Hallands Väderö och lagledare!

Idag blev det en tur till Torekov, och därifrån med båt ut till Hallands Väderö! En riktig pärla måste jag säga! Allt folk trängdes vid hamnen där det var en sandstrand, men vi gick en liten bit därifrån och fick en finfin plats med härlig strand på, och nästan inget folk! Inte för att vi är folkskygga men kan man slippa trängas så är det ju skönt! =) Hade en finfin dag där ute, och badade mycket och länge! Var riktigt trötta när vi kom så hoppade över middag ute och beställde pizza istället, och det var finemang just idag faktiskt! =)




Igår hade vi besök här av Karin, Jens och Linnéa! Var mysigt! Vi tog en tur genom Helsingborg och kikade runt lite, och sen blev det en promenad i Ramlösa Brunnspark! Sen blev det grillning på altanen hela kvällen, och det var smaskens!  Moster fick ha lillfia i knät hela tiden också, och det var supermysigt! =) 


 


Har blivit tillfrågad att vara lagledare för Kraftlopps stafetten 16 augusti så sitter och finurlar på laguppställning! Saknas fortfarande personer, så om du är intresserad - tveka inte! Kontakta mig så får du en springsträcka ögonaböj! =) Ma nkna inte vara för snabb, eller för långsam, för vårt lag så bara att springa med! =)

Nu ska vi nog sätta oss på altan en sväng, är härligt där ute nu!!

~ Kram ~

Lata dagar i solen

Ja, de senaste dagarna har till största delen tillbringats i solen på ett eller annat sätt! =)  Och härligt är det! Värmen har ju slått till rejält nu, mer än vad man kanske anat......? Är nere i Helsingborg nu för att avnjuta lite semesterdagar (är inne på sista veckan nu) och imorse när jag skulle äta min frukost ute på altanen så skulle jag kolla termometern för att se hur varmt det egentligen var och då kunde jag inte riktigt utläsa det! Tittade lite närmare på den och ser att den sprängts, och när jag tittar ner på bordet så ser jag minsann röda spår av kvicksvilvret där på! Så det har nog varit varmt! (Eller en gammal termomtere....?) Men den står iof in mot husväggen där solen ligger på hela dan, så det har varit varmt!






I lördags var vi ute i rännan med Johan, Linda, Tomas och Teo. (Teo är en väldigt rädd, men fin, hund som är Tomas flickväns men som fick tillbringa dagen med oss) Hela Johans familj var också med där ute så, och självklart ett par andra soldyrkare! När vi väl kom ut dit så lämpade vi av alla och all packning och sen åkte jag, Johan, Nicklas och barnen ut med båten igen och nu var det dags för - TUBING! Har inte gjort det sen USA ('97) så det var ett kärt återseende! Man sitter i en uppblåsbar ring och dras efter båten, och man flyger och hoppar över vågorna! =) Hur kul som helst!!  Blev även en hel del solande, badande och jag testade även Tomas kajak en liten sväng! Var mysigt, och kan nog tänka mig att ta en kajaktur till! =) Efter en heldag ute vid rännan så smakade det fantastiskt gott med Thaimat inne i  Stenungsund innan vi körde hemåt!





Igår blev det lite sol och bad igen, för min del! Åkte neråt Fiskebäck, men gick bortåt Hinsholmen och ner till Lindalen istället och där var det lugnt och inte speciellt mycket folk! Låg där ett bra tag och läste, och nu äräven 6e boken av
Camilla Läckberg utläst - Sjöjungfrun. Känns tråkigt när den tagit slut för man saknar den ju, och den är ju som gjord för en uppföljare så nu väntr jag spänt på nästa bok! SKriver inte så mkt om själva boken eftersom den är förhållandevis ny och många nog har tänkt läsa den.... och har ni tänkt det, och har läst de andra, så ska ni absolut läsa Sjöjungfrun! =)






Igår blev det även dags för en springrunda... väntade tills det svalnat lite, till typ 25 grader eller nåt! Sprang bortåt till Påvelund och tänkte köra lite intervaller där. Hade mätt upp en bana på 500 som jag tänkte ta men det är en lite dum bana eftersom den sluttar uppför åt ena hållet, men å andra sidan så sluttar den ju nerför åt andra hållet ;) Den ligger iaf i skugga och det hade hög prio igår. Intervallerna funkade fint iaf och jag gjorde 6 rep. som gick enligt nedanstånde tabell... den observante läsaren kan nu också se att de 500 meter jag mätt upp inte stämde utan det blev snarare 610-620 m (Har skrivit 610 här, för svårt att se på kartan vart jag stannade!) Så då gick intervallerna ännu bättre än vad jag trodde! =)  (Rep 1, 3 och 5 gick i uppförslut och således gick 2, 4 och 6 i nedförslut!)


Ha en bra dag allihopa, nu ska jag ut igen! Och om en stund kommer lillasyster med familj hit på besök! =)


~  Elin





SträckaDistansTidSnitttidKommentar
Repetition 1610 m 02:213,51 min/km 
Repetition 2610 m 02:133,38 min/km 
Repetition 3610 m 02:203,50 min/km 
Repetition 4610 m 02:133,38 min/km 
Repetition 5610 m 02:173,45 min/km 
Repetition 6610 m 02:093,31 min/km 
TOTALT:
Distans:3,66 km
Tid:00:13:33
Snitt:3:42 min/km
Snittpuls:0
Maxpuls:0
Externlänk:http://routeplanner.iform.se/composite-40.htm?RouteId=745D64A6-C4F8-4E51-9C0C-862A99C39C36



En dag i solen!

Idag har det varit sommar! Sol och värme och självklart får man ju då packa ihop sig och åka till stranden! Vi kom välö iväg nån gång vid 12-tidne och drog ner till Frillesås och efter lite velande så hittade vi iaf fram och intog position! Härligt! Blev även en del badande och det var faktiskt skönt i vattnet! Waboba-bolen var självklart med så att vi kunde leka lite också!




Åkte hemåt vid 17-tiden, ganska nöjda med dagen! Planerna på en joggtur började ta form och Andreas tänkte också med ut en runda. Jag hade ju planerat lite intervaller/fartlek/snabbt idag och tänkte nu på något sätt få ihop det med att springa tillsammans med Andreas (som nu ska springa sin första runda sen Tromsö) Så till slut blev planen att vi springer tillsammans till Påvelund, och så tar han rundan där medan jag intervallar! =) Lät ju finfint... men självklart ändras planen igen!

Jeanette och Martin ringde o undra om vi ville komma ut o grilla, och det lät ju himla trevligt och man kan ju faktiskt springa där ute också och då i skogen, vilket kanske innebär lite mer skugga! Men inte så schysst kanske att bli inbjuden på mat och så låta dem sitta och vänta medan vi kutar runt i skogarna kring Västerlanda! Men, det som är så bra är att Jeanette också börjat springa så smått så hon kanske hade lust att springa med?! Jajamen, det ville hon minsann så jag, Andy och Jeanette ska springa ute hos dem sen medan Martin fixar maten! Sounds good to me! Får se hur det blir med intervallandet där ute, tror varken Andy eller Jeanette är så sugna på det men jag kanske kan lösa det genom lite fartlekar fram och tillbaka till dem iaf! Annars finns det ju en dag imorgon oxå och även om jag inte planerat att springa då så kanske en morgonrunda kan funka! =)





"Gör inte det idag som du kan göra imorgon, eller någon annan dag!"   
(sen får vi se vad som hinns med imorgon, men det är ju en annan femma!)





Med en touch av vitlök....

.... sitter jag här och skriver! Var hemma hos Johan och Linda igår och grillade, och självklart blev det en omgång av "Trodde du ja" - det spelet är så roligt! Men igår var det inte lika roligt när jag fick utmaningen "Ät en hel vitlöksklyfta". Hmmm, skulle man göra det eller inte?!?! Men, man kan ju inte banga en utmaning så jag fick tugga i mig en hel klyfta, och fy f*n vad det smakade illa - och nu fy f*n vad jag luktar illa! =) Men jag fick iaf ihop 2 ( bara två) poäng - tack Linda och Tomas! Inte tack till Johan och Andreas som inte trodde jag skulle fixa det! =(





Annars har denna semesterveckan varit ganska kreativ! Vi startade ju ommålningen av kök och vardagsrum i måndag, och det har blivit så himla fint! Inte helt klart än, men när allt är på plats så ska jag visa före, och efter, bilder! Köket är vitt, men kommer få superfina wallies i form av rosa blommor :) Och i sovrummet är det en ljusbeige färg, lite som latte och där kommer vi nog sätta upp vita väggdekorationer! Har även köpt en sängstomme och nattygsbord i ek, som blev hur fint som helst där inne! Känns jättefräscht och väldigt roligt att ha fått iordning där! Fick även rensat en del och fått bra ordning i klädkammaren nu, så hoppas vi kan hålla det så ett tag! =)


12203-200.jpg<---- till köket!        <----- till sovrummet!


Huset vi tittade på i måndags var inget för oss. Dels var det alldeles för litet och utbyggnad av det skulle bli ett stort och dyrt projekt, dels låg det ganska långt utanför Gbg! Så vi letar vidare, men nu är det ju så fint här så kan bo kvar ett tag till! =)

Har även hunnit med lite löpturer i veckan, och det har vart nice! Har fått in en skön morgonvana nu.... vaknar och dricker kaffe och tar en banan eller nåt och sen sticker jag ut o springer, och då smakar det extra gott med frukost när man kommer hem sen! =) I söndags blev det ca 10 km, och det blev det även i måndags! Och igår blev det en runda på ca 7,5.... Idag tänkte jag också ta mig en runda och försöka pressa farten lite, men det får bli en kvällsrunda då! Tycker ändå det är lite lättare att springa på kvällen när jag vill springa snabbt,men det kanske mest är psykiskt! =)

Nu har vi arbetat så mycket i lägenheten i veckan så idag ska vi ta oss till stranden och sola och bada, och bara ta det lugnt! Ska bli skönt! Nu verkar ju det fina vädret komma för att stanna ett tag så det ska utnyttjas! =)




~ Ha en bra dag ~


Fixar o donar!

Nu firar vi vår 1 åriga förlovningsdag genom att göra något tillsammans - vi målar om hemma! =) Både kök och sovrum får sig en uppfräschning och jag tror detta kan bli riktigt fint! Köket blir vitt istället för det gröna, och sovrummet ska ändras från blått till beige! Har även hittat superfina väggdekorationer/wallies som kommer bli kanon! Sängstomme är också inhandlad och ska hämtas imorrn, så ska bli riktigt kul! Kanonpresent till oss två, från oss två! =) Bilder kommer väl så småningom..... men det brukar jag ju skriva och det brukar ju dröja! =)

Ikväll ska vi titta på hus också, vilket blir lite lustigt nu när vi gör iordning lägenheten så fint! Men huset är litet, och ligger en (ganska lång) bit utanför Gbg så är kanske inte helt aktuellt, men läget är riktigt fint! Och tomten är enorm så finns stora utbyggnadsmöjligheter! Och så skadar det ju inte att titta - det är kul att se lite olika hus!

Nä, dax att ta tag i penseln igen!







1 år!


Stockholm!

Nu är vi hemma i Götet igen efter en härlig vecka i Stockholm! Vi körde upp i måndags, med ett stopp i Alingsås för att besöka Linnéa en helt ljuvlig varelse måste jag säga! Och jag är inte så partisk! ;) Blev lunch hos mamma också innan vi körde vidare mot Huvudstaden!




Vi kom upp till Micke och Nathalite vid 20-tiden nån gång och åt där, och satt och snackade med dem ett bra tag! Kul! =) Sen åkte Micke med oss till lägenheten vi skulle få låna - tack igen, Jonas! Liten var den, men fungerade perfekt för oss!

Tisdag
I tisdags mötte vi upp storebror inne i stan och så tog vi en båt ut till Vaxholm! Ett väldigt mysigt och fint ställe där vi gick omkring och tittade både på utsikt, i affärer, på hus och på museum! Var fint väder och vi fick en härlig dag där ute! Väl inne i stan igen så blev det middag på restaurang OM på Birkagatan (?). Fantastiskt god mat var det iaf, och ett riktigt mysigt ställe! Sen åkte vi hem till Micke och kollade på film! =)

Onsdag
Jag började onsdagen med att springa runt sjöarna som låg nedanför vårt hus. Hamnade lite galet på vägen dit men insåg ganska snabbt iaf att jag var på fel väg så fixade till det och sen kom jag då ner till sjöarna. Fanns en slinga runt som var 5 km, och den var väldigt fin att springa! När vi sen hade ätit frukost och gjort oss iordning så åktevi in till stan och mötte upp Sandra och Marcus som också var och gjorde Stockholm! Vi gick runt med dem på stan, och tog en tur i Gamla stan. Skulle även ha besökt livrustkammaren men när vi väl kom till slottet så var klockan 16.45 oh de stängde 17 så det fick vi skjuta upp en dag! Sen åktte vi hemåt en sväng och bytte om och fixade till oss lite och så tillbaka in till stan! Nu var det nämligen dags för ett besök på restaurangen där storebror lagar maten - Stockholm Fisk! Nu skulle jag kunna sitta osh skriva en massa superlativ om maten och ändå inte kunna beskriva den men det var nog bland det godaste jag ätit och hela upplevelsen runt omkring var väldigt lyxig! Tack Micke för en helt fantastisk kväll! Vad vi åt och bilder på det kommer så fort jag skickat över bilderna från kameran!

Torsdag

Under torsdagen blev det då Livrustkammaren och det var kul! Häftigt hur de har kunnat bevara alla saker i så gott skick! Vi gick runt där ett bra tag och det var spännande! Sen blev det en tur på stan igen, och så åt vi lite innan det var dags för Sandra och Marcus att bege sig till flyget, och då åkte vi hemåt till lägenheten! Åkte ut en sväng till Stockholm Quality Outlet och kikade, men blev inget inhandlat...inte då! Sen handlade vi lite mat och så blev det lugn kväll "hemma"!

Fredag
Startade även denna dag med en tur runt sjöarna, och det är faktiskt ganska skönt att starat med en runda på  morgonen! =) Andreas åkte in tidigare till stan för att möta Tobbe för en fika och sen mötte jag upp honom i stan! Då åkte vi ut till mormor, och så blev det lunch med henne vid Sickla Gallerian! Det hela gick ganska bra faktiskt, och var ganska trevligt! =) Framåt eftermiddagen så åkte vi hemåt igen och städade ur lägenheten och packade iordning och sen åkte vi hem till Micke och Nathalie och åt tacos! Var mysigt att bara vara där lite och ta det lugnt och kvällen blev ganska sen... :)

Lördag
Igår så kom vi iväg nån gång runt 12.... tog en tur förbi Outleten igen och köpte skor til mig, och sen drog vi vidare mot Göteborg! När vi kom till Alingsås blev det middagspaus, och Gosa-med-Linnéa-paus! =) Och sen fram emot kävllen var vi hemma här igen! Skönt att komma hem, och vi såg på film - Morgan Pålsson Världsreporter! Kul film var det! =)

Nu är det två veckor kvar av semestern och vi får se vad vi ska hitta på nu då! Vi var väldigt inne på en resa men priserna stiger så vi får se. Hade ju vart hur skönt som helst, men vet inte om det känns rimligt! Vi håller iaf ögonen öppna, och kikar lite men kikar även på andra förslag så vi får se vad det blir!

Hemma och vänder!

Nu är vi hemma en kort sväng och packar om väskan innan det är dags att dra vidare mot nya äventyr! Helgen i Dalsland har varit riktigt rolig! Blev en skön blandning av dressin, kanotpaddling, grillning, vin, skratt, spel, och ännu mer skratt! Har inte skrattat så mycket på länge som jag gjorde när Andreas kletade in ansiktet med jordgubbssylt! =)

Vi startade kl 7 igår och drog mot Bengtsfors! Där fick vi våra dressiner av gestapodamen på turistkontoret! Sen trampade vi iväg! Trampade dit vi skulle övernatta och lämnade våra saker, men då var klockan bara 12 så vi fortsatte ett par timmar till! Totalt tror jag vi var ute och trampade i ca 6 timmar, och det var väldigt mysigt!

Väl tillbaka på Silverlake Camp så fick vi vårt grillpaket och så satte vi igång att grilla! Smakade underbart med mat då, för vi var så himla hungriga! Sen spelade vi lite spel och lite kort, innan vi somnade!  Det var ett trött gäng där på kvällen så var riktigt skönt att komma i säng och man sov hur gott som helst!

Imorse hämtade vi upp vårt frukostpaket och avnjöt det innan vi packade ihop och städade lägenheten och sen gav vi oss iväg! Precis när vi satte oss i kanoterna så kom regnet, men det kom bara litegrann och sen slutade det igen! Vädret idag var växlande med regn, sol och blåst! Var aningen tyngre att paddla än att cykla, och jag var rejält trött i slutet! Totalt blev det iaf 5 timmars paddling så kroppen är lite mör nu!

Vi var trötta och hungriga när vi kom tillbaka till Bengtsfors och det blev ett besök på Thairestaurangen innan vi körde hemåt, och det var gott! Men starkt! =)

Tack Johan och Linda för en kanon helg!

Nu är jag riktigt trött och strax blir det sängdax! Ska bara fixa klart packningen för nästa vecka! Ska försöka komma upp lite tidigare imorrn också och springa en runda inann vi drar! Sen så får såklart löparkläderna åka med till Huvudstaden, de har ju sprungit där förut! =)

Vi åker förbi Alingsås imorrn innan vi drar till Stockholm också, så att vi äntligen får träffa Linnéa! =)

~ Kram ~




Orust, Dalsland, Stockholm och...

Japps, så var det då semester för oss båda! Det har blivit några dagar i Ellös på Orust, var skönt att komma dit ut! Vädret
var sådär, men uppehåll och lite sol så får väl räknas som helt okej! Den stora grejen var ju ändå att vi under dagarna där ute blev moster, morbror, mormor och morfar! =)  Karin och Jens fick sin lilla sötnos i onsdagskväll och allt gick bra! Bilder och berättelser om henne kommer, jag lovar! Vi hade planer på att hälsa på idag, men de kom hem från bb idag och var trötta så vi väntar lite. Vi ska bort i helgen men på måndag ska vi äntligen få träffa henne! Då har de hunnit vila upp sig och komma till rätta lite också!





I torsdags på vägen hem så åkte vi först till Skaftö och hälsade på Lovisa och hennes familj och det var skoj! Har ju inte träffat lilltjejen på nästan 2 månader... eller som Lovisa sa "Elin, det var längesen vi sågs nu, ungefär 2 år eller så!" Hon har blivit stor nu, blir 6 år till hösten och ska börja förskoleklass minsann! Den lilla stumpan var knappt ett år när jag träffade henne första gången! =) Lovade henne att jag ska hämta henne i skolan lite mer i höst så att vi kan ses lite! =)

Kom hem sent igårkväll så blev ingen löprunda för min del. Det sociala i livet kan sätta käppar i hjulet ibland, men kom iaf ut en sväng idag! Var osäker in i det sista vad jag skulle köra för pass. Först tänkte jag långpass men mest för att "samla" kilometrar i löpardagboken så kändes inte som en så bra anledning =) Så tänkte om för att köra lite intervaller men under uppvärmningen kände jag att det kunde nog bli ett snabbdistanspass istället. Har en fin sträcka på 6,3 km som jag försöker ta emellanåt för att pressa tiden lite på och det kändes som att det var läge för den idag. Så det gjorde ja och avslutade rundan på 29 min 35 s. så det var 4.42-tempo så det blev jag nöjd med! Läst på jogg nu att stafettlagen börjar bli klara, så ska bli spännande att se vilket lag man hamnar i och vilken sträcka det blir! =)

Imorgon ska vi åka till Dalsland med Johan och Linda. I Bengtsfors ska vi hämta ut dressiner och sen cykla till ett vandrarhem och sova där. Tror det var 15 km till vandrarhemmet, men man kan ju ta en längre tur och cykla tillbaka dit sen! Sen på söndag bli det kanotpaddling tillbaka till Bengtsfors! Ska bli skoj! Har cyklart dressin 2 gånger innan, en gång på skolresa i sexan och en gång med familjen! Ska bli kul att testa igen! =)  


  


På måndag ska vi då hälsa på Linnéa, Karin och Jens och sen ska vi vidare till Stockholm! Ska träffa Micke och Nathalie och umgås med dem lite! Sen är Sandra och Marcus uppe så kommer träffa dem också! De kommer på tisdag, men ska på allsång då så på onsdagen ska vi försöka planera in lite med dem! Ska även se om vi får till besök hos mormor på torsdag, eller fredag! Får se lite när vi är där hur vi ska lägga upp dagarna, men ska bli kul iaf! =)

Kommer nog stanna i Sthlm tills helgen nån gång och sen har vi ytterligare två veckors semester! Vad vi ska hitta på då är inte helt klart än,men det lutar åt en resa söderut! Kan vara skönt att vara hemma också, men man blir mer ledig om man komma iväg och jag tycker det vore skönt att komma bort lite innan det drar igång med pendlandet och allt igen! Vi får se... har iaf börjat kika på resor! =)

Nä, nu ska jag mer i tvättstugan och hämta upp det sista därifrån och sen får vi nog packa vår väska för imorgon kl 7 står Johan och Linda här utanför på parkeringen!




Moster Elin!

Jag har blivit moster till världens sötaste lilla flicka - Linnéa! Hon föddes igår kl 22.11 och vägde 3810 g och är 50 cm lång! Hon är fortfarande kvar på BB men imorgon kommer hon hem! Om den lilla familjen orkar blir det besök där då, annars sparar vi oss tills måndag - men det blir svårt!!


På väg!

Sådär nu har vi nog klarat av dagens alla pukter och kan bege oss till Ellös!

* Jag sprang en runda på 9,5 km i 5.30 tempo och det var ritkigt skönt ute idag!

* Maria och Richard har varit här och hämtat lite "saker" som de ska ha med sig till Norge. Öl och vin typ =)  

* Bilen har varit hos doktorn och däcken är fixade! Behövde inte bytas, men han lagade lite pys på ena däcket så det ska hålla hela säsongen!

* Varit nere i förrådet och rotat fram sovsäckarna, och allt är packat! 


Vi är klara med andra ord klara så nu stänger vi ner här för några dagar!




Morgon

Tidig morgon nu... iaf om man har semester! ;) Sitter med en kopp kaffe och en banan och ska strax ge mig ut på en jogg. Tror inte den blir särskilt snabb, eller särskilt lång men det blir av iaf! =)

Igår åkte vi ut till Jörlanda med  Johan och Linda för att ta båten ut och bada i "rännan", men båten ville inte med så vi fick bada från piren istället och det funkade det oxå! Efter ett tag kom molnen dock och blåste en del så då packade vi ihop oss och åkte in till Stenungsund för en fika! Sen spelade vi ett kul spel i stugan - Trodde du ja! Kan nog hända att vi spelar det till helgen igen när vi ska på minisemester till Dalsland för att cykla dressin och paddla kanot! =)

Efter Jörlanda drog vi vidare till Västerlanda. Andy och Martin skulle se fotboll, och jag och Jeanette tog en springtur. Hennes första för året, men det funkade fint och det märktes att hon tränat lite annat iaf! Sprang bort till skolan, där hennes cykel stod och så cyklade hon hem medan jag sprang! Blev ca 9 km för min del!

Idag ska vi till Ellös och hälsa på mamma och pappa i stugan. Vädret är sådär, men ska bli skönt att komma ut där ändå! Total avkoppling när man är där ute. Vi ska tälta tänkte vi så ska bli mysigt! För er som inte vet så är stugan en ministuga med typ 1 rum med ett minikök och innanför det finns det ett minirum med våningssängar oxå. Jag tror dessutom att de har lite mer besök där nu, så tält känns som en bra idé. Lite för många vuxna på en liten yta, och dessutom med 2 hundar! =) Men den lilla stugan kompenseras av läget - 5 meter från strandkanten och den ligger helt isolerat så för att komma dit måste man gå på en liten stig över ett berg, bort från samhället! Så 2-3 dagar där kan vara himla skönt...

Men men, nu är det dags att ge sig ut!

~ Kram ~

Tjejhelg!

Igår kom tjejerna ner till Helsingborg, och vi har haft en mysig helg! Emma kom faktiskt redan i fredagskväll och sov över hos oss då! Så på lördagen skulle resten av ligan komma söderut och jag och Emma bestämde oss för att åka tidigare till stranden och passa platser tills de andra kom! Vi hade ordnat med picnic och kom väl ner till stranden vid 12-tiden och hittade en finfin plats för oss! Vi låg där och solade, badade, läste och pratade och inväntade resten av gänget som blev en aning sena... glömmer man badväskan hemma så måste man ju in någonstans på vägen och köpa bikini, Lotta! ;)

När de andra kommit ner så blev det iaf lunch, och pastasalladen satt fint då! Sen blev det ytterligare sol och bad och även en glass och liten promenix i Råå innan vi åkte hemåt. Väl hemma så var vi ganska sega allihopa och vi förberedde grillningen, tog en drink och fixade iordning oss i lugnt tempo! Fram emot kvällen så var vi alla ganska hungriga och det blev smarrigt med grillspett med tillhörande kräftstjärtsröra och en hel del vin! Vi hade det trevligt och diskussionerna pendlade mellan alla möjliga olika ämnen, som det brukar göra! =)

Efter ett tag började vi prata om utgång men tyckte att vi skulle avvakta lite eftersom det var så trevligt på altanen, så vi satt kvar ett litet tag till och när klockan var 2 insåg vi att vi nog skulle bli sittande där - och det blev vi! När klockan var 4 så började vi plocka in sakerna från altanen och ta fram saker för natten och då var det trötta flickor som till slut ramlade i säng.

När vi vaknade imorse och insåg att det regnade så blev det en lugn och slö morgon! Vi hade ju planerat att åka ner till stranden "tidigt" och sola ett tag även idag, men vi var hyfsat trötta så var rätt skönt att slappa hemma också!  Blev en liten promenix i Ramlösa Brunnspark iaf innan vi beställde pizza! Så fram emot eftermiddan när huset var städat, disken diskad och vi lite piggare så begav vi oss av till Götet igen och nu känner man sig lite lagom trött och det blir nog sänggång ganska snart för min del! Ska nog bli lite sovmorgon imorrn också.... :)

Får se vad vi hittar på imorrn, men en löprunda kommer det bli iaf, och eventuellt fotboll hemma hos Jeanette och Martin på kvällen! På tisdag ska vi ut till Ellös och hälsa på mamma o pappa i stugan, och vi får se hur länge vi stannar där ute! Väntar ju faktiskt på att en liten bebis ska komma ut vilken dag som helst också, så att man blir moster snart!! Det kan ju förändra planeringen lite eftersom man då hellre vill vara i Alingsås och hälsa på lite! =)  Men vi får se när 
Karin och Jens ¨får åka in till BB, och när vi får träffa lilla Linnéa! =)

Nä, dax att sova....

Ha det fint!


Jag dementerar!

I gårdagens inlägg hävdade jag att jag inte kan vara snabb på morgonen, iaf inte när jag springer! =) Jag får nog dementera detta nu och istället hävda motsatsen för morgonens runda var snabb. Kort, men snabb! =) Eller nja... kort och kort, men jag la upp den i två delar och här kommer en redogörelse istället för jag svamlar mest nu!

Jag cyklade ner till Raus kyrka härifrån för jag ville få ihop min sträcka på stigen längs ån, eftersom det är mycket mysigare att springa där. Ska man sen springa ToR härifrån till kyrkan, så blir det ca 6 km till, vilket inte riktigt var min plan för dagen.

Väl framme vid kyrkan så startade jag min tur längs Råån. Härligt att springa på en fin stig som omväxling till all asfalt!  Och solen i all ära, men när man springer är det ganska gott med skugga! =) Var ganska seg i början och tog det lugnt, men sen piggnade jag till. Var inte säker på hur lång sträckan var för det var så längesen vi sprang där, så jag försökte spara på krafterna och tänkte att jag istället skulle försöka få in lite fart på tillbakavägen! Får göra en "pappa-runda" (eller som han pysslade med ett tag iaf - springa ut en bit och sedan ska man ta samma sträcka hem men då snabbare än på utvägen).

Väl framme vid Gantofta stannade jag klockan på 18 minuter, och stretchade lite innan jag vände om hemåt igen! Nu kunde benen få springa lite mer fritt och jag kunde öka lite här och där, så jag fick in lite fartlekar på sina ställen också! Hade inte pulsbandet på mig för ryggen fick lite för mycket sol igår så ville inte ha nåt som skavde där på, och det var ritkigt skönt att bara springa på känsla och öka när jag ville öka, och ta det lite lugnare när det behövdes! När jag började närma mig så att jag hörde E6:an igen visste jag att det inte var speciellt långt kvar, och då såg jag en skylt där det stod Raus kyrka 1 km. Klockan stod då på 10.49 (startade om klockan när jag vände) och då var det bara att öka för det var ju bara ca 1 km kvar! Och när jag kom fram till kyrkan, och stannade klockan så stod den på exakt 14.49 och om den skylten stämde så körde jag sista kilometern på exakt 4 minuter! Har nu
mätt sträckan på iForm och fick den (enkel väg) till 3.45 km, och den skylten satt nog ungefär där det var en kilometer till kyrkan!  Ditvägen gick i 5.13 tempo, och hemvägen i 4.18 tempo så summa summarum - jag kan springa fort på morgonen =)

Kan väl sammanfatta min start på dagen med följande ord;

Längs en slingrande å springandes i skog, och längs med åkermark. I sakta mak startar rundan men så småningom övergår den till lite mer fartfyllt tempo med inslag av fartlekar. Möter lite olika dofter på rundan såsom kossa, får och jordgubbar, och kanske en aning svett.



              
        



Nya mål!

Sådärja... har varit lite vilsen i vad jag ska ha för nytt mål med träningen nu efter vårens planerade lopp! Självklart blir det Göteborgsvarvet nästa år, och eventuellt en halvmara till i höst. Har ju pratat lite löst om att möta Maria och Richard i Oslo och springa där i september, men annars finns ju en halvmara i Gbg i oktober! Så något  mer lopp kan det nog bli! Har även funderat på Midnattsloppet som går i augusti... så det finns en del lopp, men har inte anmält mig till något än!

Men detta löste sig igår... fick en förfrågan på jogg.se om att vara med i ett lag och springa stafett på
Kraftloppet i Finspång den 16 augusti, och detta kan man ju inte tacka nej till! Sträckan är 72 km och är uppdelad i 10 delar från 3,5 - 10.9 km! Vet inte än vilken sträcka jag kommer springa, och inte med vilka direkt - men KUL ska det bli! Nu får det bli mer intervaller och fartlekar i sommar iaf, det är ett som är säkert! =)

Intervaller och fartlekar ska det bli, men inte idag! Har varit ute på en morgonrunda idag, och då finns det inte utrymme för sådana saker utan den handlar om ren jogg om jag ska springa på morgonen! Lite plågsamt är det under tiden, men väldigt skönt efteråt! Sprang härifårn över Ättekulla och Raus ner till Raus kyrka, och där sprang jag längs Råå-ån ner till Råå, och sen upp via Raus och hem hit igen! En väldigt fin runda på ca 7,5 km och är riktigt gott nu efteråt! Ska strax ge mig iväg ner till havet för en stunds sol och bad! Andreas möter nog upp mig där när han kommer från jobbet, så att han får bada lite han oxå! Sen ikväll ska vi hem till Kim och Linda och äta lite, och se nån  fotbollsmatch... hmm...  nåt lag här från trakten som spelar! Minns inte vilket, men vet bara att en spelare heter Henke! ;)



Semestern har börjat!

Japps, sommarens semester har satt igång... Fem härliga veckor framöver är jag ledig nu! Har fått en bra start också måste jag säga! =)

I måndags träffade jag Helén på stan, och det var så längesen vi sågs och det var super att träffas igen! Gick runt på stan och kollade i affärer, tjötade, åt lunch och kollade ännu mer på stan! Kändes inte alls som om tiden gått så länge sen vi sågs sist och nu måste vi iaf se till att det inte går lika lång tid igen! =) 
På måndagskvällen var jag sen ute och gick med Asha en sväng! Blev en ganska lång runda på ca 1,5 timme men det var riktigt skönt!

Igår så hade jag körlektion redan 7.45, och jag hade kommit överens med Anna om att möta upp henne efteråt för att springa en runda! Så när min körning var avklarad så sprang jag och mötte upp Anna, och sen sprang vi längs vattnet och röda sten bortåt mog mig! Blev en skön runda på ca 12 km! Härligt att komma hem och ha gjort några av dagens "punkter", både körning och springning avklarade! Därefter blev det lite lunch, och städade och pysslade lite hemma! Sen satt jag ute i det fina vädret och läste lite teori också, skönt att komma igång med allvar på det! Fram emot eftermiddan så packade jag ihop mig och sen tog jag tåget ner till Helsingborg!

Så igårkväll kom jag ner hit, och stannar tills söndag! På lördag kommer tjejerna ner, och då ska Andreas, Lena och Flemming härbergera i Göteborg! Supersnällt att vi kunde ordna det så! =) Ett under att alla vi 5 tjejer kunde hitta en gemensam helg på typ första försöket, och sen att det gick så smidigt att komma på vad vi skulle göra! =)

Idag har jag tagit mig en sovmorgon, och efter frukost/Förmiddagsfika med svärföräldrarna så tog jag cykeln och drog ner till Råå..... har haft en skön dag på stranden, och bara njutit! Nu luktar det gott från grillen också så tror nog det ska bli middag strax! =)