28 km blev det!

image123




28 km blev rundan ungefär igår, vilket var väldigt kul eftersom det enligt träningsprogrammet skulle bli just det! :) Hade ju faktiskt inte mätt upp rundan innan, och under passets gång så bestämde jag faktiskt ny rutt! Så här blev det!

Startade här hemma och sprang över Ruddalen och sedan ner mot Frölunda Borg. Sedan till Marklandsgatan för att komma under leden och in i Änggårdsbergen. Dit är det ca 5 km! Därefter sprang jag in i skogen och jag vet att jag sagt det förr, men Änggårdsbergen måste vara bland de bästa löpställena! Hur mysigt som helst!

Well, well! Där inne sprang jag omkring i 53 min. och eftersom man inte kan mäta upp hur långt det är så räknar jag 9 km där inne! Så när jag kom till Eklanda andra gången så ringde jag Andreas och frågae om han hade tänt vara kvar hos Johan ett tag till. Jag hade nämligen kommit på att jag kunde ta mig frn Änggården till Lindome. Kan vara lite svårt att komma på rutten på långpass, men det visste jag iaf att det var långt! Och jodå, han kunde stanna nån timme till där!

Så sagt och gjort! Jag sprang ner genom Eklanda, bort mot Åbymotet och under vägen där så jag kom till Riskulla Industriområde. Sprang strax bakom en travhäst där, men efter ett tag fick jag springa om ekipaget! :) Vid Astra så svängde jag upp på Pepparredsleden och följde den! Värsta biten var förbi Santa Maria som har sin fabrik där, för där luktade det massa kryddor! :) Upp för den låååånga backen som vi hade kört nerför tidigare under dagen, och då sa jag något i stil med "Usch, vilken jäkla uppförsbacke om man skulle springa uppför den!" Hehe, så då har jag testat det också! 

Sedan följden jag den gångvägen längs vägen, och efter ett tag svängde den av men jag fortsatte vidare på den ändå. Tänkte att den säkert går en bit innanför vägen. Eefter en bit på den så kände jag inte riktigt igen nmig. Vi hade ju ändå kört vägen där tidigare under dagen så tyckte att jag borde ha sett de husen jag sprang förbi! Fick frågat en gubbe om jag var på väg mt Kållered! "Kållered? Det är ju åt andra hållet det!" Så förklarade han hur jag skulle springa och så fick jag vända och ta mig dit!

Väl på rätt väg kände jag igen mig och sprang på! Efter ett tag skymtade jag köpcentret och blev ritkigt glad! Tog inte så lång tid innan jag sprang över parkeringen vid Coop och Ikea. Det som kändes allra bäst då, var att jaghade varit ute ca 2 timmar och 20 minuter och jag hade inga problem med att hålla tempot uppe utan kunde t.om. öka lite då för jag hade nån kul låt i öronen! :)

Vid OK fyllde jag på vatten och sedan skulle jag bara ta mig lver E20 och in på Lindomevägen för att ta sista biten in till Johan! Kändes bra och visste ju att det inte var långt kvar..... MEN.... alltid detta 'men' ! Närjag kom över vägen och skulle fortsätta uppför Östra Lindomevägen så fanns där ingen gångväg! Och den trogne läsaren av denna blogg vet vad jag känner för att springa längs vägrenen på en '70 väg. Nu ska även tilläggas att klockan hade närmat sig 22.00 så det var lite mörkt ute också! Och eftersom jag inte hade reflexer så skulle ett sådant projelt vara förenat med livsfara, så jag ringde min riddare i nöden som kom och hämtade upp mig på sin vita springare.... (eller röda saab - what ever!)

Så från Eklanda och dit blev det ca 14 km så för de som har läst så här länge och minns alla siffror (5+9+14) kan lätt addera detta till 28 kilometer!

Sen blev det ett stopp på McDonalds på vägen hem för att ställa sig att laga middag 22.30 på aftonen hade jag ingen lust med! Andy undrade om det var gott för det är inte ofta jag äter upp en hel bamsehamburgae med pommes! :)

Nu ska vi städa undan lite här och fixa, och sedan ska vi möte Tobbe och Malin på stan för en lunch på Mother India, ska bli trevligt att träffa dem igen för det var ett tag sen! Sen blir fest hos Ema & Malin ikväll, ska också bli najs!

Linda - Kul att löpningen är på G! D får vi ta oss en runda i Helsingborg när jag är nere! :)

Niels - Ja, jag hörde att Dr. Vedin tar examen samma dag och att det var bal och grejer i Umeå samma kväll som Maran är. Vet inte om vi hinner upp dit tyvärr annars hade de inte suttit fel med lite vals efter ett Marathon. Tror bara det skulle göra gott! :)

Ha en riktigt härlig Valborg allihop!


KRAM  Elin

Långpass på G

Japp, sitter här och laddar för ett längre löppass! Bättre sent än aldrig, kanske man ska säga också! Hade ju tänkt ta det igår, men var så trött igår och så skulle det passa bättre med tiden idag så valde att flytta det!

Men idag så åkte vi först hem till Johan och hämtade bilen, och då körde vi rutn lite där ute i krokarna och kikade på fina hus! Fanns en del ställen där vi skulle kunna tänka oss att bo! På landet, men ändå så nära stan! :) Sen tog vi en sväng förbi Ikea där vi kikade lite och inhandlade lite småsaker!

Sen skulle vi bara vägen förbi 421 och handla lite på Maxi och så skulle jag äntligen slå till och köpa min fina iPod Shuffle på Media Markt! Väl inne på M M så fanns inte den kvar alls, men jag visste att den fanns på lager på NetOnNet så vi fick åka dit istället. Men handlade iaf på Maxi, och jag kikade även in på Intersport och hittade (Äntligen!) ett par bra, och sköna, löparthights! Sen bort till Stadium så att Andy kunde byta ett par byxor där! Och efter det så åkte vi bort till NetOnNet och där fanns den så nu är jag ägare till en sådan här (den rosa):


image124


Efter det så åkte vi hem och då var jag så hungrig så kunde inte springa med en gång då utan fick ta och äta lite pasta och köttbullar, så nu har jag fått sitta här och vänta ett tag! Blir en sen runda idag, men är ledig imorgon så det ska väl funka det också! Måste ju ha ätit ordentligt innan man ska ta sitt långpass så man orkar med det!

Vet dock inte riktigt än vart jag ska springa, men har på ett ungfefär koll! Först 5 km bort till Eklanda, och där in i Änggårdsbergen så kan jag ta en runda där inne. Sen kan jag springa ut därifrån via Botaniska, eller vid Högsbo Industriområde och genom slottsskogen och Majorna hemåt på något sätt. Har faktiskt inte mätt upp rundan, utan kommer köra på tid idag tror jag så får jag väl mäta upp den efteråt! :) Har ju någorlunda koll på hur långt det blir iaf! 

Har känt av pollen hela helgen, och det är jäkligt jobbigt! nyser och nyser, hela dagen igår höll jag på men idag är det bättre iaf! Hoppas det ska hålla sig lugnt medan jag springer nu! Man känner sig så tung i huvudet av att nysa hela tiden och så, men hoppas det blir en bra runda!!

Ska ta och byta om nu, så jag kommer ut någongång!

KRAM PÅ ER !

Missförstånd och fartlekar!


image123



Var ganska seg på vägen hem från jobbet, eller har vart ganska trött hela dan, men på bussen satt jag iaf och laddade för mitt fartlekspass! Tänkte ta Ruddalen och utnyttja backarna som finns där för att köra lite fartlekar där! Väl hemma så vilade jag en liten stund. När det sedan var dags att byta om så ringde Asha! Hon undrade om jag ville med ut och gå en sväng, men jag sa att jag precis laddat för min löprunda och då undrade om hon kunde cykla med mig på den, för hon ville mest bara ut en stund!

Abselut! sa jag. Det vore ju bara trevligt!  Så vi kom överens om att hon kunde gå och handla innan och sen skulle jag komma upp till henne och så kunde vi ta en runda ner mot slottsskogen, ruddalen är nämligen inte Ashas favvoställe att cykla på! why? Jag sa att jag skulle köra lite fartlekar men det kan jag lika gärna göra på den rundan och då får jag ju in min uppvärmning på vägen till henne! Så vi avslutade samtalet med att bestämma mötesplats och tidpunkt!

Jag fick lite brått iväg, men sprang härifrån och så upp genom Ruddis för att möta Asha vid Kaverösskolan! Hon hade inte kommit, så jag stod där och stretchade liten stund! När jag såg henne komma GÅENDE så sa båda två
"Men, var är cykeln???"

Asha hade nämnligen berättat för mig, för vääääldigt längesedan, att hennes cykel blivit stulen och hon trodde att jag mindes det och därför underförstått skulle cykla upp till henne, så att hon kunde cykla med mig! Jag trodde, såklart, att hon hade en cykel när hon frågade om hon kunde cykla med mig! Och ingenstans i vårt samtal inann vi skulle träffas så nämnde hon att jag skulle ha med mig cykeln, eller jag att jag skulle springa upp till henne! Så båda trodde ju att den andra hade samma plan liksom! Så där stod vi, utan cykel! Men vi får helt enkelt ta den rundan en annan gång, och gå igenom detaljerna innan vi ska mötas - vem som har med och så! :)

Så då fick jag ännu en gång tänka om min träningsrutt och jag bestämde mig för att köra på Ruddalen! Så från Kaverrösskolan körde jag ett varv på 4 km'aren där! Försökte hålla 2 min. intervaller med 1 min. vila emellan och det funkade ganska bra! Svårt att köra på för fullt i nerförsbackar och så, men höll intervallplanen ganska bra tycker jag och kom runt första varvet på 21.05! Därefter blev det en kort nedvarvning på några minuter! Blev lite längre än jag tänkt, men kom i samspråk med en äldre herre som undrade lite om min löpning osv. Han hade nämligen också sprungit mycket i sina dagar och skulle nu börja så smått igen för att hålla sig i form! Liten parentes!

Så efter den lilla pratstunden så var dags för andra halvlek. Då sprang jag ner genom Ruddalen igen förbi fotbollsplanerna och in på andra sidan igen.  Därefter sprang jag ur spåret och bort till Påvelundsslingan och körde ett varv där. Blev väl också en ca 4 km runda som slutade på 22.57! Även under 2:a halvlek så blev dte intervaller och fartlekar i stil med den första halvleken! Efter det så varvade jag ner genom Påvelund för att sedan komma hem och stretcha!

Har nu ätit och tagit ett varmt bad så nu är det dags att försöka komma i säng tror jag! Har min tidiga dag imorgon och då börjar jag 7.30, vilket innebär att jag måste åka 6.36! Men men, det är fredag imorrn och sen är man ledig i 4 dagar! Ska bli himlans gott!!

Sov gott allihopa!

KRAM




Jag är med på en tatuering!





image122



Jag är en tatuering på lillebrorsans rygg! Snyggt! :)

Rabatter = skatter!

Idag har det varit en bra dag! Först var det bra med ungarna på jobbet! Hade utegympa med dem och gjorde lite stafetter och sedan samarbetsövningar, och det är alltid kul att se hur de löser sådant!

Efter min barntid så hade jag planeringstid hela eftermiddagen och jag satte mig och började skriva ner vad vi har gjort under året. Dels underlättar det överlämningen till den lärare som ska ha dem i ettan, dels så kan det underlätta nästa års arbete lite! Fick ihop en hel del, och efter 2 timmar var jag rätt trött på det där! Så då gick jag ut i solen till de andra och åt mellanmål med dem! Trevligt!! Väl inne så fick jag pysslat lite och fick klart en del saker som låg i en hög och väntade så det känns iaf som om man har varit ganska produktiv idag!

Efter jobbet så tog jag en tur på stan! Gick runt och kikade och så! Är lite trött på mitt hår, men vill spara ut det uppklippta en bit till så då får man ju stå ut lite. Ska toppa håret, hos mamma, på fredag men då ska vi ju ta det slitna bara! Så idag köpte jag lite fina hårband och spännen så man kan fixa det lite under utväxttiden! :)

Sen gick jag förbi Pepper, och de hade lite olika erbjudanden! Slutade med 1 top, 1 skjorta och en tunika/klänning! Prutade även på det så fick det för den enorma summan av 180 kronor! :) Tunikan kostade 80 kr, men vid de andra plaggen så stod en skylt " 2 för 100 kr" men det gällde egentligen bara skjortan! Men det visste ju inte jag, så jag sa att jag bara hade 200 med mig, och han tog inte kort. Så då sa han "Ja, men vi tar det så då!" Och då trodde jag han menade för 200 kr, men jag fick 20 kr tillbaka! Ja ja, inte så mycket det handlade om men jag har ju enligt mina matematiska formler faktiskt tjänat pengar på att handla idag! :)

Hittade även ett par jeans, som det nog kan bli också! Behöver några att ha på jobbet, framförallt! Och då vill man inte lägga massa pengar på dem! Hittade iaf ett par på H&M som jag gillade! Men så kom jag på att min rabattkupong på H&M ligger hemma, så jag hängde undan dem tills imorrn! För med den rabatten kan ju alla räkna ut att jag tjänar ännu mer på att shoppa!

Sen när jag kom hem så har jag diskat och fixat undan lite här! Och nu är det Roomservice på TV som jag kikar lite på! De är hemma hos Petter och fixar hans torp! Ska bli silverväggar, vilket jag tycker låter lite spännande så det resultatet vill jag se! :)

Vilodag idag iaf, för imorrn blir det fartlekspass! Igår sprang jag med Anna i Änggårdsbergen och det var lika trevligt som vanligt! Får tacka jogg.se för den vänskapen! :)

Får avsluta med senaste nytt om Enhets-Elin föh hon lever vidare hos barnen!
För ett par månader sen så fixade vi ihop en sorts ask med hönsnät som vi la frukt i, för att sedan placera den i naturen för att barnen skulle få se vad som händer med frukten när den legat där ett tag! Vi var uppe där med jämna mellanrum och kollade av frukten men så en dag så hade någon förstört "buren"!
Så idag var det en flicka som var lite uttråkad ute och hon ville att vi skulle upp i skogen och kolla om det hänt något med frukten, men då påminde Andreas henne om att buren ju hade blivit förstörd och att frukten var borta! Hon tänkte lite och sa
- Det var säkert den där Enhets-Elin!

Ha det bra!

Kram Elin



X x


Denna vecka ska vi prata om bokstaven x - är det någon vet någon barnbok/barnfilm som börjar på X ?

Har lyckats hitta en bok/bokstav fram till nu men X verkar klurig!

Kram


Elin - som är på väg till Anna för en runda i Änggårdsbergen!

Mängdträningsveckor inleds!

I förra veckans träningsprogram stod det:


"51km/ 4 pass. Lugn vecka, ta vara på den för att vara fräsch inför nästa veckas start på en viktigt mängdperiod."

Och den här veckan:

"60 km/ 4 pass. 3 veckors mängdperiod (viktiga veckor inför maran!) inleds."

Jaha, så det är nu det är mängdperiod! Undra vad det har varit innan, för så mycket har jag ju aldrig sprungit förut! Men å andra sidan så vet man ju att det kommer en rejäl peak nu som sen kommer mattas av mer innan det är dags för maran! Detta innebär att det inte alls är lång tid kvar nu! Jag är på träningsvecka 20 av 26 nu!!!

Idag blev det ett snabbdistanspass.

Först uppvärmning 2 km på 11.17.

Därefter 3 km snabbdistans på 13.49 och sedan samma sträcka tilbaka på 14.51. Hade ju tänkt pressa mer på tillbakavägen, och gjorde nog det men hade ju inte planerat banan så bra för det var ju nästintill bara nerför på dtivägen så alltså blev det ju näst intill bara uppför på tillbakavägen! Kändes bra iaf och är nöjd med detta passet. Enl. programmet skulle jag hålla 5-5.20 tempo och jag höll 4,52 tempo.

Därefter blev det nedjogg 2,5 km på 15 min och sedan stretch!

Imorgon blir det "lätt distanslöpning" med Anna, och sen vila tills torsdag då det är dags för fartlekspass! I hlegen har jag planerat in ett långpass på 28 km, men vet inte än om det blir lörd. eller sönd. Men lördagen hade vart bäst, för då underlättar det nästa veckas träning! :) Gäller att se lite till vad som komma skall, för då är det nämligen 65 km på 5 pass som gäller. 

Veckan efter det är det Gbg-varvsveckan! Så jag funderar på att byta plats på träningsvecka 22 och 23 så att man inte är helt slutkörd på Göteborgsvarvet! T-vecka 22 ska nämligen innehålla 74 km (men man byter ju isf det 30 kilometriga långpasset mot Gbg-varvet) Vi får se hur det blir. Vill ju ändå ha en bra tid på Göteborgsvarvet så kanske är bättre att ladda lugnt för det, och sen köra sista mängdträningsveckan veckan efter det istället!

Nä, dax att sova - imorgon ska vi ut och fånga grodyngel!

Kram ELIN





Löpning när den är som bäst!

Dagens långpass var verkligen underbart! Folk tycker nog man är lite lagom knäpp när man tycker att ca 20 km löpning är underbart en lördagskväll sådär, men idag var det verkligen det!

Sprang härifrån över Ruddalen ner till Frölunda borg, och sen över till marklandsgatan och under till Änggårdsbergen. Där var de första ca 5 kilometrarna och de gick lätt, på ca 26 min. Skulle ju ändå vara långpass så man försöker att inte springa på för mycket, men nu ska man veta att det är jordens nerförsbacke också på ett ställ!e :)

Därifrån sprang jag iaf in i skogen och kom ut vid en liten sjö, och själva spåret. Sprang ju där i tisdags med Anna och David så hade ganska bra koll på rundan, trodde jag! :) På ett ställe så blev jag osäker för det gick en mindre stig ner till höger men själva det större spåret fortsatte rakt fram så då gjorde jag det också, och ganska snart hade jag kommit runt den lilla sjön så den rundan kan inte ha varit mer än ca 2 km.

Hmm, dax för ett nytt försök och ner för den lilla stigen tänkte jag, och det var rätt väg! ¨Då kom jag rundan som kom förbi Eklanda! Den tog nog ca 30 min att springa. Och när jag var tillbaka vid sjön där jag hade börjat så var jag inte alls klar, men klockan började bli mycket. Så jag ringde Andreas och sa att jag bara skulle ta en kort sväng i skogen till och sen springa hem. Tänkte ta den lilla rundan igen, men det blev ner till Eklanda och så hem därifrån. När jag väl kom fram till Eklanda så ville jag verkligen inte ur skogen, utan ville bara fortsätta springa! benen gick som smort och det var hur skönt som helst att springa idag! Men klockan började närma sig 20, och lite annat än att springa vill man göra en lördagskväll, men idag var det nästan så att jag stannade kvar i skogen! Men Andreas väntade hemma med maten så jag sprang hemåt! Från Eklanda och hit är det väl ca 5 km och det tog ca 30 min.!

Rundan slutade på 1 tim 52 minuter, och jag mätte lite på jogg.se och tror det kan ha varit ca 20 km, så vi säger det! Svårt att mäta rundorna i skogen, men vi får höfta lite! :) Iaf ett snitt på 5.37 min/km och det är inte illa pinkat en lördagkväll när man inte var säker på om man skulle ge sig ut eller inte! :) Det är faktiskt mitt tänka Marathontempo, och som det var idag hade jag kunnat fortsätta ett bra tag till! Det rä sådana här löppass som man fattar varför man faktiskt tränar löpning och varför man ska springa Stockholm Marathon.

Det är en sådan otrolig njutning när man bara 'flyger' fram längs spåret och det är alldeles tyst runt omkring en. Naturen är underbart vacker. Jag älskar våren när man ser att träden börjar skifta i grönt och det är en sådan där ljus grön nyans i skogen så att man kan ana att löven är på väg! Denna rundan ska jag spara och bära med mig till de rundorna då det är +2 grader, småregn, mörkt och lite ruggigt för då vet man att det kommer komma härliga njutningsfulla rundor som idag!



Göteborgsalbumet

                                                    



Vår i Göteborg

Dagen startade bra! Andreas klocka ringde väl ca 7.30 nån gång så att han kunde bege sig till innebandyn och det bästa var att jag kunde somna om och sova nån dryg timme till! Nr jag vaknade vid 9 och såg att solen sken så bestämde jag mig för att ta en morgonpromenix innan frukost! Något som jag gillar att göra om man inte behöver stressa iväg efteråt, och om solen skiner. Så sagt och gjort! På med kläderna och sen blev det en 45 minuters promenad till Ruddalen och sen en sväng på Ruddis spår! Det är så härligt efteråt när man har duschat och sitter och äter frukost!

 

Efter det så fixade jag klart det sista på Marias Göteborgsalbum! Om 7-10 dagar sådär så flyttar hon till Bodö för att jobba, så hon måste ju faktiskt ha lite Göteborgsbilder med sig dit så att de inte ska få för stor hemlängtan! Kom på det på bussen igår eftermiddag när jag åkte hem från jobbet så fick göra en avstickare på stan för att inhandla papper, och fixa lite kort och Göteborgsinformation på Turistbyrån! Så nr jag kom hem så satte jag igång med albumet och resultatet ska jag lägga upp här också snart! Blev faktiskt himla nöjd med detta, och blev så glad när jag hittade pappret för det passade så fint in! =)

 

 Efter lite fixande och trixande så var jag klar för att åka in till stan! Första anhalten var Galleri Kaustik på Kastellgatan för en Vernissage. Min kollega Andreas sambo, Anna, skulle ha vernissage för sin utställning! Det var mycket trevligt och spännande bilder!

 

Efter lite mingel där så mötte jag upp girlzen på Järntorget! Vi gick till Mykonoz på Linnégatan för att inta lunch där. Vädret var på vår sida så vi satt utomhus och det var väldans mysigt! Trist att Maria flyttar så hon inte kan vara med på våra träffar, men så fort hon är hemma får vi dra ihop oss så att alla kan då! Så får vi andra ses och hålla ångan uppe så länge! Men Maria, vi kommer och hälsar på dig också!!

 

Nu har jag suttit hemma en stund och laddar för ett längre pass, tror jag! =) Vore skönt att göra veckans långpass idag så att jag och Andreas kan ha hela dagen imorgon och hitta på något på! Så ska bege mig ut om en liten stund här och så kommer Andreas hem lagom tills jag är tillbaka. Han är med Johan och hjälper till att fälla ett träd vid sommarstugan! Sen efter löppasset så ska vi äta och så tror jag det blir filmkväll!

 

Ha det bra!

KRAM ELIN


Karins födelsedagskort!

När söstra mi fyllde år så fick hon ett litet presentkort på en damm att ha i trädgården, men jag har inte lagt ut det än inser jag nu, så här kommer det:


image113



image114

Backträning på Påvelund

Blev lite backträning idag.

Först småjogg bort till Påvelundsslingan! Sen km jag till en backe som tog ca 30 sek. att springa upp för! Sprang upp, och sedan lugn jogg nerför. Stillastående kort stund och sen upp igen.
 
Körde 5 stycken repetitioner på 8 min, och därefter lugn jogg 2 min. Sedan körde jag 5 stycken till på 8 min. Och därefter en sisa innan det blev nedvarvning!

Körde även 2 olika löpskoleövningar innan jag joggade hemåt!

Skön träning!

Nu är alla muffins klara, men fick göra en dubbel sats vanliga också. De andra skulle inte räcka, och de får vi nog inte kalla muffins utan "småkaka" eller så, men det var goda iaf! :)

KRAM


K1355

Japps, nu har det kommit!!! Startnumren för Stockholm Marathon ligger nu på hemsidan, och mitt är K1355 och jag startar i startgrupp E. Näst sista gruppen! Har ju iaf seedat in mig lite dårå! :)

Nu ska jag diska och fixa undan här, sen blir det ett pass med backträning på Påvelund och därefter blir det muffinsbak!

Imorgon kommer jag återigen ikläda mig rollen som Enhets-Elin, men hon var på smygbesök redan idag! När barnen kom in från parken fanns det ett meddelande på tavlan från henne! :)
 
"Hej F-klass! Jag såg när ni jobbade med deciliter och liter förut idag för jag stod utanför! Ska bli spännande att läsa ert brev sen! Kram Enhets-Elin!"

Hehe, det blev livat när de kom in kan jag lova! Imorrn kommer de se mig och Enhets-Elin tillsammans för då har vi planerat att Malin ska klä ut sig till E-E och så ska hon och jag stå i ett fönster rakt över gården från vårt klassrum så att de kan se oss ihop! Hehe, och så ska barnen få se hur E-E binder fast mig! Sen tar jag rollen som E-E och bjuder dem på muffins! Blir en dramatisk dag imorgon med andra ord, och skådespelartalangerna kommer blomstra! :)


Tjipp och hej!

Home alone!

Andreas åkte för ca 1 timme sedan, och det blir ganska tomt då!! Försöker tänka bort det genom att lyxa lite själv. Har gjort fruktsallad, och fixat ett fotbad här! Skönt! Har nu lagt fötterna i en sorts inpackning så att de ska bli lite mjuka också!

Det märks att man använder fötterna mycket! Dels i vardagen såklart, men även när man springer såpass mycket. Speciellt på kanten på insidan av fötterna, nästan framme vid tårna - där är det underbart med fotbad, massage och inpackning!!

Andreas hämtade mig på jobbet idag och så åkte vi till Hornbach och köpte ett akvarium! Inte till oss utan till jobbet. Vi ska ut och fånga grodyngel nästa vecka så vi ska ha dem i ett litet akvarium! :) Sen kan vi ha det akvariet till fiskbebisar om våra fiskar där någonsin överlever längre än några veckor! 

Efter det så åkte vi hemn och sen sprang vi en liten runda. Tog den korta rundan nere i Fiskebäck, men det är skönt att man kan få in både en skogsrunda och längs havet på 5-6 km! :)

När vi kom hem så åt vi lite och sen var det dags för honom att åka! Men om 48 timmar så är han här hos mig igen, så jag hoppas tiden går fort.

Imorgon på jobbet ska en specialpedagog/barnpsykolog (?) vara med hela dagen för att observera ett barn. Föräldrarna misstänker Damp, och vi misstänker - Ingenting! Men men, bra att de kollar upp det kanske. Men överaktiv är kanske fel ord för den ungen!

Enhets-Elin har ju varit på besök också, och det är succée! Men barnen tror det är jag (!) som har klätt ut mig, men det skulle jag aaaaaldrig göra! De säger att vu vuxna ljuger för dem men vi skulle ju aldrig ljuda för 32 små barn, det får man ju inte göra!! Barnen har iaf löst 2 av de 3 uppgifterna så vi får se om det kommer ett brev med uppgifter imorgon också! Om de klarar även Volym-uppgiften så kan ju Enhets-Elin lära sig baka och då kan de få muffins på fredag! :)

Så, så här mellan oss - det är JAG som är Enhets-Elin och imorrn ska jag baka ägg,- gluten,- mjölk,- och mjölkproteinfria muffins! Spännande! Får inte heller använda plastredskap för ägg kan sitta kvar i plasten! Så Aluminumbunken måste fram och även aluminium decilitermått!! Men ska bli kul att se deras miner på fredag när de får muffins, om nu Enhets-Elin kommer tillbaka! :)  Det roligaste hade ju varit om både jag och Enhets-Elin kunde vara där samtidigt och vi funderade lite på att ha henne via länk så att vi kunde spela in henne i förväg! Vad gär man inte för barnen liksom! :) Blir ett litet större projket än vad vi tänkt från början!  

Nu ska jag lägga mig i soffan en stund och kolla på TV och sen blir det sängen!

Kram ELIN  


Onsdag!!

Sitter på jobbet nu, och har rast. Snart är det dags för min planeringseftermiddag fram till klockan 16, så lite ska väl bli gjort! Ska sätta mig i klassrummet och kika igenom barnens olika häften. Har en hel hög liggande som ska ?rättas? så det blir att ta fram rödpennan och antingen skriva fina R eller mindre trevliga V ! Hehe, nejdå blir inget med det, men man skriver oftast en liten kommentar såsom "Bra! Vad du har jobbat duktigt!? :) Och sen ett litet klistermärke på!

 

Igår sprang jag en runda med Anna och David i Änggårdsbergen. Riktigt fint där uppe nu, och det var en skön runda! Trevligt sällskap också! :)

 

Igårkväll kom Andreas hem igen, efter sina två första jobbdagar! Fick en mykväll ihop, och idag ska han ha uppsatsseminarium! Håller tummarna, för det börjar om 20 minuter! Sen åker han ner till Helsingborg igen ikväll? =(  Men kommer ju på fredag igen, så blir inte många dagar borta denna vecka. Blir nog tuffare än vi trott detta med veckopendlingen, men vi får ta det små steg i taget och se hur det går!

 

Nä, dags att jobba lite kanske!!

 KRAM

Vår lilla turné!

Hej allihopa,

Ingen uppdatering från min sida över helgen, så ska försöka ta allt i ett svep här nu då!

I fredags jobbade jag över lite, så slutade inte förrän 17! Så åkte in till stan då och mötte upp Andreas där som hämtade mig med bilen. Sedan tog vi sikte lite norrut mot Lilla Edet för en grillkväll hos Jeanette och Martin! Det var en mycket rolig kväll, och det blev många många skratt!

Vi sov över där tills lördan, och när vi hade vaknat och ätit och fixat så skulle vi ta oss en promenix! Det slutade med att vi knatade ca en mil där ute och det var härligt!

Efter vår promenad så åkte vi iväg för att fortsätta vår lilla turné (man får ju passa på när det finns bil). Vi körde lite småvägar över Magra, Fåglum, Långared och allt vad det heter på byggda! Väl i Alingsås blev det ett stopp på Maxi för lite handling och då köpte vi med oss fikabröd till farmor. Sen gick vi över till farmor och fikade och spelade kort. Det var trevligt. Skönt att kunna sitta där ett tag utan att stressa iväg!

När vi kom hem tänkte jag ta Fanny på en liten springrunda i skogen! Blir nästan aldrig det, eftersom hon inte kan springa med när vi springer långt. Först var inte Fanny så intresserad av det, men efter en stund så ville hon allt med och det blev 6,5 km på Hjortgården. Var en skön och lutgn runda, förutom när jag funderade på vad som skulle hända om jag mötte en älg! :) Jeanette skrämde mig nämligen med att berätta en historia om när hon sprang och nästan sprang in i en älg! Men det blev inga älgmöten för oss i går!

När jag kom in så blev det grillning, och det blev ritkigt gott! :) Och när vi ätit så kom mamma och pappa hem med sina gäster, vilka för övrigt var lillsyrrans svärföräldrar. Så nu har jag träffat båda! Vi drack kaffe med dem och det var trevligt! Sen bestämde vi oss för att köra hemåt för Andreas kände av sin allergi lite!

Idag blev det sovmorgon, och det var gott! Åt en bastant frukost, och satt länge! :) Sen åkte vi ner till Fiskebäck en strund och njöt av solen! Gott, men lite blåsigt!

Väl hemma var det dags att byta om för dagens långpass. Rundan var planerad hem till Johan i Lindome. Andreas skulle åka dit och jag springa och så skulle vi se vem som kom först ;) Hehe, nejdå men vi skulle iaf grilla när båda var där! :)

Blev en riktigt fin runda, för jag sprang först gång/cykelvägen längs Säröleden ut, och den går längs havet i flera kilometer! Ha-begäret ökar också när man springer där, för det ligger en del riktigt fina hus längs vägen! :) Sen sprang jag ogenom Billdal till Snipen och därifrån längs Lindomevägen som sedan blev Spårhagavägen! Också väldigt fin väg. Men dte var ca 3-4 km som jag fick springa längs vägrenen på en 70 väg och det är mindre kul! Men det gick bra och efter den biten så flöt det på bra igen. Rundan böev 24.75 km och jag klarade det på 2.20.13 så min snittid blev 5.40 min/ km vilket är den tid jag ska hålla på Maran enligt 4-timmarsgruppens program! Så tidsmässigt gick det bättre än jag trodde!

Hemma hos Johan grillade vi och sen körde vi hemåt. Andreas har kört ner till Helsingborg nu för imorrn är det första dagen på jobbet för hans del! Lycka till - vi ses på tisdag! :)

Nu ska jag ta lite te och en macka och se på TV! Har förberett lite för kommande vecka också. Vi ska ha lite mattetema med vikt, längd och volym så min bejublade Enhets-Elin kommer besöka barnen imorgon! :) Ska bli kul att se deras reaktioner!!

KRAM ELIN
http://www.jogg.se/default.asp?sida=map&id=5644

Fartlekspass från jobbet!

Fatrlekspass på väg hem från jobbet är nog optimalt. Man vill ju bara hem, och då kan man ju ge det där lilla extra! Hade inte alls varit samma sak om det var på vägen till jobbet man skulle genomföra samma pass! :) 

Så här såg dagens pass ut: 

Uppvärmning 3,2 km på 18.10 min.

Sedan kom själva fartpasset - 9.2 km på 43,09 min (4,41 min/km)

Jag började köra 2 min. intervaller där pulsen kom upp till ca 86% och så låg jag där i 2 min. Därefter lugn jogg tills pulsen var nere på 74% för att då öka igen. Jag gjorde 6 sådana repetitioner, men den sista blev lite störd av trafikljus och sånt, så är inte så nöjd med den.

Efter de 6 rep. så blev det lugn jogg ett par minuter för att sedan öka hastigheten till ca 80-82% resten av vägen.

Nedvarvning 3 km på 16.42


Passet kändes bra, och det var kul och givande att springa idag! Känner att man har förbättrat sig, och det är alltid kul att se resultat! Allt slit har liksom gett något nu och idag är en dag där man kan se fram emot Stockholm! :)

Soligt och skönt väder var det också, det var nog bara Älvsborgsbron som var ganska blåsig!

Nu ska jag äta!

KRAM ELIN



GRATTIS

GRATTIS ANDREAS!!!


Idag fick han sitt     image111    och nu är han på väg upp från Helsingborg, ensam i en bil! Och då slipper han ju ha image112på bilen också, vilket nog känns otroligt skönt!! :) Kanske dags för  mig också att sätta igång... ? Vi får se!

Nu har han pratat en del de senaste dagarna om bilköp osv, men jag vet inte om jag är sugen på det just precis nu! Men det är väl en fråga som får diskuteras lite. :) 
 
Återigen, ett stort grattis igen älsklingen - Du är helt klart värd det!


Shit pomfritt!

Idag är det ju bara 2 månader kvar! Det ger en pirr- och panikkänsla det!!
Nu ska jag sova, så imorgon är det 2 månader kvar tills det är dagen-efter-min-första-mara! :)


Sov gott!




image107

The one where Phoebe runs

Har precis sett ett Vänneravsnitt - The One Where Phoebe Runs.

Kortfattat är avsnittet ungefär så här:

Rachel och Phoebe ska ut och jogga, men Phoebe springer så konstigt så Rachel vill inte springa mer med henne. Hon tycker det är pinsamt, eftersom Phoebe springer och viftar med armarna, tar små skutt och ser allmänt lustig ut när hon springer. Rachel tycker det är pinsamt, eftersom folk kan se dem och det är ju en del folk som i omlopp i Central Park.

Rachel sticker ut och smygjoggar för att slippa springa med Phoebe, men detta upptäcker ju Phoebe ganska snart och blir sur. När Rachel till slut berättar varför hon inte vill jogga med Phoebe kan Phoebe inte alls förstå orsaken. "Det är ju bara folk som man aldrig mer kommer att träffa, och det blir mycket roligare att springa så här!" (Fritt citerat).

Så till slut så testar även Rachel på detta nya joggsätt, och fastnar för denna nya löparstil!


image108


Rachel ser ganska förskäckt ut när hon ser Phoebes löparstil.......


image109


... men hon inser ju ganska snart att det faktiskt är roligare att springa på detta sätt!

Phoebe har ju faktiskt rätt, och jag har tänkt på detta avsnitt ibland när jag är ute och springer! Ja, jag har t.om. testat för det verkar ju helt klart kul! Jag tror nog också att det kan vara bättre träning, eftersom man rör mer på hela kroppen men än så länge springer jag inte runt så på mina rundor. Jag testade uppe i skogen - någon kan ju se en annars! 




 



Påskhelgen

Då var påskhelgen inne på sin sista dag - Annadag påsk. Det har vart skönt med lite extra lediga dagar, och man är väl kanske fit for fight för att möta en ny jobbvecka nu. det är ju bara 4 dagars arbetsvecka så det kommer nog gå snabbt!

I lördags var vi först ute och handlade lite på 421. Gick en sväng på Media Markt och jag kollade, återigen, in min mp3 spelare. En iPod Shuffle är det som står på önskelistan, och det blir nog en sådan så småningom! Kostade 729 kr på MediaMarkt så är ju okej pris. Den är ju så liten och det verkar toppen när man ska springa med den. Springer faktiskt oftast utan musik i öronen men vid vissa pass vore det skönt att lyssna på något. Fick även tips om att ha ljudbok i öronen vid långpass, och det kan nog vara skönt. Då tänker man inte så mkt på att man springer så långt som man faktiskt gör! Denna lilla pryl kan man ju klämma fast på jackan/tröjan så känns det ju inte att man har den med sig! Rosa är ju den som jag skulle kunna tänka mig mest! :) (Endast för att den matchar skorna, inget annat!)  

 
image101


När vi hade varit där ut ett tag så åkte vi hem och då begav sig Svärföräldrarna hemåt mot Skåne. Vi funderade ett tag på vad vi skulle hitta på och sen kläckte (hehe) vi idéen om att ta oss till Botaniska Trädgården för att kika lite där! Vi fixade iordning lite smaskig matsäck, och sedan stack vi dit! Ingen av oss har varit där förut, vilket vi inte kunde förstår när vi gick där inne men nu lär det bli fler besök. När vi gått ett tag inne på Botaniska fortsatte vi ut i Änggårdsbergen och gick där. Vi följde leden som gick mot Eklanda och det var en skön promenad! Inne i skogen passade vi på att fika vår picnic, och det var mysigt! Vi hade Pitabröd fyllda med kyckling och grönsaker , och sedan varsin bulle! Jag hade en sådan där god bulle med vaniljkräm i mitten, och jag sparade det godaste till sist. Men så skulle någon få smaka lite på det gottiga, och då åt någon upp hela mittenpartiet på min bulle!! ;)

Här är lite bilder från vår påskafton!
                                                            

Andreas tittar ut över dammen och funderar över nya anläggningar!? 
 
                                                            

(Mitten på den bullen var det! Var den god? ;) )



När vi kom ut vid Eklanda så tog vi bussen tillbaka hem! Och under kvällen var vi båda ganska trötta och sega! Vi lagade mat - Påsktacos! Och sedan såg vi på massa Vänneravsnitt. Vi har nya avsnitt hemma nu för vi fick säsong 6 i påskpresent från svärföräldrarna! :) Det blev en mycket mysig påskafton! :)


image110



Igår var det dags för mitt långpass. Gick upp och åt en ordentlig frukost bestående av havregrynsgröt med mixade russin och solroskärnor i! Sedan fixade jag lite här hemma och mätte upp en bra sträcka osv för att låta maten smälta ordentligt! Blandade även till sportdrycken som jag tänkte testa under passet! Vid 12-tiden kom jag iväg ut och började springa ner mot Opaltorget för att sedan komma vidare mot Åkered - Önnered och Fiskebäck. Fortsatte där min vanliga runda över Hinsholmen och Långedrag till Nya varvet. Därifrån sprang jag över Röda Sten till Majorna, och sen tog jag Slottsskogsgatan till Slottsskogen. Där inne sprang jag ner till Plikta runt Stora dammen och sedan tillbaka till Plikta över berget och bort mot Säldammen för att sedan ta mig över Högsbo och Ruddalen för att slutligen komma hem. Denna lilla runda mätte jag upp till 27 km, och jag sprang det på 2 timmar och 44 minuter, vilket jag mig en snittid på 6.05 min/km. och därmed lite snabbare än programmets tänkta 6,38 - 7 min/km!


image107



http://www.jogg.se/?sida=map&id=4324  På denna länken kan man se kartan över passet. Från 23 km-skylten till ungefär vid 25 km-skylten startade en lååång uppförsbacke. Guldmyntsgatan - Svalebobacken upp till Ruddalen! Där tog det emot ganska mycket och efter det var jag ritkigt trött i benen. Får tänka positivit - det är en bra övning inför Västerbron i Stockholm som alla talar om. Den springer man ju över 2 gånger, så är lika bra att öva på det där med jobbiga stigningar! :)

Kändes riktigt bra under passet. Kände mig lite stel i höfterna efter halva sträckan men efter lite stretch så tyckte jag att det gick bättre igen! Vid halva sträckan började jag testa lite sportdryck i små mängder och det funkade bra! I slutet av rundan tog jag bara sportdryck och det fixade magen fint! Hade även en liten blandning av nötter, russin och linfrön med mig på rundan för att "öva" mig på att äta lite under passet. Just det salta var man riktigt sugen på!

Efter min löprunda var det dags att bege sig ut till Jörlanda. Skulle hälsa på lite där ute i stugan och grilla under kvällen var tanken. Så jag hoppade in i duschen, åt lite och sen begav vi oss iväg. Tror nog det gick lite för fort där för väl på Röd Express startade mitt magknip. Tror det kan bero på kombinationen att jag åt min mat lite för fort, och testandet av sportdycken under passet. Men det gick iaf över lite senare, så det vara ingen fara på taket!

När vi kom fram började det snöa och väl i stugan satte vi igång med maten ganska fort, för Linda skulle iväg och jobba på kvällen! Andy och Johan tände grillen och de fick stå i förrådet med grillen utanför dörren och grilla där. Kom en del snö, och det blev faktiskt vitt på marken. Lite knepigt kändes det, för det var ju inget direkt grillväder! Efter maten åkte Linda iväg för att jobba, och jag, Andreas och Johan spelade till spel. Vi började med Mr. Conspiretti eller vad det hette, och sedan blev det ett par rundor Uno! :) Sedan var det ritkgit gott att krypa ner i sovsäcken och sova! :) 

Jag och Andreas åkte med bussen vid 11-tiden idag och tog en fika på stan innan han skulle ta sin buss till Helsingborg. Dags för övningskörning för honom imorgon, och på onsdag..... :) Håller tummarna på onsdag! *puss* 

Jag ska strax bege mig till affären och handla lite. Det är min tur att fixa tisdagsfikat på jobbet imorgon, så får åka och se vad jag ska hitta på! Efter jobbet ska jag träffa tjejerna för att äta något gott och snacka lite skit! :)


Ha det bra allihopa!


Kram ELIN

Långfredag!

Tack för igår Lina! Det var en riktigt trevlig After Work hos dig! Buffén var toppen, Kan tänka mig att göra detta till en After work tradition :)


Som sagt, gårdagskvällen hos Lina var riktigt rolig och vi avslutade kvällen på Dubliners! Riktigt bra ställe var det, så dit får man ju gå fler gånger! Tror tjejjerna kan gå dit för det fanns både Grease-mixen, 9 to 5 och rockiga låtar på musiklistan! Kan knappt bli mycket bättre! :) (Jodå Maria, ölen smakade mycket bra! Har ju legat på kylning ett tag så var perfekt kalla och goda ;) Tack!)

Kom hem ca 2.30 igår men vaknade ändå idag runt 9.30, och gick upp då. Sen blev det lite städning på förmiddan så att det skulle va okej här när sambo, svärföräldrar och föräldrar kom hit på middag! Fick gjort en hel del och det var skönt!

Lagade mat och fixade och det blev god kycklingfilé - fylld med soltorkade tomater, basilika och Boursinost! Med ris och smaskig sås till! :)

Fick påskägg också, hönan värpte i år också! Alltid lika kul! :)

Nu är jag ganska trött så blir nog en ganska tidig kväll ikväll! Får se vad vi ska hitta på imorgon, har lite olika funderingar men får se hur vädret är. Menyn är iaf bestämd och ni som känner Andreas blir inte förvånade nu - Tacos! Perfekt påskmat! :)

Tänker lite extra på lilla Diesel också som är sjuk men vi håller tummarna för att det är något som vetrinären kan fixa på ett snabbt och smärtfritt sätt, så att han slipper ha ont och vara sjuk mer!! Lilla fiesel ska ju inte ha ont i sina ben!


   <--- BebisDiesel      Större Diesel --->                    



Glad Påsk på er!



Skärtorsdag och kalas!

Gott mos! Ledig i fyra dagar - ska bli riktigt härligt faktiskt! Får se lite vad man ska hitta på, men ikväll blir det iaf kalas hos Lina! Skojsigt, skojsigt! Har några Corona här hemma, som är riktigt ruggigt kalla så kommer nog ta med dem! :) Maria lämnade dem till mig sist, för då drack vi massa drinkar istället - så de kommer väl till pass idag! Tack Maria! :) Ska köpa en lime på vägen också tänkte jag!

Igår sprang jag hem från jobbet! Mätte upp en runda på 14,5 km. och hade lite koll på vart de olika kilometrarna var! Så först värmde jag upp med 2 km för att sedan stanna där för liten stretchstund! Sen satte jag fart! Först körde jag 5 repetitioner där jag höll högt tempo i 2 minuter och sedan lugn jogg 2 min. Därefter joggade jag i 75% tempo i 8 minuter! Sedan körde jag 5 repettitioner till men då med 1 minutsintervaller. När jag var klar med detta så var jag framme vid Älvsborgsbron och då ville jag inte trixa för mycket så sprang bara över den i 75-80% tempo så i motvind tog det 9 minuter! :) Därefter körde jag repetitoner igen på 2 min. intervaller. Blev väl 2 hela rep. ungefär för sen hade jag haft fartlekar under en mil! Så då joggade jag ner under 2,5 km och då var benen trötta och sega!

Nu blir det iaf vila till lördag skulle jag tro. Har sprungit 47 km + cyklat ToR jobbet sedan i söndags så benen behöver vila sig lite grand nu! Lördag blir det ev. en lugn jogg på ca 8 km för att sedan köra långpass på söndag! Har vart och köpt den sportdryck som de har på maran  idag på Löplabbet,  så ska försöka testa den lite lätt för att se om magen gillar den!

Men men, som sagt ikväll är det fest så jag ska ta och göra mig iordning nu! Sen får man väl ta kvasten till Blåkulla!

Kram på er, och glad påsk!

24 kilometer och en massa cyklande!

24 kilometer blev det med Pappa i söndags! Som tur var så höll vädret sig fint, och vi tackar för det! Vi sprang ut mot Vardsjön, sen därifrån till Lövekulle! I Nolhaga tog vi två varv runt 4,2 km'aren och 1 varv runt 1,5 kilometaren och sen därifrån hem längs Gerdskastigen! På det hela taget kändes det bra, men man blir stum i benen och vad sjutton ska man göra åt en risig mage?

Nu är det påsklov men jag jobbar på fritids, och tyckte det kunde vara kul att cykla till jobbet! D vet man ju hur lång tid det tar och man kanske kan göra det lite då och då tänkte jag! Ville dock testa på lovet först eftersomdet då inte är lika viktigt att man är i tid och så! Blir nog inte alltför ofta som jag cyklar dit för det tog 55 min att komma dit och 1.05 att komma hem! LIte väl lång cykeltur för att man ska upp och göra det kl 7 på morgonen! Åtminstone nu när man springer såpass mycket!

Idag sla jag träffa Maria efter jobbet för en liten fika, och sen kanske jag tar en lugn jogg ikväll! Imorrn sk ajag springa hem från jobbet tänkte jag. Blir en lagom sträcka för uppvärmning på 2 km, fartlekar på 10 km och nedjogg på 2 km! Tror jag....



Ha en bra dag!

Kram Elin