Trevlig (h)älg!

Denna helgen går i älgens tecken kan man väl säga! Ni som läser Andreas blogg, och som sett han faktiskt uppdaterat den 2 (!) gånger denna helgen har ju säkert läst att han satt på ett x2000 i fredags, som då krockade med en älg och därmed blev han väldigt sen hem på fredagskvällen!



Idag var det då min tur att möta Skogens konung...Jag satt dock inte i någon tågkupé och vilade mig, nej jag var ute på ett långpass och hade väl kutat i närmare 17-18 km och var inne i Änggårdsbergen när jag såg något skymta fram bakom krönet! Trodde det var en häst, för det var många ryttare ute i skogen idag men precis när jag kom runt krönet så stod den där - ÄLGEN! Shit vad skraj jag blev! Var ju typ 3-4 meter framför mig bara och jag tog ett svanhopp in i en buske bredvid och visste inte riktigt vad jag skulle göra! Försökte få fram kameran i mobilen men det ville sig inte och jag vågade inte låta/göra så mycket. Efter en stund så gick han/hon in i skogen och jag vände och tog stigen tillbaka en bit och sedan ner mot Eklanda! Valde att springa därifrån över Åbymotet och så över upp till Sisjön. Den uppförsbacken var inte alltför rolig, men man får se det som bra träning för alla broar man ska springa över inom den närmsta månaden - Älvsborgsbron, Göta Älvbron och den fruktade Västerbron! Uppe vid badplatsen vid Sisjön så blev det ett varv runt till vägen mot Scoutstugan och sen ner därifrån, och så hemåt! Var dock lite längre sväng än vad jag trodde och jag var ganska mör i kroppen nä rjag kom hem och jag har mätt rundan till ca 32 km (Tid: 3:14:57) Lite osäker på Änggårdsbergen (som vanligt) men jag höll till där inne ca 1 timme, exklusive älgmötet så räknar det till 10 km då!  Så nu är man gott mör i benen, och mycket nöjd med sig själv!



Har varit inne hos Camilla en sväng nu ikväll och fått litet hjälp i bolånsfrågan! Hon jobbar ju på banken så har koll på räknandet och har hjälpt oss lite - det tackar vi för! =)

Nu så börjar det blir dags att kasta in handduken, för det finns ju en dag imorgon också! 

Godnatt!

Slarvmaja!

Slarvmaja - det är mitt andra namn det! Andreas fyller år i maj, och jag har en superbra present till honom, bokad och klar! Varit klart ett tag nu, och jag har förstått att han har anat vad det ska bli. Var nämligen tvungen att säga till honom att ta ledigt från jobbet 2 dagar, torsdag och måndag vid midsommarhelgen! Men mer än det har jag inte sagt.... men så läser han ju andra bloggar också, t.ex. Marias som skriver om hur hon och Richard har börjat träna för Tromsö halvmarathon den 21 juni, och han visste ju redan innan att loppet går den dan så anat har han gjort, men inte vetat!! Men så igår så hittade han förstås papprena på flygbokningnen upp till Bodö när han skulle betala räkningar! Slarvmajan hade ju lagt dem lite dumt dårå! =)  men men, han blev ju glad för resan och så, och själva halvmaran? Det blir ju bara en bonus, nu får han springa två halvmaror inom loppet av några veckor! ;)

Halvmaror ja, det innebär ju träning - iaf för andra vanliga döda så idag blir det ett långpass! Vet inte riktigt vart jag ska bege mig än, men det ger sig så småningom! Ibland blir det klurigare att komma på vart man ska springa än att just få ihop själva springandet! Men när man väl är ute så brukar det ge sig!

Har precis städat här hemma, och fixat och donat! Skönt! Imorgon och på tisdag ska de lägga in klinkers så vi får vårt nya hallgolv också, ska bli skönt när det blir klart!

Hepp - trevlig Söndag på er!

Ta mig tusan!

Namn:Tusingar
SträckaDistansTidSnitttidKommentar
Uppjogg2,86 km 16:135,40 min/km 
Repetition 11 000 m 04:234,23 min/km 
Repetition 21 000 m 04:164,16 min/km 
Repetition 31 000 m 04:224,22 min/km 
Repetition 41 000 m 04:244,24 min/km 
Nerjogg3,50 km 19:485,39 min/km 
TOTALT:
Distans:10,36 km
Tid:00:53:26
Snitt:5:09 min/km

Körlektion och planerat pass!





Japps, idag var det återigen dags för körlektion! Så idag, som i tisdags, var det parkering/manövrering/backning som stod på schemat - på enkellektioner hinner man inte så mycket och detta ville jag öva mer på! Tisdagens lektion gick sådär, men jag fick iaf med en del matnyttiga knep som jag och pappa/mamma ska öva på =) Och idag var det då dags för det fruktade momentet - fickparkering! Har en ganska negativ klang för det är inte många som pratar gott om det, eller som minns lektionerna med glädje! Men jag blev postivt överraskad - så himla svårt var det inte! Iaf inte med den bilen jag kör lektioner med =) Sen kommer jag säkert slita mitt hår när jag ska öva på det, men det är ju en annan 5a!


Nu är det snart dags att bege sig ut på en runda med lite intervaller inplanerade i passet - och då är det tänkt att vara tusingar igen! Först tänkte jag köra samma runda som innan, med tusingarna på en 8-bana bakom huset, men kom på att det nog vore lite trevligare att köra dem nere vid Fiskebäck, längs med havet och runt grönområdet där kan man få en fin sträcka på 1000 m - och den tar vi, sa polisen!

Lite bilder därifrån tagna i september 2007:


     

Vår, vår, vår!

Det är så underbart ute nu, man blir alldeles glad!

Flera vårtecken på kort tid:

Första löprundan i t-shirt och korta tights avverkades igår! Blev en underbar joggingrunda längs med gamla särölden ut till Snipen och sedan Lindomevägen och Spårhagavägen ut till Lindome! Rundan blev allt som allt 25,3 km och gick på 2 timmar och 22 min, vilket ger snittet 5.37 min/km! Det är liksom vår även i mina ben just nu! =) Första milen sprang jag på 54 min och 54 s. (5.29 min/km) och tempot kunde jag hålla ganska bra ganska länge! Blev dock lägre tempo när jag var tvungen att springa på vägrenen på Spårhagavägen - kurvig 70-väg är ingen höjdare att springa på, men det funkade fint ändå!



Grillpremiär blev det igår när jag kom ut till Johan och Linda! Andreas var redan där och han hade även hämtat upp Jessica och KC. Smarrig fläskfilé blev det och sen spelade vi spel och hade det trevligt!


   <--- en sån grill skulle man ha (från http://www.smidigt.se/)



Idag var vi ute från 12-17 på jobbet och vara bara inne för mellanmål! Skönt att kunna sitta ute i solen på arbetstid och leka lite och spela lite innebandy osv! Och att dessutom kunna göra detta i kortärmat är fantastiskt!



Laddar för långpass!

Nu laddas det för fullt för ett långpass! Jag håller på att koka runekakor för att testa dem under passet (om de hinner svalna vill säga), jag har blandat sportdryck och plockar fram vätskebälte, laddat Ipoden, och lite annat smått och gott! På programmet för idag står det 26 km, och rundan jag mätt ut hem till Johan och Linda slutar på 25,2 km - kanske får lägga till en extrasväng då =) Rundan kommer gå härifrån bort till Näsetvägen, och sedan över till Säröleden! Sedan följer man gångbanan längshavet ut till Snipen och tar in på Lindomevägen! Där går en cykel/gångväg längs med vägen, förutom på ett ställe där man får springa längs vägrenen, och sedan kommer man till Lindome! Det låter ju faktiskt inteså jobbigt när man skriver det så här! =)

Väl där ute väntas grillpremiären, så jag har ju något att se fram emot hela rundan!

Hoppas alla ni läsare får/har en trevlig dag i solen, för det ska jag ha! =)


Seg...

Idag var det segt i benen på innebandyn och det gick la sådär, men det e kul ändå! Ska ta det lugnt en liten stund nu och sen ska vi ut till Martin o Jeanette på kalajs! Får se om det blir till att sova över, eller åka hemåt framåt natten - inte helt bestämt än! Imorrn blir det långpass iaf, och jag hoppas ju att detta underbara vårväder håller i sig nu! Hade varit ritkigt trevligt!

Nu är det dags att ta tag i disken här och fixa undan lite smått och gott!

Trevlig helg!

ps.
Detta kanske är några ni känner igen!?


Alingsås...

Jajamän, där har jag spenderat de senaste dagarna!

I söndags åkte jag och Andy hit när han (inte jag, som ändå var ute i lördags) vaknat! Så vi kom till ALingsås nån gång fram emot eftermiddan och då stack jag och pappa ut och sprang en runda, medan Andy fick massage av Erik! Perfekt att lillebror gått massageutbildning nu, och har läxa att göra, det är ju finfint att ha personlig massör ju! Den rundan jag och pappa sprang var fin, och lite längre än vad jag anade! Hade inte fattat innan att det var långpass som var planen, men som tur va så fick jag iaf veta det precis innan vi stack ut så jag hann få med vattenflaskan! =) Körde ut pappas tax, och sen hem därifrån! Var en fin väg, och vi sprang förbi mitt drömhus! Ska bearbeta Andy på detta, men när han få se huset och läget så kommer han också ha fått sig ett drömhus! =) Vi höll ett lugnt tempo och 15 kmrundan hamnade på

När vi sprungit klart så blev det middag och efter det fick jag en massage! Tur att lillebror hade sin massageläxa=) Efter att allt var avklarat så körde vi återigen mot Göteborg!

Igår så körde jag med pappa efter jobbet, och då åkte vi tillbaka till Alingsås. Jag skulle på studiebesök här idag, så var bra att hinna övningsköra lite mer också!

Så idag var det dags för studiebsöket och det var nice. Alltid kul att se hur andra jobbar, och få inspiration, tips och idéer! Valde att stanna kvar i Alingsås ytterligare en natt för nu ikväll var det en Jogg.se träff i Nolhaga, som jag och pappa hängde med på! Var väldugt kul att träffa Niklas och Krister som skapat jogg, och även de andra medlemmarna! Blev en fin runda på 10 km. Tiden stannade på 1.05 och maxpulsen gick till 80%, och medelpuslen på 70% visar på att tempot var ganska behagligt!  AT web-tv var där och filmade så det kan nog komma en länk till det så småningom =)

Nu är det dock dax att lägga sig så man orkar upp imorrn! Ska köra till Gbg imorrnbitti, och hoppas på att komma smidigt igenom tunneln ut till jobbet! Sen är det möte ganska så direkt på morgonen, och på eftermiddan blir det skogen. Hoppas mötet blir givande, för det handlar om min lille elev och hur vi ska arbeta med honom! Sen blir det förhoppningsvis ett pass i Änggårdsbergen med Anna! =) Och som grädde på moset  så kommer antagligen Andreas hem imorrnkväll också!

Talang 2008

Satt och tittade en stund på Talang 2008 igår, när helt plötsligt Mr. Jacoby stod på scenen (Han som svalde en ballong, för er som såg) Mr. Jacoby, mannen bakom honom var ju en scoutledare för oss när jag var liten och jominsann, visst är det samma person! 


   


You know me....


Såklart det blev ett löppass med intervaller! Inget regn - ingen inomhusträning!

SträckaDistansTidSnitttid  Kommentar
Uppjogg2,60 km 15:095,50 min/km 

Max/Medelpuls
Repetition 1450 m 01:373,36 min/km  88% / 81%
Repetition 2450 m 01:393,40 min/km  88% / 83%
Repetition 3450 m 01:403,42 min/km  88% / 82%
Repetition 4450 m 01:373,36 min/km  87% / 80%
Repetition 5450 m 01:383,38 min/km  88% / 82%
Repetition 6450 m 01:343,29 min/km  90% / 83%
Repetition 7450 m 01:383,38 min/km  88% / 81%
Repetition 8450 m 01:363,33 min/km  89% / 83%
Repetition 9450 m 01:403,42 min/km  88% / 83%
Nerjogg2,00 km 11:005,30 min/km 
TOTALT:
Distans:8,65 km
Tid:00:40:48
Snitt:4:43 min/km
Snittpuls:82
Maxpuls:90

Rätt beslut...

... i torsdags när jag kom ut på ett längre pass! Nu är vädret inte riktigt upplagt för ett långpass, men iof så är det ju syrerikt i luften när det regnar så det är kanske superbra väder då?! Men åtminstone inte lika trevligt att springa i som sol, blå himmel och vårväder! :)

Nu ska jag strax ner och leka Ulla-Bella på styrelsemötet, och efter det blir det träning! Nu kommer man ju till dagens beslut - vart/hur/när ska jag träna idag? =) Jag bekymrar er verkligen med livets stora frågor!

Blev ju inte innebandy idag för min del pga detta möte, och det är synd. Himla kul med innebandyn på lördagsmorgonen och jag missar det ogärna! Blir ju inte så många gånger till nu, och sk ajag dessutom in få in långpass på 30 km så kanske benen ska vara lite piggare än efter ett innebandypass! Det enda bra idag är ju att det blev sovmorgon istället!



Men idag väljer jag nu mellan två alternativ... antingen 3*3*450 m som jag skrev om i torsdags! Och det tror jag faktiskt vore kul... hänger lite på om det fortdsätter droppar, eller om det övergår i spöregn! Andra alternativet är att ta intervaller på löpband, vilket kan vara lite trökigare men där påverkas man ju inte av vädret! Då kan jag också passa på att testa Boot Camp, ett pass jag inte kört innan.

BootCamp:En effektiv träningsform hämtad från den amerikanska militären. Ettpass med hög intensitet där man varvar styrka med egna kroppvikten och kondition i korta intervaller. Man får ökad motivation, energi och självförtroende på köpet!

              Vilket ska jag välja?       


Ja, precis som torsdagens inlägg blir detta en spänannde Cliffhanger där svaret på mina svåra frågor kommer efter det att jag har genomfört passet, vilket det nu blir!

Grattis!!


Detta blev det!

Långpass! Det kunde ni aldrig gissa va?! ;) Rundan blev 21 km, runt västra Göteborg! Började ner mot Önnered, och sen via Fiskebäck, Hinsholmen bort till Långedrag! Sen genom Långedrag och Nya varvet till Majorna, och så genom där bort mot Högsbo och så till Frölunda Torg och sedan hemåt! Karta på rundan finns att beskåda här.

Var inte riktigt så mysigt väder som det var när jag kom hem från jobbet, men det var skönt att komma ut ändå! Startade rundan med att lyssna på p3 dokumentär om HIV och Aids, och den var intressant. Faktiskt bra att springa och lyssna när man sprang, för man tänkte inte så mycket på att man sprang! =) Därefter hade jag ytterligare en dokumentär med mig, men då fick det bli lite musik istället för det hjälpte en framåt lite mer då! Men jag märkte att dokumentärlyssnandet fick mig att disponera tiden lite bättre, för jag hade en del kraft kvar i slutet och kunde öka lite då också! Känns skönt att man faktiskt kan sticka ut och sprinmga efter en dag på jobbet, dessutom ganska intensiv dag med pysslande och grejer. Inte såå avslappnande när 32 stycken 6-åringar ska pyssla tulpaner på samma gång ;) Dessutom hade vi besök av en pappa så då ska man vara extra pedagogisk, för de ska ju också få pyssla :) Hade även en dubbel körlektion efter jobbet, och efter dem blir man lite seg... Men lektionen gick bra, och körningen går framnåt (hehe, har alltså inte övat på att backa idag!)

Och så lite siffror för löppasset:

Tid: 2:02
Snitt: 5.49 min/km
Maxpuls: 150 (72%)
Medelpuls: 194 (94%)







Vart ska jag springa idag?

Dagens pass var tänkt som ett intervallpass, eftersom jag ska få in det nån gång under veckan och varför då inte idag? Har mätt upp en runda på 450 m dä rman ska springa 3 set á 3*450 m .... låter ju superkul! Men idag är det toppenväder ute, och jag är hemma redan nu! Alltså, 1-1,5 timme tidgare än planerat, så varför inte sticka ut lite längre tid då?

Finns ju en del bra anledningar till varför jag inte ska göra det:

Jag har jobbat hela dan och är lite trött
Jag har ätit sådär bra under dagen och dessutom druckit ganska dåligt
Jag har planerat intervaller idag och ska ha mitt långpass på lördag....

Finns en del bra anlendingar till varför jag ska springa lite längre idag:

Jag känner för det! En anledning så bra som någon!
Det är fint väder
Jag ska på fest på lördag - och man kan bli ganska seg av ett långpass så kan vara bättre att ta det idag då!
Vädret ser ut att bli sämre på lördag, så ska man springa intervaller utanför huset kan man lika gärna göra det i regn, men ska man springa 20-30 km så kan det vara skönt att slippa regnandet!
Jag har laddat min iPod med p3 dokumentärer, vilket passar sig lite bättre inför ett långpass än för ett intervallpass!

Hmmm - vad blir det då? Ja, det får ni se i nästa inlägg - vilket kan bli närsomhelst, eftersom min uppdatering på bloggen för tillfället är superdålig!


Helgstrapatser!

I helgen hade vi besök av Kim och Linda, och det var really nice! De kom i fredags, och då kom även Jonas och Anna-Maria hit och så blev det middag här! Räkor blidde det och det är smaskens! =) Var en mycket trevlig kväll, men det kändes att det var fredag, och man var lite sliten efter veckan!

I lördags spelade jag o Andy innebandy, medans gästerna sov.... ;) När vi kom hem blev det frukost och sen en tur till stan. Började stadsbesöket med ett besök på Löp - och skokliniken så nu har både jag och Linda nya, snabba springskor! Hoppas vi! =) Sedan lallade vi runt på stan ett tag innan det blev ett besök på Oves i Partille för lite mat! Mätta och belåtna åkte vi hemåt för en stunds vila!

Kvällen var planerad med middag på Mi Casa, och därefter bowling. Då mötte även Tomas, och hans flickvän Elin, upp oss! Blev en trevlig kväll! Först tapas, och sedan bowling - som förövrigt gick ganska hyfsat! =)

Igår så blev det sovmorgon och sedan efter frukost så begav sig Kim o Linda hemåt igen... då var vi hemma och slappade och tog det lugnt, och på eftermiddan stack vi ut till Lindome! Johan fyllde år igår så skulle kalasa för honom, och innan det tänkte vi springa en runda på spåren som finns där ute! Var finfina spår, men kuperade som attan! Men härligt att komma ut en sväng i skogen var det iaf, och sen passade det perfekt med god födelsemiddag hemma hos Johan och Linda! =) Lite knaiko i mitt knä idag bara, men jag hoppas det går över snart! Fick ont i knät för nån vecka sen när jag sprang, men det försvann liksom efter nån dags vila igen och sen körde jag på förra veckan med bra pss. Men idag har det varit lite knas, men tror nog det ska reda ut sig med lite vila och med de nya skorna! =) Eller tror - det SKA reda ut sig1

Nu är det snart dax att sova, men först - lite Desperate Housewifes!

=)


Grym runda och bra samtal!

Ska börja inlägget med gårdagens runda, som blev helt fantastiskt bra! =) Det var en mycket glad och stolt ElinaPelina som kom hem igårkväll efter att ha gjort "tusingar" (alltså 1000 m intervaller). Startade med en uppvärmning på 2 km i 6 min tempo, och därfter stretch! kändes trögt i uppvärmningen och tvivlade på om tusingarna verkligen skulle genomföras, men är det bestämt så är det bestämt och jag sprang! Hade mätt upp en runda p å1 km för några veckor sen, och den går bakom vårt hus i en åtta! Startade med den första, och blev helt paff när klockan stannades på 4.17 min! Anade lite lätt då att rundan var fel uppmätt, men körde på med samma runda ändå för att iaf ha ngt att jämföra och mäta i efterhand. De resterande intervallerna gick på 4: (23, 17, 22, 16)   (Alltså, 4,23 min, 4,17 min, 4,22 min och 4.16 min - så vet ni hur det ska tolkas i fortsättningen! Har fått frågor på detta sätt att skriva nämligen!)   ;) När dessa intervaller var avklarade så belv det lugn nerjogg i tre kilometer och sen snabbt som attan hem för att mäta rundan och hör och häpna - Den var 1 km på pricken!!!! Så jag sprang verkligen på de tiderna, och jag fattar det knappt själv, men det känns jäkligt bra! =)



Idag har jag jobbat och är nu ruskigt trött. Öppnade idag så blev en tidig morgon. Har även haft föräldrabesök idag, och då anstränger man sig nog lite mer. Men hon var positiv och det funkade bra! Därefter hade jag lönesamtal med chefen, som också blev bra! Hon hade fått sig en bra bild av mig på den korta tiden, och den stämde väl överens med hur jag själv ser på mig vilket var kul. God människokännare får man nog säga! =) lönen då? Jodå, den kom upp ett par snäpp, och framtidsmöjligheterna ser bra ut! Fått löfte om 100% tillsvidare tjänst nu, och även goda framtidsutsikter i övrigt!

Efter det mötet var det ytterligare ett möte, men en kollega. Lite tuffare möte men mycket bra! Han har uttryckt sig lite klumpigt i hela den processen som pågått på skolan, och vi har tagit illa upp! Men samtalet idag var mycket bra och givande, och det var skönt att prata med honom om det som hänt och reda ut problemet! Stort av honom att kontakta oss när han insett att han betett sig illa!

Nu ska jag ut i Sisjön med Anna för en runda, och det är underbart väder så kan inte bli annat än toppen!



Nu har jag chans att vinna Göteborgsvarvet....?



Från Göteborgsvarvets hemsida:

Resultat efter vikt 2008-04-01

För att göra resultatlistan mer rättvis kommer varje deltagares löptid på Varvet att divideras med löparens vikt.

Med ett nytt beräkningssytem av löptiden kommer det bli möjligt även för en sumobrottare att vinna GöteborgsVarvet.
 
En löpare som erhållit tiden 62 minuter och väger 62 kilo får resultatet 1. En deltagare som väger 150 kilo kan för samma resultatfaktor hålla på i 2 timmar och 30 minuter.

Det innebär att även om en något korpulent löpare inte hänger med i tätklungan, så finns ändå chansen att toppa resultatlistan.

Resultatberäkningen är inte ny, utan har testats tidigare på landsvägsloppet Bergskans runt, och blev då omskrivet i Grönköpings Veckoblad, berättar Tommy Bäckström, GöteborgsVarvets träningsexpert. Tommy menar också att loppet på detta sätt kommer ha en nerv och spänning från första till sista målgång. En stor utmaning är dock invägningen av alla löpare före start. Hittills har vi lånat ihop ca 2000 badrumsvågar av våra funktionärer, men det kommer inte att räcka berättar Tommy vidare.

Har du möjlighet att skänka din badrumsvåg till GöteborgsVarvet går det bra att lämna den i Friidrottens Hus idag mellan kl 15-17.


Update!

Sådär ja... har inte kunnat logga in för att skriva på ett tag nu, men nu ska det kanske gå att fixa ett litet inlägg! Kommer väl inte hinna skriva så mycket nu för jag har bara lite tid kvar av rasten nu!

I helgen var det kalas hos syster yster, och det var mycket nice! Storebror + fru var nere och hälsade på från Stockholm och det var så kul att träffa dem igen! Nu får vi ta oss i kragen och åka upp dit också, nån gång förutom när jag ska ränna runt Stockholm! =)

I söndags blev det långpass! Sprang hem till Anna, och därifrån tog vi oss upp till Änggårdsbergen och sprang där. Det var slaskigtm och lite slaskhalt men skönt att komma ut i skogen! När vi kom ut från skogen så svängde jag av på gångvägen längs Säröleden!  Följde den (tråkiga) vägen ända till Askimbaet och där sprang jag över till Näsetvägen. Sen blev det Åkered - Önnered - Fiskebäck - Hinsholmen - Påvelund och så hem! Låter ju lite kort när man skriver det såhär, men den lilla rundan slutade på 27,6 km på 2 timmar och 50 minuter. =)

Nu ska vi få nytt golv också hemma, så igår flyttade vi in så mycket möbler som det bara gick in i köket. Himla snygt, ska nog alltid ha det så ;) Usch nej.... men hoppas de blir klara snabbt i lägenheten, annars blir det kaiko i helgen när vi får besök! =)

Nu ska jag arbeta lite! Ha det gott!