Nyårskrönika

År 2006 sista dag är här, och det innebär väl att man ska sammanfatta sitt år och se vart året tog vägen. Ett år går så himla snabbt och jag tycker att det inte var längesen vi var ute i Lindome hos Johan och firade in år 2006 och hade stort kalajs där, men detta året har nått sin sista dag och vi ska snart kasta oss in i ett nytt oupptäckt år!

 

Men först ska jag blicka bakåt för att se vad år 2006 förde med sig in i mitt liv!

 

I januari avslutades äntligen den hemska kursen LAU 200 och vi kunde andas ut… för ett tag! Bara någon dag efter den kursen avslutades så började jag på kursen LAU 300, och med detta min sista termin på lärarprogrammet! Kursen var innehållsrik och behandlade många delar men framförallt handlade det om Skolutveckling. De hade även lyckats klämma in lite andra konstiga bitar från andra institutioner men de kunde vi lika gärna ha varit utan!

 

Några dagar in på 300-kursen så tog jag mitt pick och pack och drog, för då skulle vi åka till Madeira! Resan var bokad sen länge för vi skulle fira min ”svärfar” Flemmnings födelsedag, han fyllde nämligen 65 år då! Flemming och Lena var redan nere på Madeira när jag och Andreas anlände för vår vecka där nere! Vi hade en riktigt skön vecka och det var en ö som jag gärna åker tillbaka till!

 

När vi var där var det deras vinter, så det låg på 18-20 grader, vilket var väldigt behagligt! Det regnade dock en del, men vi kunde genomföra alla utflykter vi hade tänkt oss och vi kunde även sola och bada lite då och då! Så resan var toppen!

 

Vi gjorde även en Levadavandring, vilket jag tyckte var riktigt kul! Levadorna är bevattningskanalerna som slavarna byggde runt hela ön. Det är helt otroligt att det fungerade men på så sätt så fick de vatten up i bergen och kunde odla.

 Vi gjorde en guidad taxiresa en heldag också. Vår taxichaufför Mario visade oss runt på ön och berättade hur de levde där! Vi hann även med att gå på Orikdéeutställning, handla på marknaden i Funchal, och bara ta det lugnt – En riktig toppenresa med andra ord! 

 
 Utsikt!   Elin på Levadavandring!
 Vacker vy!    Jag!


När vi kom hem till snön igen så var det dags för mig att kasta mig in i min sista VFU-period. VFU står för Verksamhetsförlagd Utbildning och innebär – praktik! Jag skulle ha mina sista 5 veckor hos Gunn nere på Grevegårdsskolan precis som jag hade önskat! Klassen var en år 3 med massa goa ungar! När jag var där så startade vi upp arbetet med Stenåldern, vilket fungerade så himla bra! J Barnen fick arbeta i grupper och forska om stenåldern, efter det att ag hade haft en kortare introduktion. Jag gick även igenom källkritik med dem, och visade dem hur man sökte på Internet. Detta var ett led i mitt skolutvecklingsprojekt som senare visade sig bli väldigt bra!

Efter VFUn så var vi åter tillbaka i skolan för lite redovisningar och sådant. Sedan var det dags för mig och Jeanette att starta upp vårt examensarbete! Vi slet vårt hår till en början för att vi inte visste vad vi skulle skriva om, bara att det skulle handla om läs- och skrivinlärning. Men eftersom vi är så ”flitiga och välorganiserade” (vår handledares ord) så kom vi våra kloka hjärnor fram till att vi skulle behandla hur lärare arbetar med läs- och skriv och om de använder speciella metoder. Vår handledare Kenneth hjälpte oss otroligt mycket på vägen. När vi kommit en bit på väg så var det sedan dags för intervjuer, vilka vi genomförde i en liten kommun i Västsverige ;)

Sedan slet vi vårt hår igen… hur sjutton skulle vi få ihop intervjumaterialet med den historiska bakgrunden som vi hade skrivit ihop och hur presenterar man lättast detta så att folk förstår????? Jag tror vi började om på denna del ca 3 gånger, men till slut fick vi ihop en idé som båda var nöjda med och därefter gick det bra igen… Klart man behöver pauser när man skriver och vårt sätt var att dansa, och då endast till en låt – Who’s Da Man av Elias feat. Frans… Ni vet ”Ingen kickar fotboll som han – Zlatan….”  J

I maj 2006 var det dags för Göteborgsvarvet så mitt i skrivandet kastade jag tankarna på examensarbete om så bara för en dag och stack till Slottsskogen för min start! I år gick det bra, och hela vägen kändes det riktigt kul att springa! Ute på Lindholmen stod Andreas, Kim och Linda och hejjade på och där fick man lite extra fart! J I brunnsparken visse jag att Gerd & Lennart skulle heja så då fick man också lätta ben! Och sedan stod Maria på Vasagatan och sen var det inte lång bit kvar att springa! Var så härligt att det var så lätt att springa och jag km i mål på 1:55:55 vilket jag var supernöjd med! J

Gbgvarvet

2 juni fyllde Maria 25 år och då var vi på stort födelsedags- och examensfest hos henne! Hon blev nämligen färdig sjuksköterska den dagen! J

 

Efter Göteborgsvarvet var det bara slutspurten kvar på Examensarbetet! Till slut fick vi ihop vårt arbete ”Ja, jag vet inte… metoder… det bara sitter i kroppen” En studie om hur sex lärare arbetar med läs- och skrivinlärning. Vi fick bra betyg på vårt examensarbete och vi var så stolta! J Kort efter opponeringen fick vi vår lärarexamen, och det var en lycklig dag! Champagnefrukost, tal och sådant i konserthuset, lunch på stan med mamma och pappa, sedan hem till Jeanettes familj på kalajs, och sedan for jag och Jeanette på sittning! J Dagen efter hade jag examensfest hemma hos mamma och pappa, för släkt och vänner!


 Jag utanför konserthuset!     Zlatan-dansen på Jeanettes altan!

 Examensfest i Alingsås.   

Efter Göteborgsvarvet var det bara slutspurten kvar på Examensarbetet! Till slut fick vi ihop vårt arbete ”Ja, jag vet inte… metoder… det bara sitter i kroppen” En studie om hur sex lärare arbetar med läs- och skrivinlärning. Vi fick bra betyg på vårt examensarbete och vi var så stolta! J Kort efter opponeringen fick vi vår lärarexamen, och det var en lycklig dag! Champagnefrukost, tal och sådant i konserthuset, lunch på stan med mamma och pappa, sedan hem till Jeanettes familj på kalajs, och sedan for jag och Jeanette på sittning! J Dagen efter hade jag examensfest hemma hos mamma och pappa, för släkt och vänner!

 

Efter examen startade den stora Jobb-sökar-jakten! Samtidigt som denna pågick så jobbade jag, först med Lovisa och sen på Munspelsgatans gruppboende! Så fortlöpte sommaren. Midsommar firade vi ute i Jörlanda i Johans föräldrars stuga med massa goa kompisar! Vi hade en riktigt rolig kväll där!

 

I juli bar det av till Tanum strand i Danmark, tillsammans med Kim och Linda! En vecka bodde vi tillsammans i Mormors hus! Stugan låg 100 m från havet och vi hade en härlig vecka där med mycket sol och bad! Vi hann även med ett besök på Fårup Sommerland, lite utflykter kring där vi bodde, grillkvällar (varje kväll) J En borttappad semestermedlem, men denne kom tillbaka senare ;)   Ja, allt som allt så var det en riktigt skön semester!

 

I augusti firade jag och Andreas 5 år tillsammans! Vi hade tänkt ta en dag och paddla kanot och bara vara ute och njuta, men vädret tillät oss inte till det! Vi var dock ute en lång runda i skogen och hade det mysigt!

 

Augusti tänker ni… när börjar skolorna egentligen.??? Har hon inte fått jobb än? Nähäpp, det hade jag inte, men jag sökte… och sökte… J Och tills lut så nappade det! V.33 var jag på 4 olika intervjuer månd - onsd. På torsdagen hörde de av sig från Fenestra och på fredagen började jag på Fenestra St.Jörgen, som förskollärare i förskolklass!

Jag har en egen klass (F A) på 16 elever, 6 år gamla! Ungarna är hur goa som helst! J Jag jobbar tillsammans med en förskollärare till, Eva (som har hand om B-klassen). Vi har även två fritidspedagoger med förskolklassen, Andreas och Magda. Jag trivs så himla bra på jobbet och har riktigt kul när jag är där! Finns så klart organisatoriska saker runt omkring som inte funkar som det ska, men det ska jag inte trötta ut er med här! J

 

Hösten 2006 har varit lugnare än våren tror jag…  Jobbet har tagit ganska stor del av min tid… Kastades ju in i det kan man säga. Jag började på fredagen och barnen startade på måndagen, så de var inte mycket tid till att förbereda sig på!


 

25 augusti for vi dock till Stockholm för att springa Tjejmilen! Jag, Maria, Lotta & Jeanette sprang och Emma var med som maskot! Det var en riktigt mysig resa och vi hade en kul helg! Kom upp sent på fredagnatt, och lördagen ägnades åt shopping!! Kvällen var vi ute och åt, pasta såklart! J

   Middag (Emma fotograf)      tjejmilen logga


På söndagen var det då dags för start för vårt lag: Elins vänner! Jag ville komma på runt 50 min, helst under! Fick starta i startgrupp 1 vilket var en fördel – inte lika många att trängas med! Benen kändes otroligt tunga och jag kände ganska snart att det skulle bli jobbigt… Trots detta så sprang jag på i den takt jag hade tänkt mig och till slut kom jag i mål på 50 min 35 sek.! Trots att det var en så tung dag så kom jag ju näst intill på den tid jag hade önskat, så nästa gång ska jag se till att ha en riktigt bra dag så att jag kan springa snabbare! J  En hel dags shopping inne i Stockholm är kanske inte bästa uppladdningen, men det var kul! J

 

1 oktober var vi på CATS, vilket var en föreställning som jag tyckte mycket om! Vilken show! Häftig uppsättning och man satt mest och var imponerad hela tiden! J

 

29 september fyllde Lotta 25 år, och detta firades den 7 oktober med stor Vilda Västern fest i HEA-stugan i Hemsjö! Lotta hade ordnat ett kanonkalas, och det var en riktigt kul fest! Jag var med i diverse ölhävartävlingar så kvällen slutade inte så roligt… men men, det var en kul kväll! J

 

14 oktober var vi i Helsingborg för att dyka! Andreas hade fått det i födelsedagspresent av sina kusiner! Vi dök kl 8 på morgonen i badhuset nere i stan! Det var med tuber och allt och var riktigt häftigt! Skulle vara kul att testa igen, och gärna i havet! Jag, Andreas, Sandra och Markus var det som dök!

 

21 oktober var vi på BOUNCE på Lorensbergsteaterna! Kan knappt beskriva hur det var – men WOW!

 

Sen gick hösten… en del fester såsom Halloween som firades hos Karin & Jens, för det var Jens 22 årsdag! Jag var pirat! Vi var även på Saras 25 årsfest på Jord, en mycket trevlig kväll! Dieter och Malin hade flyttat också och där var vi på inflyttningsfest! 
 

I slutet av november så startade vi vår glöggtillverkning! Var riktigt kul! Blev en massa glögg, som faktiskt blev riktigt god!!


    


I december började det dra ihop sig….. Jag skulle ju också fylla 25! J 7 december var min dag, men det firades 9 december på Restaurang Othello i Göteborg! Blev en riktigt lyckad fest med god mat, roliga människor och del uppträdande av mina vänner! Jeanette, Asha, Anna & Helen sjöng en sång till mig – såklart med Zlatanmelodin! J Maria, Lotta, Emma & Sara gjorde en liten teater med delar ur mitt liv som de hämtat ur ”min” dagbok! Skrattade så jag grät! J  Hade även karaoketävling den kvällen och alla skulle vara med! Det var skojigt! J Jag är helnöjd med den kvällen och tackar alla så mycket för att de kom och förgyllde min födelsedag!


                          
 

December flöt på i högt tempo! Julförberedelser, hemma och på jobbet, och helt plötsligt så var julen här! Vi firade hemma hos mamma och pappa i år, och Andreas och hans föräldrar firade också hos oss. Det tyckte jag var mycket mysigt! J Micke och Nathalie var också nere så det var mycket folk tillsammans! Jag hade nog varit snäll i år för tomten kom med många klappar från önskelistan!

 

På juldagen åkte jag, Andreas och Johan ner till Helsingborg där det vankades fest! Och fest blev det! Var hemma hos Lena & Flemming och en del folk dök upp! Var kul att se dem igen, blir inte så ofta nu! Senare under kvällen drog vi vidare och hamnade på Tempel, var en lyckad kväll!

 

Nu är det dags att tacka år 2006 för detta händelserika år! Jag har vart med om många stora och roliga saker, examen, första jobbet och massa annat skoj! TACK!

Och ni vill jag välkomna 2007, jag ser med spänning fram emot vad du bär med dig för spännande händelser!

 

Till alla er som orkat läsa ända hit…

GOTT NYTT ÅR!

 


Nya kort

Har gjort två nya kort idag! Ska bort imorrnkväll så tyckte det kunde vara kul att ha ett eget kort i blomman! :)

158711-12158711-13

158711-14158711-15

Julkort från tomten!

Tomten har varit duktig! Jag och Andreas fick ett kort från honom och det innehöll ett presentkort från Smögen Havsbad!  ;)

158711-11


Nyår inte fest för alla

Tänk lite på detta, alla ni som skjuter raketer och smäller smällare hela veckan innan nyår! Vår hund Fanny är så rädd så henne får man inte ut när det börjar mörkna, och knappt dagtid heller när det har smällt som mest! Hon får lugnande medicin nu, och det är många hundar med henne som mår dåligt av alla dessa raketer!  

Fanny   Här är hon, vår lilla Fanny! :)




Ur GP
http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=113&a=316311
Nyår inte fest för alla

Nyårsafton betyder inte bara fest. För den som har en skotträdd hund innebär de pampiga raketerna många timmar av oro.


031-62 40 00 [email protected]





Layouter!

Är inte så haj på detta än så därför kom alla bilder upp en och en. Jag hade tänkt lägga alla julkort i samma inlägg men fick inte ihop det riktigt :)

Iaf har jag lagt upp lite exempel på det jag gör för att kanske inspirera någon! Jag blir själv väldigt inspirerad av att kika runt på andras alster! :)

Har fått lite kul material i julklapp så räkna med att Layouterna kommer att fyllas på successivt! :)

Ha det bra!

Julkort 3

Julkort 3

Julkort 2

Julkort 2

Julkort 1

Julkort 2     

Fars dag

Fars dag

Födelsedagskort till Emma

Födelsedagskort till Emma

Födelsedagskort till farmor

Födelsedagskort till farmor   

5 månader kvar...

Ja, nu är det 5 månader och 10 dagar kvar tills startskottet går! Ser fram emot det med skräckblandad förtjusning! Jag har ganska stor respekt för sträckan, 42 km är ändå 42 km, men jag tror jag kommer klara det! Man måste ju tänka positivt!

För att förbereda mig har jag ett träningsprogram som jag följer från marathon.se! Jag har valt att följa träningsprogrammet för dem som vill komma runt på 4 timmar! Göteborgsvarvet har jag klarat på 1.55 men jag vet inte om jag kan hålla det den dubbla distansen och klara maran på 4 tim.!  Egentligen är inte tiden det väsentliga för hur som helst så vill man ju egentligen bara komma runt banan, men sen har man ju ändå vissa drömtider att sikta mot! :)

Träningsprigrammet för 4 tim. känns iaf rätt och att det ligger på rätt nivå för mig! Man ökar sträckorna successivt och man får även lite varierad träning vilket jag har saknat innan. Förut stack jag mest bara ut och sprang, ju längre desto bättre men nu är man mer motiverad att försöka med fartlekar, intervallet och styrketräning också för att förbättra sig! Jag följer dock inte programmet slaviskt, jag tror det skulle förlora det roliga med det då. Jag byter ut vissa pass mot t.ex. spinning eller något annat skoj också. Sen är det ju viktigt att lyssna på kroppen för att se vad man orkar med just den dagen också! :)

Här kommer jag nog iaf försöka redovisa någorlunda hur jag har tänkt mig veckan och även utvärdera hur veckan gick! På det sättet så får man ju en sorts träningsdagbok! Även om det inte är så intressant för dem som läser detta så är det kul för mig själv att gå tillbaka och se hur det gick!

Denna veckans program såg ut så här:

* 6 km (36 min) + koordination
* 8 km - 45-46 min. (uppvärmning 3 km, fartlek 8 km, nedvarvning 2 km)

* 8 km – 48 min + styrka
* 17 km – 1,42 – 1,59

I programmet är det även utsatt vilka dagar man "ska" springa vilken sträcka, men jag väljer det efter hur min vecka ser ut i övrigt! :)

Denna vecka har jag iaf sprungit följande sträckor:
- 6, 7 km (40 min)
- 17 km (1 tim. 45 min.)
- 6 km (30.27 min, fartlekar) + trappmaskin + styrketräning

Jag har därför ett 8 km pass kvar (48 min) men jag får se hur det blir med det. Hade tänkt vänta med det tills imorrn för att ev. springa Sylvesterloppet. Nu tror jag dock att jag hoppar över det eftersom våra nyårsplaner sätter lite stopp i hjulet för det. Kanske kan ta mig ut på en runda idag, men regnet vräker ner så får se hur motiverad man är sen! :)

Nu ska jag iaf kika igenom vad vi behöver handla för morgondagen.

Även ett litet nyårsfirande kräver sin planering ;)


Vem är jag?

Ja, detta är en liten intervju med mig som åtminstone visar vem jag är och vad jag tycker i vissa frågor. Mer kommer komma fram ju längre tid jag skriver blogg!

Namn: Elin Maria Axell

Ålder: 25

Bor: I Göteborg med min sambo Andreas!

Jobbar: Som förskollärare i förskoleklass!

Intressen: Ja, fr de som känner mig så vet de att löpningen är en stor del av mitt liv just nu. Jag satsat på Stockholm Marathon 9 juni 2007 och därför är jag ganska aktiv löpare för tillfället! Springer gärna ofta och långt :) Om jag inte är ute och ränner så umgås jag helst med sambo och vänner, ser på film, läser, och jag tackar inte nej till en fest då och då! Jag har även börjat intressera mig för att göra kort till t.ex. födelsedagar, jul, inbjudningar osv. Himla kul och man kan bli sittande länge med det! kommer nog även att testa på scrapbooking så småningom för där finns det ju miljarder möjligheter! :) 
 

1.  Om du kunde bygga ett hus var som helst, var skulle det bli?
När havet och skogen!    

2.  Vilket är ditt favoritplagg? 
Det beror på situationen.... men klänning och kjol gillar jag mycket! Men går nog mest i jeans!

3.  Bästa fysiska detalj hos det motsatta könet?
Ögonen   

4.  Vilken är den senaste CD'n du köpte?

Hmmm, minns faktiskt inte det!
5.  Var är du helst?

Med Andreas, i skogen på en löprunda eller med mina vänner.
6.  Var är du minst gärna?

På stan på mellandagsrean. Där får jag lite smått panik, men jag kan ändå inte hålla mig därifrån. Man kan ju faktiskt hitta något bra! :)

7.  Var blir du helst masserad?
Fötterna!!!

8.  Vilket är viktigast: stark i sinnet eller stark i kroppen?

 Stark i sinnet.

9.  Hur dags vaknar du på morgonen?

Om det är vardag och jag ska jobba så ringer klockan 6.15 men vaknar gör jag kanske närjag kommit till jobbet vid 8 ;)  På helgerna varierar det!

10. Vilken köksmaskin tycker du bäst om?

Kaffebryggaren.

11. Vad gör dig riktigt arg?

Skitsnack bakom ryggen

12. Om du kunde spela något instrument, vilket skulle det vara?

Gitarr 

13. Favoritfärg?

Rosa....

14. Vad har du under sängen?

Dammråttor, en madrass, 2 backar med böcker, en skivstång med tillhörande tyngder och en magmaskin! :) Hehe, vi har en stor säng!

15. Tror du på ett liv efter döden?

ja, jag vill tror att något händer iaf!

16. Favoritbarnbok?

Johans Jul
17. Vilken årstid föredrar du?

Jag kan inte välja för jag gillar faktiskt alla och när varje årstid börjar gå mot sitt slut så längtar jag efter nästa!


18. Vilken hushållssyssla tycker du är tråkigast?

Vika in tvätten!

19. Om du kunde få en superkraft, vilken skulle det då vara?

Osynlig hade vart kul att vara! Eller kunna bota sjuka människor med tankens kraft kanske :)

20. Om du har en tatuering, vad föreställer den? 

Har ingen ännu..

21. Kan du jonglera?

Nej.. det är dåligt med bollkänslan enligt sambon ;) 

22. En person ur ditt förflutna som du önskar att du kunde gå tillbaka och
   tala med?

Farfar

23. Vilken är din favoritdag? 

Fredag

24. Vad finns i bagageutrymmet i din bil?

Har ingen bil!
25. Vilket föredrar du: sushi eller hamburgare?

Hamburgare




Här är jag

158711-1

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!

Här kommer jag att samla lite tankar kring det som är aktuellt i mitt liv för tillfället.

Bilden är ju inte den minsta direkt... men men, det får funka! :)

Kram Elin