Se upp i backen...

... annars får ni tusen hål i nacken!!!!!!!! Så skreks det för fulla muggar idag när vi hade pulkaåkningsutflykt (lustigt ord) med jobbet. Jag klämde också ner mig en pulka för det var himla längesen, och det var fortfarande grymt kul! Efter ett par vändor i backen och lite stoj och lek så var det dags för korvgrillning vid skolan och det blev poppis! En väldigt lyckad dag med andra ord, och resultatet blev en eftermiddag med trötta barn (och fröknar).



Efter jobbet stack jag iväg til bilskolan och hann göra klart den sista pärmen av teoripärmarna så nu ska jag ge mig in i datorns värld! Gött! Sen var det dags för körlektion, och den gick bra! Har varit på landsväg och övat höger - resp. vänstersvängar och jag krockade inte en enda gång!




Sitter nu och laddar för veckans tredje löprunda?! Eller iaf andra utomhus, men tredje löptillfället! Kan man räkna löpbandet till löprunda, springer ju bara rakt fram!? =) Veckans träning har sett ut så här:

Söndag (förra veckan dårå, men iaf) Då var det dags för långpass, och även denna vecka hakade Anna på en del av rundan! Himla trevligt, men himla jobbigt när hon sedan springer hemåt och jag ska fortsätta ca 50 min till. Jag började springa hem till henne, och mötte upp henne där! Fick även pratat lite med lille Noah som är ursöt! =) Jag och Anna sprang genom slottsskogen till järntorget och sedan därifrån genom Majorna och vidare över Västra Kyrkogården till Högsbohöjd! När Anna stack hemåt så sprang jag vidare ner mot Frölunda Torg och sedan Näsetvägen till Åkered! Därefter blev det Önnered och så hemåt. Totalt blev rundan 22,65 km och den var avklarad efter 2 timmar och 9 minuter (5,42 min/km).



Tisdag - Snöoväder så det fick bli löpbandet! STartade med 3 km uppvärmning ( 17 min), därefter 3 km med backar (15,35 min) och till sist 3 km med lite tempoökningar (15,01 min) och det hela avrundades med 20 min på Crosstrainern.

Onsdag - igår blev det en lätt jogg utomhus, men det var kallt och snön hade gjort det ganska halt så blev en lugn runda (som det faktiskt skulle vara) och halkade runt lite grann! 6 km - 35.48 min.

Idag - var nog planen någon form av snabbdistans/intervall men det är fortfarande delvis halt ute, så får se vad vi kan göra! Vägarna är bättre nu iaf, och passar på att komma ut medans det är ljust så kan man ju se om det blir hala fläckar! Vore gott att iaf komma ut en sväng för vädret är himla lockande just nu! Och det blir innebandy på lördag så då får jag iaf springa av mig med lite tempo! =)



Nä, dax att ta fram snabeldraken en vända, och sen joggingskorna en vända! Man måste ju underhålla sina saker
=)

Äntligen!


Skönt med långledigt!

Det är härligt att vara ledig ett par dagar i sträck! Slutade tidigt i torsdags, eller jag tog hem lite planeringsjobb från skolan eftersom det är lättare att sitta hemma och skriva in om eleverna, än att sitta på skolan och bli störd stup i kvarten! Andreas hämtade upp mig efter jobbet, och det blev en tur till Ikea!  Där köpte vi en hylla till vår klädkammare, och det blev en Expedit! Den passar perfekt in i klädkammaren och vi har ny många hyllplan att ha kläder i! Vi har nu tömt garderoben i sovrummet  + byrån där inne och fått in alla våra kläder i klädkammaren! Jag har sorterat in alla mina i typ av kläder samt färg, och vi får se hur länge det håller =) Nu längtar jag bara tills vi får bort garderoben ur sovrummet så att vi får ordning där inne också! Ska försöka bära ner en del grejer till källaren idag, så att vi får undan det också! Jag kommer visa bilder när allt är klart och undanstädat, för det blir snyggare bilder då! =)



EXPEDIT Bokhylla



Vad har hänt sen sist då, förutom bokhylleköp? I tisdags sprang jag och Anna en runda ihop igen! Trevligt som vanligt! Blev en runda på ca 9,5 km nere vid havet och det var skönt att komma ut den dan! Under skoldagen hade skolan besök av högste VD'n som kom för att prata med alla och ha lite möte. Jag och L bokade in ett möte med honom för att berätta att alla inte är negativa till en förändring på skolan, och det var inte helt poppis! Men men, vi fick framföra vår åsikt precis som alla andra och det kändes bra! Den 1 april får vi veta vilket mål de har med vår skola, och hur framtiden kommer att se ut!

Onsdan och torsdan förflöt på fint också! I onsdags var det lite middag på Galinis med Emma och Sara efter jbbet, mycket mysigt! I torsdags var det påskfest på jobbet och jag var utklädd till ägg, vilket man kan se på den snygga bilden från förra inlägget! Vi hade kul, och förhoppningsvis hade även barnen det! På kvällen kom Johan och Linda hit på påskbuffé och så spelade vi lite spel och såg på Tv.

I fredags var det sovmorgon! Gott! =) Sen röjde vi och fixade med ovan nämnda klädkammare, jäkla sprat om det nu! =) Vi tog en tur till Freeport där jag hittade 2 par jeans - bir ju snyggt i klädkammaren. =) Körde förbi hos Johan o Linda för en fika, och sen följde Johan med ht för att se hockey! Jag fixade och donade lite under eftermiddan och när killarna stack iväg på pokerkväll så tog jag en joggingtur! Blev en runda på ca 7 km och det var skönt att komma ut! Planen var egentligen intervaller, men med tanke på snön (och lördagens innebandy) så kändes det bättre att jogga på lite lugnt istället! Efter joggingen så blev det lite god mat och sen Let´s Dance!

Gårdagen startade med en rivstart - vaknade av grannen knackade på dörren 7.40, den tid vi bestämt att åka till innebandyn! Blev att kasta på sig kläderna och ge sig iväg! Spelet blev nog lidande av den snabba starten, och bristen på frukost för det var inget vidare igår! Kunde knappt ha kolla på klubban, och ännu mindre på bollen! Energin tog slut nånstans i sista matchen också! Men på något sätt var det ändå kul =)


  
Efter innebandyn så åkte vi vidare mot Alingsås, där mamma skulle ha vernissage på Palladium! Den var välbesökt, och blev ritkigt bra! 9 tavlor fick hon sålt igår också - Bra jobbat!!!! =)  Efter det blev det en tur förbi Stämpelboden och sen hem till mamma och pappa! Där satt Karin och väntade, och vi fikade lite innan vi startade med maten! Jag försökte även få lite kontakt med Linnéa men hon bara sov i magen hela tiden, inte ens en liten spark till moster! Men jag ger mig inte, ska ju ändå vara barnvakt den 30 augusti så vi måste lära känna varandra nu! =)

<------ Där inne är Linnéa!
 

Efter middag, påskäggsvärpning, och lite trevligheter så drog vi hemåt och här hemma blev det film och ostbricka! Såg andra filmen om Irene Huss, och den var bra! Inte lika bra som första, men helt okej iaf! Nu ska jag snart ge mig ut på långpass, och en del av rundan blir tillsammans med Anna! Vädret ser underbart ut - blå himmel och sol så kan nog bli en skön runda! =) Aningen kallt gissar jag på, men det finns ju kläder för det också!

Sen blir det fika med Tom och Anna här, och efter det ska vi ge oss ut till Jeanette och Martin! Mycket trevligheter på en och samma dag! =)

Hoppas du får en skön söndag!!


Glad Påsk

image324

Ååå

Piakava, piakava, piakava!

Så nu har jag varit arg också....  skrev ett hyfsat långt inlägg om helgen som nu inte publicerades! Orkar inte skriva om det, för är supertrött så här kommer det i kort, kort format!

Träning
- Innebandypass 1,5 timme på lördagen
- Långpass 22 km på söndagen. 2 tim. 12 min. (6min/km) Skönt, och vackert väder! En del av rundan gick i Änggårdsbergen tillsammans med Anna.

Melodifestival
Vi såg detta äventyr tillsammans med Johan och Linda! Blev först middag, och sen la festival de la musica! Inte helt otippa att Perelli vann, men ändå inte helt självklart! Dock en bra låt, och jag tycker nog rätt låt vann, men det var ett tufft startfält.Kan tilläggas att vi såg festivalen på vår nya TV! =) Som skapat lite oordning i hemmet, vilket resulterar i den tredje punkten:

Hemmafixande
På grund av ovan nämnda TV var det tvunget till lite ommöblering hemma! Tv är ganska stor så behövde mer plats mellan soffa och tv. Resultatet blev snyggt, och har man väl börjat kan man knappt sluta fixa - vilket ledde till att vi slog ut allt i klädkammaren för att fixa även den. Så att vi i nästa sväng kan få bort en garderob ur sovrummet, och därmed fixa även där - ni hängde med va? Så stort tack till världens bästa Johan som kom och hjälpe oss lägga in nytt golv i klädkammaren igår! Blev kalasfint, och när vi väl fått ordning på hyllplan osv så kommer det va kalajs där i vår egen Walk-in closet! =) Och det fina i kråksången är också att garderoben blev rensad på kuppen så
Karin - vänta dig ett stort lass!

Godnatt!

Fast hos farbror blå

Idag efter jobbet träffade jag pappa vid hans jobb, och sen blev det övningskörning! Vi körde genom stan och snirklade runt här och där, och efter ett tag så rog vi oss bort mot Sisjön! Där sprang vi Sisjön - Oxsjön rundan och det var skönt! Den är väl ca 10 km, och vi sprang på ca 1 timme.... Gott!

På vägen hem så körde jag då, hem mot oss! Efter en bit på Söderleden så blev vi stannade av polisen. Vi såg nog inte så värst kriminella ut, för alla blev stannade och alla fick blåsa!  Även jag! =) Både jag och pappa klarade oss dock igenom kontrollen, och han önskade oss lycka till med den fortsatta övningskörningen! =)


   

Halkkörning

Idag var det då dags för halkkörningen på Stora Holm! Lite smått nervös klev man innanför dörrarna där ca 7.30, och "Checkade in" och blev sedan visad till lärosalen! Där blev det en kort information, och introduktion inann det var dags att stiga in i bilarna. Jag och en annan tjej, M, fick en söt liten silvrig Toyota! Sen var det bara att tuta och köra, halka och sladda! Det var båd en kul, och lärorik, upplevelse!



Efter halkkörningen så var det jobbet som gällde! Man känner sig saknad när 30 ungar kommer och kastar sig om halsen på en och undrar var man har varit! Eftermiddagen förflöt på fin, och arbetsdagen kändes kort, vilket den ju iof var! Direkt efter jobbet var det dags för föreläsning på Folkets Hus. Så efter lite mat från BK så installerade vi oss i stolarna för att lyssna på en föreläsning om Konflikthantering och tuffa samtal! Även denna var både kul och lärorik! Inte helt van vid att sitta och lyssna i tre timmar längre, så nu är man ganska trött. Träningsväskan är packa, för imorgon efter jobbet blir det övningskörning och en springtur med pappa! Nice! =)

Sov gott!!

Dagens snabbdistans

Blir inga bilder från detta pass, sprang så fort så hade inte fastnat något om jag fotat ;)

Uppvärmningen blev 2,15 km  (12.15 min) ner mot Fiskebäck. I slutet av uppvärmningen blev det lite stretch, och byte av iPod, innan det var dags att sätta fart! Hade med mig både min, och Andreas, Shuffle ut idag för min var inte laddad med musik för snabbdistans. Andreas shuffle är alltid laddad med "untz-untz-musik " så tog med den också, och bytte efter uppvärmningen! De väger ju inget så detta var mycket fiffigt av mig! =)




 Jag har den fina rosa, och Andreas har en fin blå! =)

Så ja, då var allt klart för att springa på lite och jag sprang genom Fiskebäck till Påvelund och ner mot Kärringberget. Därifrån sprang jag längs med spårvagnsspåren bort till Grimmeredsmotet, och så upp till Grimmeredsvägen. Två rödljus på vägen stannde dock upp mig lite, och det första rödljuset stoppade även flytet ett tag men kom igång bra efter ett tag igen. På toppen av backen vid Grimmeredsvägen stannade jag klockan och då hade jag avverkat 5.02 km på 24.54 min, vilket ger snittet 4.58 min/km och därmed en mycket nöjd Elin! Målet var att komma under 25 min, vilket jag ju fixade! Den sista backen är inte så lång egentligen men ändå tung och jobbig på något sätt, coh jag visste då att jag var tvungen att ta i för att klara mig under 25 min. och till min hjälp kom ingen mindre än:




Men nejdå, han var inte ute och sprang här i Frölunda... men låten om Henke Larsson satte precis igång nedanför backen och då fick jag lite mer fart! Jag skrev att det var Andreas iPod jag hade va?!

Därefter blev det nedvarvning i 3.07 km (18.20 min) och då träffade jag även på Anna som var ute och gick! Kul att se henne igen. Hon håller på att kurera sig från sin förkylning nu, och förhoppningsvis kan vi springa igen snart!

Nu så är det dags för mig att inta sängläge. Tänkte läsa en stund innan det är dags att möta John Blund! Kännsskönt i hela kroppen nu efter dagens pass, och kul att jag faktiskt känner att jag är snabbare, utan att vara döende på kuppen! Skulle nog kunna hålla tempot ett tag till, men det får bli en annan gång!

På tal om snabbhet så avslutar jag med följande bild.  ~ Godnatt!




Fast Elevator

Lördagens långpass i bilder

          

          

          

          

              


image323


Lite fakta för den intresserade:

Längd på passet: Ca 18 km
Tid för passet: Ca 2 timmar
Plats för passet: Från Borstahusen (norra Landskrona) till Ramlösa
Väder: VÅR! Sol och blå himmel och ca 8 grader varmt!

06.27

Japps, snart börjar jag jobba, om sisådär 3 minuter! Får se när barnen ramlar in här! Frukosten är på G, och kaffet har börjat rinna ner, så kan bli riktigt trevligt om en stund! Känns gôtt att sätta klockan på 4.45 och sen bege sig ut i mörkret... Det borde alla testa på lite oftare!!




Somnade tidigt igår, efter en tung och seg löprunda hem från jobbet! De 13.94 kilometrarna klarades av på ca 1 tim 23 minuter men det var jobbigt! Förstår inte ritkigt varför, för hade både sovit och ätit bra igår! Men men, kanske ligger nån förkylning och lurar? Hoppas inte det, för den är inte välkommen!

Nu ska denna bönan få i sig lite andra bönor, och sen hoppas vi att detta blir en bra dag, både för er och för mig! 

 

Dåligt....

En vecka sen jag uppdaterade sist, det är ju dålig stil! Men varken tidern, eller orken, har infunnit sig och då blir det liksom inget av det hela!

Träningsveckan ska nu sammafattas lite kort:

Tisdag 26/2 Långpass hem från jobbet! Passet blev ca 17,5 km på 1 h 50 min (6.17 min/km) Var ganska tungt och segt att springa denna dag, och kändes inte som ett optimalt pass -varken löpkänslan, eller tidsmässigt. Hade haft studiedag på jobbet innan, så var en lång dag där innan jag kom hemåt. Körde dock en ny sträckning på hemvägen, vilket är trevligt! Från jobbet sprang jag till GÖta Älvbron, och sedan följde jag älven till Järntorget, där jag fortsatte upp för LInnégatan till Slottsskogen. Och sedan via Slottsskogen, Högsbo och Frölunda Torg innan jag kom hemåt! Ganska bra väg, men lite svårt med ny sträckning... :)

Torsdag 28/3 blev det ett snabbdistanspass av modell kortare...  6.5 km blev det på 33 min (5,07 min/km). Körde ner genom Påvelund och Fiskebäck och det är en ganska insprungen runda, vilket är skönt vissa dagar! Hade lite bråttom, och då är det bra med lite snabbdistans för man får ändå ihop ett bra pass =) Efter passet var det årsmöte i hyresgästföreningen, vilket är en annan historia, men jag kan iaf nu titulera mig sekreterare snart!

Lördag 1/3 blev det innebandymorgon! Kul som vanligt, och ganska slitigt! Vi var 8 pers, så körde 4 mot 4 hela tiden, vilket innebar att det inte blev några byten! Men men, man springer på rätt bra och får bra träning av det!! =)

Idag blir det vilodag... inte så mycket för att jag helgar vilodagen, utan för att det var fest igår!
Maria är hemma och hälsar på från Bodö, och då kan det inte bli annat än kalajs! Jag, Maria, Sara och Lotta kom hem till Emma på lite middag och kalasande innan vi drog vidare in till stan! Avenyn no.1 ärades med ett besök av oss, och vi konstaterade ganska snabbt att vi var yngst på stället och för att vara ett ställe med åldersgräns 28 så florerade det ganska många 40-50 +'are där.... men men, vi dansade lite grann, och sedan drog vi vidare till Dancin' Dingo där det blev lite mer dans, innan vi avrundade kvällen! Jag och Maria hann med bussen hem, och fick avnjuta lite av Andreas och Jonas potatissallad innan vi kom i säng! Blev en trevlig kväll, och så kul att träffa tjejerna igen! =

Idag blir det nog inte mycket gjort.... kanske kan komma ut en promenix sen iaf, så att man kan ta del av solen!

~ Hoppas du får en trevlig söndag ~