Övningskörning, bio och barnvaktande!

Var ett tag sen jag uppdaterade nu, så ska försöka sammanfatta de senaste dagarna lite lätt här, innan vi ska bege oss till Alingsås!

Body Combatpass blev det ju i onsdags, och träningsvärken blev inte så illa som jag trodde! Kände allt av lite i axlar och rygg, men inte så farligt ändå! Men efter ett par omgångar så kan man ju ta ut rörelserna mer och då tar man i mer, och då blir det nog ännu bättre träning! :)

I torsdags så övningskörde jag och pappa efter jobbet! Möttes upp inne i stan, och körde runt lite överallt såsom Avenyn, Korsvägen, och andra ställen där det är spårvagnar, folk, cyklister, bilar och bussar i en härlig blandning! Funkade dock ganska bra ändå, och efter ett tag inne i stan så körde vi ut mot Kållered och övade parkering vid Ikea! Sen bar det av hem till Johan och Linda för att hämta mammas och pappas dator, och så sen hem till oss! Var ganska trött när jag väl kom hem, så det blev lite mat och sen halvsov jag på soffan tills Andreas kom hem!

I fredags hade jag ettorna istället för min F-klass, och det var kul att ha sina "gamla" barn igen! Deras lärare är ledig på fredagar, så jag kommer nog att ha dem varje fredag nu! Har en liten kille i den klassen som ligger mig varmt om hjärtat så vill gärna följa dem lite, och det är kul att se hur det går för dem! Efter jobbet mötte jag upp Andreas, och så åkte vi för att handla lite! När vi väl kom hem så kagade Andreas middga, och jag la mig och sov en timme! Hade bokat in bio på kvällen och kände att jag behövde nog sova innan bion, istället för på bion! :)

Efter maten så blev det Arn - Riket vid vägens slut och den var bra! Kul att se en så bra svensk film, och det syns att den är mer påkostad än andra svenska filmer. Själva storyn är också bra tycker jag så den var helt klart sevärd! Sen blir rollbesättningen lite rolig i svensk film, för vissa skådespelare förknippar man så starkt med någon roll att det är svårt att se dem i denna film! T.ex. att jag kopplar Morgan Alling till Tippen hela tiden, men det kanske säger mer om mig än om rollbesättaren!? 

                                
                
                                              arn_1.jpg
 Alling i röd mössa, längst upp t höger!                        Alling i Arn.
(Bild från svt.se)                                                                    (Bild från morganalling.com)


Igår var vi barnvakt åt Linnéa medan Karin och Jens var på bröllop! Linnéa var med Jens under själva vigseln och så, men när det var dags för middagen så kom vi till lokalen och tog hand om henne! Vi hade ett litet rum vid lokalen där vi tillbringade ett par timmar av kvällen. Där satt vi och pratade med henne, spelade SkipBo och åt mat! Vi fick ta del av bröllopsmiddagen så det var trevligt! Vi var i lokalen så att Karin skulle kunna komma och amma när det behövdes, och efter en omgång av mat så tänkte vi ta en åktur och köpa en tidning eller nåt, men det blev inte så! :) Lilltjejen skrek som en stucken gris när vi skulle ha i henne i bilbarnstolen, och vi fick inte koll på alla bälten hit och dit så vi tog vagnen och gick en promenad istället!

Idag ska vi till Alingsås igen, och åka med mamma och pappa till
Café Magnolia för att äta lunch! Ska bli trevligt, och jag ska nog få köra lite igen! I veckan som kommer är det körlektion inbokad, och känns bra att ha varit igång lite innan den nu! Hoppas att det ska gå smidigt, och lätt nu så man får det där kortet snart!

~ Hoppas du får en skön söndag ~

Träningsvärk!

Juppz, det kommer jag nog ha imorgon! :) Läste på Lindas blogg idag att premiären för Body Combat skulle vara på Frölundaanläggningen idag och jag skrev en kommentar att man kanske skulle försöka masa sig dit och testa på det då! Lite senare under dagen fick jag sms från Linda att hon faktiskt skulle hålla i passet, eftersom ordinarier instruktör var skadad!

Sagt och gjort, jag bokade in mig! 18.45 skulle starten gå! Då har jag ju supergott om tid tänkte jag, och började pyssla med kortet som jag fått beställning på! Karin, Jens, mamma och pappa ska på bröllop på lördag då Jens syster ska gifta sig och udnertecknad är anställd för att göra kortet,och passa Linnéa! =)

När man väl sätter igång att pyssla så går ju tiden fort och helt plötsligt var det dags att rusa iväg till gymmet! Hann fram i tid till passet, och det var ett grymt bra pass! Duktiga och bra instruktörer, bra musik och roliga kombinationer! Ibland undrar man ju dock hur man ska lyckas ha båda fötterna över marken och samtidigt ha i en fot och en göra en spark?! För visst var det så man gjorde, Linda?! =) Tar nog ett tag innan man är inne i det, men det blir ju bättre och bättre träning ju oftare man går! :)




Väl hemma igen så gjorde jag klart kortet och blev ganska nöjd med resultatet faktiskt! Sen blev det lite middag, och så lite tid framför TVn och nu är det snart dags att sova! :)



    

Helgen i bilder!

I lördags var det kräftskiva hos Jeanette och Martin! En väldigt trevlig tillställning, och det var verkligen kalasväder så vi kunde sitte ute, ganska länge iaf! :) Lite bilder på kalajset blev det också! :)


      

     


Igår var det en ganska seg dag här hemma, men efter ett tag så masade vi oss ut och var ute och gick i Änggårdsbergen i nästan 2 timmar! Var superskönt där, som vanligt, och en riktigt härlig dag! :)

       




Nu ska jag ge mig ut och springa en runda med Anna, och sen blir det middag framför TVn - fick ju äntligen Desperate Housewifes boxen från Martin och Jeanette så kommer nog tillbringa ett par timmar i soffan nu! :)

Teoriprov

Idag var det då dags! Dagen som så många frågat efter, men så få har vetat om! :) Var inte speciellt nervös innan under dagen, och inte heller när jag satt där och väntade! Det jag inte kan nu, det kan jag liksom inte trycka in sista dagen heller! Min bilskollärare kom förbi, för han hade en uppkörning på samma ställe och vi småpratade lite och han sa att det var lugnt ! "Ta det lugnt, läs noga och så klarar du det!"  Så det gjorde jag!

Kom in i salen och fick informationen som behövdes, och sen var det bara att sätta igång! Gick igenom alla frågor en omgång och svarade på alla men markerade de som jag var tveksam till! Sen gick jag tillbaka till alla markerade och kollade igenom dem, och till sist var det några kvar som jag verkligen inte visste! Så gick igenom alla frågor en omgång till, funderade över de där sista konstiga frågorna och sen var det dags att rätta! Då blev jag nervös! Först kommer frågan "Är du säker på att du vill avsluta, du kan inte gå tillbaka" och sen väljer man ok, och då kommer det upp ytterligare en gång. Shit, ska man kolla igen då eller? men jag tryckte snabbt på knappen, och väntade några sekunder och sen kom Godkänd upp på skärmen! Gott var det! :)

Var härligt att gå därifrån sen och känna att man kan lägga det åt sidan och slippa sitta med frågorna framför datorn varje kväll! Nu sk ajag köra så det ryker så att kortet snart är i hamn (garaget) :)






Spänning på spårvagnen!

Idag satt jag på 11:an på väg mot Järntorget och fick då höra följande mobilsamtal från en kille bakom mig (Jag citerar lite fritt):

- Ja, det är jag! Kan du skicka en profilbild på honom.... jag sitter på 11:an och vi åker ut mot Järntorget nu! Jag tror han sitter ett par säten framför mig. Han har rakat huvud, och en brungrön anorak! Han liknar han som vi ska kolla efter. Jag vet inte vart spårvagnen åker, men vi är iaf på väg till Järntorget, ochom jag pratar vidare med dig nu så ska jag se vart den tar vägen sen! Nej, han är själv, lyssnar på musik tror jag för han har hörlurar i öronen! Nu är jag vid järntorget, och det verkar som om vi ska fortsätta framåt mot Stigbergstorget!

Inte så att jag tjuvlyssnar eller så, men det var spännande för 2 säten framför mig satt killen som han bakom då tydligen höll koll på! Nyfiken som man är vill man ju åka vidare med vagnen ett tag till för att se vad som kommer att hända, men man vill ju inte stå ivägen för polisen (för det måste ju ha varit en civilpolis?) så jag hoppade av på Järntorget som jag tänkt, och promenixade till bilskolan istället!

Undra om det var en skurk?





En fartfylld helg!

Resan mot Finspång startade vid 16-tiden från Göteborg! Ett glatt gäng hoppade in i minibussen som skulle bli vår transport till Finspång! Skönt att sitta i en buss med likasinnade som inte höjer undrande på ögonbrynen när diskussionerna rör allt från snittider, till 6-timmarstävlingar! :)

Ett stopp på Max i Jönköping och sen for vi vidare, och fram emot kvällen hamnade vi i metropolen Finspång! Tog ett tag innan vi hittade fram till stugbyn, men till slut hittade vi vårt övernattningsställe! Blev lite informationssamling inför lördagen, lätt kvällsmat och sedan sänggång!

Vid 6.15 var det dags att vakna, klä på sig och ge sig iväg in till Finspång och Hotell de Geer för frukost! Frukostbuffé på hotell är ju perfekt, och vi hann få i oss en del! Vissa mer än andra :) Fixade även med oss lite proviant för den långa dagen! :) (Hemlis!)

Vid 8.30 var vi nere i parken och tittade på starten inför Ultraloppet! Var flera stycken som var galna (?) nog att ta sig an uppgiften att springa hela den 72 kilometer långa banan individuellt! Väldigt imponerande måste jag säga! Efter deras start så hämtade vi ut nummerlappar, ordnade vår startlista och gick igenom växlingsplatserna!

När det började dra ihop sig till start så önskade vi herrlaget lycka till, och vice versa, och sedan drog vi oss till respektive följebilar! Sedan började färden kring trakterna runt Finspång! Oj vad kul det var!  Körde till en växlingsplats, lämnade av en löpare och hämtade en annan. Stannade till med vätska utefter vägen för dem som behövde det och hejade på för fullt när vi körde förbi någon ur det egna laget! :)

Vi placerade oss ganska bra på en 2a placering som vi höll ganska länge! Någon gång under vägen så ändrades detta till en 3e placering men det ändrade vi tillbaka till en 2a igen! :) Efter ett par timmar i bilen, på växlingpslatser och med karta och laguppställning i högsta hugg var det då dags för mig att springa min sträcka, - delsträcka 8 på 5,3 km! Fokus under dagen (och veckan innan) hade inte varit på den egna prestationen, utan på lagets, så ett tag innan det var dags blev jag riktigt nervös! Stod vid växlingen och inväntade Karin som vi visste var nära, för speakern hade ropat ut hennes namn en stund innan! När vi väl såg henne komma spurtande var det sen full fart för min del! Min runda gick på grusvägar och stigar så tyvärr kunde inte följebilen hänga efter och hejja på, men det var en fin väg att springa! Tror dock man hade njutit mer av det vid ett anna tillfälle! :) Viss del av sträckan gick över en åker och där var det lerigt och halt, och det regnande. Men det var bara att ånga på, och när man kom in i skogen så var det lättare igen! Vid skylten att det var 1 km kvar var det bara att dra på en växel till och när jag såg växlingen så kunde jag spurta in i mål! Släppte iväg Sandra, och sen var min springuppgift avklarad i denna stafett! Kom in på 24.12 enligt Racetimers tidtagning, och det är jag nöjd med! Jag fick iaf bättre tid än vad vinnarlaget hade på samma sträcka, för den tjejen sprang på 26.37! :)

Totalt hamnade vårt damlag på en 2a plats, och herrlaget på en 3e plats och det är grymt bra jobbat av oss alla! Med tanke på förutsättningarna, med avhopp och liknande dagarna innan så var det ännu roligare att vi fick ihop ett helt damlag, och att vi faktiskt placerade oss! :) Store eloge till Philip också som tog sig runt hela sträckan själv - grymt starkt!!

Efter en dusch, och pizza så bar det av hemåt mot Göteborg igen! Blev en rolig resa, med väldigt mycket skratt! Var längesen jag fnissade, och skrattade så mycket! Det gjorde att resan hem gick ganska snabbt! :) Väl hemma så var jag supertrött så blev en kort stund i soffan innan jag istället gick och la mig! Somnade på stört, och sov riktigt gott!

idag blev det brunch med Tomas inne på Eggs & Milk vid Linné, och efter det tog jag och Andreas och promenerade hem hit och det var ritkigt skönt! Resten av dagen kommer nog gå i slappandets tecken, men lite mer teorifrågor ska jag klämma in också!

~ Hoppas Du har en skön söndag! ~


Finspång!

Idag drar vi iväg till Finspång för nu är det äntligen dags för stafetten! tyvärr har det blivit lite avhopp i damlaget som vi håller på att försöka fixa nu, in i det sista! Kan bli så att det blir ett mixat lag istället men det blir lika kul det! Bara vi får springa! :) Håller även tummarna för att en skada hos en tjej inte ska vara så illa som det sas, så att hon kan vara med ändå! :)

Annars har veckan varit ganska fulltecknad! I tisdags var det kalas hos mamma och pappa, så jag åkte till Alingsås efter jobbet och kalasade lite och så!

Sen i onsdags var det vår 7 årsdag, och den firade vi med att gå ut och äta! Och så fick jag en superfin blombukett av min älskling! :) Vi hade även sällskap av Johan och Linda, och det var nice! Blev middag på Galinis, och sen en tur på stan för att kolla in Göteborgs kulturkalas! Såg Ola när han sjöng en låt på Rix FM festivalen, köpte brända mandlar och sen var det inte så mycket mer på det kalaset! :)

Igår var vi och kikade på hus, radhus till på köpet! Känns som att man kanske får börja med något sånt och sen byta till hus senare! Det var 4 rum och kök, i två våningar! Övervåningen kändes ganska liten och trång, speciellt köket. Sen fanns det två sovrum, badrum och ett förråd/garderob! Men nedervåningen var jättefin med vardagsrum, gillestuga, tvättstuga och förråd! Vi får fundera lite på det där och så skulle man återkomma på måndag om man var intresserad! Sen låg ju huset i en länga vi känner till, och närmsta grannarna känner vi ju - Johan och Linda! :) Det får man ju också ta med i beräkningen!

Nu ska jag kolla igenom packningen inför helgen, och sen dra till jobbet! Åker direkt från jobbet till samlingsplatsen idag, och sen är det joggprat för hela slanten! Kommer hem nån gång imorgonkväll, men uppdateringen kanske dröjer lite ändå! :)

~ Ha en bra dag ~

Dålig uppdatering!

Jo, har inte blivit så mycket av den varan i helgen, men har haft fullt upp med annat!

I lördags var vi på Boda Borg i Karlskoga hela dagen med Linda och Johan! Det var riktigt roligt, och en kul mix av fysiska och kluriga uppgifter! Startade vårt äventyr vid 12-tiden och 4 timmar senare var vi klara, svettiga, trötta och glada! Var absolut ett ställe att besöka båda en och två gånger, så det rekommenderas!: )

I söndags var vi i Alingsås för att fira min farbror som fyllde 60 år! Kalasade oss lite där och sen tog vi en promenix i skogen med vovvarna! Sen var vi kvar i Alingsås ett tag innan vi körde vidare därifrån, och tog då svängen ut till doktor Johan som ska operera mamma och pappas dator lite! Den är lite seeeeeeg! :)

Har även sprungit lite igen, och känns hyfsat ändå! Inte så som man vill att det ska kännas inför stafetten på lördag kanske, men jag kan iaf springa! :)

Idag var det Kick off för all personal på skolan, och det blev på Sankt Jörgens Park Resort! Finfint ställe! Startade dagen med ett harmonipass, med yogainslag! Sen Stod det information, gruppdiskussioner, lunch och lite afrikansk dans och lite mer yoga på schemat! Helt okej sätt att starta terminen på! :)  

Nu är det dags att krypa i säng!

~ Elin

Boda Borg!

Nu ska vi strax ge oss iväg till Boda Borg i Karlskoga, så har en stund i bilen framför oss! Johan och Linda ska strax hämta upp oss och sedan beger vi oss! Vi ska dit över dan, så kommer hem ikväll igen, och om jag är vaken då så ska jag skriva om hur det var, annars får ni ge er till tåls tills imorgon!


Boda Borg...
..är äventyrshus där fysiska aktiviteter kombineras med intellektuell skärpa och kreativitet. I lag om 3-5 personer ska grupper lösa diverse svårigheter som de ställs inför i Boda Borgs olika rum. Alla uppgifter löser ni tillsammans inom en begränsad tid. Vi kan lova er att ni kommer att få några otroligt roliga timmar hos oss på Boda Borg.
Som i andra lagsporter måste ni samarbeta för att bli framgångsrika.






Lite seg!

Aningen seg är jag, måste erkännas! Tror, och hoppas, att det beror på jobbstartandet nu. Var ute och sprang i tisdags, och kroppen svarade inte riktigt som jag hade hoppats, och jag fick korta ner rundan en aning och ta det lite långsammare! Men får vila lite extra nu och hoppas att detta ordnar upp sig! Sjuk ska jag iaf inte blir, för nästa helg är det stafett! :)

Jobbandet har gått bra iaf, och inskolningen flyter på smidigt! Vart lite tårar (hos barnen då, inte hos mig)  men inte värre än att det går över när samlingen kör igång! Fått mycket positiv respons från barnen, och det är kul - eller vad sägs om kommentaren som en liten kille kom med andra morgonen när han kom in till oss: "Jag gillar det här med fritids!" =)

Ikväll kommer Andreas hem, men innan dess tänkte jag plugga lite mer teori och så fixa lite mat! Är väl på den nivån som det får ligga idag! Imorrn är det iaf fredag och första arbetsveckan är redan avklarad då! På måndag startar alla andra lärare, och det är studiedag med kick-off för oss i personalen på Sankt Jörgen Park Resort - mycket bra uppladdning! "Mat, dryck, information, tid för samtal och rekreation ges i lagom doser under dagen."  Nästan så man kan längta efter en måndag!

Ha det finemang!


~ Elin

Idag kör det igång!

Idag kommer det 13 stycken små spända och nervösa 6 åringar till oss för att börja skolan! Eller idag ska de egentligen börja sin inskolning till fritids, men det blir ungefär samma sak! Totalt ska 32 barn inskolas, och de kommer från olika förskolor så det är klart det är spännande! 4 nya fröknar, och (för vissa) 31 nya kompisar! Vi har träffat nästan alla på besök, och samtal, i våras men nu är det på riktigt! Får hoppas att det går hyfsat smidigt iaf, lite gråt får man räkna med men jag hoppas vi slipper samma trauma som för 2 år sen, då vi hade 2 pojkar som grät ända in i oktober! Själv är man lite nervös, men har ändå en känsla av att detta kommer funka bra! Mest nervös är jag dock för att ta hand om det barnet som flyttade till Sverige ibörjan av augusti och inte kan någon svenska, bara thai - det blir en utmaning!





Igår övningskörde jag med pappa efter jobbet. Möttes upp utanför polishuset - lägligt - och sen blev det 1,5 timme runt i stan! Gata upp, och gata ner! När jag kom hem var jag hyfsat trött men satte mig ändå med teorin och gjorde frågor ett tag! Kan ju vara bra att repetera, man vet ju aldrig när det är dags! ;)





Nu tror jag det är dags att pallra sig iväg till jobbet! Har en timme där innan barnen kommer, så vi hinner fixa iordning det sista och plocka fram lekmaterial, och kanske ta en kopp kaffe! :) Sen blir det nog inte en lugn stund! Ska kolla igenom nu innan också så att alla papper är med, för vi kommer inte in på datorerna på skolan nu. Vårt intranät ska göras om, men vi kan inte ens logga in och skriva ut dokument, så vi är helt bortkopplade från världen där! :)




                                 ~¨ * ¨~ Hoppas du får en fin dag ~¨ * ¨~

Desperat försök!

Ja, man får nog se det som ett desperat försök att hålla kvar semesterkänslan när man faktiskt sätter klockan tidigare än man behöver första arbetsdagen och sticker ut och springer innan jobbet! Jag börjar 10 idag, och morgonjoggar har ju blivit ett stående inslag i semestern, så varför inte fortsätta på det konceptet även idag då tänkte jag! :)

Sen när man väl börjar ordentligt och skolan börjar så kommer jag alltid att börja vid 8, och då måste jag åka vid 7, ev. 7.20! Jag tror inte att jag kommer sätta klockan så att jag sticker ut och springer kl 5.30.... observera: tror inte! Tanken finns ändå där "skulle ju kunna testa nåon morgon, det är ju så skönt efteråt!" 

Men men, nog för att jag börjar sent, men inte hur sent som helst så här kan jag inte sitta längre - nu ska jag göra mig klar för arbetsdagen!



                                          ~¨ * ¨~ Hoppas du får en fin dag ~¨ * ¨~

5 veckor går fort!

Jaha, så sitter man här dagen innan man ska börja jobba igen efter hela 5 veckors ledighet! Känns ganska okej ändå, är bara superdupertrött men det har att göra med att två grannar valde att lägga sin gemensamma födelsedagsfest som Öppet hus nere på vår gård igår och jag tror de stängde av musiken vid 2.30. Så att komma tillbaka till jobbet helt utvilad är kanske en utopi, men får försöka komma i säng tidigt ikväll! Startar även med sovmorgon imorrn och börjar kl 10, så ska nog funka! :) 

Är ju grymt skönt att vara ledig, men ska ändå bli kul att komma tillbaka! Blir en helt ny klass för mig nu (igen) så är alltid lika spännande att träffa barnen, och se vilka filurer man ska ha hand om! Sen kommer jag ju jobba ytterligare ett år med mina toppenkollegor, och det ska bli kalajs! :)  Nästa vecka är det inskolningsdags, och det ska jag och Anna ha hand om! Finns viss risk att man är trött vid veckans slut, men samtidigt ger det mycket tillbaka att  vara med och träffa barnen första veckan under inskolning!

Semestern då? Jo, det har hunnits med både det ena och det andra och det mesta är ju redan med på bloggen för viss uppdatering har jag ju faktiskt gjort! Det är väl senaste veckan som varit lite sådär med uppdateringen bara! Åkte från Helsingborg i onsdags med ett kort, men effektivt, stopp i Ullared! :) Och när vi kom hem därifrån blev det lite kräftskiva hos Camilla och Denis! Smaskens var det! :)

I torsdags var vi hemma på förmiddan, och jag hann plugga en del teori! Kändes bra! Sen fram emot eftermiddan så hämtade vi upp pappa på jobbet så övningskörde jag till Alingsås och så blev det middag där! Hann träffa lilla Linnéa en kortis också, så att hon fick sina söta kläder från oss! :)

I fredags åkte vi en tur ut till Hyssna och hälsade på Helén, Torbjörn och barnen! Var jättekul att se dem igen och det blev bad i sjön, Skip-Bo och grillning! Blev aningen senare än vad vi trodde, men trevligt hade vi! =)

Igår hade vi en slö dag! Sov ganska länge, och slappade på förmiddan och sen tog vi en tur ut till Johan och Linda! Blev lite fika, och jag fick lite produkter av Johan - tack! :) Pratade lite om
Boda Borg nästa helg, och det låter ju superkul! Efter besöket där så åkte vi och handlade och sen när vi kom hem så blev det en springtur! Andy hängde med och körde två varv på Påvelundsslingan, och jag sprang intervaller där igen. Gick ganska bra, men kändes lite tungt! Kom ut lite senare än vad vi tänkte också, så blev bara 5 intervaller men bättre än inga! :)

Igårkväll var det då partaj på gården här, och musiken va igång länge! Var inte lättaste att sova när det lät som om man befann sig i en spinningsal, men vi 2.30 så tystnade iaf musiken så då gick det lite bättre!

NU är det dags för frukost här och sen får vi se om det kan bli en tur till Alingsås för att klippa sig lite. Ska ringa o se om de är hemma, annars får vi hitta på ngt annat och ta klippningen en annan dag!

Ha det gott!