Nu har jag chans att vinna Göteborgsvarvet....?



Från Göteborgsvarvets hemsida:

Resultat efter vikt 2008-04-01

För att göra resultatlistan mer rättvis kommer varje deltagares löptid på Varvet att divideras med löparens vikt.

Med ett nytt beräkningssytem av löptiden kommer det bli möjligt även för en sumobrottare att vinna GöteborgsVarvet.
 
En löpare som erhållit tiden 62 minuter och väger 62 kilo får resultatet 1. En deltagare som väger 150 kilo kan för samma resultatfaktor hålla på i 2 timmar och 30 minuter.

Det innebär att även om en något korpulent löpare inte hänger med i tätklungan, så finns ändå chansen att toppa resultatlistan.

Resultatberäkningen är inte ny, utan har testats tidigare på landsvägsloppet Bergskans runt, och blev då omskrivet i Grönköpings Veckoblad, berättar Tommy Bäckström, GöteborgsVarvets träningsexpert. Tommy menar också att loppet på detta sätt kommer ha en nerv och spänning från första till sista målgång. En stor utmaning är dock invägningen av alla löpare före start. Hittills har vi lånat ihop ca 2000 badrumsvågar av våra funktionärer, men det kommer inte att räcka berättar Tommy vidare.

Har du möjlighet att skänka din badrumsvåg till GöteborgsVarvet går det bra att lämna den i Friidrottens Hus idag mellan kl 15-17.


Kommentarer
Postat av: Anna

Haha underbart med 1 april, alla skämt har varit så fantastiskt genomtänkta i år:)
Kom ut igår ändå, 70 min med bra tempo i Änggårdsbergen:) TJOHOOO så jäkla skönt!! Nu jäklans elin är jag snart på G igen:) Ses imorgon KRAM anno

2008-04-02 @ 09:16:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback