Läge för en språkkurs?

Ryktet säger att en britt på besök på ett av de större svenska företagen blev mottagen av en sekreterare med orden: "Please, take your clothes off and meet me in the whip-room!"

I bankvärlden utspelades följande: En engelsktalande man kom in på en svensk bank för att skaffa sig ett bankfack. "It´s ok", sa tjänstemannen, "would you please fill in this blanket, and show me your leg". Passiviserad av undran över vilken filt hon menade, och varför hon ville se hans ben (han var ju ändå över 70 år), stod han bara där. Tjänstemannen såg sig ändå föranlåten att föra samtalet vidare: "Would you like a big fack or a small fack?".

Svensk på besök i Amerikat är imponerad av bilen han åker i: "It must be nice to have a fart-controller in the car."

En ingenjör skulle inleda en internationell teknisk mässa och hälsa alla välkomna: "Ladies and gentlemen, welcome to this technical mess!"

Två herrar från gamla goda Götabanken talade om förnyade internationella kontakter strax efter namnbytet till GOTA BANK med orden: "Dear friends, we are the same guys as before although we have lost our pricks."

Två svenskar är i England på affärsresa och ägaren till företaget de besökt bjöd dem att äta middag med hans familj Deras 2-åriga barn började framåt kvällen bli lite grinigt, varvid den ene svensken (som har sett blöjreklamen om ungen som var lite "kinkig") sa: "Is he getting a little kinky?"

Ett gäng amerikaner är på äventyrssemester i Lappland. Då de blev serverade en ståtlig trerättersmeny mitt ute i skogen var de mäkta imponerade och undrade naturligtvis vad de blev serverade. Förrätten var enkel, "salmon". Efterrätten var inte heller så svår att förklara, "lingonberrys". Men varmrätten, som var fjällripa, översattes som
"mountain-rape".

En polare på besök i London ville köpa dartpilar, varpå han frågar en expedit följande: "Have you got any piles?" (pile=hemorrojd).

Konversation mellan pilot (nationalitet okänd) och flygledare på Sturup en majdag för några år sedan. Pilot: "What are those yellow fields below us?" Flygledare: "It´s probably rapefields." Pilot: "Oh, you have fields for that in Sweden?"
 
En polare stod vid en korvkiosk i Trollhättan och väntade på sin mat. Potatismoset var slut och medan han väntade på att mer mos skulle bli klart dök det upp en annan kund. Den nya kunden visade sig vara engelsman. Polaren vände sig till engelsmannen och förklarade vänligt: "You must wait for the moose."

Två vänninor var på cykelsemester i Holland och en solig eftermiddag blev den ena väninnan trött och yr och kände sig som hon skulle svimma. Varpå den andra begav sig till närmsta hus för att be om ett glas vatten. "Please, could I have some water because my friend is swimming!"

Två goda vänner drack glögg på skansens julmarknad. Två japanska turister undrade vad de drack och fick svaret: "It's warm red wine with russians in it."


Avslutar med en:



Mår: Oförändrat! Mår bra, men är lite sömnig!

Har: Övningskört! En gång med mamma, och en gång med pappa!

Ska: Snart lägga mig och läsa Stieg Larssons Flickan som lekte med elden.

Vill: Ha mitt körkort klart!

Borde: nog sova!?

Planer för dagen: Dagen är ju ganska snart avslutad, och den gick väl efter den planeringen som jag tänkt gjorde i förmiddags!

Planer för morgondagen: På jobbet ska vi spela upp en teater för alla elever! Efter jobbet ska jag leka med Lovisa och sen ska jag och Anna ta en promenix!

Hoppas: Att min farmor ska känna sig bättre snart. Hälsade på en kort stund idag, men då hade hon lagt sig så vi sa bara hej och skulle ses en annan dag! Lilla farmor!


Söndag!




Mår:
Bra, men lite trött! Festen igår var kul, men det känner mig lite seg idag!

Har: Haft nattgäster här inatt men de har nu åkt hemåt mot Lilla Edet!

Ska: Åka till Alingsås om en stund.

Vill: Att körningen idag ska gå bra! :)

Borde: Kanske göra lite fler legobokstäver?

Planer för dagen: Alingsås! Och planen där är middag, körning, ett besök hos farmor och förhoppningsvis kan mamma klippa mina toppar också!

Dagens träning: Idag blir det nog lugnt på träningsfronten!

Kost och hälsa!

Lite tankar och funderingar kring kost och hälsa!



FRÅGA: Kan jag genom att göra sit-ups få min mage lite mindre ?

SVAR: Definitivt inte ! När du tränar en muskel, blir den större. Därför bör du inte göra sit-ups, såvida du inte strävar efter att ha en stor mage.



FRÅGA: Är simning bra för figuren ?

SVAR: Tja, se på valar



FRÅGA:
Jag har hört att idrott är bra för hjärtat och kan förlänga livet, stämmer det ?

SVAR: Ditt hjärta är programmerat till att slå ett visst antal slag under livet. Kasta inte bort dem på träning !! Genom
träning slår hjärtat snabbare, och du förkortar livet ! Vill du leva längre ? Ta dig en tupplur !



FRÅGA:
Borde jag skära ner på måltider innehållande kött, och äta mer frukt och grönsaker ?

SVAR: Här måste du försöka att förstå logisk effektivitet. Vad äter en ko ? Gräs. Och vad är det ? Grönfoder. Så en biff är inte något annat än ett effektivt sätt att äta grönsaker på. Ät kyckling, och få i dig majs! En fläskkotlett kan ge dig 100% av rekommenderat dagligt intag av grönsaker !



FRÅGA:
Borde jag minska på mängden alkohol jag dricker ?

SVAR: Nej, tvärtom. Vin är gjort av frukt. Brännvin är destillerat vin. Det betyder att de tar bort vattnet ur frukten, och
så får du ändå mer av det goda, sunda innehållet. Öl görs av sädesslag, det säger allt.



FRÅGA:
Är choklad osunt ?

SVAR: Är du tokig ? Kakaobönor=bönor och bönor, linser o dyl är vansinnigt nyttigt, vet alla, eller hur? Det är den bästa "feel-good"-maten man kan få !!



FRÅGA:
Är det viktigt att vara i god form ?

SVAR: Rund är en form, så god som någon !



Jag hittade dessa hos
Junitjej och tyckte det var lite roligt! :)

Så här ska det ju se ut!

Add Video to QuickList 


Fifilura!

Japp, då var det lördag igen! Veckorna går snabbt, och det rä ju skönt att helgen kommer fort igen, men samtidigt så undrar man lite vad man gör med tiden! :) Arbetsveckan har gått bra, men det blir lite speciellt när man har inne vikarier och så, men vi brukar fixa det galant!

Skulle ju inte skriva en novell nu, så här kommer det:


Dagens:


Mår: Bra!

Har: Spelat innebandy 1 tim och 20 min. Ätit en härlig lördagsfrukost! Städat lägenheten och nu tagit ett välbehövligt och skönt bad!

Ska: Inom kort göra mig iordning och gå till Systemet!

Vill: Ha en kul kväll!

Borde: nog inget speciellt, faktiskt! Så få "borden" som möjligt är att eftersträva!

Planer för dagen: Till torget och handla lite, fifilura, och gå på fest!

Dagens träning: Innebandy. Gick faktiskt hyfsat bra idag! Andra matchen var askass för min del, men tredje funkade riktigt fint och jag gjorde några najs mål! Fick även Niklas att kasta in sin klubba i spegeln - det är ett bra tecken när motståndarlaget blir förbannad på en! :)

Saknar: Inte så mycket just nu!

Det var de punkterna jag fick fixat med nu! 

Ha en bra dag!

KRAM ELIN

Dagens!

Dagens

Mår:
Bra, men lite trött! Flänger som en vante runt i klassrummet för att hinna med alla ungar! Men när de väl är igång så blir det ju aningen lättare!

Har: Rast!

Ska: Snart gå ut i parken!

Vill: Att min farmor ska må bra!

Borde: Kopiera upp en del material, men som sagt - jag har rast!

Planer för dagen: Springa hem, och sedan är det möte för att bilda Bostadsförening.

Vill: Att mötet ikväll ska vara givande och att vi kan få köpa loss vår lägenhet!

Saknar: Andreas

Längtar efter: Helgen!

Ser fram emot: Springrundan...

Dagens träning: Tror ni har förstått det nu? En joggingtur och enligt planeringen så ska den gå från jobbet och hemåt.

Dagen i kortform!

Ska nog ta och försöka uppdatera oftare, men kanske inte skriva en novell varje gång. Det är ju därför det inte blir av, för man (jag) skriver så mycket! Men Taninen har en bra sak på sin blogg, som nu även Spessartin har infört och jag är ju inte sämre än att jag hakar på trenden! :)

Dagens

Mår:
Bra! Har vart på ett riktigt bra boxpass nu, och adrenaliten sprutade! Riktigt kul, riktigt svettigt och riktigt jobbigt!

Har: Varit på utflykt med barnen idag och de var så duktiga! Vi var på Astrid Lindgren konsert i Kronhusbodarna. Konserten var bra, och dagen var mycket trevlig!

Ska: Äta mat! Färsk pasta med sås står på menyn!

Borde: Betala räkningarna!

Planer för dagen: Äta min pasta. Sen ska jag läsa Flickan som lekte med elden av Stieg Larsson.

Vill: Ta mitt körkort!

Saknar: Andreas

Längtar efter: Morgondagen! Då kommer Andreas!

Ser fram emot: Lördagens fest kan bli kul! :)

Ha det gott!

Kram Elin

En riktigt skön helg!

Helgen ute på Skaftö har varit underbar! Den har innehållt många olika delar såsom promenader, föräldrabesök TP, Tv-tittande, sovande, mys, god mat, vin, ostar (mmm inbakad Brie) och massa mys!

          

      

 

Minisemester!

I helgen ska vi ut till Skaftö och ha lite semester! Ska låna stugan därute, och bara mysa! Ska bli så skönt att komma iväg. Andreas är på väg upp nu från Helsingborg så när han kommer packar vi in i bilen och beger oss! Får handla lite och äta något på vägen, så vi slipper ställa oss och laga mat när vi kommer fram. Imorgon kommer föräldrarna ut på lunch, men annars har vi inga som helst planer för helgen! Skönt!

Hoppas ni alla får en trevlig helg, för det ska jag ha!

Helén - GRATTIS på födelsedagen imorgon!



Maria - KUL med telefon, ringer dig!!!!!

19 % Norrlänning

Det är jag de'! Jupps!

Gjorde ett test på
Norrmejerier.se och det visade sig att "Letar man riktigt noga hittar man en norrlänning i dig. En pyttepytteliten." :) 



                     


En fin kväll i Fiskebäck

  
Hade en mysig kväll med Lovisa nere i Fiskebäck! Hon cyklade och jag sprang/gick bredvid! Var riktigt fint och höstigt ute så det blev en härlig kväll! Blev en del fina bilder med min telefon! :)


   



image225

   

Gårdagens fråga...

... handlade om vem, av tre olika personer, som man skulle ha valt till världsledare om man hade haft möjligheten att välja.

Dessa tre var beskrivningar av tre kända ledare....

Kandidat 1 hette Franklin D. Roosevelt

Kandidat 2 hette Winston Churchill

Kandidat 3 hette Adolf Hitler

När jag läste beskrivningarna av kandidaterna och skulle välja så var det nummer 3 som lät som mest seriös. Vilket gjorde att man chockades när man läste att det var en beskrivning av Hitler, som var en person som jag inte hyser någa som helst sympatier för, utan snarare tar avstånd ifrån.

Bebisen som låg i magen? Det var Beethoven det!

(Vill verkligen klargöra också att detta test inte ändrar min åsikt angående Adolf Hitler.)

Apropå svåra beslut

Tänk dig att du är en av de få utvalda som ska välja en världsledare, en president, som ska styra över alla länder på vår jord och frambringa fred och välmående bland såväl människor som djur. Du har tre kandidater att välja mellan.

Kandidat 1: Han samarbetar med mutade politiker, konsulterar astrologer och har två älskarinnor vid sidan om. Dessutom kedjeröker han och och dricker ett tiotal glas Martini varje dag.

Kandidat 2: Han har fått sparken från två arbetsplatser, sover alltid till klockan tolv på dagen, rökte opium under sin ungdomstid vid universitetet och dricker en hel flaska whiskey varje dag.

Kandidat 3: Han har fått en hjälteutmärkelse av sitt land, är vegetarian, röker inte, dricker inte och har inga skandaler bakom sig. 

~Vilken av dessa kandidater skulle Du välja? ~

När vi ändå är inne på tuffa beslut så finns det en fråga till. Tänkt dig att du känner en gravid kvinna som redan har åtta barn. tre av dem är döva, två är blinda, en är förståndshandikappad och kvinnan själv har syfilis - skulle du då rekommendera henne att behålla barnet?




(Frågorna är hämtade ur Herrarnas klämmig Dassbok)

Svaret....

... som alla har väntat på, dagens träning blev........ (trumvirvel) ...............


BOX - och det var superkul! :)





    

I valet och kvalet! :)

Har ett svårt, svårt problem just nu! Vet inte hur jag ska göra.... vad ska jag välja???? ;)

Som ni kanske hajjar så handlar det inte om ifall jag ska ta det där chefsjobbet, eller om jag ska bli president eller så! Njae, mtt problem är av lite mindre art, och det handlar om min träning för dagen! ;) Sk ajag sticka ut på en löprunda, eftersom vädret är så fint!? Eller ska jag gå iväg till gymmet och köra ett boxpass?!

Boxpasset var det som var inplanerat för dagen men eftersom vädergudarna har gett oss riktigt fint höst-löpar-väder så är man ju lite sugen på det! Det alternativet såg ännu trevligare ut då jag hittade ett trevligt mail i inboxen för en stund sen. Har nämligen bestämt mig för att gå med i en löparklubb, och inte i vilken som helst utan i
IK jogg och jag fick ett mycket trevligt välkomstmail idag! :) Då blir man ju taggad att springa lite till! :)

Men boxen är också lockande, och det lutar ändå mot det idag! Behöver lite nyheter i träningen också, och det vore kul att köra ett rejält pass faktiskt! :) Kan vara bra att hoppa på det så här i början också när det är fler nya! :) Och om det inte blir innebandy efter jobbet imorgon, så kan jag ju faktiskt springa imorgon! 

Ja ja, jag låter er veta sedan när jag velat klart! :) 

Kram Elin  



Skön helg!

Har, hitills, haft en ritkigt skön helg!

Igår var vi iväg och spelade innebandy kl 8, och det var ritkigt skönt! Var 8 stycken som spelade så det var kul att det kunde bli lite av det hela! Blev ett högt tempo, iaf första matchen, och under de resterande två matcherna så gick tempot ner en aning! Var kul att spela igen, och för min del gick det väl hyfsat. Fortfarande det där med klubba och boll som krånglar till det, men lite mål blev det iaf varav ett var riktigt snyggt! :)




Efter det så var vi hemma och åt lite och såg på en film. The Number 23 såg vi och jag tyckte den var ritkigt bra! Sedan städade jag undan lite inför kvällen medan Andreas var iväg och handlade. När han kom hem så började vi förbereda maten så det mesta var klart inför kvällen. Skönt när man har en sådan dag att man kan ta det lugnt och slippa stressa med det!




Helén och Tobban och flickorna kom vid 18-tiden och det var jättekul att se dem igen. Flickorna var så söta, och väldigt spända på att få komma hit! Vi åt middag strax efter att de kom, och sedan hann vi även med lite Singstar, lite pyssel och titta på lite fotografier. Det var väldigt roligt att träffas igen och det blev en trevlig kväll!

Idag så har vi inget planerat, och det lutar mot ett besök på Allum. Jag vill förbi Bellbox som har en affär vid Allum, och en vid Freeport. Skulle behöva lite nytt schampoo och balsam och där finns det till riktigt bra priser. Annars så vet jag inte vad vi ska hitta på under dagen, och det är skönt att ha så lite som möjligt inplanerat!



~Hoppas du får en bra söndag! ~

Torsdag!

Studiedagen idag var mycket givande, och musiklektionen på förmiddagen var väldigt rolig! Blev lite blandat av nya sånger, spela bas, djembe och lite gitarr! :) Så nästa steg blir nog en liten gitarrskola för det hade varit kul att kunna spela lite tillsammans med barnen!

När jag kom hem så vilade jag lite och sen skulle jag bege mig till Friskis för att springa! Själva gruppen var inställd idag för ledarna var på utbildning, men vi var några som sa att vi skulle ses ändå! Jag beslutade mig för att springa till lokalen i Majorna för att få in ett lite längre pass och jag kom dit nån minut efter 18.30 när vi skulle ses! Men där var ingen. Var en gubbe jag kände igen från tidigare gångerna, men ingen av de tjejerna som skulle komma! Väntade där ett tag men sen struntade jag i det och sprang vidare. Och det blev en lång runda!

Från Friskis sprang jag genom Majorna till Slottsskogen och sedan till Botaniska och genom där upp till Änggårdsbergen! Var så himla skönt där uppe, och underbart väder! Kändes, och syntes, att det är höst i luften nu men det var väldigt härligt! Sprang dock fel någonstans, så kom på helt nya vägar och visste inte riktigt vart jag var på väg! Men sedan såg jag en skylt mot Eklanda och till slut kom jag ut där! Så därifrån sprang jag hem! Totalt blev rundan ca 17,5 km, lite svårt att mäta biten i Änggårdsbergen men tiden jag avr där inne får avgöra lite! Hela rundan tog iaf 1 tim 44 min så var bra! Första långpasset sen maran, och det kändes ritkigt bra! Skönt!!

Lite seg i kroppen nu dock, så det blir till att gå och lägga sig nu!!

Ha det gott!

Studiedag!

Idag är det studiedag för lärarna, och vi ska fortbilda oss inom våra ämnesgrupper. Jag har valt praktiskt - estetisk grupp och så har även Lina och Suanne gjort. Vi är en ämnesgrupp (vi tre, och musikläraren, slöjdläraren och bildläraren) och vi ska själva komma på hur vi vill lägga upp vår fortbildning. Vi, och Susanne, ska få en musik/rytmik-lektion med musikläraren idag! Ska bli kul att se vad han har knåpat ihop för oss. Slöjdlraren och bildläraren ska på studiebsök på en annan skola.! Vi har även fått en pott med pengar som kan användas om man hittar en bra kurs, material eller annat man vill köpa in! Tror detta kan bli bra!

I övrigt så har det hänt lite på skolan i veckan! i tisdags var vi kallade till möte med skolchefen, som då berättade att han sålt skolan!! En timme senare fick vi träffa den nya ledningen för skolan. De kommer från en koncern - A New Learning, och de driver t.ex.
Vittra. Och vår skola kommer hamna under deras ledning på något sätt. Än så länge så vet vi inte så mycket, och jag kan inte säga något om hur det kommer att bli! Men vi får anta, och hoppas, att det kommer gå bra! Detta året ska fullföljas som planerat, och sedan diskuterar vi längs vägen vid ev. förändringar!

Nä, dax att bege sig till bussen strax! Här ska tas ton! :)

Min nya leksak! :)


Lite grönska

Avslutar kvällen med lite bilder på växterna hos oss!



      


 ~Orkidéerna verkar trivas nu, och en har t.o.m. knoppar igen!  ~



     



~Vår stora växt, som klättrar upp i taket nu! ~







Till Karin!

Karin, jag tillägnar dig denna bild!!!



image210

En go' gubbe!

Efter en dag på jobbet, och därefter en eftermiddag hos Lovisa så var planen att ge sig ut på en löprunda! Velade lite mellan det, och att gå till gymmets konditinsmaskiner men det fina vädret tog över beslutet och ut skulle jag! På vägen ut kom jag på att jag skulle ta med och slänga soporna och sprang in efter dem! Soptunnan står utanför gården och jag gick dit, men vid våra tunnor finns ingen hållare för kompost så jag och slängde det i en annan tunna en bit bort (vid andra gården) och sedan var det dags att ge sig iväg!

Då hördes en röst "- Ursäkta mig, får jag fråga vart du bor?" Det visade sig att "soppolisen" var ute och spatserade! Han förklarade på ett trevligt sätt för mig, som inte förstod någonting (!), att deras soptunnor tillhörde deras nybildade bostadsrättsförening och att de betalade för sophämtningen, och att sophämtningen dessutom var beräknad på antalet hushåll i föreningen! Detta hade jag ingen aaaaning om, och jag bad så hemskt mycket om ursäkt för mitt misstag! (Visste väl lite sådär att det var en nybildad bostadsrättsförning, och att tunnorna antagligen (!) tillhörde dem, men ändå...)

Sedan stod jag och Janne, som han hette, och pratade i 25 minuter! På såpass kort tid fick jag fran ganska mycket fakta om Janne.

* Han jobbar som Polis, och har sett hur det kan gå fel för ungdomar även om de försöker skärpa sig!
* Han och frugan flyttade in i sin nuvarande lägenhet 1983, men dessförinnan så bodde de i varsin tvåa i området. Hon på deras nuvarande gård, och han i 57:an här på min gård. När det bärjade bli lite dax för dem att stadga sig så bytte de sina tvåor mot en en trea med gillestuga (120 kvm)  - deras nuvarande lägnehet.
* De har en gång blivit erbjudna att köpa ett fint hus på Blåbärsvägen, men frugan tackade nej! Big mistake, men hon har nästan erkänt detta misstag nu!
* Han har en dotter som har gått låg, - mellan, och högstadiet på skolan här intill, och hennes fröken var en underbar människa vid namn Inger.
* De har bytt hyresvärd ett antal gånger, den ena värre än den andre.
* För ca 7 månaders sen så fick de läge att köpa sin lägenhet för ca 800 000 och nu kunde de vara miljonärer. . En liknande lägenhet såldes nämligen för 2 månader sedan för 1,5 miljoner. Dottern har också köpt en lägenhet på gården!
* På tiden då det begav sig så sprang han en del i Påvelund och Ruddalen - finfina rundor!

Det är en hel del man kan få fram i ett samtal med en människa som man aldrig träffat innan, och som börjar samtalet med att förklara ett och annat men sedan visar sig vara en riktigt Go' Gubbe! :) 

Kvällsrundan då? Jodå, slutligen kom jag ut på den och det var riktigt skönt! Sprang 7,15 km på 40 min vilket gav mig en snittid 5.36/km! Bra! Kändes som om jag hade ett lätt och bra löpsteg idag också, och det var ritkigt kul att springa! Nu sitter jag här efter lite kvällsmat och ska ta tag i att måla en clown tills imorgon! Imorgon kommer nämligen Månkemire på besök och då ska vi få träffa bokstaven C. Cykel-Conny som jobbar på cirkus, och på cirkusar finns det clowner och det får bli vår skapande uppgift imorgon! Ska försöka oss på pastellkritos tänkte jag - kan bli spännande! 

 ~~~~~~~

Kvällen avslutas med en tanke! Hur kan två människor samla på sig så himla mycket skräp? Vi startade ju vår stora rensning förra helgen och fyllde en hel bil med saker som Andreas tog ner till Helsingborg! Trots detta så fanns sorteringssuget kvar igår, och efter frukosten så tog vi tag i det igen och vi kom t.om. ner och gjorde iordning i förrådet! Och ytterligare en fullastad bil blev det! Nu är lägenheten väldigt fin, och min garderob är nerplockad och jag har istället fått en hel Walking Closet - oerhörd lyx! :) Känns riktigt skönt att ha sådan ordning på allt...... för ett tag iaf.....

Kram




Utlovad uppdatering

Japp, jag lovade ju tidigare idag att jag skulle uppdatera er när jag visste vad som skulle hända denna dag! Dagen är ju inte slut än men kan ju berätta hur det sett ut än så länge!

Efter en del diskande och lite fixande här hemma så begav vi oss mot Kunsgmässan i jakten på en tröja till Andreas! Han hade sett en där vid ett tidigare besök, och nu ville han ha den! Väl där så kikade vi på MQ men där var den slut, och sen fann vi den på Brothers så lyckan var total! Själv köpte jag inget (!) MEN jag hittade snygga jackor på Zara! Vill verkligen ha en av dem, men vet inte vilken. Båda var ganska klassiska men men små fina detaljer! Får se hur det blir med den saken. ´

När vi kom hem därifrån så stack jag ut en runda för att springa! Sprang i backarna i Påvelund, och det kändes att det var ett tag sen man tog ett sådant pass. Första varvet tog 8 min 40 sek, medan andra varvet ( i motsatt riktining) tog 9 min och 30 sek. Lite seg i benen var jag! Men kändes trots allt bra och jag fick en snittid på 5.15 min/km på hela rundan, så det var bra!

Nu ska vi snart avnjuta en god middag! Fläskfilé med Risotto och rödvinssås. Doftar underbart från köket just nu, Andreas lagade maten medan jag sprang! Återkommer med rapport om hur det smakade sedan! Men det blir nog imorrn, för sen ska vi på en Svensexa (!) för att se fotbollen! Blir min första, och antagligen sista, svensexa tror jag! =)

Hoppas ni får en bra kväll! Hejja Sverige!

Shopping....

Helgen inleddes igår med en promenad från jobbet till Backaplan! Där väntade jag på Andreas och för att låta tiden gå så shoppade jag lite. Vad ska man annars göra på Backaplan?! :) Det blev en gräddvit tunika på H&M, och efter en stunds letande även ett par jeans på MQ! Är väldigt nöjd med shoppandet, och den där ritkigt fina toppen på MQ kommer nog komma hem i en påse vilken dag som helst! :) Mobilen som jag är på jakt efter har tydligen utgått (?) men den kommer ändå in i vissa affärer än, får se om man hittar den annars får jag välja en annan!

Efter shoppingrundan så åkte vi till Maxi för att inhandla lite ingredienser för vå indiska måltid. Tandoori chicken stod på menyn, och vi var väldigt hungriga när det väl var dags för middag! Hmmm, de indiska riset var gott, Nanbröden var goda, den kalla youghurtsåsen var god, men den där kycklingen var ingen höjdare! Rejält starkt blev det, och ingen god stark smak utan bara starkt! Men men, vi åt iaf och sen avslutade vi kvällen med att se på
Perfume - The Storie Of a Murderer. Intressant film kan man nog säga. Thriler vet jag inte om jag skulle kalla den, mer av drama/thriller kanske. Ibörjan fick jag inget grepp om filmen, men den blev bättre och bättre och efter att ha sett klart hela så kan jag säga att den var bra, och imponerande! 




    
Idag så har vi inga planer alls för tillfället. Eller vi har massa planer, men vi har inte bestämt vilken av dem vi ska göra verklighet av! Får se vad dagen erbjuder, och det är ritkigt skönt att ha en sådan dag emellanåt! Jag får helt enkelt uppdatera er sedan om vad det belv för en sorts lördag!

Ha det bra så länge!

Träningskväll!

Idag blev det en jogg med Friskis igen! Ganska skönt att springa i ett gäng sådär, man tänker ju inte på att man tränar! Var lite seg i benen kände jag efter jobbet, och Danspasset från igår gjorde sig påmint men när vi väl kom igång att springa så tänkte man inte mer på det! Sprang längs Röda Sten och Nya varvet och sedan en svägn runt Toredamm innan vi återvände mot Friskis! Tror det kan ha varit ca 9 km eller så. Nästa vecka är ledarna på fortbildning (haha, de ska lära sig springa fort!) men vi är några tjejjer som ska ses där i alla fall och ta en runda! Skönt när man ändå är igång! =)

Igår var jag iväg på Sportlife! Blir riktigt fint där inne nu. Allt är inte klart än,m en det är inte lång tid kvar! Ser riktigt snyggt ut och ska bli kul att komma igång och träna där! Körde Dansaerobic igår och det var kul! Blir ju så totalt annorlunda mot vad jag är van vid, så kul att testa lite nytt. Tänkte boka spinning på lördag, men de passen kör igång först på måndag! Så får se vad det blir istället! Innebandy hade ju suttit fel men killarna har tydligen inte lyckats få tag i nycklarna till hallen än, så blir nog inget denna lördagen heller. Det är synd, för jag är grynt sugen på att komma igång och spela igen! Får se vad det finns för andra pass på lördag annars, men är det fint väder är ju en löprunda att föredra.

Har sett att jag fått en hel del besökare på bloggen de senaste dagarna, och det är ju kul - men nu undrar man ju lite vilka det är?! Vet ju vilka "stammisar" man har nu, men vore ju roligt att se vilka mer som hittat hit! Lämna gärna ett litet avtryck i kommentarerna!

Ha det gott!

Värsta röjjet!

Röj är ordet som får beteckna helgen!

Fredagen startade med After Work! Fick skjuts in till stan av Johan och Linda - Tack så mycket !:) Var ju inte så mycket röj kanske på After Worken men det var väldans trevligt och kul uppslutning! Bra arbetsplats med andra ord! :)

Lördagen tillbringade vi i Alingsås, med ett litet stopp in på 421 så att jag kunde köpa nya´träningsskor. Inneskorna har sett bättre dagar och det var verkligen dags att förnya sig på det området! Hittade ett par bra skor som det även var bra pris på, så slog till och köpte dem! Sen skulle vi över till OnOff för att äntligen inhandla ett Playstation 2, och tillhörande Singstar! Kul när vi kom in på pakeringen och upptäckte punktering på ena däcket. Så där blev det till däckbyte. Kanske inte så mycket röj det heller i och för sig! Fick iaf bytt däcket, inhandlat playstation och sen var vi på väg till Alingsås, aningen senare än vi tänkt! Väl där så tog vi en tur med hundarna i skogen, hälsade på famor där det blev lite kortspel och sen lagade vi god mat! Stannade där under kvällen tills mamma och pappa kom hem och då körde vi tillbaka till Göteborg!

Söndagen var den dagen med mest röj! Då rensades det flitigt i vår lägenhet! Vi röjde ur klädkammaren, garderober, bokhyllan och fick slängt en hel massa bröte. Massor åkte i sopor, en hel del är nu nere i Helsingborg för att säljas på loppis och ytterligare en del ska skänkas bort! Kände sotorligt skönt när detta var gjort, men man var bra trött på kvällen efter en hel dags städande! Nu återstår finputsningen som t.ex. dammsugning men det kanske orkas med ikväll annars tar jag hand om det imorgon!

Nu har jag varit hos Lovisa! Blev en cykeltur med henne som gick väldans bra! Hon har blivit duktig på det där, lilltjejen! Sen avslutade vi vår eftermiddag med att hoppa studsmatta, och jag fick lära mig många fina konster!
Nu tänkte jag bege mig ut och springa en liten runda och sen ska jag försöka få till stånd en tidig sänggång här!

Ha det gott!