Jag heter inte Glenn, men....





Hittade ett roligt
test, gör testet själv och se hur mycket Göteborgare du är!

Finns det nån go gubbe bland min läsare??

Mitt resultat:





Du är en god göteborgare, men du heter inte Glenn och det var inte du som döpte energiverket till Ellysépalatset. Du kan en hel del bra vitsar och älskar maten från havet, men du kan vara tyst och äter även nötkött. Du är vänlig men inte riktigt en go gubbe. Du tar vagnen till jobbet och tycker om att flanera längs Avenyn. Stockholm är bra för semester, men Västkusten vinner i längden.



--------------

Uppdaterad 17.30

Jag vet inte hur tillförlitligt detta testet är, eftersom min kära sambo blev "en sann Göteborgare..." Han som är skånepatriot ut i fingerspetsarna! :)

S*e*m*e*s*t*e*r och bortsupet Visakort!

Japps, nu är det semester, har 5 veckors ledigt framför mig! Tänkte fira det lite ikväll med räkor och vin! Ska bli så gott! Dock började inte semestern på bästa sätt, för när jag var på Feskebröderna och skulle köpa räkor( Maria; 129 kr/kg)  efter jobbet så upptäckte jag att mitt nya Visakort var borta, och jag hittade det inte någonstans! Som tur var så hade jag med det gamla som fortfarande fungerade, så kunde köpa räkorna på det!

Hade en annan väska igårkväll så satte mitt hopp till att kortet skulle ligga där i och att jag skulle ha missat det imorse när jag hade lite bråttom! Men nej, så var inte fallet! Så fick logga in på banken och kolla av kontot - inga pengar saknades! Ringa banken och spärra kortet - "Är det stulet eller borttappat?" Hur sjutton ska jag veta det?Det finns inte längre där det borde!! men eftersom allt annat fannsi plånboken så räknas det nog till att jag lyckats slarva bort det alldeles själv!

Jag vet iaf att jag köpte vin med det igårkväll på Pustervik, så måste ju vara där någonstans! Men men, det spelar inte så stor roll nu för kan ju inte användas ändå! Var i alla fall på Puservik igår för det var dags för den andra spelningen med Master Fredricks och denna gången var det Ebbot som medverkade, och Åsa Gustavsson! Jag och Malin träffades innan, och sen ramlade det in en hel del Fenestrafolk där!  =) Hade en rikgit trevlig kväll, och spelningen var riktigt bra!!! Blev en hel del dansande, för det är ju ganska svårt att stå still till bra musik! :) Synd att de inte hann spela några egan låtar, men det får vi gå och lyssna på en annan gång!

Nu ska jag plocka fram maten så att det är klart när Andreas kommer hem!!

Ha en bra kväll!

Kram kram

Lugn jogg!

Det blev en lugn jogg nu på kvällen, men den avslutades med en pulshöjning som heter duga! Idag kom nämligen årets första måsattack! Jag måste för sjutton utstråla måshatet så starkt att måsarna attackerar mig bara för det! Shit, vad skraj jag blir också.

Hade sprungit ca 30 min. och var nästan hemma. Skulle baka pajskal när jag kom hem så fick inte bli för sent, så 35-40 kändes lagom idag! Nu är jag på upploppet, och ser en del måsar men då saktar jag in så att jag inte ska skrämma dem. Men då kom en jäkel mot mig och skrek! Så jag klappade med händerna så att den skulle ge sig iväg! Då cirkulerar den och vänder ner mot mig igen. Jag tvärvänder och rusar åt det håll jag kom ifrån. Hamnade på uppfarten vid någons hus, och när jag vänder mig om så står det någon i fönstret och titta på mig! Jag vinkar lite, pekar på måsarna och börjar springa mot andra hållet. Visste inte hur jag skulle ta mig hem. Pulsen var hög, jag skakade och tårarna var nära. Så fick ta en stoooor omväg hem, och gissa om jag kollade noga efter måsar sista biten!

Usch, hemska fåglar!!        

Kram ' kycklingen'

Priset...

... för världens bästa sambo går till ...... (trumvirvel) ...... 





Idag ringde han och sa att han visste hur gärna jag hade velat gå på Mamma Mia men vi fick ju inga biljetter dit, så i höst ska vi åka till Stockholm och gå på denna eller denna istället! :) Har inte helt bestämt mig, men det lutar åt den förstnämnda! Den är ändå en favorit! =)


Så nu har han återbevisat att han är världens bästa, och från och med idag är han även krammärkt!


Älskar dig, Andreas!


Pysselkväll!

Ikväll har det pysslats! Första gången på ganska länge, och med tanke på att jag inte börjar förrän 11.30 imorgon så kunde jag verkligen sitta och göra klart det som jag började med.

Blev en hel del gjort också, och det känns bra! Nedan presenteras i tur och ordning kvällens alster! Har två som ska sluta på jobbet så gjorde två småkort till dem som de ska få tillsammans med deras present!

                



Och så fyller en tjej år imorgon och hon ska ha fest på lördag, så gjorde kortet till henne idag! Hon fyller 27, men säger till alla att hon blir 20. Så på kortet står bara 2:an fast, och sen nere i hörnet så kan hon välja på om hon vill sätta upp en 0:a eller en 7:a :)





Och sen gjorde jag 2 alster till mig själv också! Vi fick vår nya lärarkalender för 07/08 för ett tag sen, och den passar inte in i min fina skinnpärm som jag fick av mamma och pappa i examenspresent. Så då fick jag ta saken i egna händer (som dom på TV gör) och fixa till min kalender alldeles själv! Har även köpt mig en minikalender som jag kan ha privat när man inte orkar släpa med sig den Bautastora i väskan!! Så här blev iaf resultatet på den stora:

 (Framsida )   (baksida)


Och här är lillasyster:





Nu ska jag ta och lägga mig, så man orkar vara vid Trädgårdsföreningen kl 11.30 för lite glassätning!
It's hard work - tur att man har semester snart!

Kram Elin

4 dagar kvar...

... att jobba innan det är dags att checka ut för 5 (FEM) veckors semester! Ska bli riktigt skönt att vara ledig nu, och jag ser fram emot detta väldigt mycket. Trivs kanon på mitt jobb, men som ni vet har det varit ett tufft första år så lite ledighet och avkoppling kommer inte göra någon skada direkt! :)

Imorgon ska vi ha planeringsdag för nästa år. Då kommer Lina till jobbet, så ska vi och A siitta och prata igenom lite. Skönt att få lite ordning på detta! Jag och A har ju en hel del planer, men man ska ju ha med sig alla och gå igenom allt också!

Ikväll blev det en liten jogg, var skönt. Känns som om man är igång lite igen efter maran nu. Blir en del lugna pass, men det är ganska skönt att släppa lite på det nu! Samtidigt vill man hålla igång nu, så man inte tappar det man byggt upp! Oslo halvmara i september låter mer och mer som ett lockande mål! :) Iaf sprungit onsdag, igår och idag - 3 lite olika rundor men alla på ca 7 km vardera! Lite lagom att lufsa runt på nu!

Nästa vecka blir det Helsingborg för min del! Andy jobbar, men jag ska semestra lite på egen hand och så möta honom i Malmö någon dag också! Hoppas på fint väder den veckan så man kan ta sig lite turer till stranden. Vi åker neråt på söndag, och sen uppåt hit igen på fredagen! Så har Andy tagit ut en vecka semester till, så vi kommer ha en vecka i Gbg, med omnejd, också innan det är dags att bege sig till Norge, och Bodö! :) Ska bli jättekul att komma upp och se hur Maria och Richard har det, och sen blir det en vacker bilresa ner genom Norge! Ser fram emot denna semester, och jag tror vi kommer få det Kempegreit! :)

Nä, dax att krypa i kojs så att man kan planera och fixa och dona imorrn!

KRAM

En blöt midsommar!

I torsdagskväll när jag och Andreas hade vart på Maxi 421 och införskaffat proviant inför midsommarhelgen, och därefter hunnit hem en vända igen för att lyckas fixa klart all i lekväg så bar det av ut mot Jörlanda. Vi kom nog iväg vid 22-tiden och då var jag svimfördig av hunger, så det blev ett stopp på McD i Kungälv innan vi fortsatte vår resa! Väl framme avnjöt vi vår mat och beundrade Johan och Tomas mycket snajsiga, och användbara, takanordning över uteplatsen som de byggt helgen till ära! Partytält är kanon!

Efter att ha lassat in all mat och våra saker i stugan, så blev det ett parti Pictionary innan det var dags för sängen. Tanken var att vi skulle sova tills klockan ringde för att sedan gå upp och fixa iordning för sillunchen! Så blev inte fallet...

... Kl. 11.15 vaknade jag av att Johan bankade på dörren! "Ska ni aldrig gå upp?" Klockan hade de satt, men eftersom de vaknat innan den ringde så stängde de av den och gick upp! Så om ingen klocka ringer, och ingen väcker oss - då sover vi ganska gott!  Raketfart upp iaf, och då var potatisen fixad, jordgubbarna fixade och det mesta klart! Vi dukade borden, la ut sånghäften och tanken slog mig att jag skulle börja dagen med sillunch och snaps! Huvaligen - bäst att äta lite frukost! Så innan alla kommit hann jag klämma ner lite frukost och fixa iornding mig lite också! Till saken hör att regnet öste ner, så tanken med klänning osv var lite avslagen.

Men när Jeanette kom jättefinklädd i klänning för att jag sa att jag kanske skulle ha det när alla kom, för att sedan byta om - då fick jag ju ta på mig min klänning! Och den passade mycket fint till mina fina blomsterkrans i papper som jag hade med mig från jobbet!

När alla hade kommit så placerade vi oss i vårt partytält med regnet smattrande mot taket! Det var ganska mysigt, och det var hyfsat varmt ute så det gick ingen nöd på oss! Det var ett glatt gäng som åt sill, snapsade, sjöng och skrålade! När vår sillunch var avklarade, ett par timmar senare, så var det dags för lekarna! det bästa med detta gänget var att alla var inställda på lekar, trots att vädergudarna inte hört vår beställning om sol! Så vi startade med den Levande tipspromenaden. En tipspromenad där den rätta raden avgörs iform av lekar!

När alla hade gått promenaden, mer eller mindre inomhus, så var det dags för dagens första kamp (som var utanför tipspromenadslekarna) Nämligen - Terrängbrännboll!!!! För er som aldrig spelat detta ädla spel ska jag förklara! I terrrängbrännboll går man till en skog - gärna granskog med ojämn mark, mycket träd och dålig sikt! Sedan spelar man brännboll på samma sätt som i vanlig brännboll, och det är var himla kul! Bollen flög lite hit och dit, vi sprang lite hit och dit men alla var glada! :) En mycjet uppskattad lek! 

Sen vräkte rgenet ner som värst, så vi avvaktade med nästa lek i hopp om att det skulle avta lite! I väntan så åt vi jordgubbar med vispgrädde, och det var inte helt tokkigt! 

Efter jordgubbarna så var det då dags att avgöra fråga 3 på tipspromenaden - "Vem har starkast nypor?" Med tre alternativ som svar. Självklart handlade det om Krabbfiske!! Vem får upp flest antal krabbor  på 20 minuter? Vi var indelade i lag 1, x, 2 och sen var tävlingen igång. Riktigt kul att se vuxa människor bli helt exalterade över krabborna! ett och annat roligt skrik hördes också!! Tävlingen avslutades iaf med att Lindas lag vann med 36 krabbor. Laget som kom 2:a hade 32 och laget som kom 3:a hade 30 - så det var en ooooooerhört jämn tävling! :)

Efter krabbtävlingen, och för vissa även bad, var alla ganska blöta och frusna så då gick vi tillbaka till stugan och bytte om och tog på oss torra kläder. När alla var varma och glada igen så var det dags att tända grillarna och starta med maten. Medan vi väntade på fin glöde så klarade vi av våra lekar på vissa av frågorna och vi avgjorde vem som var bästa bilförare, störst i käften, bäst på att ta ton och vem som hade bäst ölsinne innan det var dags för mat! Riktigt gott med lite mat, tyckte alla. Andreas hade mycket att stå i dock, så hans pepparbiffar förblev oätna! ;)

Efter maten avgjorde vi vilka som var mest musikaliska i sann Musiktävlinganda. :) Introlek som blev väldigt rolig och uppskattade! Shit, vilka tävlingsmänniskor som var med! Framåt kvällen blev det dans, snack, sång och trevligheter. Andreas " Ryssen" kom på besök också, och han skulle skydda tjejerna i stugan! Vår ryske soldat tog sin uppgift på allvar kan man väl säga! =) För några blev det även ett nattdopp, och för någon blev det även en tur in till Stenungssund för att äta nåt smaskigt! :)

Summa summarum; det blev en mycket lyckad midsommar och trits regnet så hade vi grymt kul!

Idag har det varit fint väder, och under eftermiddagen tittade solen fram också! När alla hade åkt och vi hade fikat hos Johans föräldrar så gick jag, Andreas och Johan ner till havet igen för lite mer krabbfiske! Blev en god fångst!! Sen åt vi mat innan vi städade klart det sista och packade oss iväg hemåt. Väl hemma har det varit lugnt! Ätit lite nu på kvällen och sett ett avsnitt av Vänner. Nu börjar ögonlocken att ge med sig, så det är nog bäst att följa Andraes exempel och gå och lägga sig!

Ha det bra allihopa, och tack alla som var med igår för att ni var med och gjorde det så roligt!

KRAM

Planering....

... på hög nivå nu! Sitter och finurlar på Midsommar, och lekarna som hör dagen till! Kommer säkert bli bra, men det krävs ju ett visst mått av organisation om detta ska gå ihop! Så, det är tur att jag är med och organiserar detta då! Just nu är det musiken som ordnas, och det ska ju va lite olika skivor till olika tillfällen - mer kan jag inte säga i nuläget! :)

Samtal med chefen idag, och jag kan väl säga så mycket att vi hade ett bra samtal där båda är nöjda, jag skrev kontrakt på en fast tjänst! :) Så, nu har man fast jobb!!! Känns skönt! Trivs så bra på jobbet, så vill stanna där!! :)

Nä, nu ska jagta tag i lite mer midsommarplanering innan det är dags att sova!!

Ha det gott!

Kram

Måsar!


Jag vill passa på att utfärda en varning nu så här i sommartider! Och varningen handlar om dessa djur:

       Jajamän, måsarna! Kan verka mysigt med lite måsskrik nere vid havet när man ligger på en solvarm klippa och hör havet klucka! Jo, då tycker t.o.m. jag att det är fint med måsskrik... Men det är tamej f*n inte fint med måsar i industriområden som skriker och attackerar människor! För nästan precis ett år sedan (midsommar förra året) så skulle jag lämna igen en film på Filmtajm här borta, och när jag gick över parkeringen så kom det ca 10 måsar flygande över mig och skrek och höll på! Så jag sprang och ställde mig under ett tak, och sen kom jag knappt därifrån

Knappt en vecka efter det så var jag ute och sprang, och tog vägen över parkeringen vid Hinsholmen. Då hörde jag det där skriket igen och en mås kom rakt emot mig. Jag tvärvände och sprang tillbaka. Troddeatt faran var ur vägen så jag tog en väg som gick längs med parkeringen, men det var ett buskage emellan. Då hörde jag det där förbannade skriket igen och måsj*veln kom rakt genom buskarna mot mig igen!! Jag sprang allt vad jag hade, samtidigt som jag slänge med vattenflaskan så att måsen skulle försvinna, men den hängde med. Till slut sprang jag in i en trädgård och ställde mig där tills måsen försvann! Pulsen var hög denna gång må jag säga, och jag var livrädd!

Nu börjar jag känna samma panikkänslor när jag är ute och går/springer och hör måsarna. Det är ju ungefär vid den här tiden de har ungar, och om ungarna har ramlat så ska de ju vakta dem. Men jag vill inte råka ut för dem. Jag tar t.o.m. omvägar nu om jag ser flera måsar cirkulera i skyn!

Så - om du ser en mås sittandes på en lyktstolpe, eller cirkulera i luften, håll utkik efter en sådan här unge på marken!





Om du har sett båda dessa tecken - ta skydd för annars kan du råka ut för detta:








Eller ännu värre:






Måsliga hälsningar

Hon med måsfobi

Pansartaxar!






Snacka om omaka par!!! Visst är detta lite lustigt? Blir ju söta valpar nu, men när de blir stora sen? Men men, det är ju någt visst med motsatser! :)









Söndag!!

Vaknade sent idag! Väldigt sent, men beror väl på att jag inte sovit så mycket de senaste dagarna! När jag väl kom upp så blev det lite brunch för min del. Tog det väldigt lugnt och sedan fixade jag och donade en del här hemma. Fic åka iväg och handla lite också, och passade på att köpa lite städprylar för nästan allt rengöringsmedel var slut hemma hos oss.

Så när jag väl var hemma igen blev det städning! Har skrubbat och fejjat hela eftermiddagen och nu luktar det gott och nystädat här! Blir iaf lite positivt när min kära sambo kommer hem, någon gång under morgondagen! Han har varit i Tromsö i helgen och sprungit en halvmara, och han kom runt på 2.18 så det var duktigt av honom!!!

Nu är han på väg söderut igen, men tågtrafiken i Norrland har inte varit hans bästa kompis ikväll! Ena tåget blev stående och enda informationen som kom var att det skulle dröja minst 2 timmar, och det gjorde det och mer därtill. Sen fick han ta buss till Boden istället, för att komma på ett tåg där vid 22... så vid 12 imorrn är han i Stockholm! Ungefär den tiden som han skulle ha varit i Gbg! Men från Stockholm till Gbg går det ju hyfsat snabbt, så får hoppas han kommer på ett tåg där direkt! Då är han kanske hemma samtidigt som jag slutar jobbet!!

Efter min städrunda här hemma så blev det en joggingrunda! Min första sen maran, och det kändes riktigt bra i benen! Tog det väldigt lugnt och sprang väl ca 7 km på 43 minuter! Men benen kändes jättebra, och det var skönt att springa igen! Kvällen har avrundats med lite mat, och 2 Vänneravsnitt och nu börjar det bli dags att gå och lägga sig!!

Godnatt allihop!

Kram

Matematik

Ett lustigt sätt att räkna! Någon som har testat???


Det var då....



Känner du igen dem??




Partypinglan...

... oh yes! Nu är man bra seg måse jag säga!

I torsdags så var det skolavslutning, min första som fröken! Dagen gick bra och det var väldigt fint. Barnen var så duktiga och sjöng jättefint! Lute rårar i ögonen blev det, men klarade mig ändå ganska bra. Namndikterna var populära, och både föräldrar och barn tyckte det var roligt. Vi fröknar fick present också. Varsin solros, och så fick vi böcker. En kriminalroman, Mannen i sjön, och en biok med citat från Astrid Lindgren som heter Krumelurpiller. Vi fick även en annan bok från ett barn Hemma hos Martina. Skönt med lite ny läsning! :)  

På kvällen sen var vi på Pustervik och kollade in Master Fredricks. A och M  på jobbet spelar i bandet och då vill man ju gärna kolla! De började med några av deras egna låtar som var riktigt goa! Reggaeband är dom, och de var 10 stycken på scen i torsdags med blås och allt! Riktigt duktiga! Sen kom deras hemliga gäst upp, och det var Åsa Gustafsson (från bl.a. Rallygänget) som sjöng O, Store Gud i lite reggaestappning! :) Sen kom delar av Nationalteatern upp på scen, Nikke Ström och Mattias Hellberg, och så spelade de deras låtar i lite ny form! Var en ritkigt bra konsert, och om några veckor ska de spela igen, men denna gång med Ebbot från Soundtracks of our lives och det ska också bli kul att se! Spelning med Nationalteatern blir det i augusti igen, för den som är intresserad!!

Igår var man lite trött för jag var väl hemma runt 1 i tosradsg, men sen var det ju jobb som vanligt igår. Men dagen flöt på fint. Fick ha överlämningssamtal med de som ska ha barnen i ettan, och sen beställde vi förbrukningsvaror och så gjorde vi fikalistan för höstterminen! Så man kan väl säga att det viktigaste blev gjort..  ;)

Sen igårkväll var det då dags för personalfesten! Vi skulle samlas i BK Vikings lokal vid Slottsskogsvallen runt 19. Vi möttes upp vid Botaniska hållplatsen och gick i samlad tropp. Väl framme fick vi bål och sen skulle vi delas in i lag. Då fick man dra en lapp ur en skål och så fick man ett ord, eller två, och det visade sig vara ord/delar ur ordspråk och så skulle man para ihop sig till rätt ordsspråk! Jag fick Nära, Malin fick Skjuter ingen  och efter ett bra tag kom en tjej som hade Hare och då var vårt lag komplett! Då gick vi en kort "tipspromenad" där man fick läsa en text och så skulle man gissa vilket ordspråk det var. Var ganska kul, och vårt lag fick alla rätt.. :)

Inne igen så var det dags för mat, och dryck! Var väldigt god mat och väldigt trevlig stämning. Efter ett tag igen så var det dags för en ny lek.Vi satt 2 lag vid varje bord och nu skulle motståndarlaget ge oss ett ord, och så skulle vi göra ett ordspråk av det. Detta va kul, vi fick ordet Näverlampa och måste säga att jag är ganska stolt som ritkigt snabbt fick ur mig detta kända ordspråk: Släck inte den näverlampa som lyser!

Här är lite andra nya fina ordspråk som kom under kvällens gång (ordet som skulle va med är kursivt):

Bättre ett sommarlov i parken, än att få sparken.

Bättre en mogen kvinna, än en brun banan.

Låt smaklökarna få en chans, även då maten är beige. (något sådant var det)

På Fenestra hjälper inte ens en bön, då man ska be om högre lön.

En rektor är för skolan, vad vinden är för seglen.

Ni ser - massa fina ordspråk!! Det var några till men jag minns inte alla! :) Efter mat, tårta och kaffe och mer vin så satt vi mest och pratade och hade det trevligt, och framåt midnatt så begav vi oss in mot stan. Där hamnade vi på La Sombritas och satt där och fortsatte snacka. Korten från den här kvällen vore roliga att se, eller kanske inte ;) 
När vi väl var tvugna att bege oss därifrån så var klockan strax efter 2 och då var det ju läge att vandra mot bussen för min del. Vi gick neråt Järntorget men missade bussen precis, så fick bli en taxi hem därifrån. Var väl hemma strax innan 3, och då åt jag lite glass och tittade på Vänner.... Haha, men det blev inte så långt för jag var visst lite trrött! :)

Blev en lång sovmorgon idag iaf, och det var skönt. Nu ska jag snart bege mig ut på en promenad tänkte jag. Ska ta och hämta min cykel som står vid Torget, och så ska jag passa på att handla lite där också!

Ikväll var tanken att det skulle bli Potatisfestivalbesök, men pga lite omständigheter så blir det nog inte så ändå. Ingen fara på taket, vi får helt enkelt samla ihop oss en annan kväll och göra något. Roligast om vi kan ses alla tjejer ihop från början, och det skulle vi inte kunna ikväll och då tyckte vi inte Potatisfesten var så speciell ändå! Men jag ska nog hem till Sara ikväll en sväng, och se hur hon bor. Så får vi se vad det blir av det. Hennes kompis hade spelning idag så kanske skulle lyssna på det, och den var inte så sen så kanske blir lite lagom i så fall!

Nu ska jag iaf göra mig iordning för en promenix!!

Ha det gott allihopa!

KRAM


Tupperware

På måndag är det dags för "Tupperwareparty" hemma hos mig!! Liten påminnelse om det nu bara! Om det är någon som läser detta som känner att "Jag vill ju faktiskt också beställa något!" Så kika in här och beställ via mig, eller kom hem till mig på måndag ca 19.30 och så får du fika också! :)

Mot nya mål.... ?

Mot nya mål.... Undra om detta skulle kunna vara ett sådant? Vad tror ni??

Bilderna är här! :)

Om man kikar in här och söker på löpare 1355 så får man upp 11 bilder på mig! Så glad kan man vara när man springer ett Marathon! :)

Känns helt okej i benen idag, mycket bättre än gårdagen och i söndags! Var iväg och fick massage idag också, och hon tyckte inte jag var speciellt mycket stelare än andra som hon masserade, som inte hade sprungit marathon. Det tydde på bra träning, bra stretch och att jag var i väldigt god form sa hon! Kul att höra! :) En del kan tydligen knappast peta på benen utan att det gör ont när de sprungit så långt, men mig fick hon knåda massor och det var hur skönt som helst! Ska försöka ta mig dit lite då och då, för det är helt klart värt pengarna! :) Och hon sa att om jag inte är mer stel än så här efter en mara så behöver man ju inte gå så ofta, men lite då och då är bra i förebyggande syfte!

Nu har jag gjort klart alla barnens namndikter som de ska få på skolavslutningen på torsdag! Blir finfint! Blir sorgligt att lämna barnen nu, men har kommit på en idé som gör att jag kanske kan ha dem lite ändå. Men ska diskutera det först med chefen!

Nu är det dags att sova!!

Ha det bra!

Kram

Annandag Marathon..


Sitter här nu på annandag marathon och ska försöka beskriva mina 42 195 meter genom vår huvudstad på ett något sånär korrekt och kortfattat sätt.

Under morgonen var jag ganska nervös och pirret i magen växte ju närmare starttiden vi kom! Gick igenom klädsel och vätskebälte och allt ett antal gånger, och kontrollerade väl ett flertal gånger också att chipet satt fast på skon osv. Noga förberedelser med andra ord.

När klockan va ca 12.30 så begav vi oss in mot stan med bussen. För att sedan hamna vid Stadion! Väl där så gavs det inte så mycket tid till att fundera utan det var bara att lämna in överdragsklädespåsen, kissa i en buske och bege sig till startfållan! Där inne stod man sen så skuggigt man kunde komma åt och väntade!

Inne i startfålla E så träffade jag en tjej som heter Nadja. Hon frågade om jag visste vart farthållarna fanns, och hur det fungerade. Hade hört om dem från pappa, som inte var så nöjd med dem förra året så vi pratade lite om det och det visade sig att vi hade ungefär samma tid på Göteborgsvarvet, och siktade på ungefär samma tider på marathon. Så vi beslöt oss för att springa en bit ihop för att se hur det var! Det visade sig vara grymt bra! =)

Den första biten längs Valhallavägen och Gärdet var ganska tråkiga. Då var det varmt, och kändes inte som om det någonsin skulle komma någon vätskestation! Men när man väl passerat den första och dränkt sig med lite vatten så kändes det hyfsat igen. Väl in mot Strandvägen och när man kom inåt stan igen så kändes det bättre!

Första varvet  i stort kändes bra, och Västerbron var seg men inte så farlig som jag hade trott! Det var inte heller så farligt att gå in på andra varvet, som jag hade trott innan. Trodde det skulle kännas jobbigt att fortsätta där, men det gick bra! Synd bara att man missade mamma vid Slussen, men misstänkte att hon kanske skulle komma till andra varvet istället!

Andra varvet skippade man en stor del av Gärdet, och sprang på Djurgården istället. Det tyckte jag var bra, för det var finare väg att springa där! Åter inne vid stan och det kändes bra! När vi närmade oss Slussen så höll jag åter utkik efter mamma för det var där hon skulle stå, men jag såg enne inte. Hon hade dock stått där både första och andra varvet och kikat efter mig, men det var väl en hel del folk att hålla koll på! :) 

När man kom vid 32 km skylten så började det bli segt! Då var vi inne på outforskade områden. Varken jag eller Nadja hade sprungit längre än 30 innan, så allt över det var ju personligt rekord! :) Vid 32 började hon tycka det kändes jobbigt så då fick jag stå för peppandet och prata om att ta det kilometer för kilometer, och vid 37 skylten ungefär så blev det ombytta roller. Då kändes det tungt för min del, för trots att man sprungit hela 37 km så var det ändå 5 km kvar!! Men fick tvinga det ena benet framför det andra och efter ett tag var det inte långt kvar och man såg skymten av Stadion! Då fick man krafter någonstans ifrån och kunde t.o.m öka lite!

Så väl inne på Stadion så skulle man springa ett halvt varv där innan målet, och bara känslan av att komma inspringande på Stadion var mäktig! Fick gåshud och ögonen tårrades, och jag sprang som aldrig förr.. (nästan!) stapplade kanske mest!? Fick iaf någon extrareserv där och spurtade runt banan, och det kändes som om man flög!! IN ÖVER MÅLLLINJEN och där hade jag klarat av min första marathon!! Otrolig känsla!! 

Tiden stannade på 4.34.22 och jag är otroligt nöjd, stolt och glad över den tiden! Som alla redan vet så var det väldans varmt i lördags, och man isnåg ganska snart att det bara var att lägga bort tidsförhoppningarna och istället ta sig runt springandes, och levande i mål! Men jag hade sådan välsig respekt för värmen innan och hade förberett mig bra så på något sätt så stod man ut! Och upplevde det nog bara som väldigt varmt på några få ställen! Köpte mig en keps 2 dagar innan och den var guld värd! Den kunde man doppa i vattenkaren och hälla vatten över sig och då fick man lite svalka och kunde fortsätta en bit till! :)

Det som var mest synd på hela dagen var att pappa inte kunde fullfölja loppet! Oturligt nog fick han ont i knät, och när han kom halvvägs fick han bryta! Det kändes väldigt tråkigt, för jag vet att han är så mycket bättre tränad i år och om knät (och vädret) varit bättre så skulle han slagit förra årets tid med hästlängder!!

Nu så kommer jag till den slutgiltiga frågan - Ska man göra detta igen???
Och svaret är att jag inte vet riktigt! Det är väldigt kul att ha gjort det och klarat av det, och jag tror nog jag kommer bli sugen på det igen faktiskt!  SÅ nu byter bloggen namn till Elina Pelina - mot nya mål. Och när jag vet vilka de målen är så kommer jag berätta det! Men en halvmara i Oslo i september kan jag tänka mig att det blir iaf! :)

TACK alla igen för alla inlägg på bloggen, sms, och telefonsamtal under helgen!!!

4.34.22

Är den tiden jag fick och jag är fantastiskt glad och stolt!! Mycket nöjd med den tiden med tanke på hur varmt det var!! Blir längre inälgg snarast med mer detaljer!!

Blir ett kort inlägg detta, ska upp och vara social nu! =)

TACK:

Nadja - var väldigt kul att träffa dig i startfållan och ha sällskap med dig hela vägen till Stadion!

Till alla nära och kära som har messat och ringt idag och önskat mig lycka till! Det värmer!!! =)

Andreas och mamma, trogna supporters på plats!

Pappa, för alla springpass tillsammans! Du var grym idag, synd att det strulade där...

Anna, för alla springrundor. Har hjälpt mig hela vägen idag! =)

Allra käraste syster!

Jag tänker massa på er nu ikväll, och kommer tänka ännu mer på er imorgon! Så svårt att förstå att den svåra dagen är inne och att Diesel ska ta sig över regnbågsbron imorgon! Känns så konstigt att jag går runt i ett förväntansfullt tillstånd, medan ni går runt i ett fasansfullt!! Mina tankar finns hos er, och jag hoppas att det blir ett fint avslut för er alla!

Älskar dig, allra käraste syster!


Dan före dan....

Oj oj, nu sitter jag här i Alingsås, och imorgon bär det av till Huvudstaden! "Jag är inte nervös..." sa jag för ett par dagar sen.... det har ändrats lite nu kan man säga! :)

Förberedelserna är i full fart, både mentalt och praktiskt! Har fyllt på med massa vatten, men även en del sportdyck och salter så att man ska binda vattnet lite också! Jag har t.o.m ätit saltgurka för det ska visst vara bra det också!!

Var och köpte en vit löparkeps idag också! Kan ju skydda huvudet lite när man springer flera timmar i den solen som det ska vara! Som det är nu är man mest orolig för värmen och hur man ska klara det! Har idag 883 km i benen sedan nyår, så då ska väl orken finnas iaf!! Nu gäller det bara att allt funkar som det ska på lördag!!

Tack för alla hejjarop och lyckönskningar!! Tv 4 sänder från STockholm kl 13.30 på lördag, vinkar om jag ser en kamera! :)

Kram Elin

Låtlista....

Sitter och fixar en låtlista till min iPod tills på lördag, men vad ska den innehålla? Har DU något bra tips på låtar som är goa att springa till??? Jag gillar det mesta, och låtlistan är än så länge rejält blandad så allt är av intresse =)

Om 5 dagar...

... är det dags - dagen man väntat på sen oktober eller nåt när beslutet verkligen togs! Blivit en del löpning sen dess! Vet inte exakt hur det känns just nu, ser fram emot det men känns konstigt på samma sätt! Nu ska jag vila mycket och ladda mycket mentalt denna veckan!

Idag laddade jag tävlingsnerven lite iaf för det var dags för Femkamp på Lisberg tillsammans med kollegorna! Eller jag kanske har laddat ur tävlingsnervern för det gick inte alls bra för min del. Hittar listan på
www.elinförloradestort.se  ;)

Idag var även dagen då jag hade samtal med min chef! Gick bra, och jag kände mig ganska nöjd när jag gick därfrån faktiskt! Blir Tillsvidare på 80% men jag kommer ändå jobba 90%. Låter konstigt, men hon kunde förklara och visa varför det ser ut så, och då kändes det bättre!! Och då bad jag om att f en tidig dag/vecka så att jag isf kan gå in extra timmar den dagen!

Sen kom jag till nästa punkt jag var upprörd över! Lönen! Har diksuterat lite med min kära nyblivna kollega, och det visade sig att hon fått en mkt fin lön hos oss! Ganska mkt finare än min, och jag tycker det är skitbra för henne, och i längden kan det bli skitbra för min del också! Så inga surer miner över det, men jag är sur över min egen lön! Vis ka utföra samma arbete och då ska det inte skilja i lön, + att jag utfört ett jäkla arbete på den skolan nu och det ska visas!Och allt detta framförde jag på ett lite vänligare, men konkret, sätt! Hon förstod punkten, och var nog beredd på den!! Så... lönesamtalen är i september, för avtalen är inte färdiga... men eftersom jag skriver om min tjänst, och får nytt kontrakt så kan vi förhandla om det nu! Jag la mitt anspråk, och hon skulle ränka över dte och göra lite matte av det hela och sen komma tillbaka till mig! Så då sa jag (detta är jag mest stolt över)  =)  "Bra, då kan du komma med ett förslag till mig och så kan jag tänka över det innan jag skriver på kontraktet!" För det är nämligen inte gjort än! Får se vart detta leder! Kändes bra när jag kom därifrån iaf, och jag hoppas hon noggrant räknar nu så att jag får varenda krona jag är värd... :)

Nu ska jag packa ihop morgondagens matsäck! Hisingsparken imorrn, så har stekt pannkakor som ska med! Sen är det dags att sova!!

Kram ELIN

Soliga söndag!

Idag kommer nog äntligen det utlovade vackra vädret! Det är blå himmel, och soligt ute! Värmen vet jag inget om, eftersom jag inte kommit ut än men snart så får vi känna på det också! Det fina startade väl egentligen igår eftermiddag, och det blev ritkigt fint!

Åkte ut till Jeanette och Martin och där blev det en promenad för oss tjejer, medan killarna spånade på en företagsidé! Därefter blev det tacos och fotboll! Och som alla redan vet så blev det ju en knepig avslutning på den matchen!

Idag ska vi ge oss iväg till Amundön eller något annat trevligt ställe. Är ju inte så bortskämd med sol, så ska ta lite av den varan idag! :) Andreas åker ner till Helsingborg ikväll, och jag funderar på en löprunda då! Vart lite krass nu, men mest varit trötthet tror jag! Allergin jag fick i torsdags var inte så heller, för då nös jag i 2 dagar och det gör ju att man inte är på topp!

Om en vecka från idag så har jag sprungt min första mara, och nu börjar man tänka mycket på den! En hel del frågor som hopar sig.... Hur ska det gå? Har man tränat tillräckligt? Hur blir vädret den dagen? Vad ska man ha på sig? Tänkt om det blir de där 27 graderna nästa lördag, hur funkar man då? Hur ska jag bäst ladda denna veckan? Ska jag orka upp på onsdag morgon och köra den, enligt träningsprogrammet, planerade rundan innan frukost såatt jag sedan kan kolhydratladda? Hur är känslan när man börjar springa sitt andra varv? Hur kommer man sova dagen innan? Och den dummaste frågan; Vad händer om man inte klarar det.....?


... men den sista frågan bryr jag mig inte om, för det finns inte på kartan att jag ska bryta detta loppet! Runt ska jag ta mig, och runt kommer jag att ta mig! Ska isåfall vara om man blir omkullsprungen av någon och bryter ett ben, då kanske man måste bryta? Men annars ser jag fram emot känslan när man springer in på Stadion

Kram på er alla! 

Ha en skön söndag!