Träningssammanställning Januari!




Blev en runda hem från jobbet idag! Barnen tycker jag är konstig som ska springa och en kille frågade om jag inte har bil så jag slipper springa så mycket! :) Försökte förklara för dem att jag tränar för ett stort lopp, men då verkar jag ju ännu knäppare eftersom deras självklara följdfråga på det är om jag kommer vinna tävlingen! Mitt nekande svar sätter nog griller i huvudet på dem, för varför ska man träna för ett lopp som man ändå inte kommer vinna!?

Rundan idag hamnade på 17,7 km och det är gott det! Planen var 18 km på 1.48 - 2.06 och jag var hemma på ca 1.50! Gott mos! :)

Nedan är träningssammanställningen för januari månad! Mest intressant för mig själv kanske, men ändå! :)


  




 Löpning 



 Cykel 



 Totalt 
 
  sträcka  träningstid  min/km   träningstid  träningstid 
 Januari  117,7 km   11:57:116,06      00:42:00    21:19:11     
 Februari  0,0 km   00:00:000,00      00:00:00    00:00:00     
 Mars  0,0 km   00:00:000,00      00:00:00    00:00:00     
 April  0,0 km   00:00:000,00      00:00:00    00:00:00     
 Maj  0,0 km   00:00:000,00      00:00:00    00:00:00     
 Juni  0,0 km   00:00:000,00      00:00:00    00:00:00     
 Juli  0,0 km   00:00:000,00      00:00:00    00:00:00     
 Augusti  0,0 km   00:00:000,00      00:00:00    00:00:00     
 September  0,0 km   00:00:000,00      00:00:00    00:00:00     
 Oktober  0,0 km   00:00:000,00      00:00:00    00:00:00     
 November  0,0 km   00:00:000,00      00:00:00    00:00:00     
 December  0,0 km   00:00:000,00      00:00:00    00:00:00     

Dagens pyssel!

Dagens pyssel, och gårdagens, var ödlor av pärlor och min kan ni se p åbilden! :) Är nöjd med den och tycker den blev söt! :) Var iaf en kul idé och vi har även skrivit ut beskrivningar för sjöjungfrur och kaniner, får se om jag lyckas få ihop dem! Mest impad är man ju av att 6-åringar lyckas få ihop dessa ödlor! :)

Lång dag på jobbet, vilket innebär en kort blogg för jag ska strax lägga mig! Kvällsmötet var väl såsdär givande. Många av diskussionerna berörde skolan och fritidset och inte ritkigt vår verksamhet! 

Får hoppa in tidigare imorrn dessutom för Magda blev sjuk idag så vi får pussla lite tider nu! Men men, har vart med om värre..... tror jag!

Småböckerna blev lyckade och det blir nog fler sådana böcker! :)


Gonatt!

Kram Elin



158711-72

Ny vecka!

Godafton och God start på den nya veckan! :)

Igår var jag lite piggare! Startade dagen med lite jobb så att det skulle blir gjort! Sen stack jag ut på en löprunda! Det blev en 8 km runda på 45 min och jag är nöjd! Enligt programmet skulle det ligga på 48 min, så jag klarade det med marginal!   

Efter joggrundan åkte jag till Alingsås! Var länge sen jag var där så tänkte hälsa på lite! Mitt hår behövde toppas också så jag tänkte slå två smällar på samma fluga och klippa mig i samband med lite föräldrabesök! Så mamma toppade mitt hår och så fick jag klippt luggen så nu kan jag se ut igen! :)

Passade även på att hälsa på min lilla farmor! Hon berättade roliga historier om förr i tiden och det är väldigt roligt att höra! Kul att hon minns det fastän hon är 91 år nu! Vi hann även spela två omgångar kort! :)
158711-71


Idag var det dags för jobb igen! Hade en ganska trevlig förmiddag med snälla barn! :) Sen var det dags för 4 samtal och nu har jag gjort 19 stycken totalt så jag har klarat av mer än hälften! De fyra jag hade idag gick bra och de var nöjda!

Efter jobbet så åkte jag direkt till bibblan och lämnade igen böcker och sen handlade jag lite mat! kom hem och fikade lite och pysslade lite tills imorgon! Ska göra småböcker med barnen imorrn, och då ska alla få varsin. De får ett a4 som man viker i 4 delar så blir det en bok. Boken heter Ada och Ola och handlar om en apa och en orm.. Och så har jag gjort ett stort exemplar som vi kan läsa i tillsammans först så kan alla känna att de läser fastän de egentligen bara läser i kör. Har en del små läsare nu så de måste ju få lite att läsa också! :) Men de var utan färg så fick sätta mig och färglägga mina idag så att det är lite roligare imorgon! Tror det kan bli ett populärt inslag, men jag återkommer med responsen i morgondagens blogg!

Sprang en runda nu på kvällen och det gick bra! Programmet sa att jag skulle ta 10 km på 56-58 min och jag kom runt på 57 min så det blev ju bra! Var en fin ny runda, men jag kom vilse en gång... men men, hittade ut på rätt väg ganska snart iaf! :)

Imorrn efter jobbet är det ett samtal, sen har vi konferens i a-laget, och på kvällen blir det kvällsmöte med all personal - Inte en drömtisdag direkt! Men men, kvällsmötet är ju ändå ganska aktuellt just nu känns det som så hoppas det blir givande! 

Ha det gott allihopa, nu ska jag sova!

Kram Elin


158711-70

Det är väl ungefär så här jag ser ut när jag är ute och ränner! ;)


Trötter!




Imorse var det dags för innebandy, och jag tror det kan vara orsaken till den enorma tröttheten som har infunnit sig hos mig just nu! Kan bero på det iaf, och kanske beror det lite på gårdagskvällen!

Igår var jag och träffade tjejerna och vi åt lite, fikade lite och drack lite vin och snackade en massa. Det var jättemysigt! Bra caféval var det också, för vi satt helt ostörda längst in! :) När vi skulle dra där ifrån så pratade jag med Andreas... nej, jag pratade med Johan för Andreas svarade inte i sin mobil. De befann sig iaf på Berså bar, bara ett stenkast från där jag var och eftersom Sara Kay ändå skulle dit så hakade jag på! Där inne träffade vi Andreas och Johan och några andra från EF som var lite lagom glada och stod och pratade med dem. Emma kom dit och hennes jobbarkompisar var också där så vi satt och pratade lite med dem också!

Kvällen fortsatte och Den äckligaste drinken som någons gjorts köptes! Den innehöll bl.a. beska droppar, gammeldansk, pressad citron, feirnet branca (stavas det så?) mjölk och så rundade han av den med rödvin! Andreas bad nämligen bartendern göra Den äckligaste drinken som fanns, så att han skulle kunna bjuda Johan på den! Bartendern lyckades och fick MVG!

Till slut fick jag iaf dra med mig Andreas hem, vi skulle ju faktiskt spela innebandy idag. Jag hade inte druckit mer än min drink så det var OK för min del men jag var lite osäker på om han skulle komma upp idag, men det har ju blivit lite av hans specialitet att idrotta som en idiot efter det han har druckit!

Men imorse var han uppe, och vad som var ännu konstigare var att Johan också kom upp! Hehe, men de var inte pigga! Innebandy var kul men jag trodde jag skulle avliva i början. Vi spelade 3 mot 3, och det andra laget hade 1 man mer så de hade iaf avbytare. Gick ju sådär för min del idag, passade haikon taikon och missade skott och så hela tiden. Men likt ett bra vin blev jag bättre med tiden och till slut lyckade jag skjuta in den där lilla vita bollen i målet - TVÅ gånger! :) 

Förmiddagen här har spenderats i soffan framför Vänner - denna berondeframkallande TV-serie.  Vi har snart sett våra två boxar så det är läge för en ny! :) Ska dock kolla om lite av det som gick idag för jag slumrade visst till en eller två gånger!

Snar är det dags för lite mat, och sen ska vi bege oss till affären för att köpa något gott till ikväll! Så att vi kan inta soffläge och se På spåret och nån film eller två!

Ha en trevlig lördag!

Kram Elin






Kloka barn

Idag tänkte jag springa hem från jobbet, så jag tog med sakerna dit! Väl därute så mäkrte jag att det var ganska halt på vägen där men när jag kollade under bussturen dit så verkade det vara okej, så jag tänkte att jag testar iaf och så får jag väl ta bussen om det inte skulle gå!

Så efter mina utvecklingssamtal så bytte jag om och som vanligt blev barnen ganska uppspelta när de fick se att jag skulle springa hem. De har fått intrycket av att jag inte är som jag ska när det gäller löpning, och jag tror de andra fröknarna har påverkat deras tankegångar i denna fråga.

De brukar fråga hur långt det är osv och om jag verkligen ska orka det och så. Och idag var den en flicka som sa att det var faktiskt ganska kallt ute och så. Så jag sa att "Ja, jag får se. Jag börjar nog springa en bit och om det är för kallt så har jag mitt busskort med mig så då kan jag ta bussen. Smart va?" Då tittade hon på mig och sa:
"- Det smartaste vore om du tog bussen hela vägen hem, fröken."

Det var ju klokt tänkt av henne, men jag sprang hemåt iaf! De första två kilometrarna var halkiga och isiga så där fick jag gå nästan hela biten. Men därefter var det barmark och gick jättebra att springa. Jag fick lite ont i skinkan, på en punkt.... men det blev inte värre när jag sprang så jag joggade på! Allt som allt så blev det 17 km och tiden blev väl ungefär 1.45... Blev egentligen 1.55 men jag drog av 10 min. av tiden pga av att jag gick så mkt i början pga av halkan! Så det så!

Nu ska jag äta lite popcorn och se Guldbaggegalan!

Kram Elin



158711-54

Sandras kort

Nu kan jag lägga ut kortet för nu har hon fått det! :)
´
158711-63






158711-61

I fyllan och villan....

Helgen har spenderats i Helsingborg och det har varit mycket trevligt! Jag kom ner i fredagskväll vid 20-tiden och då blev det mest lite Tv-tittande och snack och så och en ganska tidig sänggång för min del!

Igår var jag och Andreas och tränade. Kortet från Aero gäller på en del andra klubbar i Sveige också, bl.a. på Träningsakademini Helsingborg. Så dit gick vi för ett träningspass. Jag sprang först på löpbandet ca 30 min. Var ganska springsugen men regnet vräkte ute så det kändes inte som ett alternativ denna dag! Men efter 30 min på bandet så vardet läge att lägga av. Jag vet inte om de inte är vana vid längre distanser på löpband där nere för det var en och annan som tittade knepigt på den, men jag måste ju få in mina intervallträningar också! :)

Efter löpbandsspringande så blev det även en stunds träning på gymmet, och gick bra! Känns lite i musklerna idag om inte annat!

Efter träningen så gick vi hem till Kim och Linda och hälsade på dem en stund! Där blev vi bjudna på fika och hade det mysigt! Kul att träffas lite igen, hoppas det inte dröjer alltför länge tills nästa gång! De bor ganska nära centrum (typ 3 min promenad) så vi gick från dem ner till Tasty House... Mmmmm en trevlig affär där man kan "go nuts" för de säljer nämligen maaaaassa olika sorters nötter i lösvikt! Nötterna finns i alla olika sorters rostningar och smaker! Köpte lite Cashew, och sen lite cashew chili och sen en påse blandade nötter, och sen en påse med lite solrosfrö och rostade masjkorn osv... Smaskigt!

Därefter var det dags att bege sig hemåt igen för att göra sig iordning för Sandras födelsedagsfest! Det var en väldigt trevlig fest med god mat, dricka och trevliga människor. Väldigt lyckat! Tack, Sandra! :)

Det är lite pga festen som jag har döpt kvällens inlägg till "I fyllan och villan...." Under kvällens gång så började Marcus och jag prata springrundor i Helsingborg och vi sprang på ungefär samma ställen där nere. Men så fick Marcus kompis (Jesper) höra Marcus berätta att "först springer jag så... sen tar jag den vägen... sen dit.. och sen dit.. osv. " Så trodde han inte riktigt på Marcus fastän han intygade att han brukade springa den rundan!

Upp till bevis.... på något konstigt sätt så slog Marcus och Andreas (!) vad om att de skulle springa hem till Jesper imorgon  (idag). Till saken hör den att Jesper och hans sambo har bosatt sig en bit utanför Helsingborg, och man kan väl säga att det är en ganska bra bit utanför Helsingborg om man är en otränad löpare... hrrrmm.! Under kvällen ryktades det om att det var 3 mil dit ut, men de fick iaf ändrat ner det till max, absolut max, 2 mil! Denna sträcka skulle de ge sig ut på och eftersom vi skulle äta middag hos Lena & Flemming kl 13.30 och Marcus skulle bort så var de tvugna att starta kl 9.... På något sätt sa jag att jag nog ville med också eftersom jag ville se dem göra detta! Och sen var det ännu en kille som anslöt sig till gruppen! Jag måste också säga att detta vadet kom till efter det att vi hade druckit en del, inte jättemycket för en fest, men jättemycket för att sedan sticka ut och springa kl 9 morgonen därpå! Men men, de skakade i hand på detta och allt!



När vi kom hem kollade Andreas lite och det kunde vara max 17 km dit ut... men redan då började jag känna att jag nog inte skulle delta i denna löprunda! Nånstans fanns ju hoppet att de skulle dra sig ur först så att jag skulle slippa säga det, men imorse kom sms från Marcus vid 8.20... "Jag är uppe. Ska bara äta, sen kommer jag!" Hmm, Andreas kunde ju inte dra sig ur då! Men det kunde jag! Jag kände att jag inte behövde bevisa för dem att jag kunde springa den rundan. Kändes dumt att bege sig ut på den, jag vill inte förstöra den träningen jag har lagt ner hitills på Maran. Men jag förstår att de skulle ge sig ut ändå för annars hade de väl blivit pikade för resten av livet! Jag försökte intala dem att avstå´för man ska faktiskt inte springa om man har druckit alkohol dan innan, iaf  inte så mkt alkohol och så lite sömn. Men det var ingen som lyssnade på det!

Kl. 8.45 stack de iväg från Ramlösa! De sprang förbi den andre killen som skulle med också, och hämtade upp honom och sedan bar det iväg. De kom fram efter 1 timme och 40 min.! Jesper hade blivit förvarnad att de faktiskt hade gett sig iväg så han hade stuckit iväg och handlat för hans del av vadet var att han skulle laga en ritkigt god lunch till dem om de kom fram! Han hade också lovat dem att köra dem hem sedan! På vägen hem mätte de vägen så gott det gick, och max 15 km var det men nånstans i närheten av det var det iaf!

Så de var ritkigt duktiga! Trodde jag skulle få hem en Andreas med smärtor överallt, men han hade tyckt att det gått bra att springa. Den smärtan han hade berodde på att cykelbyxorna skavt lite men själva joggingturen hade gått bra! Så man är lite imponerad! Men han var inte sugen på att göra om det snart igen för jag tyckte att han kunde ju följa med mig på en liknande runda nu varje vecka men det var inte intressant! :)

När han kom hem så åt vi och sen slappade vi ett tag. Jag skulle med bussen 16.45 och har läst och halvsovit på vägen upp! Köpte en bok på gymmet igår som handlar om Pulsträning och den är väldigt intressant! :)

Imorgon är det dags för jobb igen. Kollegan är sjukskriven till 1/3 och vikarien som vi har haft kan inte stanna längre för hon fick ett heltidsvikariat på en annan skola nu! Så vi hoppas att vi kan lösa det med Malin som jobbar på 1-3:ornas fritids. Det hade vart det allra bästa just nu! Ska diskutera igenom det mer imorgon! Men vi pratade med chefen om det i fredags och sa att vi ville lösa det på det sättet iaf!

Har 3 utvecklingssamtal imorrn och sen slutar jag vid 14-tiden. Är det uppehåll så springer jag nog hem imorrn! När jag kollade vädret så verkade det blir fint så det vore skönt att ta det då, så att man kan springa medans det är ljust ute! Vi får se imorrn, jag packar med kläderna och så märker jag om jag tar det då, eller när jag kommit hem!

Nu ska jag iaf förbereda mig för natten så man är lite utvilad imorgon!

Ha det bra!

Kram Elin



                

Grattiskort

Till Flemming

Lite smått och gott!

Nu är det torsdag, och arbetsveckan drar ihop sig... Känns skönt med fredag nu, behöver en helg känner jag, trots att veckan har gått väldigt fort! Har vart en bra vecka på jobbet. 6 samtal avklarade och ett till imorgon! De jag har haft har varit positiva och ska det vara så att ha utvecklingssamtal så är det ju trevligt. det jobbiga är ju allt förarbete.... Har 10 samtal nästa vecka som jag nog får sätta mig med i helgen. Iaf de som jag ska ha på måndag! 

De flesta barn är ju jättegoa och funkar bra i skolan och det är ju det vi ska fokusera mest på. Att man kan sitta i samlingsringen, att man kan arbeta utan att störa, att man kan räcka upp handen och alla rutiner kring arbeter, inte hur långt de har kommit eller så! Har fått mycket positiva kommentarer från föräldrarna om hur vi arbetar och det är roligt, speciellt nu! :) Blir nog så att jag tar alla samtal för min kollega blir med stor säkerhet sjukskriven 2 veckor till nu. (Säkert mer, men de tar 2 veckor i taget). Lika bra det, jag har ju lagt upp samtalstiderna och börjat gå igenom barnen, åtminstone i tanken! Jag skriver upp all  tid jag gör extra så det blir ju iaf mer pengar av allt det här! :)

Idag sprang jag en runda när jag kom hem! Var så skönt att slippa regnet och blåsten. Var lagom kallt och det kändes bra att springa... Blev milen på strax under 1 timme! Har vart på gymmet idag också för att hämta ut "Sverigekort" till mig och Andreas. Han köpte nämligen också kort på Aero igår så då var vi på gymmet ihop, och man kan använda de korten på flera klubbar i Sverige så jag hämtade ut ett sådant extrakort som vi kan använda i Helsingborg i helgen om vi vill! Är ju toppen, då kan man ju testa lite olika gym om man reser nånstans! :)

I helgen blir det alltså Helsingborg! Sandra har fyllt år så vi ska dit på kalas på lördag - GRATTIS till dig! :) Och så fyller Svärfar år i helgen så kan vi passa på att gratulera honom också! Jag har gjort lite kort här ikväll och kan lägga upp det som Svärfar får eftersom jag tror att han inte kikar in här ändå! :) Det andra kan jag lägga upp sen efter helgen!

Nu är det dags att lägga sig! Har packat nästan klart... träningskläderna hänger på tork så dem får jag slänga ner imorgonbitti!


Ha det bra allihop!

Kram Elin


 





Vad ska DU hitta på i helgen?


Vardagslyx...

Skrev ju i ett inlägg i helgen att man ska få in mer vardagslyx så att det inte bara blir en bunt torsdagar i veckan! Läste du det inlägget, Andreas? 

Var en ganska bra men lång dag ipå jobbet idag. En del busiga, men söta, barn och därefter ett utvecklingssamtal. Sedan hade vi a-lagsmöte och lite annat smått och gott.

Efter det träffade jag Heléne och Jenny på stan för att bli bjuden på fika. Jag läste ju deras examensarbete och då tackade de mig med en fika och det tackar man ju inte nej till! Trevligt var det och vi satt där inne ett bra tag! Jag önskar dem lycka till på deras opponering imorgon, tror det kommer gå väldigt bra för dem! 

När jag kom hem fick jag absolut inte gå in i köket utan jag fick lägga mig och slappna av i soffan! Det var ljus tända i lägenheten och väldigt mysigt! Efter ett tag kom Andreas ut med god middag! Han hade köpt färsk rödspätta och lagat det. Var en väldigt god middag! :) Det är vardagslyx! Älskar dig!

158711-59

En stor tomhet....

.... känslan av tomhet är stor just nu. Något som har varit en del av vårt liv under ganska lång tid nu, och som har förenat oss många timmar är nu över. Vad ska vi nu göra dessa mörka kvällar?
18 timmar har gått... 18 timmar av förtjusning, förvåning, förskräckelse, fruktan och förfäran.... 

Nord och Syd är slut...





158711-51

Skitviktigt!

Idag har det hänt en del "skitviktiga" saker:


  • Andreas klarade teoriprovet - Grattis älskling!
  • Jag har mina två första utvecklingssamtal som fröken och det gick mycket bra! Både barn och föräldrar var nöjda med hur vi tog hand om deras barn. Jag var lite nervös inför det första samtalet för den mamman har haft lite kontakt med mig angående hennes dotter som könt sig retad. Men hon var nöjd med hur vi arbetade med detta nu och att vi vekrligen tog tag i problemet! Kul med nöjda föräldrar och framförallt kul med nöjda barn!
  • Har även upplevt den mindre trevliga delen med att jobba med yngre barn - magsjuka!
  • Jag har lekt med Lovisa en stund efter jobbet. Hur kul det nu är att leka med en 4 åring som undrade om jag hade fel på hjärnan när jag bad henne städa undan alla de leksaker som hon hade dragit fram!
  • Lägenheten var väldigt fint städat när jag kom hem och allt utrensat skräp var borta! :) 158711-59
  • Jag kunde träna så smått på gymmet! Förkylningen har lättat! Lite snuvig är jag, och lite rosslig i halsen men inget ont gör det. Så lite lätt kom jag igång idag igen! Äntligen!  ;)

Nu till lite andra skitiga saker som har hänt idag. Läs ej vidare om du inte gillar skit-saker!     158711-55

Andreas skulle tvätta idag och han kom ner i tvättstugan samtidigt som entjej från gården. De tyckte att det luktade illa där nere och när de kollat runt lite så upptäckte hon att någon hade bajsat (!) bakom en maskin. Fy f*n vad äckligt!! Någon hade även klippt av en slang från en maskin, och tjejen som var där nere sa att detta var inte första gången något sådant här har hänt där nere. Nog för att det är lite sunkigt där nere, och att det inte alltid funkar som det ska men detta tar ju priset. Det finns en tvättrumsmarodör här i området. Människan måste ju ha något fel på hjärnan (för att citera Lovisa 4 år). Nu är det iaf en tvättmaskin som står högst på önskelistan för oss, för där nere vill man ju inte tvätta - det är ju skitäckligt!

När vi ändå är inne på ämnet... på
www.bajs.no kan man räkna ut hur många kilo man har bajsat under sin livstid. Det ni! Det finns många saker på Internet som man inte trodde man någonsin skulle få se...
Nu kanske det är dags att sätta stopp för detta inlägg för det blir ju bara värre och värre, men jag har varnat er!

Kram Elin


För den nyfikne: Jag har levt i 9170 dagar och lyckats bajsa 1120 kg - vad kommer du upp i?


Storm = Innedag!

158711-55


Idag har det varit orkanvarning här och i Göteborg klassades det som klass 3. Vilket innebär:
">  28 m/s, östra Svealand och Götaland >30 m/s. Farligt att vistas ute. Omfattande skador på skog och byggnader med mycket  stora störningar i trafik och elförsörjning." Med andra ord har det blåst, blåst och blåst idag! Det som har varit lite synd är att det var så fint väder i övrigt, man bli ju sugen på att gå ut eftersom det inte regnar! regn har ju annars varit ett vanligt inslag i vädret nu! Vi har dock hållt oss inomhus idag och fixat och donat lite här hemma! Något annat som var väldigt tråkigt med denna blåst var att mina nyputsade fönster inte alls ser nyputsade ut längre.....

158711-56


Jag har rensat och slängt en del skräp. Var skönt att få gjort det. Satte även in de sista korten från Funäsdalen (!) i albumet. det är ju bara 1,5 år sedan vi var där nu. Jag började sätta in kort för ett tag sen men så tog limmet slut, och trots att vi har nytt lim hemma nu så har inte korten kommit in! Nu är de iaf inne och nu är det dags att framkalla lite nya kort! Har inte gjort det innan eftersom de andra måste in i album först! Nu kan viskicka in korten från Rhodos, Madeira, Tranum osv.... finns en hel del kort som väntar på datorn nu!

Jag har pysslat idga och gjort kort! Blev väldigt nöjd med det kortet jag fick ihop faktiskt, men kan tyvärr inte visa det här än. Den som ska få kortet kan ju kika på det i förväg, så jag väntar med att lägga upp det ännu ett par dagar!

Nu har jag suttit och jobbat lite också. Förberett lite för de samtal jag ska ha i veckan! Samtalen ska ju utgå från barnens blanketter men jag måste ju ändå kika igenom varje barn för att se lite vad jag ska ta upp också! Men men, kommer nog gå bra. De flesta barnen fungerar det ju bra för!!

Ikväll ska vi laga lite Thai-mat, så det bli nog smaskens.

Jaha... söndag så det innebär ju även träningsutvärdering... Hmm , finns inte så mkt att skriva om det denna veckan... :( Veckan med minst träning på länge! Jag fick iaf in ett långpass på 15 km, men det var också allt! Och igårvar jag ute och gick 2 timmar, vilket var riktigt skönt iof! Skulle ha tränat lite idag men ute kan man ju inte springa, och kändes inte som läge att försöka ta sig bort till gymmet heller!

Nu verkar blåsten ha lugnat ner sig lite iaf, skulle ju behöva gå ut och lämna tillbaka filmen som jag lånade igår. Det blev Rumour has it och den var faktiskt ritkigt rolig. Jag avslutar inlägget med ett citat därifrån (såsom jag minns det):

" You have to do special things at week days or else it will just be a bunch of thursdays"

och vem vill bara ha en bunt torsdagar? Nej, fram för med vardagslyx! :)


158711-58


Håll tummarna nu för Andreas imorrn, för då ska han skriva teorin!



Kram Elin




Tjugonda Knut!

Nu är glada julen slut, slut, slut
Julegranen kastas ut, ut, ut
Men till nästa år igen,
kommer han vår gamle vän
- för det har han lovat!

Idag har vi städat undan julen... Den är gott som bortstädad iaf, lådorna måste ju först ner i förrådet. Så om ett par veckor har vi säkert städat bort julen. Men julen varar ju som bekant till påska, så än har vi ingen brådska med kartongerna! ;)

Lite snuvig idag.... började redan igårkväll, men trodde mest jag var trött efter jobbveckan. Har ju som jag skrivit tidigare varit lite körigt där nu, och jag har nog varit mer stressad än jag insett! Sovit lite haikon taikon och så. Somnar snabbt som 17 men sen vaknar jag några gånger/natt och tror jag ska gå upp! Men somnar om lika snabbt igen! Så jag tror det kan vara så att när det väl var fredageftermiddag och man slappnar av så kommer det liksom över en. Tänkte dock att det skulle gå över med lite sömn så jag slocknade på soffan igårkväll vid 21.30. Men vi hann iaf äta räkor och mysa, och se lite mer på Nord och Syd innan jag somnade. 

Imorse var jag uppe vid 7 pch då hade jag varit vaken en stund innan. Vi skulle hämtas av Johan 7.50 för att åka och spela innebandy. Men när jag började plcoka fram frukost och sånt så kände jag att innebandy är nog ingen bra grej idag. Kände mig lite rosslig och vill inte riskera att bli sjuk nu så jag gick faktiskt och la mig igen. Lite motigt dock, för jag ville gärna åka och spela. Men ibland är man ju lite förnuftig iaf! Gick iaf och la mig igen och sov 1,5 timme till!

Den där lilla sovmorgonen har nog gjort susen. Är lite snuvig och så nu men känner mig piggare iaf! Har ju varit så härligt väder idag så springsuget har varit stort, men jag har verkligen fått övertala mig själv att inte springa idag. Bättre att vänta en dag till så man inte sjukar ner sig! men jag kom iaf ut på en lång promenad och det var ritkigt härligt, en dunderkur! Var och handlade på vägen hem också, så nu ska jag glida ner i badet och läsa min skvallertidning som jag köpte. Sen blir det en VV pizza efter det tänkte jag! Kan ju hålla sig lite nyttig även om man ska vara onyttig! ;)

Asha kanske kommer hit sen, men vi får se hur det blir. Hon var lite trött nu så får se om hon orkar. Kan ju bli nån film eller så!

Nä, badkaret kallar på mig nu!

Ha det gott allihop!

Kram Elin




158711-54

Söt bild!

158711-53



Bara en bild jag hittade!! :)

Skriver mer sen, eller imorrn!!


Efterlysning

Sitter och finurlar lite på vårt tema som vi har på jobbet! Temat heter "Jorden Runt" och tanken med det är ju då att vi ska gå runt jorden! Vi går en sträcka ungefär en gång/vecka som vi har sagt motsvarar 2 km, och om då 32 barn går den så har ju vi gått 64 km den dagen. Sedan lägger vi ihop alla klassers promenader för att se om vi kommer runt jorden! Vi i förskoleklass har gått 32 mil nu och är väl ungefär vid Stockholm! :)

Vi har pratat om Göteborg och om Sverige, och ritat karta, flagga och riksvapen! men nu ska vi bege oss ut i Europa. Vi ska stanna i de länder där barnen kommer ifrån. Det är här min efterlysning kommer in i bilden. Vi kommer prata lite kort om varje land, vart det ligger, huvudstad, språk osv. Och det vore kul att kunna prata lite på detta språket så är det någon som kan följande fraser
Hej!
Jag heter _____________
1 - 10

På följande språk:
Finska
Bulgariska
Makedonska
Turkiska

Jag kommer att skicka ut ett mail till föräldrarna också och be dem om hjälp men om just DU har någon dold talang för dessa språk så skriv gärna ett lite inlägg! :)

Kommer röra oss runt i världen sedan så jag kommer säkert med fler efterlysningar men man får ta en del i taget!


Kram Elin




Springa i regn...

Japps, idag var det dags för en löprunda! Hade med sakerna till jobbet och funderade på att springa hem. Morgonen/förmiddan såg ok ut men sedan kom regnet, men det var ett sådant där "fint" och "lätt" regn så trodde nog det skulle gå över!

Klockan närmade sig 14.30 men regnet hade inte vett att hålla upp! Men men, vem har dött av regn? Lika bra att byta om och ge sig ut. Jag skulle ju träna och det är skönt att komma hem och ha tränat! Så sagt och gjort, jag bytte om och trots att det inte är första gången jag springer från jobbet nu så blir alla lika förvånade! Barnen springer mest runt o tjoar "Fröken ska springa he
eeela vägen till Frölunda" Men de har nog ingen aning om vad det innebär...  :)

Kom iväg och regnet var inte lika "fint och lätt" då, men men man kan ju inte vända om!  Sprang annan sträcka idag än vad jag har gjort sist och istället för Älvsborgsbron så satsade jag på Göta Älvbron och sedan längs med älven hem. Kan rekommendera alla den sträckan i motvind och regn - en höjdare! :)

Var riktigt skönt att komma hem sedan och ta ett bad och äta god mat! Nu har äntligen Andreas Nord & Syd (box 2) kommit så nu vet vi vad som händer ikväll! Har väntat på den ett tag, kan man säga! :)

Ha en bra kväll allihopa! 


Kram Elin


                         

"Kära dagbok"

"30 september 2006. Idag var en lång dag... Har haft alla 50 barnen själv och vi har arbetat med bokstaven B, ritat våra familjer och varit ute i skogen och börjat med julpyssel. Nu ska jag bara skriva 50 veckobrev till föräldrarna för hand, det blir mer personligt då och snart ska jag sova. Ganska snart... zzzz" (Utdrag från min dagbok, enligt mina kompisars lilla sketch om mig på min 25 årsfest)

Ganska hemskt... eftersom det blir mer och mer vekrlighet. Tänkte på denna text idag när jag satt och planerade för hur vi ska ha det nu när jag faktiskt är själv. Får ju vikarie men det blir ju ändå mitt ansvar att ta planeringen. Men men, det är skönt att veta att hon är borta.. inte Att hon är borta men nu vet jag iaf vad jag har att göra!

Efter jobbet idag åkte jag till Lovisa. Var kul att träffa henne och killarna igen. Blir mysigt nu när man är där och kan sitta och prata både med henne och brorsorna! Märker att man betyder en del för dem också. Fredrik frågade när jag skulle komma nästa gång och blev glad när jag berättade att det blir redan på måndag! Gustav håller på med ett skolprojekt nu där de ska skriva om ett hyreshus och de som bor i detta hus. Det skulle ingå ett äldre par, yngre par osv i berättlsen och det yngre paret heter Elin och Andreas! Fick läsa det och jag tror att det var mer än våra namn som inspirerade honom! :) Elin var lärare och dessutom en väldigt snäll lärare! Hennes största problem var att hon inte kunde säga emot de busigaste eleverna. Hon tyckte dessutom mycket om kläder! :) Andreas var personbilsutvecklare. Han tyckte om teknik och att spela X-box! Hans största problem var "att få kapitalet att räcka till fler spel".

Fick ett supermysigt vykort idag! Ett riktigt vykort! :)
var så fint så jag citerar det! På bilden är det en elefant som håller i en annan elefants svans, kan va bra att veta när man läser texten! :)

"
- Ett kärleksfullt 2007 -

Kärleksbak

det regnar ute, det är ballt
små figurer nyser överallt
tänk om alla frusna själar
kunde värma sig vid en bakdel
greppa en svans och bilda kärlekslänkar
ingen skulle känna ensamhet mer
för delad värme, vänskap ger.

Du får gärna hålla i min svans
Massor av värme och kärlek till dig "

TACK Mia! Detta kort värmde långt in i hjärtat!


Nu ska jag snart sova tror jag, behöver en del av den varan nu! :)

Ha det gött allihopa!


                                Kram Elin

Skitdag!

Hej,

Först måste jag göra en rättelse av gårdagens inlägg. Jag var inte bara i Alingsås och tog ut min far på en springrunda igår utan jag tog även ut min mor och hund på en promenad! Man måste åka och se till att föräldrarna kommer ut ibland! :)

Idag var första dan på jobbet, efter lovet, för de allra flesta. Utom för min kollega då, som inte dök upp! Ingen har hört något och hon kommer inte överhuvudtaget. Jaha, så ska jag planera då för hela förskoleklassverksamheten? När kommer hon? Kommer hon överhuvudtaget? Vem ska ha hennes utvecklingssamtal? Jag? När?  Vad säger vi till alla föräldrar? Härlig start på den nya terminen!

Efter litet samtal med chefen så bestämde vi att jag får planera in även hennes utvecklingssamtal, och förbereda mig för dem. Samtidigt som jag ska ha mina. Alla föräldrar har inte skrivit upp sig på listan än, och där jag har luckor på min lista kan jag skriva i de från hennes klass och det är bara 1-2 föräldrar som jag i så fall behöver bestämma ny tid med. Men jag måste även få in 12 andra samtal på något sätt! Men först måste jag prata med henne för att se hur hon vill göra.

Tror hon att hon är där den 22:e så kanske hon kan boka om sina samtal... tror hon att hon är borta längre så måste jag köra på med hennes samtal också!Har ringt henne idag men då var hon upptagen med "en annan sak" sa hennes man och han skulle be henne ringa mig lite senare. Jag har även mailat henne nu och skickat ett sms att jag har lite brådskande frågor och att hon kan maila istället för att ringa om hon hellre vill det. Men imorgon måste jag veta för då börjar skolan och då måste alla föräldrar få information! man vill ju helst inte störa henne när hon är hemma sjukskriven, men nu måste jag!

Tur att jag har Magda och Andreas på jobbet iaf. De hjälper till och stödjer mig! :)

Nu ska jag ta en promenad så att jag kommer ut lite idag! Vill hitta på något och röra lite på mig. Men tränade ju både lördag och söndag så får bli lite vilodag idag. Imorgon också för då ska jag hem till Lovisa på kvällen och leka med henne! :)

Träningsveckan kommer nog se ut ungefär som förra veckan, men får se om jag får in alla pass. Men men, det ger sig. Behöver iaf träna när jag har mycket att göra på jobbet för då kopplar jag bort jobbet och alla de där sakerna! :)

Nä, dax att röra på sig lite.... 

Kram Elin

Veckosammanfattning

Jaha, så var veckan slut och det är dags att sammanfatta veckans träningsresultat!

Veckans program såg ut såhär:

* 8 km (45-46 min) 5 km uppvämrning, 8 km fartlek och 2 km nedvarvning
* 8 km (48 min) + koordination 3*100m
* 10 km (56-57 min) + styrketräning
* 18 km (1,48-2,06 tim)

Det blev 2 löprundor, 1 spinnigpass och ett 1 innebandyträning!

10 km löprundan fixade jag i tisdag... den blev väl ca 11 km men tidsmässigt så höll jag ungefär det tempot.

Långpasset var planerat tills idag... Vi hade en runda, pappa och jag, en jättefin och jättelång runda i Alingsås. Ner till Nolhaga, ut till Lövekulle och Skår.... till Vadsjön och sen kanske över till Sundet. Men nä vi sprungit i ca 40 minuter och var vid Mjörnvallen så kom regnet! Hade vi då fortsatt den planerade rutten hade vi haft väldigt långt kvar att springa och att göra det i ösregn är inget vidare. Vi valde istället att springa över till Stadsskogen och Hedvisgberg och så hemåt därifrån. Det belv nog ca 11,5-12 km ändå.... ligger ändå bra till med långpass om man ser till det träningsschemat som startade i december för Stockholm Marathon (det är ju det jag följer men jag startade ju tidigare så har kommit längre och kör de första veckorna 2 gånger!) Att springa med gårdagens innebandy i benen var också en höjdare... :) Har lite träningsvärk i höfter, rumpa och rygg... men men, kom ju runt rundan!

8 km fartlekspasset skrev jag nog tidigare i veckan att jag skulle byta mot spinningen...!? Men spinningen får nog vara det lugnare 8:km'aren och så får innebandyn ta plats som intervall och fartlekspass. :)

Så... ja.. jag fick iaf in 4 träningspass i veckan så det är ju bra!

Nästa veckas program får jag ta och kolla igenom imorgon, men det kommer nog likna veckans träning! Nu är det dags att sova!



   

Minnen....


158711-46

Been there! :) 

Visst väcker det minnen till liv?

Kram Elin

Ps.. lämna gärna en kommentar, eller två!

Innebandy



Japp, morgonen startade med innebandy för min del. 7.50 hämtades vi av Johan för att bege oss till Backatorpsskolans idrottssal! De andra "gubbarna" sa att det var OK att jag var med så då var det bara att kasta sig in i spelet!

Jag kände mig aningen förvirrad till en början och sprang nog mest omkring, men efter ett tag så fick man lite mer kontroll över både klubba och boll och jag tror att Innebandy bygger ganska mycket på det :) Jag lyckades iaf bryta ett par anfall och sånt, och det är ju fint! :)

Hur det än gick för mig så var de i alla fall riktigt kul att spela igen! Blev nog totalt 1,5 timmes spel idag och man känner sig verkligen nöjd efteråt! Hoppas man kan vara med igen, men jag har satt Andreas på att kolla upp så att de andra verkligen tycker det är okej! Vill inte att de ska tycka det blir tråkigt eller något annat trams!

Efter innebandy har jag ägnat dagen åt vårt Tvättberg! Nu är sista maskinen i och sen ska allt bara torka också! Jag har även läst igenom en kompis Examensarbete och det var faktiskt riktigt trevligt! De skriver om ett väldigt intressant ämne så jag ser det lite som kompetensutveckling att läsa det. Ska sätta mig nu och maila henne mina kommentarer så att de kan jobba vidare med det! Jag önskar dem all lycka till men jag vet att det kommer gå bra för dem, för arbetet är bra!!!

Kvällen blir nog lung... Pratade lite om bio men tror nog vi hyr en/ett par Wallanderfilmer och sitter hemma istället! Har fastnat lite i Wallander nu och har nog sett 3 stycken denna veckan! :)





That's all for today.... åtminstone tror jag det! :)


Kram
Elin

Träning...

Japps, igår blev det ett spinningpass på ca 45 minuter! Jag drar det som ett 8 km pass, så blir det nog lagom! Skulle ju ha ett 8 km pass fartlek denna veckan och detta kan nog vara likvärdigt med det! Körde på att vad jag hade under passet och tog i som f*n så eteråt var jag helt slut! Kul var det och Anna är alltid bra som ledare också!



Imorrn blir det någon form av träning! Andreas och Johan ska på Innebandy imorrn kl 8 och de undrade om jag inte skulle haka på... Med tanke på min bejublade innebandykarriär för ca 6 år sedan så vet jag inte om det är ett bra alternativ egentligen, men det är himla kul så kanske hänger med ändå!

Det som hindrar mig är nog mest att det är ett gäng snubbar som spelar korpinnebandy och jag kan tänka mig att skaderisken är ganska hög! Jag har väl inte så mycket att sätta emot om de kommer emot mig, men jag får utnyttjamin kondition isf och springa ifrån dem, för där har jag kanske lite övertag! :) Tror jag hänger med och kollar läget och så kan jag ju bestämma mig när jag kommer dit!

Ska försöka få in ett långpass också i helgen... så om det blir innebandy imorrn så kvittar jag det mot en
8:a km och kör långpass på söndag! Blir det däremot ingen innebandy imorrn så kan jag ju ta långpass imorrn el söndag, det ger sig nog tids nog! Får kika lite på hur vädret blir också, springa långt i ösregn är inte så himla kul, men det funkar! Är ju ute då och då i regnet men jag "är ju inte som alla andra barn" (som Asha brukar säga!)

Ha d gött!





                

Knådad som en deg...


158711-38                                       

Japps, idag var det dags för massage på Göteborgs Spa! Bara känslan när man kom in dit var avslappning! Fick slå mig ner i en fotölj och fylla i ett papper och sen vänta där en stund. Var ett harmoniskt och skönt rum och det var lugn och avslappnande musik på i bakgrunden. Bara det gjorde att jag nästan somnade!

Sen fick jag komma in och lägga mig på massagebänken och det var njutning på hög nivå! Hon som masserade var väldigt duktig och det var otroligt skönt. Tror jag somnade till lite innan det var dags att vända på sig för att ta ryggen! När allt var klart fick jag ligga kvar en stund och bara slappna av och då var det också nära att jag somnade lite.

Efter massagen så frågade hon hur jag tyckte det var och så, och så sa hon att det var roligt att jag kunde slappna av så mycket. Hehe, vem hade inte slappnat av i det läget!?

Jag avslutar detta inlägg med att tacka mina kära syskon med respektive för en skön julklapp! :) 

                                158711-39

Träningsveckoplanering! :)

Denna träningsvecka kommer antagligen se ut  så här (enligt programmet iaf):

* 8 km (45-46 min) 5 km uppvämrning, 8 km fartlek och 2 km nedvarvning
* 8 km (48 min) + koordination 3*100m
* 10 km (56-57 min) + styrketräning
* 18 km (1,48-2,06 tim)



Får se lite hur jag ska få in alla passen, men viktigast är att få in långpasset någorlunda lika långt!

Har sprungit idag iaf. Tog mig hemifrån genom Högsbohöjd och alla dess backar, ner mot slottsskogen.. sedan öven backen vid Sahlgrenska (den är gött seg den) och sen ner vid Kapellplatsen och därifrån ner mot Götaplatsen och sedan mötte jag Andreas vid Berzeligatan! Han hadevarit på körskolan där och så tog vi bussen hem ihop!

Jag har inte mätt rundan än, men det är nog ca 11 km skulle jag tro! Var framme på strax över timmen så det kändes bra! Hade kunnat fortsätta springa ett tag men stannade till där för att se om Andreas kom och då blir man ju kall så när han kom tog jag på mig överdragskläderna och åkte hem! :) Har ju iaf gjort en av 4 löprundor denna vecka! Tror det blir en 8:a på torsdag. Antingen som löpning eller som spinning! Långpasset sparar jag till helgen, då kan man avvara några timmar att springa på! :)

Imorrn ska jag på en 80 min. lång helkroppsmassage, och det kommer blir så skönt! Längtar verkligen efter det! Tack Karin, Jens, Erik & Fredrika! Efter det är man nog så mör så då blir det ingen löpning!

Nu ska vi se på film!

Ha det gött!


Nyår!

Japp, så var det ett nytt år! Vi spenderade Nyår hos familjen Wennström, vilket var väldans trevligt! Deras stuga ligger toppenfint och är hur mysig som helst!

Så här var dagen:

"Vi åker när vi vaknar" Kan innebära allt mellan 8 och 12... vi kom iväg 12.30 ungefär och sen hämtade vi upp Asha! Därefter åkte vi mot Kungälv och stannade på Maxi för att handla. det är ju en toppenidé att handla allt samma dag som man ska ha det, speciellt när man ska ha något speciellt såsom Matlagningssherry... hmm Maxi hade inte denna vara, och det hade inte Willys heller... Ett sista försök på City Gross men vi lyckades inte där heller. Så efter lite konsultation hos mamma så blev det matlagningsvin istället! Från City Gross åkte vi sedan nån liten väg mot Jörlanda och nr vi kom förbi Solberga handel (eller ngt liknande namn) så kikade vi även där efter Sherry men de hade knappt olivolja så det var nog inte rätt affär för oss ;)

Väl framme vid stugan var det dags för kaffe och våffla, vilket satt riktigt fint just då! :) Sen tog vi en liten promenad ner till vattnetoch tittade ut ett bra ställe för att spana på tolvslagetes raketer!

När vi kom tillbaka till stugan var det dags att börja med middagen, vilket var mitt och Andreas projekt. Vi hade tagit på oss den stora uppgiften att ordna nyårsmaten (vilket vi lyckades förträffligt med ;) ) Uppgiften försvårades dock eftersom elen i stugan var lite felkopplad och strömmen gick när vi satte på två plattor samtidigt.... men men, när vi kom på det så använde vi bara en platta och sen ugnen. Det tog lite längre tid, men vi höll oss ganska bra i tiden iaf.! Middagen blev, som sagt, riktigt god!! Och en riktigt trevlig tillställning. :)



Efter maten spelade vi Skissa & Gissa... Jag och Asha mot Johan & Monica...  Jag och Asha var ganska grymma... hur många kommer på att en Ängel och en cykel ihop blir Hells Angels.... ? Hehe!

Vid tolvslaget var det dags att bege sig ner mot bryggan! det började regna när vi skulle dit, men vi bestämde oss för att ta oss ner dit ändå! Där nere gick vi längst ut på piren och stod i lä vid badhytten medans raketerna skjöts upp runt oss! Var ganska mäktigt att stå därnere och se raketer överallt! Just runt tolvslaget är det okej med raketer (med tanke på mitt inlägg för ett par dagar sen.. det är raketer en vecka före, och efter, nyår som jag är emot)!

Efter tolvslaget spelade vi lite mer spel, och sedan ett parti poker... Men det är en annan historia! Vi höll iaf pengarna inom hushållskassan!  ;)

Gott Nytt År på er!