Semesterbloggen

Jaha, då var det dags! Jag påbörjade detta blogginlägg på förmiddagen idag, men tydligen så sparades det inte så jag får göra ett nytt försök att beskriva vår semester!

Vi påbörjade resan 12/7 från Göteborg, och med ett kort stopp i Alingsås så var vi sedan iväg! Första natten övernattade vi hos Tom i Mora! Supersnällt att de satt uppe och väntade på oss, som blev ganska sena dit!! Under fredagen gick vi en sväng i Mora med lite guidning av Tom, och efter vår lilla promenad så fortsatte vi vår färd.

 <-- på väg från Gbg! 

           <-- Mora



Nästa stopp var Orsa, så vi åkte inte så långt. Där besökte vi Orsa Björnpark, och det var väldigt trevligt. En stor park, med många olika björnar! Tre små ungar hade de också! Vi gick där inne ett tag och kikade, och passade även på att fika där innan vi fortsatte vår resa!

             <--- Orsa Björnpark


Nästa stopp, och också stoppet för natten, blev Östersund. Vi slog upp vårt tält på Sandvikens camping! Det var en fin camping som låg fint intill Storsjön. Det var lite oturligt att det just denna kväll var dans på logen, och efter mycket om och men så somnade vi till tonerna av Jannez men sov vi gott hela natten.... eller?
Njae, det blev ju inte riktigt så! Klockan 5 vaknade vi av att det droppade stora vattendroppar på oss! Det hade bildats sådan kondens i tältet så allt var fuktigt! Vi försökte sova lite till, men vid 5.20 gav vi upp och gick ut! Det var en jättefin morgon, och vi packade ihop oss, duschade och fortsatte vår resa! 6.30 var vi på väg, vilket inte är så likt oss! :) Dagen flöt på bra, och efter ett par timmar hittade vi en öppen Ica affär där vi köpte lite frukost. Denna intog vi sedan vid strandkanten till en mysig sjö! Det är ganska gott med semester! =) 


      <-- Campingen   

    <-- Frukoststunden!


Resten av lördagen körde vi, och körde, och körde..... och efter x antal timmar så var vi framme vid Bodö! Vår slutdestination för resan! Vi hade ringt och kollat med Maria och Richard om det var okej att vi dök upp en dag tidigare, och det var inga problem för dem så då var det lika bra för oss att köra på! Där blev det många kramar, och när all packning var inne så fick vi supergod fisksoppa!

                <-- Här bor Maria och Richard!



Sen tog vi bilen och körde upp till  Rönnviksfjället  för att kunna se ner över stan, och det var så himla fint! Norge är ett otroligt vackert land och det är sådana underbara vyer när man kör genom norra Sverige och genom Norge. Man tror hela tiden att det inte kan bli vackrare, men så svänger man lite och ser något minst lika vackert! :)

            <-- Rönnviksfjället


Maria jobbade natten till söndagen, så när hon gick till jobbet gick vi och la oss. Under söndagen sen så åkte jag och Andreas till Mielle (?) - en otroligt vacker strand, några mil norr om Bodö. Var som en medelhavsstrand, med fin sand och turkost vatten. Det var dock inte så varmt som vattnet är i Medelhavet, utan snarare sisådär 13 grader. Men ett dopp blev det iaf! Efter lite sol och bad, så åkte vi vidare mot Kjerringöy, som var ett handelscentryum under 1800-talet och det var otorligt välbevarat och vackert! Vi började med film om de som hade bedrivit handel där, och sedan gick vi omkring och tittade! Efter besöket där så återvände vi till Bodö, och det blev god indisk middag när vi var tillbaka, och en tur inne i stan! 

                   <-- Stranden


         <-- Kjerringöy


Under måndagen var jag och Andreas inne i stan på förmiddagen och köpte förska räkor direkt från fiskebåten, och efter det så körde vi till Salstraumen och tittade ett tag!! Var fräckt att se vattenvirvlarna och allt vatten som kom in! Vädret var inte det bästa den dan, det blåste ganska kallt så efter ett tag där åkte vi hemåt igen! Under måndagskvällen blev det sedan räkor och vin, och det var en väldigt trevlig middag! :) Vi hann även se en norsk rysare, och det var precis så otäck som det låter ;)

  <-- Räkshopping  

          <-- Vid Salstraumen



Tisdagen var Marias lediga dag, så då gick vi på tur! Richard var tyvärr tvungen att jobba, men jag, Andreas och Maria vandrade upp på Keiservarden!! Det var en fin tur och på vägen ner var jag sugen på att fortsätta. Andreas hade dock ont i sitt ben efter ett elakt bett han fått från någon sorts fluga, så han var nöjd! Men han tog stigen ner till bilen, medan jag och Maria fortsatte turen ytterligare ett tag! Totalt blev det ca 4 timmars vandring, i ett väldigt vackert landskap!! Efter det var det väldigt gott med Tacos!!  =)

Bilder från vår tur:

        


Under onsdagen var det dags för oss att fortsätta vår resa söderut igen! Vädret denna dag var sådär, så det var bra körväder... :) och vi körde, och körde, och körde.... trodde aldrig vi skulle komma någon vart för när man kollade kartan hade vi ju aldrig kommit speciellt långt!! Men efter många timmar i bilen hamnade vi till slut i en hytte ca 5 mil norr om Trondheim.

 

Där började vi planera om vår resa lite. Vi hade ju två små saker med oss i väskan, som skulle få komma upp under semestern och placera på våra fingrar. Vi hade ju tänkt ta oss ner till Stavanger för att göra detta där, men det var inte lockande att sitta i bilen minst 2 hela dagar till och när vi kikade på kartan och började titta över på den svenska gränsen, så var Åre himla lockande! Bara 2-3 timmars körning bort, och sen kunde vi bo där torsd - sönd. för en billig pennning - valet var ganska lätt! Så under torsdagen körde vi över gränsen och kom fram till Åre. Vi fick en fin lägenhet inne i byn, och var väldigt nöjda med detta val av resväg! Under eftermiddagen kikade vi lite inne i byn (son var väldigt förändrad och utbyggd) och kikade öven lite på vad vi ville hitta på under våra dagar! En aktivitet var ju redan bestämd - vandring upp på Åreskutan, men något mer ville vi hitta på! Valet blev - Zip Line under fredagen! Det var riktigt roligt, och en kul upplevelse!

        


Under lördagen så var det då dags - vandringen med avslutande förlovning på toppen! Vi startade nere i byn och började så sakteliga vandra uppåt Skutan. Det var fint väder, och solen sken! Vandringen tog ganka lång tid, men vi tog det lugnt och hade en väldigt fin dag. Uppe på Hummeln så pausade vi för ficka på caféet som fanns där, och satt och beundrade utsikten ett tag! Därefter fortsatte vi ytterligare ett tag! 

       



Väl uppe på toppen var det en magnifik utsikt, och vi stod där ett tag och bara tittade ut över fjällen. Sen gick vi och satte oss på en klippa och på den klippan så förlovade vi oss! Var en mycket speciell plats, och väldigt lyckliga började vi vår vandring neråt.

        <-- Uppe på Skutans topp!
 


 




Väl tillbaka i lägenheten så var vi väldigt trötta - 7-7,5 timmes vandring är inget vi är så vana vid, och man var ganska mör i kroppen. Som tur var så hade vi handlat mat och allt innan, och det är sällan mat smakar så gott som när man varit ute en hel dag! Vad tror ni vi åt ??? Gissningstävling! :)

Söndagsmorgonen fick vi ägna till att städa ur stugan och packa in i bilen, för att kunna påbörja vår resa söderut till Göteborg! Det gick bra, men var ganska segt att åka så långt när man var på hemväg. Efter många timmar så blev det iaf middag i Alingsås. Tack Jens, för de nyfångade makrillarna - det smakade väldigt bra!! Efter god middas så körde vi sista biten till Göteborg, och där var det väldigt välkommet att lägga sig i den egna sängen och sova!

Vi hade en underbar semester, och vi har verkligen njutit av dessa dagar på resande fot! Åker gärna tillbaka, både till Bodö och till Åre!! Men nu är det dags att packa för nästa resa, för imorgon bär det av till Stockholm för då ska storebror gifta sig!! Ska bli så roligt!! :)


Kram Elin

Kommentarer
Postat av: Linda

Åh ni verkar ha haft det toppenmysigt!
Hoppas bröllopet blir minst lika bra!
Kram kram

2007-07-27 @ 08:28:42
Postat av: Anonym

Vad är förstapriset i gissningstävlingen? Uyan att känna till Era matvanor har jag en kvalificerad gissning,TACOS med tillbehör. Hi, hi, jag vann.
POK Päronet.

2007-07-27 @ 09:59:06
Postat av: Emma Tolf

åh va fina bilder! kul att se och läsa. kram

2007-07-30 @ 11:21:51
Postat av: Spessartin

Hej! Vilka fina ringar! Man får gratulera så mycket! Såg på den där bilden från sandstranden som såg ut som Medelhavet, den bilden längst ut till vänster i bloggen där det finns lite klippa i vänstra delen av bilden, såg ut att vara väldigt spännande geologi där! Jag lovar, jag hade krupit omkring där med näsan i backen hela tiden och pillat och petat! Hehe :) Man ser verkligen bergets struktur så himla tydligt! Gissa om det blir mycket sånt under vår vandring i fjällen sen! *kram*


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback