moppen inne på toaletten, och det är det sista spåret vi hade att gå på. Men vart hade de valsat iväg??? Vi letade på alla möjliga, och omöjliga ställen men till slut fick vi ge upp - den fanns inte här inne!

Efter vårt letande så tog vi en lång promenad, och när vi kom hem 2 timmar senare lite lagom trötta så fick Andreas för sig att kolla i utrymmet under trappan i trapphuset - och där låg vår mopp!!

Hur kan den då ha hamnat där? Ytterligare ett rykte från denna kväll är att samme Någon har vilat sig i detta utrymme under kvällen och detta måste ju ha varit efter moppdansen på toaletten då..... ?!

Nu är moppen iaf hemma, och tillbakaställd på sin riktiga plats! Och vid nästa fest ska den gömmas ordentligt!!

Ha en bra söndagkväll!



Jakten på den försvunna moppen...

SNART i en blogg nära dig - den spännande historien om Jakten på den försvunna moppen....




Bazar

Ikväll ska jag ut och äta med Sara Kay & Co. Sara har fyllt år och det ska firas idag! :) Vi ska äta på en turkisk restaurang som heter Bazar. SKa bli mycket  trevligt och kul att testa en, för mig, ny restaurang! Sedan får vi se vad det finns för intresse av att fortsätta kvällen ut på stan, det tar vi nog lite som det kommer!


Bazar.


Lördagsmorgonen idag startade, som så många andra lördagar, med innebandy! Var kul att spela, och tempot var högt! Märks att vi var fler personer än vanligt, för nr alla kan byta och vila en liten stund så orkar man hålla uppe tempot lite mer! Skönt nu efteråt också när man har duschat och ätit och kan ta en lugn lördag! :)





Vädret är strålande ute och jag har messat Anna för att se om vi ska ta en promenix, men jag hoppas att hon inte kan utan att hon är inne på BB och föder istället! ;) Får se om den lille bebisen titrtar ut snart. Träffade henne och David i tisdags på stan och det var en ritkig kalaskula hon har fått nu! Det roliga är att det syns inget bakifrån men när hon vänder sig om så sticker den ut en bra bit! :) Strålande vacker dock! :) 

I tisdags ja... har ju inte skrivit en rad om det, iaf inte vad jag minns!? Men iaf - då tog jag min första körlektion på Järntorgets trafikskola.  Kör med Fredrik och jag kör en Ford Flexi Fuel. Lektionen gick bra, och han tyckte jag hade feeling för körningen och att detta nog skulle kunna gå ganska bra! Jag fick känna på bilen ett tag och vi körde runt lite och sen övade vi lite start i backe. Kändes bra att köra, och det var faktiskt riktigt roligt! Har en inbokad lektion på torsdag igen, och igår var jag ute och körde med mamma. Blev en hel del start i backe, och det gick bra! Nu är jag på G!!
 




Nu ska jag nog se vad klädpåsarna som Karin hade med sig igår har att erbjuda! :) Bra att ha en syrra som man kan byta kläder med! Jag rensade ur garderoben liten snabbt så att hon också fick en påse! 

Hoppas DU får en bra lördag!! 


Kram




 

En skön morgonrunda

Idag har jag ledigt, har så snälla kollegor så jag faktiskt inte behövde komma idag! Andreas är också ledig och det är skönt med lite längr helg tillsammans! Igårkväll startade jag mitt "Baka-skorpor-projekt" för farmor fyllde ju 92 år häromdagen och då är man värd skorpor. Hon orkar inte riktigt baka dem själv längre, så någon måste ju göra det och då gör jag det! :)

Hon fick det till jul förra året och det var mycket uppskattat och nu tänkte jag att eftersom jag vet hur man gör så kan jag göra det igen! Hade nog glömt en aning för det tog väldans lång tid, eller det kanske mer berodde på att jag gjorde tredubbel sats?! "När man ändå håller på är det lika bra att baka mycket". Kruxet med att baka så mycket är ju att det behövs fler plåtar, och fler ugnar än vad vi har så inatt klockan 2 var jag ändå uppe och bytte plåtar i ugnen! :) Men det var det värt för nu finns det massor av skorpor här! Bakade även två vetekransar med varierat resultat. Ser inte så fina ut, men var goda att äta och det är ju det viktigaste! Så om en stund så beger vi oss till Alingsås för att fira farmor, och sen tänkte jag, med mammas hjälp, hinna sy lite på min maskeraddräkt och övningsköra en stund! Ni inser kanske nu att det är tur att jag fick vara ledig idag!:)

Nu på morgonen så var det underbart väder så då blir man ju väldigt sugen på att springa en runda. Komma ut när det är ljust blir ju en lyxvara nu när mörkret sänker sig över oss tidgare och tidgare på dagen! Så sagt och gjort, jag snörade på mig springskorna och kom ut en runda på ca 7 km. Var ritkigt skönt ute och hur det såg ut ska ni få se här:

               

Underbar stavning



Hittade dessa exempel på barns stavning en dag, i en korridor, på en skola - någonstans i Sverige !


image248


image249

Lovisas Grattiskort

image247