En go' gubbe!

Efter en dag på jobbet, och därefter en eftermiddag hos Lovisa så var planen att ge sig ut på en löprunda! Velade lite mellan det, och att gå till gymmets konditinsmaskiner men det fina vädret tog över beslutet och ut skulle jag! På vägen ut kom jag på att jag skulle ta med och slänga soporna och sprang in efter dem! Soptunnan står utanför gården och jag gick dit, men vid våra tunnor finns ingen hållare för kompost så jag och slängde det i en annan tunna en bit bort (vid andra gården) och sedan var det dags att ge sig iväg!

Då hördes en röst "- Ursäkta mig, får jag fråga vart du bor?" Det visade sig att "soppolisen" var ute och spatserade! Han förklarade på ett trevligt sätt för mig, som inte förstod någonting (!), att deras soptunnor tillhörde deras nybildade bostadsrättsförening och att de betalade för sophämtningen, och att sophämtningen dessutom var beräknad på antalet hushåll i föreningen! Detta hade jag ingen aaaaning om, och jag bad så hemskt mycket om ursäkt för mitt misstag! (Visste väl lite sådär att det var en nybildad bostadsrättsförning, och att tunnorna antagligen (!) tillhörde dem, men ändå...)

Sedan stod jag och Janne, som han hette, och pratade i 25 minuter! På såpass kort tid fick jag fran ganska mycket fakta om Janne.

* Han jobbar som Polis, och har sett hur det kan gå fel för ungdomar även om de försöker skärpa sig!
* Han och frugan flyttade in i sin nuvarande lägenhet 1983, men dessförinnan så bodde de i varsin tvåa i området. Hon på deras nuvarande gård, och han i 57:an här på min gård. När det bärjade bli lite dax för dem att stadga sig så bytte de sina tvåor mot en en trea med gillestuga (120 kvm)  - deras nuvarande lägnehet.
* De har en gång blivit erbjudna att köpa ett fint hus på Blåbärsvägen, men frugan tackade nej! Big mistake, men hon har nästan erkänt detta misstag nu!
* Han har en dotter som har gått låg, - mellan, och högstadiet på skolan här intill, och hennes fröken var en underbar människa vid namn Inger.
* De har bytt hyresvärd ett antal gånger, den ena värre än den andre.
* För ca 7 månaders sen så fick de läge att köpa sin lägenhet för ca 800 000 och nu kunde de vara miljonärer. . En liknande lägenhet såldes nämligen för 2 månader sedan för 1,5 miljoner. Dottern har också köpt en lägenhet på gården!
* På tiden då det begav sig så sprang han en del i Påvelund och Ruddalen - finfina rundor!

Det är en hel del man kan få fram i ett samtal med en människa som man aldrig träffat innan, och som börjar samtalet med att förklara ett och annat men sedan visar sig vara en riktigt Go' Gubbe! :) 

Kvällsrundan då? Jodå, slutligen kom jag ut på den och det var riktigt skönt! Sprang 7,15 km på 40 min vilket gav mig en snittid 5.36/km! Bra! Kändes som om jag hade ett lätt och bra löpsteg idag också, och det var ritkigt kul att springa! Nu sitter jag här efter lite kvällsmat och ska ta tag i att måla en clown tills imorgon! Imorgon kommer nämligen Månkemire på besök och då ska vi få träffa bokstaven C. Cykel-Conny som jobbar på cirkus, och på cirkusar finns det clowner och det får bli vår skapande uppgift imorgon! Ska försöka oss på pastellkritos tänkte jag - kan bli spännande! 

 ~~~~~~~

Kvällen avslutas med en tanke! Hur kan två människor samla på sig så himla mycket skräp? Vi startade ju vår stora rensning förra helgen och fyllde en hel bil med saker som Andreas tog ner till Helsingborg! Trots detta så fanns sorteringssuget kvar igår, och efter frukosten så tog vi tag i det igen och vi kom t.om. ner och gjorde iordning i förrådet! Och ytterligare en fullastad bil blev det! Nu är lägenheten väldigt fin, och min garderob är nerplockad och jag har istället fått en hel Walking Closet - oerhörd lyx! :) Känns riktigt skönt att ha sådan ordning på allt...... för ett tag iaf.....

Kram




Kommentarer
Postat av: Karin

Janne verkar va en go gubbe! :) Värst vad ni lärde känna varandra.. haha! Härligt det är att rensa ur sina gamla grejer. Jag har rensat en massa i köket, och hallbyrån. Har målat om den vit nu så det blev en helt ny byrå, fint!
Kram!

2007-09-11 @ 10:04:45
Postat av: Anonym

Ha ordning för ett tag? Jag hoppas du kommer ha ordning i flera år framöver :) Ska du shoppa så mycket nya kläder och allt annat.... hmmm ja det ska du ju ...*suck* :)

2007-09-11 @ 18:31:50
Postat av: Sandra

Vi har ockås rensat mycker här hemma. Igår gick vi igenom dataskåpet och alla mina scrapbooking saker. Så nu är allt i ordning och fint!! :)
Skönt!
Kramis

2007-09-13 @ 15:53:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback