Apropå svåra beslut

Tänk dig att du är en av de få utvalda som ska välja en världsledare, en president, som ska styra över alla länder på vår jord och frambringa fred och välmående bland såväl människor som djur. Du har tre kandidater att välja mellan.

Kandidat 1: Han samarbetar med mutade politiker, konsulterar astrologer och har två älskarinnor vid sidan om. Dessutom kedjeröker han och och dricker ett tiotal glas Martini varje dag.

Kandidat 2: Han har fått sparken från två arbetsplatser, sover alltid till klockan tolv på dagen, rökte opium under sin ungdomstid vid universitetet och dricker en hel flaska whiskey varje dag.

Kandidat 3: Han har fått en hjälteutmärkelse av sitt land, är vegetarian, röker inte, dricker inte och har inga skandaler bakom sig. 

~Vilken av dessa kandidater skulle Du välja? ~

När vi ändå är inne på tuffa beslut så finns det en fråga till. Tänkt dig att du känner en gravid kvinna som redan har åtta barn. tre av dem är döva, två är blinda, en är förståndshandikappad och kvinnan själv har syfilis - skulle du då rekommendera henne att behålla barnet?




(Frågorna är hämtade ur Herrarnas klämmig Dassbok)

Kommentarer
Postat av: Håkan

Det här var inte lätt.Men det får nog bli nummer 3 ändå trots att han verkar präktig och kanske inte varit med om så mycket.
Nej tycker inte hon ska få behålla barnet.Men vem ska besluta det?Det är ju bara kvinnan själv som kan avgöra det.Kram Håkan ha en bra dag.

2007-09-17 @ 21:49:53
Postat av: Karin

Kandidat nr 3 skulle jag välja.. Och angående kvinnan, jag skulle råda henne att inte behålla barnet. Men håller med i föregående kommentar: det är bara kvinnan själv som kan avgöra det!
Kramar!

2007-09-18 @ 11:31:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback