Löptur med Anna!





Jag och Anna hade planerat in att springa ihop idag, och eftersom vi hade planerat det så började det såklart snöa tills idag! Så imorse skickade vi arga sms till varandra om den jäkla snön, men till vår stora glädje så började det regna senare under dagen! Så löpning blev det ändå!


Jag valde att springa hem till Anna, för att verkligen försöka få ihop mitt veckolångpass. Från Anna sprang vi sedan ner till Majorna, och vidare mot Järntorget. Därifrån följde vi allén till Avenyn och sedan Vasagatan bort till Handels. Därifrån vidare mot Linneplatsen för att sedan följa leden bort till Flatås igen.... När vi var hemma vid Anna igen tänkte jag ta mig upp till Lantmislgatan för att ta vagnen hem, för då hade jag ändå varit ute 1,35. Men precis när jag kom till Lantmil så gick vagnen och där ville jag inte så och frysa, så jag fortsatte och tänkte ta mig till nästa hållplats och se om det funkade bättre där! Men inte det, så då sprang jag hem också, men tog en liten genväg så blev något kortare än ditvägen! Men den totala sträckan blev ca 19,5-20 km för min del och det tog 1 tim 50 min så jag är väldans nöjd! :)


Det är otroligt hur mycket lättare det är att springa två när man ska springa långt! Man tänker inte på hur långt man har sprungit, eller hur långt det är kvar. Utan man kan småprata om Lobotomi, lärarsituationer, jobbiga stunder på jobbet osv. Folk undrade nog t.ex. vad som var så himla roligt när vi sprang och gapskrattade på Första Långgatan och Anna berättade om hur svärfar spillt kaffe över henne och hur det gick! :) Mycket trevlig löprunda blev det!


Nu är det nog snart dags att sova, så man orkar med jobbet imorgon. Nivån mellan personalen har sänkt sig ner på dagisnivå, så det är ingen vidare stämnning där nu! Tur att ungarna är där, som vet hur man ska uppföra sig!


Eftersom det är 28 Februari idag, och sista dagen på denna månad så avslutar bloggen med träningssammanställningen för Februari. Blev lite mer träningstid än under Janurai, och några fler kilometrar, trots att Februari har färre dagar, så det är ju bra jobbat! :O)



   Löpning  Cykel  Totalt  
  sträcka  träningstid  min/km   träningstid  träningstid 
 Januari  117,7 km   11:57:116,06      00:42:00    21:19:11     
 Februari  124,5 km   12:32:526,03      00:25:00    22:42:52     
 Mars  0,0 km   00:00:000,00      00:00:00    00:00:00     
 April  0,0 km   00:00:000,00      00:00:00    00:00:00     
 Maj  0,0 km   00:00:000,00      00:00:00    00:00:00     
 Juni  0,0 km   00:00:000,00      00:00:00    00:00:00     
 Juli  0,0 km   00:00:000,00      00:00:00    00:00:00     
 Augusti  0,0 km   00:00:000,00      00:00:00    00:00:00     
 September  0,0 km   00:00:000,00      00:00:00    00:00:00     
 Oktober  0,0 km   00:00:000,00      00:00:00    00:00:00     
 November  0,0 km   00:00:000,00      00:00:00    00:00:00     
 December  0,0 km   00:00:000,00      00:00:00    00:00:00     





Ha det bra allihopa,


Kram ELIN



ps. GRATTIS till alla Maria där ute :)


Marathon om 102 dagar!




Igår blev det ett medelhårt distanspass, eller vad det nu kallas i programmet. Distansen var 7,7 km och jag klarade det på 40 min, så det kändes mycket bra! Men idag ska dte inte handla så mycket om min/km osv. utan jag ska försöka förklara en sak som många undrar!

Folk skakar ofta undrande på huvudet när man berättar att man tränat 14 km på löpbandet och därtill varit på 25 min spinning på samma dag och hur man kan ge sig ut för ett tempopass i göteborgsvintern. Här kommer svaret - Om ni hade anmält er på den här sidan för att springa Stockholm Marathon så hade ni också gett er ut. För vissa dagar när man är som minst motiverad att springa, och man känner att det vore mycket skönare att lägga sig i soffan med en skål popcorn och se på tv så behöver man bara tänka "Stockholm Marathon - inte lång tid kvar nu" så dröjer det inte många minuter förrän du drar på dig löparkläderna, knyter på dig skorna och sticker ut för ett pass!

Har man betalt för att springa 4,2 mil så vill man ju gärna utnyttja hela den banan, så att inte man har betalt i onödan. Och för att kunna utnyttja hela banans längd så måste man ju faktiskt ha tränat! Skulle aldrig ställa upp på detta om jag inte hade tränat för att iaf försök ta mig runt. Lite historia om Marathon kanske vore på sin plats?
Enligt legenden - som ni säkert alla vet - så sprang en ensam löpare - Feidippides - sträckan från Aten till Marathon år 490 före Kristus, för att meddela att atenarna hade vunnit ett stort slag mot de överlägsna perserna - för att sedan falla död ner.

Hur ska man då träna för ett Marathon? Spring tills du stupar? Njae, det är väl egentligen inte bara antalet kilometrarna som räknas, utan även vad du gör med de där kilometrarna som du avverkar. Jag följer 4-timmarsgruppens program på Anders Szalkais träningsprogram så gott jag kan, även om jag byter ut dagar och vissa sträckor och så, det ska ju ändå passa in med ens övriga liv!

Trots all träning så frågar man sig, så här 102 dagar innan man ska starta – hur kommer jag klara detta? Hur kommer jag må när jag väl springer där? På Göteborgs Universitet, psykologiska institutionen, har man ritat upp en kurva hur man känner sig under ett maratonlopp. Ska nog studera denna artikel innan jag springer så man är insatt, men på det stora hela så stod det att löparen under de 15 kilometrarna känner sig upprymd, men därefter sjunker humöret fram till 35 kilometer. Där vänder humöret igen och de sista 2 kilometrarna stiger humöret mycket.  



Måste nog citera en bit från Jonathans Jeppsons maratonblogg. Han skrev om sin farbror som sprang för 25 år sedan:  




Min farbror sprang Stockholm Marathon för 25 år sedan och plötsligt, på Västerbron, andra varvet, så började han helt oförklarligt att gråta.
En löpare som sprang bredvid honom frågade: Vad har hänt? Varför gråter du?
Min farbror svarade: Men ser du inte hur jävla eländigt vi har det?
Då började den andre löparen också att gråta.

Så berättas det enligt legenden.




Så, för att klara sig någorlunda den 9 juni 2007 så kommer jag fortsätta springa på löpband, ge mig ut i  regn, sol, blåst och vad det nu kan tänkas vara för väder - för jag tror det är värt det när man springer in på Stockhoms Stadion!

Kram Elin


ps. Alla ni som böev sugna på att anmäla er nu - tyvärr, anmälan är stängd för alla platser är upptagna. Men på denna sida finns ett annat lopp jag varmt kan rekommendera!

Plagiat?

Nu har ju melodifestivalen haft sina fyra deltävlingar, och diskussionen om plagiat är hetare än någonsin! Det är ju lite lustigt när man känner igen låtarna när man hör dem för första gången under deltävlingen, men men! Här kommer ett litet plagiat-potpurri!

http://www.youtube.com/watch?v=IM5oa-DMGno

En kort helg - men mycket blev gjort!

Söndagkväll, och helgen börjar lida mot sitt slut! Vad hände? Varför var denna helg så kort?? Känns som om det var nyss man gick ut från skolan och satte sig på bussen på väg hem, och så ska man snart dit igen! Inte det att det inte är kul att åka dit, men jag har ju knappt haft helg än! :)

Slutade 15.30 i fredags, och gick en kort runda på stan innan jag åkte hem. Hemma satt Andreas och Freddan och skrev på sin uppsats så jag satte mig för att läsa en stund. Vi hade pratat om att träna när de var klara så kunde ju slappa lite innan det! Freddan åkte hem efter ett litet tag, och jag skulle bara vila lite till och sa till Andreas att säga till mig "om 20 min." När jag vaknade igen så hade det gått ungefär en timme och klockan var 19....  Blev ingen träning den kvällen, istället lagade vi lite mat och sen såg vi på Vänner! Tills jag somnade igen vid 22! 

 Shit va fredagskvällar är slöa! Har börjat jobba tidgare nu på fredagar så jag åker till jobbet en timme tidigare än de andra dagaran, vilket innebär att jag måste gå upp senast 5.30! Den timmen på morgonen gör stor skillnad! Sen är det väl så när man kommer hem på fredagar att man slappnar av och blir trött efter veckans arbete! 

Jag tycker den här bilden kan beskriva fredagskvällen ganska bra:




Eftersom jag somnade så tidigt på fredan så var det inte speciellt jobbigt att ta sig upp på lördagen för lite innebandyspel! Denna gången gick det iaf bättre än sist och jag kände mig hyfsat nöjd efteråt! :) Efter det att vi hade spelat kom det in massa barn som skulle spela, och jag stod och tittade på dem ett tag medan jag väntade på Andreas och Johan  (Att killar ska ta så lång tid på sig i duschen.....) och när jag stod där så såg jag en mamma jag kände igen! Hennes son går i min klass, så efter ett tag fick jag syn på honom. När han sprang förbi så vinkade jag och han vinkade och tittade mycket förvånat på mig. Nästa gång han sprang förbi såg han lika förvånad ut igen. Barnen tror nog att man bor på skolan och inte kan befinna sig på andra platser!



Efter innebandyn så skulle vi fika med Dieter och Malin på stan, men eftersom vi hade dubbelbokat oss med dem och med tvättstugan så stannade jag hemma och tog tvätten! Hade ett berg med tvätt och eftersom det inte är så lätt att få en ny tid med båda maskinerna så var det bäst att ta det nu! Blir ju en del träningskläder som man vill få tvättat också! När jag ändå tvättade så passade jag på att städa, och gjorde det ritkigt ordentligt! Har inte haft ork och energi alls till det på senaste tiden, men i lördags gick det fint! Var ju lite tvungen till det också eftersom vi skulle ha gäster! :)




När Andreas kom hem så åkte han och handlade och sen fixade vi maten för kvällen! Då kom Jeanette och Martin hit! Det var riktigt trevligt att se dem igen, för vi har inte setts sen min födelsedagsfest! Vi åt enchiladas och drack lite vin! Därefter var det dags att inta platserna i salongen för att se melodifestivalen! Det var en bra deltävling och trots att inte vår tippning slog in så var det två mycket bra bidrag som gick vidare! :)

Idag har vart en lugn dag! Började dagen med att betala räkningar, och det är alltid lika roligt!
"Money, money, money - must be funny, in the rich mans world...." Speciellt roligt var det denna månaden eftersom vi fick betala 4800 kr. CSN, de blev nog glada för vårt bidrag! :)



Jag har läst lite på litteraturen till vår fortbildningskurs idag också! SET - Social och Emotionell Träning! Är intressant så inte så betungande att läsa, men det ska ju ändå göras! Men nu är det iaf gjort.

Regnet kom idag också, och det gjorde ju att man inte kunde komma ut påen löprunda eftersom det blev glashalt ute!men nödenhar ingen lag, som det heter, så jag gick bort till gymmet och körde 9 km på löpbandet! :) Många som undrar hur man kan stå så länge på ett band och springa och här kommer receptet:

* En TV framför löpbandet gör att man kan försöka tajma in något bra program!

* En mp3-spelare fulladdad med bra löpmusik. Bra löpmusik är musik som har bra takt och varierat tempo. Kan springa igång ganska bra till The Ark, Hammerfall, Andreas Johnson bidrag i gårdagens delfinal... osv. osv. 



158711-92


Nu tycker Andreas att jag har skrivit för länge, det är nog ingen som orkar läsa hela inlägget... Har du gjort det? I så fall kan du nog ta en minut till och skriva en kommentar! :)


Kram ELIN

Då var det vinter!




Japp, då var det dags för vinter! Lite väl sent för min smak, tycker gott snön kunde ha kommit runt jul och försvunnti i januari, men man kan ju tyvärr inte råda över vädret! Men jag förstår inte hur såhär lite ( faktiskt inte speciellt mycket snö) kan sätta hela Göteborgs kommunaltrafik ur spel! Imorse tog det mig ca 1,5 timme att komma till jobbet, en resa som i vanliga fall tar ca 40 min! Bussarna kom inte ens in till vår hållplats utan vände i rondellen, utan att ge oss väntande resenärer en chans att hinna dit och hoppa på bussen! Men men, som busschauffören som sedan körde 90-bussen sa "Man får se det komiska i det hela!" Tyvärr såg jag inte det komiska i det hela just då, men det måste ju ha varit något roligt med det eftersom han sa så, eller?!



Det dumma med snön, och det som gör mig mest irriterad över att den kom just nu, är ju självklart att det försvårar den löpträning som ska trappas upp nu! Igår hade jag och Anna planerat in ett långpass. Vi ade tänkt springa den sträckan som Göteborgsvarvet går, för att få in en såpass lång sträcka! Denna idé snöade ju inne, kan man väl kalla det! Vi insåg ganska tidigt under dan att det inte skulle funka så bra att springa så vi fick ställa in den rundan! Så för att åtminstone få ihop någorlunda mycket träning igår, som skulle kunna motsvara den planerade rundan, gick jag bort till gymmet! Där sprang jag 8 km på löbandet, sedan körde jag 25 min spinning och därefter 5 km till på bandet! Man får väl säga att det var ett gott försök till att motsvara ett långpass!

Det fina med snön - är just det att det faktiskt är fint ute! :) Jag och Andreas tog oss en kvälls promenad nu och det är ju väldigt fint ute med snön. Lyser upp och så! Så promenixen varade i 1 tim 15 min och det var skönt!

Nu ska vi äta lie och se något avsnitt av Vänner... på något sätt så finns ju säsong 4 hemma hos oss nu! :)



Ha det gott allihopa!

Kram Elin  


158711-88

No comments? Bad!  ;)

Fettisdagen

Denna "lektion" har jag haft med barnen idag! De tyckte det var kul, och kollegorna var också impade av mina kunskaper inom ämnet!! :)





Kommer ni ihåg denna sång:

”Nu är det jul igen, och nu är det jul igen och julen vara än till påska ://
Och det var inte sant, och det var inte sant för där emellan kommer fastan ://” 

Vem är den där fastan som kommer?  Fastan startar 7 veckor före påsk, och dagarna innan fastan kallades fastlagen

Vet ni varför man fastade då? Jo, man skulle lida lika många dagar som Jesus gjorde när han gick 40 dagar genom öknen. 

Förr i tiden, för ungefär 500 år sen, så var man noga med att alla i Sverige skulle fasta vid den här tiden. Och när man fastar så får man bara äta bestämd mat, mycket buljong och sådant. Och det var hårda regler om vilken mat man fick äta, och mat som t.ex. kött och ägg var förbjudet att äta. Kyrkan var mycket hård med att man fastade ordentligt, dvs. inte åt mer än som var tillåtet och att avstå från de matvaror som var förbjudna under fastan. Man kunde till och med få böta om man bröt mot reglerna.

Innan fastan började så hade man något som kallades för fastlagen, och det var en fest som varade i tre dagar. Det firades med ett överflöd av mat och dryck. Man ville ju vara så mätt som möjligt när fastan började. 

De tre dagarna innan fastan började hade olika namn. Söndagen ( i söndags) kallas för fastlagssöndagen. Måndagen (igår) kallades för Blå måndag och då var alla lediga, och den sista dagen i fastlagen var idag – fettisdagen eller fet-tisdagen. Då åt man fett och mycket mat för att man skulle hålla sig så mätt som möjligt innan fastan började! 

I de länder där den katolska tron är stor så är det fortfarande en stor högtid nu med fastlagen. I många katolska länder är det karneval under fastlagen efter orden ”carne” och ”vale” som betyder ”kött farväl”. 

Under fastlagen var det vanligt att man åt mycket bullar och sådant och det var då man började äta semlor, eller fettisbullar som det också kallas! Ordet semla kommer just från det latinska ordet för fint vetemjöl, simila. Förr kallade man dem ofta för fettisdagsbulle eftersom man åt dem på fettisdagen (idag)

Förr åt man inte bullarna med mandelmassa och grädde, utan det är något som tillkommit senare med inspiration från bagerierna.  Förr åt man dem istället varma och så stoppade man in kött i semlorna så att det skulle bli mer matiga.  

Men… man ska inte äta för många semlor för då kan det gå som det gick för kund Adolf Fredrik år som år 1771 i februari åt en stor måltid med många olika rätter och sedan avslutade han sin måltid med att äta massa semlor och han lär ha ätit ihjäl sig på en "överdos" av semlor.  


Så dagen efter fettisdagen startade fastan, och denna dag heter Askonsdagen. Namnet på denna dag är ju inte så värst glatt, men mycket fyndigt om man tänker på vad aska står för. Man skulle kunna säga att det är något som en gång haft sprakande liv men nu är helt dött, och därför är det ett mycket passande namn eftersom askonsdagen inledde den långa, trista fastan efter den glada fastlagen. I själva verket kommer benämningen från den katolska tiden då man i kyrkorna brände sälgkvistar från föregående års palmsöndag och bestänkte dess aska med vigvatten. Prästen strödde sedan den över kyrkobesökarna som en slags botgöring. Man kunde även rita ett kors i pannan med askan.
För att göra den här första dagen i fastan lite märkvärdigare, sägs det att man åt den s.k. askgröten. Det var gröt som var blandad med aska för att tarmarna skulle dra ihop sig och man på så vis kunde lindra hungern under fastan.


Jag åt årets första semla idag på jobbet! Har du ätit någon semla än i år?

158711-85

Kul träning!




Idag var jag och Anna uppe på Skatås och sprang med Solvikingarna! Hade läst på deras hemsida att de hade löpargrupper och det kan ju vara värt att testa, tänkte vi! "Säkert bara ett gäng gamlingar som lullar runt!"

Yeah, right! Var ett gäng på kanske 15-20 pers som skulle springa! Vi anslöt oss in i gruppen och fick höra att idag skulle det vara backträning i lång backe!

Träningspasset såg ut ungefär så här:

Uppvärming i ca 25 min. Sedan kom vi till backen som går från Lisebergs camping upp till Skatås, den är 500 m. Först sprang vi halva backan upp med jogg nerför i 3 omgångar. Därefter sprang vi hela backen upp och jogg nerför i 2 omgångar. Sedan fick vi jogga ner för halva backen och springa upp och då var det  "ge allt vad ni har!" stilen.. Därefter var det nervarvning i 20 min och när vi kom tillbaka till Skatås så var det styrketräning en stund innan stretchen!

Passet var kul men jobbigt och nu är man lite lagom seg i benen! Behöver väl knappt säga att det var gott med en dusch och sen mat efteråt när man kom hem!? 

Tror nog vi kommer bege oss dit fler gåbger för det är svårt att få till sådana pass själv. Man ger upp lite lättare när man ska göra sånt själv, men det kan man ju inte med när så många andra springer med!

Hmm.. var det då massa gamlingar som sprang med....? Nej... de som va med var i olika åldrar och en del gjorde nog inte annat än sprang hela dagarna verkar det som! Iaf inte om man utgår från vad en tjej sa när vi precis kommit upp för hela backen efter andra omgången "Ska vi ta det en gång till? Inte? Skönt! Har sprunigt 2 långpass idag också!"  Trodde jag hörde fel där, men Anna hade också hört det så vi tyckte mest hon var dum som tog så mkt träning på samma dag!  :)

Nä, nu ska jag faktiskt lägga mig! Har precis förberett morgondagen och vad jag ska berätta om fettisdagen för barnen, så om ni håller utkik här imorgon så kanske jag drar ett föredrag för er också Så att ni vet varför ni ska klämma i er den där semlan imorrn!!

Kram Elin

GRATTIS!

Idag skickar jag en stor GRATTIS hälsning till Asha som fyller år idag! Skriver dock inte hur mycket hon fyller, för man ska inte tala om kvinnors ålder. (Speciellt inte om dom är så gamla.) GRATTIS!



Söndag igen....

... och det innebär att det snart är dags att jobba igen! Sportlovet är slut nu och imorrn kommer alla ungar tillbaka! Blir kul att träffa dem igen! Har ju vart så få barn på lovet så nu är man (kanske) redo för allihopa igen! Vart skönt att ta det så lugnt på jobbet en vecka. Vi har planerat upp veckorna som är fram till påsklovet nu., det är bara 6 veckor tills det är lov igen! Så det är skönt att ha en grovplanering för de veckorna så kan man finjustera allteftersom! Bara 4 utvecklingssamtal kvar också, och det är riktigt nice..... har alltså lyckats ha 28 stycken nu! :)

I lördags var det dags för innebandy.... Gick inte sådär väldans bra! Verkade som om jag aldrig hållt i en innebandyklubba för jag kunde iaf inte använda den! Men men, fick springa av sig lite iaf och det var skönt! Efter innebandyn så åkte vi till Alingsås. Amy har fyllt 25 - Grattis - så hon hade öppet hus igår! Var trevligt och massa god mat! :) Var kul att träffa Therese och Sara, för det var ett tag sen!



Idag skulle jag och pappa springa på Hjortgården hade vi planerat! Skulle lägga ihop massa rundor där och få ihop ett långt pass. Men en bit in skogen så fick pappa ont i vaden så han fick vända hemåt igen. Det var trist. Jag sprang klart den rundan som vi hade börjat på, men sen sprang jag hem igen för det var inte så kul själv! Hoppas att vaden blir bättre snart, så att vi kan ta den rundan som vi hade planerat!

Imorrn ska jag springa med Anna igen. Vi ska upp till Skatås och springa med Solvikingarnas löpargrupp! Ska bli roligt att se hur det är och vad det är för människor som är med! Hoppas på att det är bra upplagt och latt det blir ite intervaller för det är det som är svårast att få till själv!



Har blivit två nya kort denna veckan som jag kan publicera nu, eftersom båda korten har hamnat hos de personer de ska till ! :)



Lena som fyllde år igår fick detta:         







Och Amy fick detta:
           




Sist men inte minst, vill jag passa på att presentera...................................mina nya stövlar:







Ha det så bra allihopa!

Skriv gärna en kommentar i 'gästboken' om du ändå har kommit så här långt!


Kram Elin


Nya bekantskaper!

Gårdagen var mycket trevlig! Vi började på Mi Casa, och där var det toppen! Maten var otroligt god, och servicen var på topp! Helt klart ett prisvärt ställe... Behöver jag säga mer än fårost, oliver, nachos, guacamole, burritos, ostfyllda chilipaprikor....... ?

Filmen..... Läs mer om den på
http://skaning.blogg.se . Han har sammanfattat den bra! :)

Idag har jag stiftat två nya, trevliga bekantskaper! För nån vecka sen så skickade jag ett mail till en tjej som heter Anna som jag "hittade" på jogg.se. Jag frågade henne lite om Änggårdsbergen och om hur det var att springa där! Eftersom det inte finns några markerade slingor där så erbjöd hon sig att visa mig runt lite! Varför inte, tänkte jag... trots att man hört om galna seriemördare och förbrytare som stämmer träff med folk via internet så är säkert inte hon en sådan! Har ju ändå träffat Andy på samma sätt så helt knasigt är det inte att träffa folk via nätet! :)

Hon bor ganska nära mig så vi bestämde att jag skulle cykla dit idag efter jobbet och så skulle vi springa därifrån! Då har man ju chans att smita också om Anna skulle ha visat sig vara en farbror Barbro! Väl där så var det lite pirrigt, men det släppte direkt! Hon var supertrevlig och vi pratade på direkt!

Anna var alltså den första trevliga bekantskapen som jag gjorde idag. Den andra var Änggårdsbergen! Vilket ställe! Jätteskönt att springa där. Massa fin natur, mitt i Göteborg - helt underbart för en asfaltslöpare som mig!

Var kul att springa med Anna. Vi hade mycket att prata om och vi höll ungefär samma tempo. hon är nog lite snabbare än mig, men bra för mig att öka tempot lite så det gick fint! Är ju inte så van vid så kuperad terräng men när man väl kommit in i det så ska det gå fint! :)  Vet dock inte om jag skulle hitta den rundan igen... Var ju stigar hit och dit, sen lite större väg, sen en stig rakt upp i skogen osv.... Men vi pratade om att springa ihop igen, så såsmåningom lär man sig kanske! :) Ska försöka få in en dag nästa vecka, och det vore verkligen kul att sprnga tillsammans med någon lite då och då!

Hon hade kollat in solvikingarnas hemsida och de har löpträngar på Skatås varje vecka för löpare i alla kategorier. Vi pratade lite om att testa en sådan grupp för att det vore skoj att se hur det är. Jag sprang med löpargrupp i Västerås då och då, och det var verkligen bra! Blir helt annat att springa fartlekar i grupp, och det blir helt klart roligare!  :)

Så alla ni där ute - våga ta kontakt för det kan leda till  något riktigt bra!


    Bilder från Änggårdsbergen - visst är det vackert?!                


Ps. Kram till alla på Alla hjärtans dag....  


5,5 år!

Idag var det 5,5 år sedan jag och Andreas träffades! Eller nej, det är 5,5 år sedan vi blev tillsammans.
 
Hur det hela började är lite osäkert, men att det var någonstans på Internet det vet vi! :) Lute chat och mailkontakt ledde till att vi träffades på Mc Donalds i Alingsås... 1999... Det jag minns från den gången var väl mest att han och Tomas var där och Andreas lyckades spilla currysås på sin tröja, så det är inte så romantiskt minne!

Men efter McDonaldsmötet så var det lugnt på den fronten och det gick lite år. Så år 2001 så fick vi väl kontakt igen och den 13 augusti 2001 så träffades vi i Göteborg... och på den vägen är det!

Nu är han på väg hemåt och sen ska vi ut och äta. Tror vi ska testa Mi Casa på Vasagatan idag för att sedan se Pans Labyrint (
http://www.astoriacinemas.se/astoria/opencms/filmer/index.html?movie=F8B0EF05-AE70-6BC0-4261-77CBAC46014D&index=0&resource=170EB9C4-F785-7D6D-CAA7-A7E398C3BE73 ) på bio...

Dax att hoppa in i duschen, har precis sprungit en liten runda!


Ha det bra!

Kram Elin


158711-59

55,5 år!


Grattis Mamma på 55,5 årsdagen!

Hur kan jag hålla koll på det?? Det förstår ni imorgon! :)




158711-76

Björnligan slår till igen!

Pratade med grannen igår!

De hade ju snott ett bord och 4 stolar ur deras förråd, men inget i vårt förråd under inbrottet! När han sedan var nere för att sätta på hänglåset igen när dörren var lagad så hade de lämnat tillbaka bordet och en stol!!!

Vad är det för folk ?

158711-73

Måndag igen!

Då var det måndag igen, men den här veckan är det sportlov och det gör det till en riktigt nice vecka! Har just nu 7 barn som leker riktigtbra tillsammans! Gott att jobba då! Har preis ätit lunch och snart ska vi ta oss ut här! Kommer väl va ungefär lika många barn hela veckan, så blir gott att jobba då!

Ikväll är det kvällsmöte 17-19... Italiensk buffé är utlovad så man kan nog härda ut kvällen då! Slutar 14 egentligen men får då 3 timmars tid att planera på, vilket är toppen! Bra att sitta kvar här och göra det för här finns ju allt material! :)

Blev en lång promenad igår! Åkte med Andy in till Brunnsparken när han skulle med bussen till Helsingborg. Sen gick jag från Brunnsparken till Förlunda Torg! Tog 1,5 timme och var riktigt härligt. Gick Vasagatan sen genom Linne - Slottsskogen - Högsbo..... Blev en ordentlig promenix!

Förra veckans träningkan sammanfattas så här:

8 km på 45 min
6 km på 34 min + gymträning 1 tim.
12.5 km på 1 tim 15 min.

Blev lite mindre löpniong än planerat. Långpasset på 18 km uteblev men 12,5 km fick duga! Var så himla trött den dan så var nöjd med att orka komma ut överhuvudtaget!

Denna vecka ska långpasset vara på 20 km... Ska man ta en låååång runda då, eller välja en milsrunda och springa den 2 varv då? Tar man en runda 2 varv så kanske det känns kortare + att man får öva psyket på att springa samma runda 2 varv.. Så är ju ändå Stockholm Marathon upplagt! Vad tycker ni???


Kram Elin

Bowling




Yes, idag var det bowling och mat med jobbet! Bowlade först en timme på Star bowling, och det gick superbra för min del! Faktiskt min bästa bowlingomgång någonsin om jag ska vara ärlig! Inledde med en strike och sen blev en del andra bra grejjer, så var riktigt kul! Andra serien inledde jag med 3 spärrar och en del fina resultat så det var skoj! :)

Efter bowlingen var det mat och det var riktigt gott! Kan verkligen rekommendera en kväll där! Nu ska jag sova, ska ju ändå jobba imorrn!

Gonatt!




Godmorgon!

Hehe, nu verkar ju det förra inlägget helt befängt eftersom jag tog bort alla inlägg som såg likadana ut! Men det funkade inte att göra det igår! :)

Ha en bra dag, det ska jag ha! Har precis gjort varm choklad och goda mackor till min utflykt!

Kram Elin

Nejdå!

Jag har inte blivit galen! Jag ser att jag har lagt in samma blogginlägg tre gånger och det kanske den uppmärksamme läsaren också har registrerat! Men det är samma innehåll i alla tre så ni måste inte läsa allihop!  Datorn är inte riktigt min kompis nu!!!

Kram

Inbrott!

Jajamän, det har varit inbrott i vårt källarförråd! Vår granne knackade på här i eftermiddags för att fråga om vi "har förrådet till vänster om dörren?" Ja, det har vi ju då så han berättade att det varit inbrott i vårt förråd, och i deras!

Jag stack ner till förrådet för att kolla hur det såg ut för Andreas cykel står ju där nere och så! När jag kom ner och kikade in i förrådet så ------ var allt kvar! Låset var uppbrutet men cykeln stod kvar. Kikade även i lådorna vi har men inget verkar saknas. Är ju inte direkt något av värde för nån annan än oss i dem men man vet ju aldrig! Men inget var ju borta för vår del, så jag ringde Hyresvärden för att rapportera till dem att låset var sönder så att de kan komma hit och fixa det! Sen bar jag upp Andreas cykel till lägenheten - man vill ju inte att någon ska sno den! :)

Pratade med grannen igen sen och de hade snott ett bord och stolar från dem, tror jag. Och nån resväska, men de hade lämnat en resväska kvar (en ganska dyr Samsonite) och så hade de låtit deras vinterdäck och andra värdefulla saker ligga kvar! Verkar ju vara typ Björnligan som varit i farten!



 Har detta gäng besökt vårt förråd, tro?



Andreas åkte ner till Skåne idag. Passa på att övningskör lite nu - inte lång tid kvar med det där nu! Snart kan jag kanske bli körd till jobbet! :) Han ska på anställningsintervju i Malmö på torsdag också. Jag hoppas det går lagom bra! :) Hehe! Är ju ett jobb som är helt rätt för honom så man hoppas ju att han får det och sen att de säger "och självklart kan du jobba med detta hemifrån Göteborg!" :) Men men, får han det så får vi ju se då vad som händer. Väldigt roligt att han får komma på intervju iaf, det är alltid uppmuntrande! Lycka till älskling!







Jag har vart och tränat nu på eftermiddan! Blev 6 km på löpbandet och sen gymmet efter det! Det var skönt!! Nu blir det dock vila imorgon för har tränat flera dagar i rad nu! Innebandy i lördags och sen 8 km både söndag och måndag! Så vilodag imorrn är ett måste! Ska se sen om jag kan ta ett längre pass på torsdag, så man får in någon form av långpass denna vecka! Men vi får se hur man orkar efter jobbet då! I helgen kan det inte bli för på lördag ska vi till Vattenpalatset i Lerum och bada med Lovisa och killarna och så ska jag ut på kvällen så söndan går också bort!  

Nu ska jag ta och plocka ihop för imorgon, ska på utflykt med barnen så ska ha med matsäck! Vi ska till Fjäderborgen och spela badminton, får se hur det går med våra ungar men ska bli kul att testa iaf! 

 Ha det bra,  


Kram Elin


Innebandymorgon!




Hej alla glada,

Lördag igen, och med det innebandy på morgonen!
Sov gott inatt, och jag somnade lite väl gott i soffan innan filmen igårkväll var slut, men men gjorde ju att jag fick ett par välbehövliga timmar med sömn! När klockan ringde imorse så var jag faktiskt aningen vaken redan innan så det var inte så jobbigt att ta sig upp! Hade ju faktiskt fått lite mer än 1 timmes sovmorgon! :)

Vet inte om det beror på den väldans goda nattsömnen, eller om det var något annat men innebandyspelet idag gick skitbra! Helt klart över förväntan! Jag inledde med morgondagens två första mål så det kändes gott och det var helt klart en egokick! Sedan kom det faktiskt ett par mål till i varje match vi spelade! :) Vi spelade 3 mot 2 idag och det innebar ju en hel del springning för oss alla, men det var riktigt roligt! Blev totalt 1,5 timmes spel idag och det var kul! :)

Har vart hemma ett tag nu och slappat! Just nu väntar jag på att min tvätt sdka bli klar i tvättstugan och sen ska jag nog åka ut mot Lindome! Andy är redan där och hjälper Johan lite, eller tvärtom! Så jag ska dra mig ut dit jag också och sen ska jag tvinga dem att se Melodifestivalen med mig! :)

Ha en bra lördag, det ska jag ha! :)

Kram Elin



Manifestation

Idag har vi manifesterat, men vi var väl de enda på hela gården! Får väl iaf försöka göra det man kan för att hjälpa Moder Jord!

http://www.aftonbladet.se/vss/klimathotet/story/0,2789,989999,00.html

Jobbet idag flöt på smärtfritt trots bara en vikarier för två sjuka! Men men, det gick ju bra! Två utvecklingssamtal var det också. Detr första gick bra och kändes fint. Det andra gick väl bra men det är svårt att försöka jobba mot att barnen ska klara av satt sitta stilla i skolan när det är fullt tillåtet att klättra i gardinerna hemma!

Nu ska jag förbereda morgondagens samtal och sen är det nog dags för lite läsning!



Manifesterade Du?