Personbästa!

Lite tjatigt att använda samma rubrik igen, men det känns som om löpningen går väldigt bra just nu! Skrev ju tidigare idag att det var dags att ta en kortare runda, för att få ihop veckans kilometrar! Mätte ut en runda på 6,29 km vid Påvelund-Hinsholmen som jag tänkte jogga runt! Andreas hängde med på cykeln - tack älsklingen! :)

Kändes bra när jag sprang men tänkte på att inte ta i för mycket med tanke på morgondagens långpass. Syftet med rundan var ju bara att låta benen gå lite, och få ihop mina kilometrar som sagt så jag sprang inte fortare än att jag kunde prata med Andreas längs vägen. Blev ganska förvånad när jag kom i mål på 29.31 min. Det ger mig en snittet 4.42 min/km, vilket känns väldigt bra! :)

Avslutningsvis sammanfattar jag månadens träning med ett ord - Personbästa! :) Alla tre kolumnerna (Antal kilometrar, Totaltid, Snitt min/km) har bättre värden än januari och februari!  

Januari  117,7 km   11:57:11  6,06         00:42:00       21:19:11  
 
 Februari  124,5 km   12:32:526,03      00:25:00    22:42:52     
 
 Mars  181,4 km   17:33:485,48      00:00:00    20:23:48     
 
 April  0,0 km   00:00:000,00      00:00:00    00:00:00     
 
 Maj  0,0 km   00:00:000,00      00:00:00    00:00:00     
 
 Juni  0,0 km   00:00:000,00      00:00:00    00:00:00     
 
 Juli  0,0 km   00:00:000,00      00:00:00    00:00:00     
 
 Augusti  0,0 km   00:00:000,00      00:00:00    00:00:00     
 
 September  0,0 km   00:00:000,00      00:00:00    00:00:00     
 
 Oktober  0,0 km   00:00:000,00      00:00:00    00:00:00     
 
 November  0,0 km   00:00:000,00      00:00:00    00:00:00     
 
 December  0,0 km   00:00:000,00      00:00:00    00:00:00     
 

Helg!

Japp, då var det lördag förmidddag och jag ska strax ge mig ut på en kortare joggrunda! Skönt att komma ut lite i det fina vädret och om jag tar 6 km idag så kommer jag fixa veckans kilometer! :) Ska på fotboll i eftermiddag med Jeanette och Martin men sk ainte åka förrän ca 14.30 så om jag tar en kortis nu så hinner jag ändå! Elfsborg - HIF på Ryavallen, eller Ryamattan som Andreas säger att den heter, blir det idag! Efter det åker vi tillbaka hit för lite mat och kanske spela lite spel eller så - lutar mot en väldigt trevlig lördag!


image91


I torsdags träffade jag Anna och vi tog en lugn skön jogg på Ruddalen/Påvelund! Väldigt kul att springa ihop och vi får passa på så länge hon kan springa! :) Då blev det iaf en runda på 11 km!

Imorgon är det kalajs för allra käraste syster! Hon fyllde 24 år i torsdags, så blir lite födelsedagsfika för henne! Kan ju inte skriva här vad hon ska få, för hon kikar ofta in här och är en flitig läsare av denna blogg. Men imorgon kan jag berätta! :)



image98





Efter kalasandet blir det långpass med pappa! Så alla ni som tänkt gå ut imorrn - Varning för hagel, snö, regn och motvind! Det blir nämligen oftast det vädret när jag och pappa har planerat in ett långpass! Trots goda väderprognoser för morgondagen så kan man inte lita på det, för väderguden verkar inte uppskatta goda motionspass - är han avundsjuk månntro? Bara för att han inte orkar haka på våra 24 kilometer så ska han ju inte missunna oss vårt lilla roliga! För det är faktiskt roligt, trots att vissa inte tror det!



Ha en fin lördag!

Kram Elin

Glass i stora lass!

Idag blev det en proemnix efter jobbet. Först var jagtvungen att gå till stadsbiblioteket för att lämna böcker där, och på vägen ner för Avenyn kom jag på att jag borde gå in på banken eftersom mitt kontokort håller på att ramla sönder! Shop til' you drop är ju mitt ordspråk ;) Sagt och gjort - in på Swedbank och ställa sig i köööööööö!

Sen var iaf kortet beställt och då var det vidare mot Handels för att kolla upp en sak åt Andreas! Sen tänkte jag ta mig till Förlunda Torg för att handla lite att äta innan jag kom hem, men missade den vagnen så knatade bort för att ta 50 bussen istället, och då missade jag självklart den också! Men men, kom en 91a strax efter och även om den tar jordens omväg hem till oss så var det bättre att ta den än vänta inne i stan. Var så hungrig vid detta laget att jag bata längtade hem! Så hemma blev det raka spåret till Ica på smycke och inhandla en VV pizza! Köpte även lite smaskig glass som jag har mumsat lite av nu, och är på betydligt bättre humör igen! :)

Testade GBS andra nya Youghutglass denna gången, Youghurtglass med Gräddkolasås och den var yummie! :)

158711-97



Här kommer lite glassfakta för glassälskare där ute!



Visste du att...

  • ...vi älskar glass i Sverige och äter 13 liter per person och år.
  • ...på ett år äter varje svensk en liter Big Pack i genomsnitt.
  • ...71% av alla glassätare tycker att de får glädjekänslor när de äter glass.
  • ...2 kulor Big Pack Light Vanilj innehåller ungefär lika mycket socker som en apelsin.
  • ÄNDRA! ...1 solero Red Fruits innehåller ungefär lika många kalorier som i en banan.
  • ÄNDRA! ...2 kulor Carte d`Or Jordgubb innehåller en fjärdedel av kalorierna i en ostfralla.
  • ...glass är det enda man konsumerar i fryst skick.
  • ...GB står för hela 80% av lättglassmarknaden idag.


 


Personbästa!

image91



Nej, jag har inte satt in fel rubrik - det blev personbästa idag igen! :)

Var ju inte så länge sen jag skrev om ett pers.bästa och då gällde det distansen och antalet kilometrar! Denna gången var det hastighetsrekord som gällde!  Så här såg dagens löprunda ut:

Uppvärmning - 2 km - 10,52 min (5,23 min/km)

4 kilometerspasset - 17,37 min (4,24 min/km)
--> Kändes riktigt bra, sackade lite på slutet. 3 km låg på 12 min.! Bra inköp av skor, de var riktigt snabba! :)

Nedvarvning - 2 km - 11,47 min (5,54 min/km)
  
Allt som allt gav det 8 km på 39,36 min, vilket gav en snittid på 4,57 min/ km! :) De nya skorna var snabba! :)


image95

50 kilometer!

Blev förra veckans träningsmängd! Känns bra att komma upp i det utan att man är död! :)

Idag har det blivit nya skor. Besökte Löp- och skokliniken och var lite skrajsen för vad det skulle kunna gå på. Nya skor är inte alltid det billigaste! Och så vet man ju inte vad de säger om inläggen heller! Men inläggen såg fräscha ut och kan användas ett tag till *phu* och skorna känna finfint och gick på 1000 kr, så har väl kanske egentligen tjänat lite pengar på detta? Enkel matematik! :) Så bra persdonal där som plockar fram exakt vad man behöver, och jag fattar inte hur han kunde veta att jag helst av allt ville ha rosa skor?! :) Så här fina är de:


image95


Nu är det dags för lite mat, och sen kanske jag tar mig en promenad för att testa skorna lite!

Ha det gott!

Kram ELIN

23 kilometer....

... i ett vårigt och härligt Helsingborg blev det idag! Var ca 15 grader när vi stack ut så det dröjde inte länge förrän jag sprang i t-shirts och shorts - årets första barbenta och kortärmade runda! :) Riktigt skön, och trots att det blåste så var vindarna ljumma och sköna! :) Enda gången det blev lite kyligt var nere genom stan för då sprang jag i skugga samtidigt som det var ganska mycket vind, och då kändes det lite kallare!

Måste bara klargöra en sak! Om ni någon gång ser mig springa och Andreas cykla förbi så är det antagligen så att han lider mest av det! han är ingen slavdrivare som cyklar bredvid sin springande flickvän och "piskar" på henne! :) Det verkar som om folk tror det för det är många som tittar mycket på oss när vi kommer springandes/cyklandes och eftersom vi pratar med varandra och så, så fattar de ju att vi är ute tillsammans! Han är istället väldigt snäll och underbar som cyklar med! Han servar med vatten, russin och banan! :) Och jag har en korg att lägga tröjan i när han är med, så det är väldigt snällt att han cyklar med! Älskar dig, Andreas! :)

Tror jag sprang ute lite för hårt idag, blir lätt så när någon cyklar med. Sen kände jag i benen att de var lite trött sen i torsdags, men det funkade ju ändå! Förra gången jag sprang 23 kilometer kändes det ju ritkigt bra och jag kunde sprungt på en stunds till men idag hade jag inte tagit en meter till när jag väl var hemma! Dagsformen avgör ju lite. Då sprang jag en söndag eftermiddag och hade vilat och ätit bra lunch osv. Idag var det lördag och hade bara en vilodag mellan fartlekspasset och detta + att jag sprang såpass tidigt att jag bara åt frukost och sen en banan innan jag sprang ut. Var dock en rejäl frukost så jag klarade mig gott på det, men det märks att det är avgörande hur dagsformen är! trots detta så klarade jag rundan på 2.20.47 så det var knappt 3 minuters skillnad mot förra gången! Så, så himla dåligt gick det inte - som jag trodde när jag var vid Raus och trodde jag aldrig skulle komma hem!

Industrivägen i Helsingborg är ingen toppenväg att springa på, by the way ;) men när man springer den så kan man förstå det där snacket om att Skåne är platt och att det inte finns backar....... säkerligen 4 kiloemeter raksträcka med ganska mkt vind - det var inte superroligt! Men jag kom hela sträckan fram! :)

Imorrn blir det nog liten stund på altanen igen. Satt ute och läste förut och det var underbart! :) Solen tar, kan man säga för nu har jag fina cykelbyxor på benen efter en löprundan! En nyans ljusare än min andra hudfärg! Mycket snyggt! ;)

Nu ska vi grilla! Kim och Linda kommer snart, så ska bli himla trevligt att träffa dem!! mumsigt med grillning också, blir många premiärer idag!

Trevlig kväll!


Kram Elin

Solen lyser, himlen är blå...

... Vad det är skönt att  leva då. Högt i topp går allas humör, och det är det som susen gör!

Välkommen våren! :) 

Igår ringde de då äntligen från VA-verket i Malmö... och beslutet blev... dum-du-du-dum-dum (trumvirvel) ett JA! Till 99% säkert att han får jobbet nu, bara nån VD snubbe som ska skriva på papper först! Grattis älskling, det är Du värd!!! Blir en knaisg och säkert jobbig tid också, men det fixar sig!! 

Helgen tillbringar vi nere i Helsingborg! Jag åkte ner efter jobbet igår och köpte med mig räkor från Götet som vi avnjöt här nere.

Vi har precis mätt upp en runda på jogg.se  23 km här nu som ska testas senare! Vi utgår från Brunnsparken och sen Filborna - Pålsjö - Stan - Hamnen - Råå och genom Raus hem. Jag vet inte om jag glömde nån stadsdel där så ni Helsingborgare som läser detta får ta rundan med en nypa salt! ;) Jag skrev att vi ska testa den sen, Andy kommer antagligen cykla med... han sa springa med, men vi får se! :) Vet inte om det blir idag el. imorgon. Jag har lite träningsvärk idag fortfarande. Körde fartekar på Ruddalen i torsdags och sen lite löpskolning och jag tror det är det som känns i min rumpa nu! :) Men men, kan va gott att träna bort det!

Underbart väder ute iaf, så ut ska vi!! Ikväll kommer Kim och Linda hit och det blir lite grillning!

Nä, nu ska jag sätta mig i solen och få energi!

Kram ELIN



8,5 kilometer

... blev det idag på tiden 44.04 min, vilket innebär en snittid på 5.11 min/km! Vilket jag är himlans nöjd med!

Dagen började med en hagelskur, men uppehåll medan jag gick till bussen. Sen regnade, snöade och haglade det hela morgonen och förmiddan så min plan var att ta mig till gymmet på em/kvällen för ville inte ha en dag till med löpning det vädret!

Jobbdagen flöt på bra. Hade en bunt mammor på besök, men de skötte sig också fint! En del barn som var kallade till läkarbesök idag så då passade mammorna på att hälsa på lite hos oss tills det var deras ungars tur att gå till doktorn! Men eftersom de skötte sig så fint så hann vi med både Helgboken, och att gå igenom Jämna och Udda tal! :)

Under eftermiddan blev vädret bättre och bättre och när vi var ute med barnen så var det uppehåll, men det blåste en del. Men då började jag fundera på att ta en runda ute istället, är trots allt skönare än ett löpband! :) Men vädret kan ju växla snabbt har man märkt så jag bestämde mig egentligen inte förrän jag kom hem!

Så ut blev det och jag tog rundan ner till Hinsholmen och Fiskebäck! En fin runda, och jag kände att jag kunde springa på bra idag och hålla det tempot också! Skönt! :)

Imorrn ska vi på utflykt med barnen. Vi ska på bio och se Pingvinresan, eftersom vi pratar om Antarktis nu! Blir kul! Ska ha med matsäck och så också, så jag har stekt pannkakor här som jag ska ha med. Den matsäcken som iaf blir mest matig! I mina pannkakor finner man också grahamsmjöl och rivna äpplen och kanel - och det blev smaskens kan jag lova!

Har jobbat lite hemma nu med att skriva in barnens IUP på datorn men nu får det räcka och jag tänkte jag kolla något Vänner avsnitt innan det är dags att sova!

Ha det gott!

Kram ELIN



image91

Söndag!

image91


Nu är jag i Alingsås, och sitter här efter en löprunda med pappa! Vi hade planerat in ett långpass på ca 20 km, men detta underbara vårväder med + 3 grader och växelvis ösregn, motvind och hagelskurar (Ibland var det dock alla tre komponenter samtidigt) gjorde att vi valde att korta ner rundan något men den stannade ändå på 14 km! Så det tycker jag vi får vara mycket nöjda över, för vi trotsade iaf vädret under många kilometrar! :)



                                   




Veckans träning kan inte mäta sig med förra veckans rekord, men jag har fått med de pass jag hade räknat med så det är ju fint. Kan nog vara bra med en lugnare vecka när man kört en mastodontvecka också! Så veckan som kommer kan nog bli lite mer träning igen! :)

Onsdag 9 km - 51 min. Sprang i Långedrag och Fiskebäck.

Torsdag - Backträning på Ruddalen. 10 km - 54 min. Såg ut så här:

Uppvärmning 15 min.

Backe 50 sek * 5 repetitioner
Lite jogg
Backe 65 sek * 5 repetitioner

Nedvarvning 15 min.

Söndag 14 km - 1.24.50

Så det slutade med 33 km denna vecka + 2 promenader à 45 min och en promenad på 1,30 h!

Ja ja, ska inte stirra sig blind på kilometrarna - jag vet det! Får ta nya tag nästa vecka!

Kram kram


Reklam!

Ja, nu var det dags för en reklampaus. Inte på TVn, eller jo det också, men här på min blogg! Den här glassen var supergod!



image89





Testa den - och njut!
För visst ser detta smaskigt ut? :)





image90



Fest, tvätt, sol, och lite mer!

Japps, igår så var det då dags för vår lilla fest! Emma kunde tyvärr inte komma för hon mådde inte bra, så det var väldigt synd! Vi saknade dig, Emma men vi får se till att det blir en omgång snart igen som du kan hänga med på!

Lotta kom hit vid 19.30 igår, och vi två åt och kollade på Let's Dance och inväntade de andra! Sara kom vid 21-tiden och då fick hon också en bit mat och lite att dricka! :) Vi satt och snackade och drack lite drinkar och runt 22-22.30 så dök Maria också upp! Dax att värma pajen igen, som förresten blev mycket god - recpet kan ges vid förfrågan! :)

Därefter blev det mer drinkar, mer prat och mer skratt! Vid 00.30 tyckte vi att det var en ypperlig idé att bege oss in till stan så det blev bussen in till stan och i rask takt tågade vi sen mot Dancin' Dingo! Där var det kul, som vanligt! ;) Kul musik, glada människor - ett bra recpet för en lyckad kväll! När klockan närmade sig 2.30 så tyckte vi att en bra kväll kan bli bättre - vi går vidare!

Jag och Sara skulle minsann festa hela natten och vi bestämde oss för Nivå..... dumt, dumt! Där inne var det 15-20 personer på sin höjd! Vår partystämning, som innan var väldigt hög, sjönk genast ner till minusnivå, och det blev raka vägen ut därifrån och ner till Brunnsparken för att ta bussen hem istället!

Men men, trots den där kvarten på Nivå så var det en bra kväll och vi hade roligt! :)

Idag så sov jag tills det var dags för tvättid klockan 12! Ner och lägga i tvätt i maskinen och sen blev det lite Vänner avsnitt och låååång frukost! Dagen har väl hitills mest bestått i besök i tvättstugan, diskat undan gårdagens disk och fixat iordning lite här hemma! Men jag tog mig ut en sväng förut och satte mig vid en husvägg i lä och läste en stund. Det var helt underbart skönt i solen! :)

Nu är det dags att äta lite och sen tänkte jag ta mig en promenix. Ikväll blir det nog en film, skulle jag tro! Får gå förbi Filmtajm på promenaden och välja någon som passar min kväll! Imorgon blir det Alingsås, besöka min gipsade mamma och ta ut pappa på en springrunda! Blir bra det!

Ha det bra!

Kram ELIN

Fest ikväll!





Japps, idag är det dags för fest! Maria, Lotta, Emma och Sara kommer hit - så det blir lite reunion! Ska ju försöka få till det 2 ggr/månad, men en gång varannan månad är ju också bra! :)

Det föll iaf på min lott att ha festen hemma hos mig, vilket är bra eftersom jag inte hunnit så långt med att göra mig iordning än! :) Just nu har jag inpackning i håret, lagar en paj, och skriver blogg! :) Blir quornpaj, som ska avnjutas med en sallad till! tror det blir smaskigt med quorn, fetaost, soltorkad tomat och purjo... och så creme fraice och äggstanning! Hoppas på det bästa!

Sen blir det nog en eller annan drink, och förhoppningsvis slutar kvällen på:

image87



Ha en bra fredagkväll, det ska jag ha! :)

Kram ELIN

Lilla mamma...

image83



Stackars min mamma! Idag skulle hon gå på en av sina skogspromenader med Fanny, och i en backe ramlade hon på något sätt och föll framåt. Hon måste ha tagit emot sig med händerna för det hela slutade med att hon bröt båda armarna! Tur i oturen var att hon hade ett läkarbesök inbokat på vårdcentralen inte så långt därifrån (ibland är man förutseende) men hon fick åka taxi in till sjukhuset för röntgen och så. Och nu sitter hon hemma och har båda armarna i gips.  Stackarn, hon kan ju inte äta, klä på sig eller ens gå på toaletten själv. Jag vet inte riktigt hur detta ska lösas - finns det något som heter VAF (Vård av sjuk förälder) istället för VAB (vård av sjukt barn)? Ska kolla detta på jobbet imorgon, barnen kanske vet hur man ska göra för de brukar vara kloka!



image86



Har varit lite trött dagarna efter långpasset men idag kom jag ut igen! Hade tänkt mig en runda igår men kände i hela kroppen att det var läge för ytterligare en dags återhämtning, så blev en kortare promenix istället. Men idag kom jag ut på en runda på ca 9 km, och därefter körde jag 3*100 löpskolningar! Så känns skönt nu!

Nä, ska strax kolla på TV tror jag, men först tänkte jag fråga om det är någon där ute som vet VARFÖR indianer hade fjädrar? Pratar om Nordamerika nu med barnen och vi tänkte låta dem göra varsin fjäderskrud men behöver ju berätta lite bakgrund om det också! Och så ska vi berätta att de inte alltid har dem på sig, så var inte oroliga. Har t.om. hittat en film om en Indianflicka i Kanada och hur hon lever :) 

Ha det bra!! 

KRAM ELIN  




 


Personbästa!

Börjar med att tacka Sandra och Marcus för en trevlig helg! Alltid lika kul att ses, och ni behöver inte vänta till sommarn för att komma upp igen! :)

image97




Japp, söndag kväll och det är dags att summera veckans träning!

* Måndag var det backträning med solvikingarna - ca 10 km (1 tim 13 min)
* Onsdag - Medelhårt distanspass - 10 km (55 min)
* Torsdag - Lätt distanspass - 8 km (48 min)
* Lördag - Lätt distanspass - 7,4 km ( 40 min)
* Söndag - Långpass - 23 km (2 h 18 min) Och här kom rubriken in i bilden! Längsta sträckan jag sprunigt :) Och bra tid blev det dessutom! Ska inta tråka ut er med vart jag sprang osv. men för den som är intresserad så finns en karta över rundan här:
http://www.jogg.se/?sida=map&id=747

Så summa summarum för v. 10:

- 5 träningspass
- 58,4 km
- 349 minuters träning eller eller 5 timmar och 49 minuter!
- En mycket nöjd Elin

Anna cyklade med idag när jag sprang. Hennes vad är inte riktigt bra så hon kunde inte springa men det var väldigt trevligt att du var med ändå! :) Hon hade ett väldigt roligt besked också, och jag önskar er all lycka!!! Är väldigt glad för er skull! Blir inte så mkt intervallträning med Anna i fortsättningen, men en och annan löprunda/cykelrunda/promenad hoppas jag detblir ändå! Vad är intervallträning jämfört med vad som väntar er! :)

Nu är det dags för lite te, och ett avsnitt av Vänner innan det är dags att sova!

Kram ELIN






 


Söndag!

Då var det söndag och Melodifestivalen har haft sin final - och det gick som jag (och många med mig) trodde! The Ark vann! Det gick även bra i min tippning för jag prickade in 1,2,3 , 5, 10 i alla fall! . Så jag vnn med 24 poäng över Fredriks 24 poäng och Magdas 8 p!  :) Ska bli gott med öl! :)

Nu ska vi in till stan och kika lite! Blir nog en lunch där också, och i eftermiddag ska det bli långpass. Tyvärr har Anna ont i vaden så hon kan inte springa med men hon ville cykla med ändå så ska bli kul att spruinga och snacka lite skit! :)

Ha en bra söndag!

Kram

La Grande Finale!

Nu var det ett par dagar sedan jag uppdaterade  här och så här dagen då la Grande finale går av stapeln så måste man ju ge sitt expertutlåtande, så håll ut gott folk ? det kommer lite längre ner men först får jag ju bara ge en tillbakablick av vad som har hänt sen sist!

  

I tisdags åkte vi till Alingsås efter att jag hade jobbat klart. Där blev det våfflor och sedan hjälpte mamma mig att fixa håret. Blev lite klippning av topparna och lugg, och sedan lite ny färg! Blev himla nöjd ? så TACK så mycket mamma!

  

I onsdags var det jobb som vanligt och efter jobbet var det en löprunda inplanerad. Var himla seg när jag kom hem och funderade på om jag verkligen skulle ut, men så blev det ändå! S jag sprang milen, och det gick bra. Var seg i benen och de kändes tunga, men klarade mig ändå runt på 55 min. så det var ju helt okej!

  

I torsdags så hade vi studiedag på skolan, så vi hade föreläsning på Fenestra Centrum! Föreläsningen handlade om Formativ bedömning och var ganska intressant! Kommer inte utveckla vad det innebär, för jag vill ju att ni ska fortsätta läsa resten av bloggen! När vi var klara där så sprack det upp och blev riktigt fint väder, så när jag kom hem stack jag och Andreas ut på en joggingrunda! Blev en jätteskön runda på 8 km ner mot Hinsholmen och Fiskebäck! Kom i ?mål? på 48 min. så bra jobbat av Andy!

  

Igår så var det dags för kalas för Asha, så efter jobbet var det hem och byta om och fixa i ordning sig för att sedan ge sig iväg! Väl där så blev det lite vin, lite spel och trevligheter! Var en mysig kväll och kul att träffas igen, blir inte så sällan som man får ihop allihop nu för tiden! Vi firade Jeanette lite också, eftersom vi inte kunde komma när hon hade kalajs. Jag gjorde kort till dem och de såg ut såhär:

 
  Ashas kort - som innehöll presentkort på MAC


   Jeanettes kort - som innehöll presentkort på Ticnet



 

Idag blev det ingen innebandy för min del, kände att jag behövde sömnen istället. Och imorgon ska jag och Anna ge oss ut på en långtur så sparar mig till dess istället. Ska nog ta mig ut en liten runda sen, men kanske någon kortare på 6-7 km!

 

I eftermiddag kommer Sandra och Marcus hit för lite Göteborgsbesök och schlagerkväll! Ska bli trevligt! Vi ska äta lite och så och sen blir det La Grande Finale! Maria och Linnea kommer också förbi för att titta så det blir roligt.

 


158711-79


Nu kommer min tipsrad inför ikväll! Vi har tippat på jobbet för att pricka in hur slutresultatet kommer att se ut placering 1 till 10, och vi har poängsystem och allt. Den som får mest poäng vinner en öl av de andra som är med. De som deltar i denna tävling är jag, Magda, Fredrik och Andreas sambo Anna! Anna skulle få sms?a in sin lista till Fredrik innan 20.00 ikväll men vi andra skrev ner våra igår. S jag har deras listor hemma också, men jag vet inte hur Anna har tippat! Spännande! Jag tror dock att kvällen kommer att sluta så här:

 
  1. The Ark
  2. Andreas Johnson
  3. Måns
  4. Sebastian
  5. Marie Lindberg
  6. Sanna Nielsen
  7. Sarah Dawn Finer
  8. Anna Book
  9. Sonja Aldén
  10. Tommy Nilsson
 

Nummer 1 och nummer 10 var ganska lätta att placera ut, men däremellan är det klurigt. Men jag, Magda och Fredrik har The Ark, Måns, Andreas och Sebastian i top 4 men på olika placeringar, så ska se vem som vinner!

 

Magdas lista

 
  1. Andreas Johnson
  2. Sebastian
  3. Måns
  4. The Ark
  5. Sanna Nielsen
  6. Sonja Aldén
  7. Marie Lindberg
  8. Sarah Dawn Finer
  9. Tommy Nilsson
  10. Anna Book
 

Fredriks lista

 
  1. The Ark
  2. Andreas Johnson
  3. Sebastian
  4. Måns
  5. Marie Lindberg
  6. Sarah Dawn Finer
  7. Sonja Aldén
  8. Anna Book
  9. Sanna Nielsen
  10. Tommy Nilsson
 

Må bäste man vinna, både i Melodifestivalen och i vår tippning! (Det borde ju bli jag)


 

Ha en bra dag!

 

Kram ELIN


Backträning!




Idag skulle jag och Anna träffas efter jobbet för att ta oss till Skatås och springa med Solvikingarna. Började lovande på dan, för vädret var fint och jag tänkte att det skulle bli riktigt nice med löpning efter jobbet!

Tji fick jag! Strax innan jag slutade så började det regna, och det avtog inte direkt heller! Men vi träffades som planerat vid 17-tiden och ifrågsatte faktiskt lite hur dumma man kan vara som ger sig ut på något som backträning en dag när det faktiskt regnar, ganska mycket till på köpet!

Uppe på Skatås så bestämde vi oss för att springa med den "lätta" gruppen. Förra gången vi var där så var de bara en grupp så då var det ju bara att haka på, men så tänkte vi att det är bäst att inte ta för svårt! Denna var inte för svår! Hehe, gubben som ledde gruppen har bog varit militär eller något annat trevligt i sin ungdom (var nog ett tag sen). Vi fick absolut inte springa före, eller vid sidan av, honom! Och nrä vi värmt upp, i ett hysteriskt lugnt tempo, och kommit till backen så gjorde han klart för oss att "Här pratar vi inte, här tränar vi!" Vilket gjorde att jag och Anna småfnissade mest hela tiden!

Sedan var det backträning. Började bra med att springa upp för backen 2-3 gånger och jogga ner, men sen körde vi den i grupp låååångsamt så att vi skulle känna studsen i benen och pendla med armarna på rätt sätt. Det var iof bra att bli påmind om detta, och han sprang även en bit med oss en och en, för att kolla vår löpstil. Till mig sa han "Bra... känner du nu? Det kan bli bra detta, om du övar!" Så jag får väl göra det då! Men efter 67567567 gånger i lååångsamt tempo och i regn så blir man faktiskt ganska kall, så det var skönt när vi fick springa på igen upp för backen! Efter backträning som varade i 40-45 (?) minuter så joggade vi lååångsamt hem igen!

Summa summarum kan man säga att det var givande, men nästa gång väljer vi nog den andra gruppen! Vi var så otrligt taggade när vi åkte upp dit och pratade om att vi skulle ta ut oss så mycket, och det blev ju inte riktigt så denna gången! Men bra att börja i denna grupp och se hur det var!

Skönt var det när man väl var hemma igen och kunde sjunka ner i ett varmt bad och läsa en stund, för att sedan inta en god middag! Då är man ändå rätt nöjd med sig själv!

Ha det bra allihopa,

Kram Elin

I väntans tider...

Haha, säkert en och annan som tänkte till där! Men vi går i väntans tider...På om Andreas får jobb i Malmö eller inte. Han var där på en andra intervju i fredags, och han grillades med personlighetstester och sånt under 2 timmar. Första intervjun tog 3 timmar så de har säkert fått en hyfsat bra bild av honom nu! Nu står jobbet mellan honom och en tjej, och besked väntas inom 1-1,5 vecka! Spännande!

Får han jobbet så får vi börja veckopendla ett tag, men vi har klarat det förut och klarar det igen! Vi börjar så och se hur det går. River inte upp hela tillvaron i Gbg och så nu, utan han får känna på jobbet ett tag för att se vad det är och jag vill jobba kvar på mitt jobb nu! Sen får vi diskutera om det igen efter ett tag och se vad vi ska göra. Kanske kan bli skåning för en liten tid, men Andreas har lovat att han vill flytta upp till gbg-trakten igen efteråt och bo i hus med mig då! Så ja, kan inte säga något direkt egentligen.


Jag vill helst jobba ett år till i förskoleklass på Fenestra, för har massa idéer jag vill testa på!

Något spännande om jobbet förresten? min kollega kommer inte tillbaka på hela våren så vi söker nu efter en ny förskollärare, och jag har tipsat min goda vän Lina Tolf att söka tjänsten! J Lina verkade helt på, och kommer skicka sin ansökan i dagarna, och i fredags pratade jag med chefen som blev väldigt intresserad av detta förslag! Hon frågade "är det en glad och bra tjej? Absolut, svarade jag. Skulle vara så himla kul att jobba med Lina, tror vi skulle få igång en väldigt bra verksamhet, så bättre val kan inte min kära rektor göra! Det lilla kruxet var att det i ansökan står startdatum 2 april? men Lina kan inte förrän augusti eftersom hon jobbar nu! Men isf kanske vi kan lösa det med vikarier terminen ut, och så kör vi på nya tag efter sommarn. Vet vi att Lina kommer i augusti så kan hon ändå vara med på föräldramöte med de nya föräldrarna under våren och så, så att de får se vem det är! Kan isf stå ut med en lite rörig vår om man vet att det blir bra sen för Den som väntar på något gott?

En jobbmässig sak till? jag har nu gått upp på 95% och startar med det nu ett tag för att se, har då lite timmar kvar att kunna fylla på, vilket jag säkerligen gör! Men skönt att slippa skriva upp alla timmar hela tiden, utan nu har jag dem och får lön för dem osv!


Är i Helsingborg nu, och har haft en mycket trevlig helg här. Åkte direkt efter jobbet i fredags och när jag kom fram så åkte vi till Kim och Linda och åt middag! Himla god mat blev det ? Linda, om du läser detta får du gärna maila receptet!

Igår var vi först på stan en sväng för lite shopping, gick runt och tittade ett tag och vi kom hem med en tunika till mig, lite nötter, torkad frukt och frön från Tasty House, och en burk marmelad från Fair Trade affären! 

När vi kom hem så stack jag ut på en liten löprunda. Sprang nere i Ramlösa Brunnspark, vilket var trevligt! Den är inte så stor men lämpar sig väl för backträning! Jag värmde upp i 10 min. Och sen hittade som en dalgång och så gick det upp två backar åt varsitt håll, så jag kutade upp för den ena, och sen joggade jag sakta ner och väl nere så fortsatte jag rakt fram och kutade upp för den andra! Varje backe tog ca 25-30 sek. att springa upp för och jag gjorde 10 backar allt som allt! Kul att man verkligen tog sig i kragen för att göra denna form av träning, blir sällan av om man är själv! Efter backarna så joggade jag ner i ca 10 min också, så allt som allt blev det väl 37 minuters löpning! Lite vårlöpning blev det för när jag kom springande på uppvärmningen så kom en igelkott över vägen, så då fick jag stanna och stretcha och prata lite med honom!



Efter löprundan igår var det dags att göra sig klar för kalas! Svärföräldrarna har fyllt år och det firades igårkväll! Det blev en medelhavsinspirerad buffé, och det var precis lika gott som det låter! Riktigt god mat blev, det och som tur är så blev det lite över och det får vi med oss hem idag! J Efter maten så smög vi oss iväg för att se Andra chansen! J Var kanske lite otippat med Sonja Aldén men men? Sen spelade vi ett frågespel som handlade om Sverige, var ju inte världens lättaste frågor så spelet höll på ganska länge. Men efter en bra kämpainsats så vann tjejerna!



Idag skiner solen ute och det är + 6 grader så jag tror jag ska ge mig ut på en runda idag också!  Andreas är med Markus och tittar på fotboll nu, men när han kommer hem ska han cykla med mig när jag springer! Blir väl om ca 1,5-2 timmar så får se vad jag ska roa mig med till dess, är det för kallt för att sitta ute i solen och läsa tro?!



Idag får vi alla hålla tummarna för Tomas också, han är nämligen ute i skidspåret idag för att ta sig runt Vasaloppet! Har på TVn nu så ska se om jag ser honom! Lycka till, Tomas!



Ha det bra allihopa, hoppas ni har haft en trevlig helg!



Kram Elin



Ps..Vi har fått en liten present också ? säsong 5 av Vänner!